Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στους Δρυμάδες, καθώς και τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά του Πωγωνίου

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας
Από την εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα

Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, που είχε γίνει το μεσημέρι της 06-08-2013, καθώς και τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, από την έρευνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (ΤΕΕ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, προέκυψε ότι ο 27χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 05-06-2013 έως και 04-11-2013:
εισήλθε σε σπίτι 80χρονης ημεδαπής στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, όπου, από κοινού με συνεργό του που αναζητείται, με την απειλή μαχαιριών και σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.890) ευρώ και τρεις χρυσές λίρες.
διέρρηξε οικία στο χωριό Ορεινό  Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο.
παραβίασε ξύλινο παράθυρο οικίας, στο χωριό Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ και τρία τηλέφωνα.
διέρρηξε την κεντρική είσοδο οικίας στο χωριό Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων και αφαίρεσε κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο
διέρρηξε την κεντρική είσοδο οικίας στο χωριό Μαυρόπουλο Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.