Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 62χρονος που είχε διαρρήξει σπίτι στην Αρίστη Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Καλπάκι Πωγωνίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 62χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει σπίτι ιδιοκτησίας 79χρονης, στην Αρίστη Ιωαννίνων.

Αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές και με χαμηλό υψόμετρο στην Ήπειρο

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από σήμερα αργά το βράδυ και αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, στο μεγαλύτερο ορεινό και ημιορεινό τμήμα της Ηπείρου, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που υπάρξουν και τους οδηγούς να είναι οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Με δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες τόσο το βράδυ, όσο και τις επόμενες ημέρες θα είναι πολύ χαμηλές, θα πρέπει όλοι οι πολίτες είτε κινούνται εντός οικισμών στους οποίους θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, είτε εκτός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Προτάσεις του Περιφερειάρχη για το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Στη συνάντηση εργασίας για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Ηπείρου κ. Εύη Παπανικολάου.
Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του εγκεκριμένου προγράμματος από την Ε.Ε., αναλύθηκαν τα μέτρα και οι δράσεις που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες, που συνολικά ανέρχονται στο 37% των διατιθέμενων πόρων και αντιστοιχούν σε 1,2 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο ρόλος του Υπουργείου στο τμήμα του προγράμματος που θα υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες θα είναι επιτελικός - εποπτικός με στόχο να δημιουργηθεί ένας μόνιμος αποτελεσματικός μηχανισμός συνεργασίας.
Επισημοποιήθηκε ότι οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν τις δράσεις που αφορούν: σχέδια βελτίωσης, νέους γεωργούς, αναδασμούς, δασική οδοποιία, συνεργασίες, πιστοποιήσεις, εγγειοβελτιωτικά έργα, εκμεταλλεύσεις επιχειρήσεων εκτός αγροτικού τομέα, LEADER. Ειδικά για τα εγγειοβελτιωτικά θα προηγηθεί πρώτα αποτίμηση των έργων που έγιναν μέσω του προγράμματος "Αλεξ. Μπαλτατζής" και ακολούθως θα δοθεί έγκριση για νέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για αποκαταστάσεις οδικού δικτύου, Ιερών Ναών, περιβαλλοντικά έργα

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
«Συντήρηση-Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων", προϋπολογισμού 35.000 ευρώ 
«Αποκατάσταση οδού στο Θεογέφυρο Ζίτσας», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Δέμα – Μπουραζάνι», προϋπολογισμού 60.000   ευρώ
«Κατασκευή σαρζανέτ και λοιπές εργασίες στην 3η επαρχιακή οδό στο τμήμα Κουτσελιό – Χαροκόπι», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ
"Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Καναλίου», προϋπολογισμού 81.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος).
Επίσης, ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου για την «Ανακατασκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουργαρελίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αναστάσιος Τάσιος.
Επαναπροκήρυξη μελετών
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επαναπροκήρυξη, χωρίς τροποποίηση των όρων τους, των μελετών ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος, προεκτιμώμενης αμοιβής 233.391,49 ευρώ και αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά, προεκτιμώμενης αμοιβής 301.534,24 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δελτίο τύπου του Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων για το Αυριανό Συλλαλητήριο

Το Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων χαιρετίζει τους φορείς του συλλαλητηρίου στο οποίο και θα συμμετάσχει ενεργά.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα εξής:
α) Με ευρώ και Ε.Ε. δεν μπορούμε να κατοχυρώσουμε εργασιακά δικαιώματα
β) Με ευρώ και Ε.Ε. ας ξεχάσουμε συντάξεις, υγεία, παιδεία όλα όσα συνιστούν το κοινωνικό κράτος πρόνοιας
γ) Με ευρώ και Ε.Ε. θα είμαστε εσαεί δέσμιοι μνημονίων και διαρκούς λιτότητας για την εξυπηρέτηση ενός ληστρικού χρέους
δ) Με ευρώ και Ε.Ε. θα καταντήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μετανάστες  αναζητώντας μεροκάματα πείνας.
Ως εκ τούτων θεωρούμε ότι στάσεις εργασίας, 24ωρες, συλλαλητήρια, κτλ. είναι για το θεαθήναι και για μερική εκτόνωση της οργής του κόσμου.
Σύνθημά μας οφείλει να είναι ένα και μοναδικό ώστε κανένας να μην παίζει με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων
Τρίτη 19/01/2016

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στο Κοσμικό Κέντρο «Χήτος» στην Μεταμόρφωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά  σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στο Κοσμικό Κέντρο «Χήτος» στην Μεταμόρφωση Ιωαννίνων.

Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με φαγητό-ποτό.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 22χρονη ημεδαπή για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (18-01-2016) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μία 22χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, η 22χρονη, μαζί με γυναίκα συνεργό της που αναζητείται, εισήλθαν στο σπίτι 71χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της κλοπής και τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 22χρονης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (18-01-2016) αργά το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 50 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, χθες αργά το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται πεζοί και να μεταφέρουν ένα δέμα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (790) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 

Γιάννενα: 60χρονος εργολάβος βρέθηκε απαγχονισμένος

Νεκρός στο σπίτι που διέμενε, στην οδό Ζυγομάλη στο κέντρο της πόλης, βρέθηκε ένας 60χρονος πρώην εργολάβος δημοσίων έργων.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος από φίλους του και όλα δείχνουν πως επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ο 60χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε αποξενωθεί την τελευταία πενταετία.

Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή και η προανάκριση που διεξάγει η Αστυνομία.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων

Με μέλη της Διοίκησης του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.
Ο κ. Στέφος ενημερώθηκε για τις αδικίες που συνεχίζονται στον Νομό με την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων 2013-2014, που είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην λάβουν εξισωτική αποζημίωση καθώς δεν τους καταχωρήθηκαν εκτάσεις βοσκοτόπων από την εφαρμογή τεχνικής λύσης. 
Ο βουλευτής, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα που προέκυψε σε έναν από τους φτωχότερους νομούς της χώρας, καθώς θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους για το θέμα.
Στη συνέχεια ο Γ. Στέφος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππο Τσουμάνη όπου και ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο των υπηρεσιών. 
Τέθηκε επίσης το θέμα του υπνωτηρίου αστέγων, που λειτουργεί με 22 κλίνες και με δυνατότητα δημιουργίας ακόμη 11 κλινών.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο μη νόμιμους μετανάστες

Σε βάρος των λαθρομεταναστών, εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (18-01-2016) το πρωί στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 28 και 32 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των δύο μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας .
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 43χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Εγκληματίες και συκοφάντες και υποχείρια άνομων συμφερόντων

Γράφει ο  Γεώργιος  Λουλούδης

Καταπάτηση από παράνομους του νόμου περί προστασίας υπαλλήλων που καταγγέλλουν ανομίες


Σε συνέχεια παλαιότερων σχετικών καταγγελιών και σε εσάς, σας  ενημερώνω για καταπάτηση του νόμου για προστασία υπαλλήλων που καταγγέλλουν ανομίες, και για την  εκδίκηση κ.λπ. του ΕΜΠ εναντίον μου:
Στις 11/01/2016 μου ζητήθηκε  να απολογηθώ στον κ. Α. Σιόλα (συνταξιούχος, αναρμόδιος και ένας από τους θύτες μου στο mobbing-bullying εναντίον μου) για  «ομόφωνη απόφαση» της Γ.Σ. του τομέα ΑΚΕΔ του ΕΜΠ, που εν αγνοία μου κατά παράβαση νόμου, χωρίς να μου κοινοποιήσουν ποτέ τίποτα, με συκοφαντήσανε  με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ψεύδη ότι «…δεν ανταποκρίθηκα ποτέ σε τίποτα…»!!!