Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Την επιτάχυνση των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ζητά με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την παράδοση του στρατοπέδου Αβγού και για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας, ζητά με έγγραφό του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υποδομών-Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση που υπάρχει ενδέχεται να οδηγήσει εκτός χρονοδιαγράμματος την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2015.
Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στο στρατόπεδο Αβγού εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα πυρομαχικά, τα οποία πρέπει να μεταφερθούν αλλού:

Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών»: Ξεκίνησε η μεταβίβαση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Ο Γενικός  Αγροτικός  Συνεταιρισμός  Ιωαννίνων «Ένωση  αγροτών»  στα πλαίσια  λειτουργίας  του  πιστοποιημένου  κέντρου  εξυπηρέτησης  αγροτών  κάνει  γνωστό  ότι  ξεκίνησε  η  διαδικασία  για  την  μεταβίβαση  των  δικαιωμάτων   ενιαίας  ενίσχυσης  του  έτους  2014  και  η  προθεσμία  λήγει  την  15η  Μαΐου.

Για  την  μεταβίβαση  των  δικαιωμάτων  καθώς  και  για  την  κάθε  πληροφορία, οι  ενδιαφερόμενοι  θα  απευθύνονται  στον  υπεύθυνο  λειτουργίας  του  κέντρου  εξυπηρέτησης  αγροτών  κ. Τασιούλα  Σταύρο  στα  γραφεία  της  Ένωσης  στην  οδό  Χαρ. Τρικούπη  38  στα  Ιωάννινα  και στο  τηλέφωνο  2651070961-5.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Ο Κώστας Καψάλης και το επιτελείο του είναι πλέον επικίνδυνοι για το Πωγώνι


Δολιανά 01/04/2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή την Ακύρωση άλλης μιας Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, που αφορούσε επιβολή προστίμου για αυθαίρετη βόσκηση, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει στο Δήμο όργανο (κατόπιν απόφασης) διαπίστωσης αυθαίρετης βόσκησης.
Επίσης η αυθαίρετη βόσκηση δεν αποδεικνύεται και από τα έγγραφα του φακέλου που στάλθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταξύ των οποίων δεν υφίσταται, η αναφερόμενη στην κρινόμενη απόφαση, βεβαίωση της εκπροσώπου της Τ.Κ. Γεροπλατάνου.
Τέλος, στο αποφασιστικό τμήμα της υπ΄αρ.8/2014 κρινόμενης απόφασης του Δ.Σ., το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί μία φορά και στους δύο ιδιοκτήτες υπολογιζόμενο επί αυθαίρετης βόσκησης συγκεκριμένου αριθμού ζώων τους, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και τόπο.

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της ιδιωτικοποίησης των ΥΗΕ Πουρναρίου

Σε επαναβεβαίωση των ομόφωνων θέσεων κατά της εκχώρησης των Υδροηλεκτρικών Έργων Πουρναρίου στην υπό δημιουργία "μικρή ΔΕΗ", που είχαν διατυπωθεί στην πρόσφατη σύσκεψη φορέων που είχε γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας προχώρησε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Μαρτίου. 
Στην πρόταση που ψηφίστηκε περιλαμβάνεται επίσης η σύσταση Μόνιμης Επιτροπής με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας και Περιφερειακών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, κυρίως από την Π.Ε. Άρτας, η οποία θα αναλάβει την πλήρη και διαχρονική εξέταση της πορείας του ζητήματος, καθώς επίσης και η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην οποία επίσης υπάρχει ζήτημα με ιδιωτικοποίησης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Κλειστή για δέκα ημέρες η Γέφυρα Δέσπως


Από σήμερα και για δέκα ημέρες θα μείνει κλειστή η Γέφυρα της Δέσπως, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του τμήματος που ανακατασκευάστηκε. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω παράκαμψης. 
Όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αποφασίστηκε να κλείσει ο δρόμος για τελευταία φορά, καθώς είναι αδύνατο να γίνουν οι τελικές οδοστρωσίες, καθώς έγιναν όλες οι εργασίες που απαιτούνταν, εξυγίανση εδάφους, κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου πασσαλώσεις κλπ.
Η ανακατασκευή της γέφυρας της Δέσπως, απασχολεί την παραλιακή περιοχή Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, περίπου 15 χρόνια.


Τους 23 πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσίασε η κα Όλυ Τσουμάνη

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρoυ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Όλυ Τσουμάνη,  παρουσίασε  τους 23 πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ιωαννίνων: Γιώργος Πρέντζας, μέλος της Εργατικής Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, νοσηλευτής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ
Με αλφαβητική σειρά:
1.ΑΓΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ-Οικοδόμος-Μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
2.ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ-Αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος, εργατοαγρότης
3.ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-Άνεργη-Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ
4.ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ-Μηχανικός, Εργαζόμενη στη βιομηχανία-Πρόεδρος του Σωματείου Γ-Τ-Π & Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΙ  & μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γ-Τ-Π
5.ΓΙΩΤΗ ΑΛΙΚΗ-Άνεργη, Απολυμένη βιομηχανική εργάτρια-Μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΓΤΠ
6.ΔΟΥΒΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-Βιομηχανικός Εργάτης στην ΠΙΝΔΟ-Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων
7.ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ-Οικοδόμος-Μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
8.ΖΕΚΑ ΠΑΣΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ (ΤΙΝΑ)-Εργαζόμενη ΟΤΑ στο Δήμο Ιωαννίνων-Μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ιωαννίνων
9.ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ-Οικονομολόγος, Ιδιωτικός Υπάλληλος-Μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ
10.ΚΑΣΣΑΡΗ ΛΟΥΛΑ-Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Χατζηκώστα-Μέλος του ΔΣ εργαζομένων Χ/ΚΩΣΤΑ, & μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
11.ΚΑΤΣΙΟΣ ΦΑΝΗΣ-Οικοδόμος-Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
12.ΚΙΤΣΟΥ ΛΟΥΚΙΑ-Άνεργη-Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων
13.ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ-Οικοδόμος-Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
14.ΜΑΛΑΤΟΣ ΤΑΚΗΣ-Οικοδόμος-Γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΙ & μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
15.ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-Μέλος του ΚΚΕ, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
16.ΜΑΝΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ-Οικοδόμος-Αντιπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ΕΚΙ
17.ΜΗΤΣΙΜΑΡΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ-Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
18.ΜΠΑΜΠΟΥΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ-Κτηνοτρόφος-Μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου. Ζίτσας
19.ΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ-Εργαζόμενος ΟΤΑ Δήμου Πωγωνίου-Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου  στους Κουκλιούς
20.ΠΛΙΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ-Εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων-Μέλος του ΔΣ του Σκοπευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων
21.ΣΔΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΣ-Σιδηρουργός
22.ΣΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-Εργαζόμενος ΟΤΑ στο Δήμο Ιωαννίνων
23.ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-Εργαζόμενη σε Super Market-
 Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννίνων


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόχειρος επαναληπτικός διαγωνισμός με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση δράσεων πληροφόρησης- δημοσιότητας του έργου Promote Indigenous development by enhancing local Branding through primary, secondary and tertiary economic sector Clusters

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Έχοντας υπόψη:
    Τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν. 3463/06, όπως αναδιατυπώθηκε με την παρ.3 του άρθρου 22 του Ν.3536/07
    Τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1 του Ν.3852/10
    Την παρ 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/08
    το άρθρο 83 του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α)
    του Π.Δ. 28/80 «Περί εκτελέσεως έργων και προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
    του Π.Δ. 60/2007
    την υπ' αριθ. 35130/739/09.08.2010 (ΦΕΚ 1291/11.08.2010 τεύχος Β) απόφαση Υπουργού Οικονομικών με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ποσά για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων που αφορούν προμήθεια προϊόντων, παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων
    Την υπ’ αριθμ. 14023/ΕΥΘΥ521-31/03/2010 (ΦΕΚ 415 12/4/2010 Τ.Β) Υπουργική Απόφαση Διαχείριση Συστήματος και Ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου 3 «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία»
    Την υπ’ αριθμ. 38411/ΕΥΘΥ1836-07/02-2011 (ΦΕΚ 2285/13-10-2011 Τ.Β) Υπουργική Απόφαση Τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 14023/ΕΥΘΥ521/31-2-2010 (ΦΕΚ 415 12/4/2010 Τ.Β) Υπουργική Απόφαση Διαχείριση Συστήματος και Ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου 3 «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία»
    Την από Νο Α.1-Α.1-15/27-11-2012 υπογεγραμμένη Σύμβαση Επιχορήγησης (Subsidy Contract) του έργου «Παροχή υπηρεσιών υλικών για την υλοποίηση του έργου: “Promote Indigenous development by enhancing local Branding through primary, secondary and tertiary economic sector Clusters and Innovation Nodes”», με το ακρωνύμιο “BrandINode” στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος  “Greece – Albania” IPA Cross-Border Programme 2007 – 2013”

Σμέρτο Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν περίπου (17) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (31-03-2014) αργά το βράδυ στον Σμέρτο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών στη χώρα μας.
Αναλυτικότερα, χθες αργά το βράδυ, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στον Σμέρτο Φιλιατών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο δράστη γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν (16) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (16.984) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων. 

31η αγωνιστική την Τετάρτη 2 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Περίβλεπτος 2-04-14/17:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (ΑΠΟΕΛ-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 2-04-14/17:00), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Ασβεστοχώρι 2-04-14/17:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΠΟΕΛ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 
ΑΠΟΕΛ-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος
ΠΑΟ Κόνιτσας-Ανάργυροι
Πεντέλη-Ραφταναίοι
Αγία Μαρίνα-Δαβάκης
Κεφαλόβρυσο-Ασβεστοχώρι
Σταυράκι-Αμφιθέα
Ζωοδόχος-Πρωτόπαπα
Αμπελόκηποι-Βουνοπλαγιά
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Περίβλεπτος