Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Παράταση των αιτήσεων Υouth Pass έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

 


Παρατείνονται οι αιτήσεις για την καταβολή του Youth Pass σε νέους 18 και 19 ετών έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 130.000 αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ που αφορά σε περίπου 200.000 νέους, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Δήμος Πωγωνίου: Επανάληψη δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστήματος Κοινότητας Βασιλικού

 


Ανακοινώνει σύμφωνα με την αρ. πρωτ. οικ. 7481/10-10-2023 (ΑΔΑ:9Θ5ΚΩ1Ω-ΚΔΟ) διακήρυξη Δημάρχου, την επανάληψη της  δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστήματος Κοινότητας Βασιλικού, στις 14/12/2023 και ώρα 10:00 π.μ.,  καθώς η δημοπρασία στις 23/10/2023 κατέστη άγονη.

***

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81) β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)   γ) το Ν. 3852/2010δ) την αριθ. 119/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης (ΑΔΑ:6ΡΠΥΩ1Ω-ΠΓΘ) ε) την 164/2023απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας(ΑΔΑ:6Ω5ΣΩ1Ω-ΣΨΖ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

1.Περιγραφή ακινήτου: Το εν λόγω δημοτικό κατάστημα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα και στο ισόγειο κτιρίου (υπερυψωμένου) επί της κεντρικής πλατείας (κοινόχρηστη έκταση) εντός του οικισμού της Κοινότητας Βασιλικού, ιδιοκτησίας του Δήμου Πωγωνίου και  συνορεύει βορειοδυτικά  με  δημοτικό  κατάστημα,  νοτιοανατολικά  με  την κεντρική πλατεία  και στις λοιπές πλευρές του με άλλη κοινόχρηστη έκταση. Περιλαμβάνει  χώρο  τραπεζοκαθισμάτων,  μαγειρείου,  ενός  (1) W.C.  με προθάλαμο και διαδρόμου που οδηγεί στο W.C. Ο χώρος τραπεζοκαθισμάτων και το  μαγειρείο  χωρίζονται  με  πέτρινο  τοίχο  πλάτους  0,90μ.,  η  δε  μεταξύ  τους πρόσβαση  πραγματοποιείται  μέσω  θύρας  πλάτους  0,87μ.  και  ύψους  1,76μ.  Ο διάδρομος και το μαγειρείο χωρίζονται με ξύλινη κατασκευή στην οποία υφίσταται θύρα για τη μεταξύ σύνδεση των χώρων.  Το W.C. είναι υπόγειο. Το συνολικό εμβαδόν του δημοτικού καταστήματος είναι 89,99τ.μ. συμπεριλαμβανομένων των τοιχοποιιών. Αναλυτικά, το εμβαδόν των χώρων τραπεζοκαθισμάτων, μαγειρείου και διαδρόμου που οδηγεί στο W.C. είναι 85,27τ.μ. και το εμβαδόν του W.C. είναι 4,72τ.μ. Έμπροσθεν του κτιρίου υφίσταται ημιυπαίθριος χώρος εμβαδού 43,20τ.μ. (πλάτους 3,00μ. και μήκους 14,40μ., ίδιου με την πρόσοψη του καταστήματος) με στέγαστρο, ενώ υφίσταται και κλίμακα, που συνδέει τον ημιυπαίθριο χώρο με την κεντρική πλατεία. 

11 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

 


Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως “Παγκόσμια Ημέρα Βουνού” με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου των βουνών για τον άνθρωπο και τη βιοποικιλότητα, την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το σεβασμό και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Τα βουνά σε παγκόσμια κλίμακα καλύπτουν το 1/5 της ξηράς της γης και παρέχουν ζωή τουλάχιστον στο 1/10 του πληθυσμού της γης. Το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου είναι ένα κατ εξοχήν ορεινό Γεωπάρκο αφού, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει δύο από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας: τον Σμόλικα (υψ. 2.637μ.) και την Τύμφη (υψ. 2497μ.), δηλαδή το δεύτερο και το έκτο ψηλότερο βουνό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου ΓεωπάρκουUNESCO Βίκου-Αώου σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Ιωαννίνων, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βουνού- 11 Δεκεμβρίου, με προσκεκλημένους ομιλητές ειδικούς επιστήμονες, γεωλόγους.

Δήμος Πωγωνίου: Έως τις 29 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο

 


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου Πωγωνίου καλεί τους δημότες που ενδιαφέρονται για την ένταξη ή επανένταξή τους στη Δομή, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 29/12/2023 στο Δημαρχείο (καινούργιο) και ώρες 8:00 έως 13:00.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1.     Φωτοτυπία ταυτότητας

2.     Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

3.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.     Εκκαθαριστικό 2022

5.     Βεβαίωση για το ΤΕΒΑ (Αίτηση ΚΕΑ)

6.     Κάρτα παραμονής (για αλλοδαπούς)

7.     ΑΜΚΑ απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ελέγχων συνέχεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ήπειρο

 

5 συλλήψεις κατά το τελευταίο 10ήμερο


Συνεχίζονται οι καθημερινοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 10ήμερο συνολικά 5 άτομα, σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, που διαπιστώθηκε να κατέχουν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

• 4 ημεδαποί, σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και

• ημεδαπή στην Άρτα για κατοχή ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Δήμος Πωγωνίου: Επανάληψη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Κοινότητα Πωγωνιανής

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ανακοινώνει σύμφωνα με την αρ.πρωτ.οικ.3784/23-06-2022(ΑΔΑ:Ρ4ΧΡΩ1Ω-ΛΒ9) διακήρυξη Δημάρχου και τους όρους δημοπράτησης που όρισε η Οικονομική Επιτροπή με την αρ.148/2022 απόφασή της(ΑΔΑ:6ΥΧ2Ω1Ω-8ΕΦ), την επανάληψη  της  δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου στην  Κοινότητα Πωγωνιανής, στις 14/12/2023 και ώρα 10:15π.μ στο Καλπάκι,  καθώς η δημοπρασία στις 4/07/2022 κατέστη άγονη.

***

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ AKINHTOY-ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣΣΤΗΝΚΟΙΝΟΤΗΤΑΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)γ) το Ν. 3852/2010δ)την αριθ. 5/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης (ΑΔΑ:ΨΗ85Ω1Ω-ΦΘΜ)ε) την 148/2022απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας (ΑΔΑ:6ΥΧ2Ω1Ω-8ΕΦ) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

1.Περιγραφή ακινήτου: Ισόγειο δημοτικό ακίνητο –Κλειστή αίθουσα γυμναστικής με βοηθητικούς χώρους –συνολικής επιφάνειας 202,91 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός οικισμού Κοινότητας Πωγωνιανής. Η κοινόχρηστη έκταση του εν λόγω κτιρίου συνορεύει βόρεια με κοινοτική οδό, δυτικά με σχολικό και εκκλησιαστικό χώρο, νότια με κοινοτική οδό και ιδιοκτησία Αντωνίου Μηλιώνη και ανατολικά με κοινοτική οδό και ιδιοκτησία Αντωνίου Μηλιώνη.

2.Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας: Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με τις α)158/21 (ΑΔΑ:  Ψ63ΓΩ1Ω-ΦΨ9)  Α.Δ.Σ    και  β)  13/22  (ΑΔΑ:90ΞΞΩ1Ω-77Υ)  Α.Δ.Σ. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ'  όσον  εξακολουθούν  άνευ  διακοπής  οι  προσφορές. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη φυγόποινος για «διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος»


Συνελήφθη χθες (05-12-2023) το απόγευμα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή κάθειρξης (5) ετών και (3) μηνών, για «διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΤΡΙΤΗ 19/12/2023 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ-ΔΕΡΒΙΖΙΑΙΝΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Καθαρός Καλαμάς: Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 5:00 μ.μ. στο Βουτσαρά

 

Έκτακτη γενική συνέλευση της κίνησης «Καθαρός Καλαμάς», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 5:00 μ.μ., στο Βουτσαρά.

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση

 


Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων για την εξισωτική αποζημίωση (Παρέμβαση Π3-71 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ).

Η υποβολή των ενστάσεων πραγματοποιείται στην διεύθυνση https://eae2023.opekepe.gov.gr  απ’ ευθείας από τον ενδιαφερόμενο παραγωγό με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διοικητικών μηχανογραφικών ελέγχων, ολοκληρώθηκε για το έτος αιτήσεων 2023 η επεξεργασία των υποβληθέντων αιτήσεων στήριξης και η σύνταξη των πινάκων παραδεκτών αιτήσεων στήριξης/πληρωμής, καθώς και των πινάκων με όλες τις μη παραδεκτές αιτήσεις στήριξης/ πληρωμής της Παρέμβασης Π3-71.

Θε.ο.Ρα: Δύο παραστάσεις «Η αγέλαστη πολιτεία & οι καλικάντζαροι», το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ.

 


Πιστοί στο ραντεβού με το κοινό, όπως πέρυσι έτσι και φέτος η Θεατρική ομάδα Ραφτανιτών.

Για αυτές τις όμορφες μέρες των γιορτών που πλησιάζουν, θέλουν να δώσουν στα παιδιά λίγη από την μαγεία που έχουν!!!!

Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

Ένα μουσικό χορευτικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι με τα τραγούδια των Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Βασιλείου!

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου για δύο και μόνο παραστάσεις στις 5μμ και 7μμ

Στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ζωσιμαιας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Γενική είσοδος 7€

Φέρτε τα παιδιά σας να ζήσουνε λίγη από την μαγεία των γιορτών.

Έρχεται νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών-αγροτών από την 1η Ιανουαρίου 2024

 


Από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αναπροσαρμόζονται βάσει πληθωρισμού, όπως προβλέπεται από νόμο του 2020

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, λοιπόν, οι ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αναπροσαρμόζονται βάσει πληθωρισμού, όπως προβλέπεται από νόμο του 2020.  Όπως όλα δείχνουν η φετινή αύξηση θα διαμορφώνεται σε επίπεδα πέριξ του 3%.

Τα νέα επίπεδα κάθε ασφαλιστικής κατηγορίας

Οι νέες «φουσκωμένες» εισφορές θα πληρωθούν για πρώτη φορά τέλη Φεβρουαρίου, όταν και οι επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλλουν τις οφειλές Ιανουαρίου.

Η αύξηση αφορά και τα «μπλοκάκια», ενώ οι παράλληλα απασχολούμενοι θα την γλιτώσουν εάν οι εισφορές από την μισθωτή τους εργασία καλύπτουν τα νέα αυξημένα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η αύξηση των εισφορών είναι ανάλογη του πληθωρισμού και έτσι οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των αγροτών μετά την περυσινή αναπροσαρμογή κατά 9,6%, υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν εκ νέου σε ποσοστό πέριξ του 3%.

Τα ποσά των εισφορών εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν ως εξής (σ.σ.: στα ποσά θα πρέπει να προστεθούν και τα 10 ευρώ υπέρ ανεργίας):

Πρώτη ασφαλιστική κατηγορία: οι εισφορές θα ανέλθουν στα 237,15 ευρώ από 230,25 ευρώ που είναι σήμερα (για τον κλάδο σύνταξης και υγείας)

Δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία: οι εισφορές θα διαμορφωθούν στα 284,4 ευρώ από 276,19 ευρώ που είναι σήμερα

Τρίτη ασφαλιστική κατηγορία: οι εισφορές θα ανέλθουν στα 340,89 ευρώ από 330,99 ευρώ που είναι σήμερα

Τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία: οι εισφορές θα διαμορφωθούν στα 409,75 ευρώ από 397,85 ευρώ που είναι σήμερα

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Γυναικεία ακμή: Πώς τη βλέπουν οι άλλοι;

 


Διαφορετική είναι η γνώμη των ανθρώπων για τις γυναίκες που έχουν ακμή απ’ ότι για εκείνες με καθαρό δέρμα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο 2023 της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV). Μάλιστα, η άποψή τους δεν αφορά μόνο την ομορφιά τους αλλά ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητας και της ψυχολογίας τους. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι είναι λιγότερο αξιόπιστες, επιτυχημένες και έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση. Επίσης, ο κοινωνικός περίγυρος τις θεωρεί λιγότερο ελκυστικές και λιγότερο ευτυχισμένες.

«Η γυναικεία ακμή παρουσιάζεται σε γυναίκες άνω των 25 ετών και είτε αποτελεί συνέχεια της εφηβικής ακμής (ακόμα και με διαστήματα ύφεσης και καθαρού δέρματος) είτε είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Βέβαια η πλειονότητα των ασθενών πάσχει από επίμονη εφηβική ακμή. 

Οι γυναίκες με τη συγκεκριμένη δερματοπάθεια επιβαρύνονται ιδιαίτερα συναισθηματικά - ακόμη περισσότερο από εκείνες που πάσχουν από ψωρίαση ή μελάνωμα. Η παραμόρφωση του δέρματος που δημιουργούν οι βλατίδες, οι φλύκταινες, οι μεταφλεγμονώδεις αλλοιώσεις, τα οζίδια, οι κύστεις και οι ουλές, έχουν αντίκτυπο αρχικά στις ίδιες. Τα συμπτώματα αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας μιας αρνητικής εικόνας για την εξωτερική εμφάνισή τους και πιθανόν να οδηγήσουν σε μείωση της αυτοεκτίμησης, συστολή, ντροπή, φόβο, άγχος, κοινωνική απόσυρση και μοναξιά.  Η κατάθλιψη, ακόμα και ο αυτοκτονικός ιδεασμός περιλαμβάνονται στις συνέπειες, ακόμα και σε περιπτώσεις ασθενών με ήπια συμπτώματα.