Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, 27, 31 και 23 ετών, για κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας

Οι δράστες εντοπίσθηκαν στο Κομπότι Άρτας να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα και διαρρηκτικά εργαλεία
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ενέχονται σε δύο κλοπές, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα 21/22-03-2016 στην περιοχή της Άρτας
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθησαν σήμερα (30-03-2016) τα ξημερώματα στο Κομπότι Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 31 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σήμερα τα ξημερώματα στο Κομπότι Άρτας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πλήθος αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις μπαταρίες οχημάτων, ένας φορητός μετρητής τάσης μπαταρίας, πέντε κλειδιά αυτοκινήτων, μία μονάδα κλιματιστικού, μία θήκη με διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, κλειδιά, τσιμπίδα, λίμα, σφυριά και πένσες), δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι γάντια ενώ στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.
Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία αφού εξειδικεύονταν σε κλοπές μπαταριών οχημάτων, ενέχονται σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:
νυχτερινές ώρες της 21/22-03-2016, αφαίρεσαν δύο μπαταρίες από Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην πόλη της Άρτας
κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν αποθήκη αμαξοστασίου του Δήμου Αρταίων στην Περιφερειακή Οδό Άρτας και αφαίρεσαν οκτώ μπαταρίες οχημάτων, δύο τηλεοράσεις και διάφορα σίδερα.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας καθώς επίσης και τα κλοπιμαία, τα μαχαίρια και τα διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 31 και 29 ετών, για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (29.03.2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 31 και 29 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι κατηγορούμενες χθες το μεσημέρι αφαίρεσαν από αυτοκίνητο 47χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και τρεις κουδούνες, τις οποίες επιχείρησαν να πουλήσουν σε κοντινό κατάστημα.
Σημειώνεται ότι η 31χρονη κατηγορούμενη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του παθόντα για εξύβριση, ο οποίος συνελήφθη.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Άγιος Σπυρίδωνας Άρτας: Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας αναζητούμενος με ένταλμα σύλληψης, για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (29-03-2016) αργά το απόγευμα στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών και Διάταξη του κ. Προέδρου Εφετών Αθηνών, για το αδίκημα της ληστείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής από σχολείο και κλοπής μοτοποδηλάτου στον Κατσικά και στο Κουτσελιό Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 21χρονων ημεδαπών και δύο 27χρονων υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται κατά περίπτωση στις κλοπές

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, μία υπόθεση κλοπής από σχολείο και μία υπόθεση κλοπής μοτοποδήλατου στον Κατσικά και στο Κουτσελιό Ιωαννίνων αντίστοιχα.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο 21χρονοι ημεδαποί και δύο 27χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, οι δράστες εμπλέκονται με διαφορετική σύνθεση, στις παρακάτω κλοπές:
κατά το χρονικό διάστημα από 22/02 έως 23/02/2016, παραβίασαν παράθυρο σχολείου στον Κατσικά και αφού ερεύνησαν τους χώρους των γραφείων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και δύο φορητούς υπολογιστές.
βραδινές ώρες της 22/23-01-2016, αφαίρεσαν από πυλωτή κατοικίας στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού.
Οι δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 θα γίνει η όγδοη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.
Το ποσό των 3.542.336,47 ευρώ θα πιστωθεί  στους 21.198 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Από Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Απριλίου η ρίψη εμβολίων για τη λύσσα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, η εφαρμογή του προγράμματος  της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων,  για την εκστρατεία  Άνοιξη 2016’’, αρχίζει την Παρασκευή 01/04/2016 από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες (Σάββατο 02/04/2016 και Κυριακή 03/04/2016) αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Γενικά θα καλυφθούν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Μενίδι, Περδικάκι, Χρυσοπηγή), το βορειοδυτικό τμήμα της Π.Ε. Ευρυτανίας (Γρανίτσα, Άγραφα, Ραπτόπουλο), σχεδόν όλη η Π.Ε.  Άρτας (Κομπότι, Άρτα, Βουλγαρέλι, Άγναντα), το ανατολικό τμήμα της Π.Ε. Πρέβεζας (Φιλιππιάδα, Κερασώνας, Ανώγειο), και το κεντρικό τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων (Καλέντζι, Πράμαντα, Ιωάννινα, Καλπάκι, Πάπιγκο, Κόνιτσα μέχρι τα Αλβανικά σύνορα).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 ο εξοπλισμός του πενταόροφου κτιρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Την απόφαση ένταξης στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της πράξης για την προμήθεια εξοπλισμού της προσθήκης του πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 7.464.742 ευρώ, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας».
Πρόκειται για ένα «τμηματοποιημένο» έργο, καθώς ένα μέρος του υλοποιήθηκε στο ΠΕΠ Ηπείρου 2007-2013, και ένα άλλο στο νέο Ε.Π. 2014-2020. Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται η προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες κλινικής λειτουργίας της προσθήκης πενταορόφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

Ο οδικός άξονας Γιάννενα-Κακαβιά ώριμος για ένταξη στο «πακέτο Γιούνκερ»

Παρά την οικονομική κρίση η Ήπειρος, αν κρίνουμε από τον απολογισμό της Περιφέρειας  για το 2015, που έγινε στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνει βήματα μπροστά: 
Το νέο ΕΣΠΑ εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (ήδη έχει δημοπρατηθεί το 40% του προγράμματος), έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών εκτελούνται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, ο τουρισμός κινείται σε καλό επίπεδο, κοινωνικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται. Ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» εξακολουθεί να είναι τα μεγάλα έργα, που είναι αρμοδιότητας των Υπουργείων, της Κυβέρνησης δηλαδή.
Τα σημαντικότερα από αυτά τα έργα είναι οι αυτοκινητόδρομοι: Η παράταξη της «Ήπειρος Ανα­­τροπής» απέδωσε ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή για τη μη  ένταξή τους στο πακέτο Γιούνκερ ή και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Διαγωνισμός για την περισυλλογή και διαχείριση νεκρών ζώων στα οποία έχουν διενεργηθεί για Μ.Σ.Ε. στις Περιφέρειες

Ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση εργασιών υλοποίησης του Προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, στα οποία έχει διενεργηθεί δειγματοληψία για μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, προκηρύχτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως γίνεται γνωστό από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του συστήματος, ύστερα από προθεσμία σαράντα ημερών, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, στον Ελληνικό Οικονομικό Τύπο και την ανάρτησή της στο site του ΥΠΑΑΤ. 

Δήμος Πωγωνίου: 1ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο Kαλπακίου

Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, καθώς θα διεξαχθούν στο Δήμο Πωγωνίου αγώνες στα πλαίσια του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ.
Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά δώδεκα (12) ομάδες, με τους αγώνες να φιλοξενούνται στα Κλειστά Γυμναστήρια Ιωαννίνων, Καλπακίου και Μετσόβου.
Ο Δήμος Πωγωνίου αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη του στον αθλητισμό και δηλώνει στο πλευρό αθλητών, ομάδων και συλλόγων. «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Ο Δήμος Πωγωνίου στηρίζει τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης.

Οι αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ενώ το final four θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου 2016.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος-γερανού για το εργατικό ατύχημα

Την Τρίτη (29-03-2016) και ώρα 12:00, έλαβε χώρα εργατικό ατύχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός 38χρονου ημεδαπού και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 39 και 41 ετών.
Ειδικότερα, οι τρεις εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε κολώνα της Δ.Ε.Η., τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύονται.
Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος - γερανού ενώ αναζητούνται ο υπεύθυνος μηχανικός της κατασκευαστικής αναδόχου εταιρείας και ο υπεύθυνος της υπεργολήπτριας εταιρείας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων. 

Ετήσιος χορός της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου " Το Κούγκι", την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, ώρα 12.30', στο ETAL Club, Βουλιαγμένης 120, στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ του Ελληνικού