Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Απάντηση Περιφέρειας προς τον ΟΣΕ Α.Ε. για το διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σιδηροδρομική σύνδεση με Αλβανία

Με έγγραφο που συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη- Σταύρου, δίνεται απάντηση σε επιστολή που είχαν αποστείλει εκ μέρους του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. οι κ.κ. Αθανάσιος Βούρδας (Διευθύνων Σύμβουλος της "ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.") και Κωνσταντίνος Πετράκης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΕ Α.Ε.), σχετικά με την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για "Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου στην Περιφέρεια Ηπείρου" για τη διερεύνηση Ανάπτυξης και Κατασκευής Σιδηροδρομικού Δικτύου μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας".

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Συνάντηση μελών και φίλων της Χριστιανικής Αδελφότητας Κυριών «Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 5:30-10:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΝ
        «Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»

Αθήνα 28 Μαρτίου 2016
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητάς μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κάνει γνωστό ότι, θα δώσει ΤΣΑΙ, στις 10 Απριλίου 2016, ημέρα Κυριακή, ώρα 5:30 – 10:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10 Σύνταγμα, υπέρ των σκοπών της Αδελφότητας.
Η δική σας παρουσία, καθώς και του φιλικού σας περιβάλλοντος, θα μας δώσει μεγάλη χαρά και αισιοδοξία, για να συνεχίσουμε το φιλανθρωπικό έργο της Μ.τ.Π.
Το Δ.Σ. ελπίζει να μείνετε ευχαριστημένη από την όλη οργάνωση του προγράμματος, που περιλαμβάνει  επίδειξη μόδας πλεκτών  Αντώνοβιτς, Δημοτικούς χορούς από το παιδικό χορευτικό της σχολής Μάνου, Ηπειρώτικη Ορχήστρα, Δημοτικά τραγούδια από την χορωδία  της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο ΠΥΡΡΟΣ»  και ποικίλη μουσική.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας.
Παππά Αλεξάνδρα: 210-6925469
Γκούμα Άννα: 210-8017973
Παπαγεωργίου Όλγα: 210-8238529, κιν. 6944502219
Παππά Διονυσία: 210-7781468
Σίνη Βασιλική: 210-9336572
Τριανταφυλλίδου Σάσσα: 210-8222523
Μπέτζιου Ντίνα:  210-6393322, κιν. 6944760678
Κιτσαρά Αλεξάνδρα: 210-8150817
Σιάτρα Χρυσούλα:  210-2771124

Συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Σία Αναγνωστοπούλου

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και την προοπτική του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων τόσο για την ανάγκη δημιουργίας αγροτοδιατροφικού πάρκου που θα συνδέσει την επιστημονική έρευνα με την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη αλλά και θα θεμελιώσει πιο στέρεα το αίτημα για την ίδρυση ενός Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Άρτα.
Αναφορικά με τις αιτιάσεις από πλευράς της διοίκησης του Τ.Ε.Ι. για την έγκριση νέων προσλήψεων μικρού αριθμού μόνιμων εκπαιδευτικών, η κ. Αναγνωστόπουλου τόνισε αφενός ότι πρόκειται για τις πρώτες μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται μετά από έξι χρόνια από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου ότι αυτή είναι η πρώτη φάση των προσλήψεων και θα ακολουθήσει και δεύτερη τους αμέσως επόμενους μήνες, όπου θα υπάρξει προτεραιότητα στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στη βάση των αναγκών του και των δυνατοτήτων του.
Ο Βασίλης Τσίρκας, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική ανταπόκριση της Υπουργού στη δημιουργία αγροτοδιατροφικού πάρκου και τόνισε ότι το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να εμπλακούν και άλλοι τοπικοί φορείς στη διαμόρφωση του πλάνου και τη διαχείριση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος.

Τέλος, σχετικά με το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο κ. Τσίρκας, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει δράση και θα συμμετάσχει ενεργά στη διεκδίκηση μιας τέτοιας προοπτικής. 

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»


Ομιλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, στην Ολομέλεια της Βουλής για το προσφυγικό

Ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης στου Σχεδίου Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης», πραγματοποίησε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό ζήτημα, στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός, αλλά και στις εντατικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία τόσο των κέντρων ταυτοποίησης όσο και των δομών και χώρων  φιλοξενίας.
Σχετικά με το γενικό περιεχόμενο και τους στόχους του νομοσχεδίου τόνισε: «Οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου προσβλέπουν στον εξορθολογισμό και την αναμόρφωση του συστήματος αναγνώρισης της διεθνούς προστασίας, της υποδοχής, καταγραφής, φιλοξενίας και ταυτοποίησης των νεοεισερχόμενων πολιτών από τρίτες χώρες. Πρόκειται για ένα προοδευτικό νομοσχέδιο που πηγαίνει το νομικό πλαίσιο ασύλου στη χώρα μας ένα βήμα μπροστά».
Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε αναλυτικά σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων σχετίζονται με τις προϋποθέσεις που τίθενται, ώστε μια χώρα να αναγνωριστεί ως «ασφαλής χώρα», με την ενίσχυση και στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου, με τη θεσμική αναβάθμιση και την ανεξάρτητη λειτουργία της Αρχής Προσφύγων. Αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική πρόσβαση όλων των αιτούντων άσυλο στη διαδικασία ασύλου και σε εκείνες που ρυθμίζουν τις διαδικασίες υποβολής και εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας και αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα.

Οι νέοι πρόεδροι ΔΗΜΤ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σε Δήμους της Ηπείρου

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο, με την συμμετοχή να  ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιωαννίνων: Βασίλης Αϊβατίδης
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Κόνιτσας: Ζώης Πανταζής
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Ζαγορίου: Λευτέρης Γιώτης
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Βορείων Τζουμέρκων: Γιώργος Μπίκας
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Μετσόβου: Δημήτρης Τσομπίκος
Πρόεδρος στην ΔΗΜ Τ.Ο. Δωδώνης: Κώστας Λιόλιος
Πρόεδρος στην ΔΗΜ Τ.Ο. Ζίτσας: Νίκος Μπούτσικος

Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Πωγωνίου: Κώστας Μυριούνης
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο.  Ζηρού: Στρατής Γιολδάσης
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάργας: Δήμητρα Παππά
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Πρέβεζας: Σωτήρης Πάτσης
Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο.  Ηγουμενίτσας:  Αντώνης Μπάρμπας

Eurostat: Στο 24% η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2015

Στο 24% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2015, έναντι 24,4% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν  στη δημοσιότητα.
Στην ευρωζώνη, τον Φεβρουάριο του 2016 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,3% (έναντι 10,4% τον Ιανουάριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 8,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. Έναν χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2015, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,2% και στην ΕΕ 9,7%. 
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, τον Φεβρουάριο καταγράφονται 21,65 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,63 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24% τον Δεκέμβριο) και στην Ισπανία (20,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,3%) και την Τσεχία (4,5%), στη Μάλτα και τη Μ. Βρετανία (5%).

Συνέντευξη Γιάννη Στέφου στο περιοδικό «Επιθεώρηση για τη Βουλή και Ευρωβουλή»

Κύριε Στέφο, οι δανειστές δείχνουν να εμμένουν κατά τη διαπραγμάτευση στη σκληρή γραμμή και το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα δεχτεί, τελικά, να υπάρξουν μειώσεις των συντάξεων;
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη και τη φιλοξενία στο περιοδικό σας. Σχετικά με τις συντάξεις τώρα: Η κυβερνητική στάση είναι εκπεφρασμένη εδώ και καιρό.  Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις,  γίνεται προσπάθεια, αν χρειαστεί μείωση των επικουρικών συντάξεων, να μη θιγούν οι μικρές και μεσαίες συντάξεις. Η δική μας δουλειά είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να ζει αξιοπρεπώς και ειδικά των λιγότερο προνομιούχων και δουλεύουμε από την πρώτη μέρα αυτής της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση. Το βασικό διαπραγματευτικό μας όπλο είναι η υπόσχεση που έχουμε δώσει στον λαό. Οι δανειστές ζητούν εξωπραγματικά πράγματα, πράγματα που δε γίνεται, δεν αντέχει ο λαός να εφαρμοστούν.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα τύχει της συνολικής αποδοχής των βουλευτών της συμπολίτευσης, ή φοβάστε διαρροές κατά την κρίσιμη ψηφοφορία;