Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

8η Πανηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού στα Άνω Πεδινά, το διήμερο 3-4 Ιουνίου

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου πραγματοποιεί το διήμερο 3-4 Ιουνίου, τη  8η Πανηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού στα Άνω Πεδινά.
Ο χώρος της Λαμπριάδειου Σχολής στα Άνω Πεδινά θα γίνει το επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν τα πάντα, από εξορμήσεις στα γύρω δάση για τη συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, μέχρι ομιλίες επιστημονικού περιεχομένου για τη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία και φυσικά η προσφορά μανιταρόσουπας και μακαρονάδας με τρούφα.

Ο γραμματέας του ΔΣ Κ. Φρίγκας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε μανιταρόφιλους και μη, να προσέλθουν στην εκδήλωση, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μία πανελλαδική γιορτή, προσελκύοντας κόσμο από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το ΕΚΑΣ

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας δίνονται οι απαιτούμενες πληροφορίες για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα καταβαλλόμενα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ).
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ορίζει τα εξής:
Το ΕΚΑΣ χαρακτηρίζεται ως ειδικό προνοιακό επίδομα, η δαπάνη για την καταβολή του οποίου βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δικαιούχα πρόσωπα
Το ΕΚΑΣ καταβάλλεται, εφόσον, επιπρόσθετα, πληρούνται οι ηλικιακές προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά κριτήρια και οι λοιπές προϋποθέσεις που ακολουθούν:
α) Σε όσους λαμβάνουν ήδη κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4387/2016 σύνταξη (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου) των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων κύριας ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος.
β) Σε όσους δικαιούνται σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου) από τους ανωτέρω οργανισμούς κύριας ασφάλισης, η καταβολή της οποίας, σύμφωνα με την απόφαση συνταξιοδότησης του αρμόδιου φορέα κύριας ασφάλισης, αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, ήτοι μέχρι και 12/5/2016. Επομένως, όσοι καταστούν συνταξιούχοι των ανωτέρω φορέων κύριας ασφάλισης από την 13/5/2016 και εφεξής, δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ, ανεξαρτήτως αν πληρούν ή όχι τα κριτήρια της παραγράφου Β του παρόντος.
Προϋποθέσεις καταβολής του ΕΚΑΣ για το έτος 2016

Ορεινό Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, χθες (01-06-2016) το πρωί στην περιοχή του Ορεινού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 51 και 63 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53, 34 και 25 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης εισόδου και εργασίας στη χώρα.
Επίσης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ακόμη 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, οι δράστες απασχολούσαν παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες τους τρεις υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για εργασία.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες (01-06-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και πέντε ημερών, για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ.
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών, για ενδοοικογενειακή βία και απλή σωματική βλάβη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια

Συνελήφθη, χθες (01-06-2016) το πρωί στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 25χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να παραλάβει ένα δέμα από την αποθήκη. Αμέσως μετά την παραλαβή του δέματος, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους -1,6- γραμμαρίων.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ναρκωτικό χάπι.
Τα ναρκωτικά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προσκαλεί στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016», το Σάββατο 9 Ιουλίου, στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προσκαλεί στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016»,  το Σάββατο  9 Ιουλίου 2016, στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών  της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι  2016», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 8:30  μ.μ., οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση και στο χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι  2016'' εξαπλώνεται σε όλο το χώρο δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων,  που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Ναπολέων Δάμος, μαζί του, ο μοναδικός Κονιτσιώτης κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης και ο Γιώργος Δάμος, με τους κορυφαίους τραγουδιστές Σάββα Σιάτρα,  Αντώνη Κυρίτση, Μάκη Κιάμο, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Μήτση, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Ηλία Κόντη, Λευτέρη Κωνσταντίνου.

Στο χώρο θα στηθούν  10 περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από τη ζωή των Ηπειρωτών, των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι.
Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.

Γιάννενα: Ημερίδα με θέμα: «Διατήρηση και Διαχείριση Ζωικών Γενετικών Πόρων: αναγκαιότητα και επένδυση ταυτόχρονα», την Τρίτη 14 Ιουνίου, ώρα 10:00 π.μ.(αίθουσα Δημ. Χατζή στα Παλιά Σφαγεία)

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Διατήρηση και Διαχείριση Ζωικών Γενετικών Πόρων: αναγκαιότητα και επένδυση ταυτόχρονα».
Η ημερίδα θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα (αίθουσα Δημ. Χατζή στα Παλιά Σφαγεία) την 14η Ιουνίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή τομέα ή την μεταποίηση είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,
Δημήτρης Παππάς

Γεώργιος Μπέλλος

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 15ης/30-05-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 30-05-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-05-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 15/30-05-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
745. Έγκριση του Πρακτικού Νο1/23-05-2016 (Αποσφράγισης & Ελέγχου δικαιολογητικών – τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού του υποέργου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ Φ/90/16
Atm για το Δήμο Ζηρού», προϋπολογισμού 45.000,00 € με Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014ΕΠ53000008.
746. Έγκριση του από 25-05-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση και συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 71.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
747. Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 69.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.
748. Έγκριση δαπανών και ανάθεσης υπηρεσιών για το υποέργο «Άμεσες ενέργειες ανάδειξης Γεωπάρκου Βίκου – Αώου».
749. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δημιουργία νέου τμήματος επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα (Αποκατάσταση Η/Μ εγκαταστάσεων εξωτερικών χώρων)», προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεχίζονται οι συσκέψεις για τα Campervan

Εδώ ο Δήμαρχος Πωγωνίου με τον TomasFeetback–Ειδικό σε θέματα Campervan.
Συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι εργασίες μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και μελετητών σχετικά με την προώθηση του τουρισμού με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campervan).

Πρόκειται για δράση που  εκπονεί η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» και συνδυάζεται με ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή για παράνομη εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους μετανάστες

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ακόμη αλλοδαπούς, που επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο των μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια

Συνελήφθησαν, χθες (01-06-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 54χρονη ημεδαπή καθώς και πέντε αλλοδαποί (τέσσερις υπήκοοι Κονγκό, ηλικίας 22, 35, 23 και 24 ετών καθώς και ένας 21χρονος υπήκοος Μαρόκου), κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εκμίσθωσης ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ακόμη αλλοδαπούς (έναν 33χρονο υπήκοο Γουινέας, έναν 28χρονο υπήκοο Ερυθραίας και έναν υπήκοο Νιγηρίας), οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση εξόδου παράνομων αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη ημεδαπή εκμίσθωνε κατάλυμα στους πέντε συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ακόμη αλλοδαπών, οι οποίοι συνόδευσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους παράνομους αλλοδαπούς στην πόλη των Ιωαννίνων, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονης υπηκόου Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι, που έγινε την 13-04-2016 το πρωί στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 25χρονης υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το πρωί της 13-04-2016 στην Πρέβεζα, η 25χρονη εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία της 25χρονης, η οποία εντοπίστηκε και προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τον τίτλο της καλύτερης κλινικής στον κόσμο κατέκτησε η Advanced Hair Clinics

Τον τίτλο της καλύτερης  κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο, στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, κατέκτησε η πρωτοπόρος ελληνική κλινική Advanced Hair Clinics!
 Η βράβευση της AdvancedHairClinics, που είναι η πρώτη ελληνική κλινική που κατακτά ένα τέτοιο τίτλο, έγινε στην Μαδρίτη κατά την διάρκεια των Διεθνών Βραβείων Ιατρικού Τουρισμού 2016. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο έγκριτος οργανισμός  International Medical Travel Journal (IMTJ).
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης από την AdvancedHairClinics,  αποτελεί  μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, που ταλανίζεται τα τελευταία έξι χρόνια από την οικονομική κρίση και την ανεργία. Η ελληνική κλινική βραβεύτηκε με κριτήριο την καινοτόμα στρατηγική που ακολούθησε για την διεθνοποίηση των υπηρεσιών της, τα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα των δράσεών της, καθώς και το αντίκτυπο που είχαν οι ενέργειές της στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι ένας έγκριτος, ανεξάρτητος παγκόσμιος φορέας επέλεξε την κλινική Advanced HairClinicsμεταξύ ισχυρών υποψηφιοτήτων από όλο τον κόσμο για τον τίτλο της κορυφαίας κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών διεθνώς. Η βράβευση αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες και το έργο μας εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Τιμούμε αυτή την διάκριση μένοντας πιστοί στο εταιρικό όραμά μας που δεν είναι άλλο από το να παρέχουμε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες με συνέπεια, επαγγελματισμό και φροντίδα στις ανάγκες των ασθενών μας», τόνισε ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής και ιδρυτής της κλινικής AdvancedHairClinicsπου είναι ηγέτιδα στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών από το 2012.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Συγχαρητήρια σε Αγία Μαρίνα και Πασσαρώνα Ροδοτοπίου για την άνοδο

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος συγχαίρει την Αγία Μαρίνα και την Πασσαρώνα Ροδοτοπίου για την άνοδο τους στην Α' κατηγορία.
Αναλυτικά:
Η Διοίκηση του Πωγωνάτου, συγχαίρει την πρωταθλήτρια ομάδα του Α' ομίλου της Β' κατηγορίας, Αγία Μαρίνα και την δευτεραθλήτρια ομάδα του Ροδοτοπίου για την άνοδο τους στην Α' ερασιτεχνική κατηγορία.
Σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα ων τελευταίων χρόνων, με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα μας προσπάθησε για το καλύτερο και μέχρι τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν κοντά στην επιστροφή της στην Α' κατηγορία.
Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών άφησαν την ομάδα μας εκτός στόχου, ωστόσο η διοίκηση αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον προπονητή Γιώργο Πότση και τους ποδοσφαιριστές για την φετινή τους προσπάθεια.

Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες καλό καλοκαίρι.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Πάνω από 100 χρόνια θα ζήσουν τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα

Πάνω από εκατό  χρόνια θα ζουν τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής έρευνας - τεχνολογίας  και της εφαρμογής  τους στην καθημερινή ζωή.
Αυτό τόνισε ο κ Διονύσιος Φ. Κόκκινος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Επίτιμος Διευθυντής και Eπιστημονικός Συνεργάτης Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και  Διευθυντής Τομέως Καρδιάς – Αγγείων στο  Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «Η μεταφραστική έρευνα στη Δημόσια Υγεία».
 «Η ιατρική έρευνα σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας και η κλινική εφαρμογή τους   είναι οι βασικοί παράγοντες που βοήθησαν καθοριστικά στην  αύξηση του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου» τόνισε ο κ Κόκκινος και πρόσθεσε
«Στην Αμερική, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες από το 1970 μέχρι το 2000 είχαμε αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τρία χρόνια».
Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημονικών  μελετών οφείλεται  σε δυο βασικούς λόγους.
• Στην βελτίωση της  ποιότητα στην περίθαλψη
 και θεραπεία σε ποσοστό 50 με 75%