Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κάρτα οικονομικής ενίσχυσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας


Αριθ. πρωτ.: 2565     Αθήνα 8-12-2014

Προς τα μέλη της ΠΣΕ
Ομοσπονδίες, Αδελφότητες, Ενώσεις
Όλες τις Ηπειρωτικές αποδημικές οργανώσεις
Όλους τους απόδημους Ηπειρώτες

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στα πλαίσια του καταστατικού της, τόσο για το 2014 που φεύγει όσο και το 2015 που έρχεται.
Ήδη οι δυο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο (κατάμεστο) Πνευματικό Κέντρο της ΠΣΕ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 38ης/05-12-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 05-12-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-11-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 38/05-12-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1631. Άσκηση ενδίκων μέσων κατά της αριθμ. Δ6/1937π.ε./13-09-2014 απόφασης του Υπουργού ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., με την οποία έγινε αποδεκτή η από 21-06-2013 Αίτηση Θεραπεία της Κατασκευαστικής Κ/ξίας «ΙΘΑΚΗ Α.Τ.Ε – ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.», αναδόχου κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», κατά της αριθμ. 11/358/03-04-2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
1632. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-11-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου», προϋπολογισμού € 25.000,00 με τον Φ.Π.Α.
1633. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου προστασίας στον ποταμό Άραχθο (κτήμα Γράβου)», αναδόχου Αλέξανδρου Λάμπρου, μέχρι την 30-10-2015.

Σαρωτικές αλλαγές στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας και στην απόσυρση

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τροπολογία με την οποία θα ορίζεται πως η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα θα γίνεται με το μήνα, ενώ δίνεται παράταση και στην απόσυρση.
Με το μήνα θα πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, σύμφωνα με την “Ημερησία”.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η κυβέρνηση έχει στα σκαριά σχετική τροπολογία με στόχο να αυξήσει τα έσοδα από ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο των τελών αλλά δεν καταθέτουν τις πινακίδες καθώς και να δώσει την ευκαιρία για την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με το χρόνο που θα πληρώνουν τα τέλη.
Ο κύριος στόχος αυτής της τροπολογίας είναι να μπει τέλος στο κύμα απόσυρσης πινακίδων, που είναι ιδιαίτερα αισθητή στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα οποία επιβαρύνονται με περισσότερα τέλη.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες θέμα χρόνου είναι η έκδοση διάταξης που θα προβλέπει την παράταση για έναν ακόμη χρόνο της απόσυρσης αυτοκινήτων, η οποία έληγε την Πρωτοχρονιά.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των χρηματικών βραβείων σε πολύτεκνες αγρότισσες

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση (ηλεκτρονική σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ.) των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες.
Οι 450 κληρωθείσες αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες θα λάβουν από τον ΟΓΑ χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ κάθε μία και προσωπικό έπαινο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλήρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι). 

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τρεις νεαροί αλλοδαποί, για κλοπή σε κατάστημα στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, χθες (07-12-2014) τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 20, 18 και 17 ετών), κατηγορούμενοι για κλοπή σε κατάστημα στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, o 18χρονος δράστης μαζί με τους δύο συνεργούς του, που ενεργούσαν ως «τσιλιαδόροι», εισήλθε μέσα σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (393) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, σήμερα (08-12-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, μία 37χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αφγανιστάν, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η 37χρονη, η οποία συνόδευε και τα δύο ανήλικά παιδιά της, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε πλαστές ταυτότητες Βελγίου, με σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας .
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα είχε προμηθευτεί, έναντι του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ, από περιοχή της Αττικής.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Συλλήψεις φυγόποινων στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
1. Σήμερα (08-12-2014) νωρίς το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (3) ετών, για χρέη προς το δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
2. Χθες (07-12-2014) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξάνδρειας, ποινής φυλάκισης (30) ημερών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (08-12-2014) στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ημερίδα - Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο  Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων  και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία
υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.
διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης κοινού σχετική με την πρόληψη ιατρικών παθήσεων

ΠΕΜΠΤΗ 11/12/2014  ώρα 13:00


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Από 19 έως 22 Δεκεμβρίου η β΄ δόση των αγροτικών επιδοτήσεων

Από τις 19 έως στις 22 Δεκεμβρίου εκτιμάται το χρονικό διάστημα που θα πιστωθούν οι λογαριασμοί με τα χρήματα της β΄ δόσης των αγροτικών επιδοτήσεων.
Προχωρούν όλες οι διαδικασίες, έτσι ώστε να ρυθμιστούν τα όποια λάθη έχουν παρατηρηθεί και να καταβληθεί κανονικά πριν τα Χριστούγεννα η δεύτερη δόση της επιδότησης στους δικαιούχους παραγωγούς.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες δρόμου και βάδην στην Πάργα, με την επωνυμία "Τρέχουμε για την Πάργα" με φιλανθρωπικό σκοπό, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες δρόμου και βάδην στην Πάργα με την επωνυμία "Τρέχουμε για την Πάργα" με φιλανθρωπικό σκοπό καθώς το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές θα δοθεί στο σύλλογο Φλόγα - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 5 χλ και στο βάδην έχουν όλοι οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στον αγώνα παίδων οι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση).
Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα
Ημερομηνία: Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Τόπος: Πάργα, περιοχή Καμίνι
Πρόγραμμα Διοργάνωσης : Αγώνες 5 χλ.: ώρα 10:45 ,τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση