Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.

Στις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3:00.

Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για συμπληρωματικά έργα του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Τ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριάχοβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 624.000 ευρώ και φορέας υλοποίησής του είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Αμπελοκήπων Βασίλης Παπαδόπουλος για την διαιτησία στο μεταξύ τους αγώνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος μας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να εισέλθουμε σε μία διαδικασία ανακοινώσεων χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.
Ο συγκεκριμένος κύριος προβαίνει σε διαφόρου τύπου καταγγελίες όσον αφορά τους διαιτητές του αγώνα, κατανανομάζοντας μάλιστα τον δεύτερο βοηθό της αναμέτρησης κ. Μπόσια.
Θεωρεί λοιπόν πως αδικήθηκε σε έναν αγώνα που η ομάδα του δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την παραμικρή ευκαιρία ώστε να πετύχει κάποιο τέρμα, ενώ συν τοις άλλοις το γκολ που σημείωσε προήλθε από ένα καθαρό προσωπικό λάθος.
Επειδή όμως ο κ. Παπαδόπουλος καταφέρνει με τις δηλώσεις του να υπερβαίνει τα όρια της γραφικότητας οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής για τη συμπεριφορά τόσο τη δική του, όσο και των υπολοίπων συμμετεχόντων στην αποστολή της ομάδας των Αμπελοκήπων: δεν υπέδειξαν τον παραμικρό σεβασμό πρώτα απ' όλα στο γιατρό του αγώνα ο οποίος τυγχάνει να είναι διευθυντής νοσοκομειακής μονάδας, καθώς και στο γενικό αρχηγό και εν τέλει στον προπονητή της ομάδας μας, ειρωνευόμενοι τους διαρκώς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου, με θέμα "Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου"

ΘΕΜΑ: «Εορταστικές  Εκδηλώσεις  Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Ο   Δήμος  μας  με  τη  συνεργασία   των φορέων  της  περιοχής    για   την  επέτειο   του   Ιστορικού    ΟΧΙ     διοργανώνει    εορταστικές    εκδηλώσεις με   την  επωνυμία   ΚΑΛΠΑΚΙΑ   2013   στους   Ιστορικούς   χώρους  του  Καλπακίου   όπου   μετουσιώθηκε   σε   πράξη  το  Ιστορικό  ΟΧΙ.
Σας  καλούμε  στη  συνέντευξη  τύπου  που θα  παραχωρήσουμε  στα  ΜΜΕ   την  Πέμπτη   24   Οκτωβρίου   και   ώρα   12:30  μ.μ.   στα γραφεία  της ΠΕΔ Ηπείρου  με  σκοπό  την λεπτομερειακή  σας  ενημέρωση  για  το περιεχόμενο  των εκδηλώσεων  ΚΑΛΠΑΚΙΑ  2013.

Ο    Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ


ΚΑΨΑΛΗΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ

Φθηνά δάνεια για αγρότες ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές θα δίνει το πολυαναμενόμενο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, την έναρξη λειτουργίας του οποίου ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικά, το επιτόκιο των δανείων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες διαμορφώνεται στο 3,87% (συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν. 128/75) και για τους υπόλοιπους επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%, επιτόκια σαφώς χαμηλότερα από αυτά που «παίζουν» στην τραπεζική αγορά.

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανήλικης και εγκατάλειψη στα Ιωάννινα

Χθες (21.10.2013) και ώρα 15:45, στην οδό Σουλίου στα Ιωάννινα, αγνώστων στοιχείων όχημα, παρέσυρε ποδήλατο το οποίο οδηγούσε 16χρονο κορίτσι και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος.
 Η 16χρονη τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος και τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος.
 Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων στo τηλέφωνο 2651065994. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου σας προσκαλεί στην 27η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ         Στρατίνιστα,  15-10-2013
ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΕΔΡΑ: ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ

«ΚΑΛΕΣΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»
      Ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Στρατίνιστας  Πωγωνίου  σας προσκαλεί στην 27η Γιορτή Τσίπουρου, τη 16η  Νοεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
1ο).Διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου. Η επιλογή θα γίνει από κριτική επιτροπή και θα  βραβευθούν  τα τρία πρώτα.
2ο).Βράβευση των επιτυχόντων παιδιών της Στρατίνιστας σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.  
3ο).Παραδοσιακά φαγητά και άφθονο τσίπουρο! Χορό,  μέχρι το πρωί,  με κλαρίνα!
        Σας περιμένουμε, για να γιορτάσουμε μαζί, χωριανοί και φίλοι και να περάσουμε για μία ακόμη φορά ένα αξέχαστο χειμωνιάτικο σαββατόβραδο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                  Η Γραμματέας

Φρέστη Φωτεινή               Οικονόμου Αθανασία
          
        Η Αδελφότητα Στρατίνιστας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου, συμμετέχει οργανώνοντας εκδρομή στο χωριό.          
Το πούλμαν θα αναχωρήσει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και  ώρα 10 το βράδυ, από την πλατεία Κοτζιά.     
Για το κλείσιμο θέσεων:  
Κωτσίνης Νίκος,κιν. 6978974700                                                      

Καρράς Βαγγέλης, κιν. 6977296076

Ξεκινάει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Ανοίγουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα σούπερ μάρκετ τις πύλες τους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς που το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε το καλοκαίρι.
Κι ενώ μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση θα τεσταριστεί για τα καλά στην κοινωνία, ακόμα το υπουργείο Εργασίας δεν έχει απαντήσει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός και λογική απορία από τη μεριά της αγοράς.
Ήδη βροχή είναι τα αιτήματα που μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις απευθύνουν προς το υπουργείο Εργασίας το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ώρες θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Παράγοντες πάντως του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως τα καταστήματα λογικά θα ανοίξουν από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ καθώς η έναρξη μετά την κυριακάτικη λειτουργία αφορά στα μαγαζιά μικρών τετραγωνικών και όχι επώνυμων αλυσίδων και εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις 52 Κυριακές κι όχι τις επτά.

ΠΗΓΗ:
www.newmoney.gr 

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου, διοργανώνει εκδήλωση για το Έπος του 40, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18:00 στην πλατεία ''Γαρδένια'' του Ζωγράφου


Μειώνεται στο 3% ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου

Περιορίζεται μέχρι και 70% από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους η φορολογική επιβάρυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Νέες συνθήκες διαμορφώνονται στην κτηματαγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν παραλύσει. 

Αρχίζει να κινείται, πράγμα που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ολόκληρη την οικονομία. 
Στην αναθέρμανσή της συμβάλλει και το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών.
Σε δραστική μείωση του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, η φορολογική επιβάρυνση θα περιοριστεί έως και 70%, καθώς ο βασικός συντελεστής θα υποχωρήσει στο 3% και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2014, αναφέρει το δημοσίευμα.
Με τη μείωση του φόρου, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως θα διευκολυνθούν οι αγοραπωλησίες ακινήτων και θα δοθεί το φιλί της ζωής στην κτηματαγορά.
Προς αυτή την κατεύθυνση, θα βοηθήσει και το γεγονός ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων επί των οποίων υπολογίζεται ο φόρος θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα μέχρι και το τέλος του 2015.
Πιο αναλυτικά, σήμερα, ο φόρος στις μεταβιβάσεις ανέρχεται στο 8% για αντικειμενική αξία ακινήτου έως 20.000 ευρώ και φθάνει στο 10% για την αξία άνω των 20.000 ευρώ.

Πλέον, ο φόρος θα περιοριστεί στο 3% επί της αξίας του ακινήτου.

Η ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

«Όριο ακατάσχετου 1.000 ευρώ» προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη

Να θεσπιστεί ένα όριο ακατάσχετου από το δημόσιο των μισθωμάτων όταν αυτά αποδεδειγμένα αποτελούν το μοναδικό εισόδημα του οφειλέτη, προτείνει, με έγγραφό του, στον υπουργό Οικονομικών ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος επανέρχεται στο ζήτημα των κατασχέσεων του δημοσίου.
Μάλιστα, η ανεξάρτητη αρχή προτείνει στον υπουργό Οικονομικών να θεσπιστεί το όριο του ακατάσχετου των μισθωμάτων από το δημόσιο κατά αντιστοιχία και με την ίδια αιτιολογική βάση με όσα ισχύουν για το όριο ακατάσχετου μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων (1.000 ευρώ).
Είχαν προηγηθεί πολλές αναφορές πολιτών που διαθέτουν ως μοναδικό εισόδημα το μίσθωμα από ακίνητο και διαμαρτύρονταν επειδή επιβλήθηκε για οφειλές προς το δημόσιο, κατάσχεση του συνολικού ποσού του ενοικίου που αυτοί εισπράττουν, με αποτέλεσμα να στερούνται το μοναδικό τους βιοποριστικό μέσο.

Από 1 έως 9 Νοεμβρίου η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος

Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.
Οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013, είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
 Με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:
α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Επειδή πολλοί λιανέμποροι ρωτούν εάν επιτρέπεται ή όχι η διενέργεια προσφορών κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, γνωστοποιείται ότι οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009. Αυτό που απαγορεύεται είναι η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.