Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Έργα 4 εκατ. ευρώ για όμβρια στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Ζίτσας

 


«Ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2021-2027», μετά την αποδοχή των αποφάσεων ένταξης και χρηματοδότησης από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας στη διάρκεια της συνεδρίασής της την Παρασκευή (16/02/2024).

 Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας ακολουθώντας την πάγια τακτική της στην κατασκευή βασικών έργων υποδομής με πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδίκησε και πέτυχε για ακόμη μία φορά χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ειδικότερα, οι μελέτες των εν λόγω έργων ανατέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, ωρίμασαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κατατέθηκαν  από το Τμήμα Προγραμματισμού και εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της αειφορίας και αντιμετώπιση της κλιματικής Αλλαγής». 

Πρόκειται για  τα έργα:

Αποκλεισμός του κόμβου Καλπακίου από αγρότες το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ.

 


Η Επιτροπή Αγώνα των γεωργοκτηνοπτηνοτροφικών οργανώσεων Ν. Ιωαννίνων μετά τις απαράδεκτες και χωρίς αντίκρισμα εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί όλους τους γεωργοκτηνοπτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στον αποκλεισμό του κόμβου Καλπακίου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα.

Παράλληλα συμπαρίσταται και στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της Θεσπρωτίας, οι οποίοι θα αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ καθώς επίσης απευθύνει κάλεσμα στο σύνολο των αγροτών της χώρας για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικόσυλλαλητήριο της Αθήνας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, το οποίο θα αποτελέσει το αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων.

Μερόπη Τζούφη: Να σταματήσει η υποβάθμιση των ακριτικών σχολείων των Ιωαννίνων

 


Άμεσες ενέργειες από το υπουργείο Παιδείας ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των σχολείων του Πωγωνίου και των ακριτικών περιοχών των Ιωαννίνων, ζήτησε η Μερόπη Τζούφη με επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια υφυπουργό Ζέττα Μακρή.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς σημείωσε πως το Δημοτικό Σχολείο στον Παρακάλαμο πρόκειται να υποβιβαστεί περαιτέρω, από 4θέσιο σε 2θέσιο, παρότι εξυπηρετεί μαθητές από 10 χωριά σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων. Ανέφερε ακόμα πως στο συγκεκριμένο σχολείο θα έπρεπε να λειτουργεί παράλληλη στήριξη, να υπάρχει νοσηλευτής και να λειτουργεί τμήμα ένταξης για τους μαθητές Ρομά.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στους Δήμους Κόνιτσας και Ζίτσας, όπου σχεδιάζονται συγχωνεύσεις σχολείων, με τους μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά, από και προς το σχολείο.

Ηγουμενίτσα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία

 


Με το πρόσχημα της πώλησης κινητού μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας απέσπασε 790 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας που έλαβε χώρα την 10-02-2024.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφού ανάρτησε ηλεκτρονική αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση κινητού τηλεφώνου, έπεισε ενδιαφερόμενο ημεδαπό, που επικοινώνησε μαζί του, να του καταθέσει ως προκαταβολή για την αγορά του το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθηση του ημεδαπού για τη φερεγγυότητά του, του απέστειλε πλαστό παραστατικό αποστολής δέματος καθώς και πλαστή απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής μεταφοράς χρημάτων, χωρίς ωστόσο να αποστείλει το κινητό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου: Τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση και κοπή πίτας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ της Αδελφότητας, σας εύχονται ολόψυχα Καλή Χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Η Αδελφότητα σας προσκαλεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 11:00 πμ στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει μαζί με τη Τακτική Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στην Αθήνα Χαλκοκονδύλη 37-39, (8ος όροφος).

 Αγαπητοί συγχωριανοί, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας τονίσουμε ότι η παρουσία σας στην Γενική Συνέλευση θεωρείται αναγκαία και καθοριστική για την συνέχιση της ζωής της Αδελφότητας.

Στην Γενική Συνέλευση πρέπει να ακουστούν προτάσεις για το μέλλον της Αδελφότητας και το κυριότερο να υπάρξει η αναγκαία ανανέωση στην σύνθεση του Δ.Σ.

 Σας περιμένουμε όλους, γιατί η Αδέλφοτητα είναι υπόθεση όλων μας.

Aπαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ στο Βόλο

 


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPERLEAGUE 1, περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. – Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:30΄, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές για κλοπές από καταστήματα

 


Τέσσερις ημεδαπές συνέλαβαν χθες (15-02-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι κατηγορούμενες είχαν εισέλθει σε (4) διαφορετικά καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων (τρία ένδυσης και ένα ζαχαροπλαστείο), από όπου αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 125 ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και σε σημείο που υπέδειξαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

19η αγωνιστική το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Προοδευτική Περάματος-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 18-02-24/15:45)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΣΚΑΣ

ΩΡΑ: 15:45

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ  

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024   

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:45)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:45)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:45)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (16:30)    

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:15)

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024             

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:45)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:45)

Ιωάννινα: Σύλληψη φυγόποινου για παράνομη διακίνηση μεταναστών

 


Στη σύλληψη ενός φυγόποινου προχώρησαν χθες (15-02-2024) το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00 

19η αγωνιστική το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε. Πραμάντων-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 18-02-24/15:45)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

ΩΡΑ: 15:45

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ  (15:00)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ (15:45)

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ (16:00)      

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:45)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ (15:45)

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:45)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:45)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:45)

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:45)  

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:45)

JANE: Νέα δράση στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του καρκίνου

 


Παγκόσμια πρόκληση εξακολουθεί να αποτελεί ο καρκίνος για τους επιστήμονες και ο αυξανόμενος επιπολασμός του, ιδιαίτερα στην Ευρώπη που ο πληθυσμός της γερνά, απαιτεί συντονισμένες δράσεις ώστε να αναχαιτιστεί η ανοδική του πορεία. Σήμερα ο καρκίνος είναι σημαντική αιτία νοσηρότητας και, σύμφωνα με στοιχεία, σε περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι θάνατοι από καρκίνο ξεπερνούν αυτούς από καρδιαγγειακές παθήσεις. 

 Εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί ανισότητες ως προς την αντιμετώπιση τόσο της νόσου όσο και των ασθενών και γι’ αυτό καταβάλλονται προσπάθειες συντονισμού και ενιαίας πολιτικής υγείας. Σε αυτήν εντάσσονται προσπάθειες, όπως η κοινή ευρωπαϊκή δράση JANE (EU Joint Action in Networks of Expertise on Cancer, ΕU4Health Project 101075328, https://jane-project.eu/) που αποσκοπεί στη διαμόρφωση νέων δικτύων εμπειρογνωμοσύνης για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 με τη συμμετοχή 16 ευρωπαϊκών χωρών και συντονίζεται από το Fondazione IRCCS, Istituto Nazionale dei Tumori di Milano. Ειδικοί καλούνται να γνωμοδοτήσουν, να βρουν λύσεις και να συντονίσουν ενέργειες, προκειμένου οι καρκινοπαθείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τις εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής και της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτήν.