Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων, στις 3 Οκτωβρίου 1943

 Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις  Μνήμης του Ολοκαυτώματος Λιγκιάδων, στις 3 Οκτωβρίου 1943.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με γκολ του Κουλούρη κέρδισε τον ΠΑΣ με 1-0.

Ο Ατρόμητος  με γκολ του Κουλούρη νίκησε στο Περιστέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.
Ο ΠΑΣ διαμαρτύρεται για πέναλτι όταν στο 11' ο Μάντσον φαίνεται να βρίσκει τον Βιντάλ με τον δεύτερο να ανατρέπεται και να πέφτει στην περιοχή.
Στο 38' ο Ουγκράι εκτέλεσε φάουλ ο Κουλούρης έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για το 1-0 για του Ατρόμητου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκις, Χατζηισαΐας, Μπουσούλασιτς, Μούγιακιτς (85' Κωτσόπουλος), Ουγκράι (64' Ούμπιντες), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο, Ρισβάνης, Γιαννούλης (72' Κιβρακίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ (46' Κάστρο), Λίλα, Μυστακίδης (59' Αθανασιάδης), Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Βιντάλ, Ξύδας (64' Κρίζμαν), Κακουμπά.

Πρώτο τρίποντο για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Πανζαγορισιακός 1-0)


* Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Αναγέννηση αφού επικράτησε στο Κεφαλόβρυσο το απόγευμα της Κυριακής του Πανζαγορισιακού με σκορ 1-0 για την 5η  αγωνιστική στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής. 
Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους πέτυχε με κεφαλιά ο Μακολλάρι.
Η Αναγέννηση είχε και 4 δοκάρια, με τους Μακολλάρι, Καραμάνη, Γκορίτσα και Μπάσιο.

Τα αποτελέσματα της 5ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-2
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 4-1
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-3
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-0
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 1-3


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 15

2. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  13

3. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 13  

4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  13
5. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 10
6. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 7         
7. Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 7  
8. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 6  
9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5 
10. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 4 
11. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 4
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3    
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4 
14. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4
15. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  1
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0   

Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Πίνδου Κόνιτσας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας-Πίνδος Κόνιτσας 3-0)

* Ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Παρακαλάμου της ομάδας της Πίνδου Κόνιτσας με σκορ 3-0 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής. 
Οι παίκτες του Θανάση Χαρίση κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την  αρχή.
Οι γηπεδούχοι  άνοιξαν το σκορ στο 20΄ με τον Καράβα Αναστάσιο.
Στο 60΄ ο Παπαρούνας Στέφανος έκανε την κάθετη και ο Μακρής Χρήστος έστειλε την μπάλα με πλασε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. 
Στο 78΄ ο Μακρής  Χρήστος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Η Πίνδος Κόνιτσας είχε δοκάρι με τον Δημόπουλο.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):
Γρηγοριάδης Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης, Τσόκρης Λάμπρος, Πανίδης Νικόλαος, Τάσσος Παναγιώτης, Φαρμάκης Αναστάσιος (Κόντος 83΄), Μακρής  Χρήστος, Καράβας Αναστάσιος, Γκόνης Πέτρος (Σπαλιάρας Νικόλαος 21΄), Παπαρούνας Στέφανος (Μπενέκος Αχιλλέας 80΄), Παππάς Θωμάς (Ταΐρης Γεώργιος 63΄)
Πίνδος Κόνιτσας:
Χατζηρούμπης Νικόλαος, Ράγγας Κωνσταντίνος (Βλάχος Χαρίσης 62΄), Ρούστα Σπύρος, Σπανός Χρήστος, Τσαλιαμάνης (Διαμάντης Ευάγγελος 65΄), Σπανός Δημήτριος, Κίτσος Φώτιος, Χαλούλος Σωτήριος (Γαλανός 70΄), Δημόπουλος Κων/νος, Μήτσος Θεόδωρος (Σπανός Αλέξανδρος 85΄)  
Τα αποτελέσματα της 5ης  αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 3-2
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0-0
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3-0 
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2-1
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 2-3
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 1-2
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 1-0
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.           ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 13
2.           ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 11
3.           Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 10
4.           ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 10
5.           ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 9
6.           Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 9
7.           ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8
8.           Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 7
9.           ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 6
10.       Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 5
11.       Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  5
12.       Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 4
13.       Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 4
14.       Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 4
15.       Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1
16.       ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 0

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 50χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών


Σύλληψη 50χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 50χρονος ως οδηγός λεωφορείου, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Έρχονται έντεκα νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 88.500 άνεργους


Ο σχεδιασμός της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει για το διάστημα έως το α' τρίμηνο του 2019ην προκήρυξη έντεκα νέων προγραμμάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους.
Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 632.500.000 ευρώ ενώ από τις συνολικές θέσεις στα εν λόγω προγράμματα, οι 31.500 θα αφορούν αποκλειστικά νέους ανέργους.
Όπως δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον πυρήνα του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης βρίσκεται η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας,
Στη δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι η στόχευση της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα την επομένη των μνημονίων, αντανακλάται στο σχεδιασμό των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας. Όπως είπε, έως την άνοιξη του 2019, «υλοποιούμε 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ».
«Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες. Τα προγράμματα αυτά διασφαλίζουν ότι το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό θα εργαστεί με απολαβές σημαντικά υψηλότερες του κατώτατου μισθού, με στόχο την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain» υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η βελτίωση του εισοδήματός τους και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελούν «τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου και σε αυτό στοχεύει έμπρακτα κάθε μας παρέμβαση».

Βουβοπόταμος Πρέβεζας: Συνελήφθη 55χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν τέσσερα δενδρύλλια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθη, χθες (06-10-2018) το πρωί στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 55χρονου, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 2,50 έως 3 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του, κρυμμένη σε πλαστικό δοχείο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (99) γραμμαρίων.





Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, σήμερα (07-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου, ένας 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, έναν 27χρονο και μία 35χρονη που συνόδευε και τα δύο ανήλικα παιδιά της, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Το Περιφερειακό Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στηρίζει τον Δημήτρη Δημητρίου στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κινήματος Αλλαγής Ηπείρου σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 4/10/2018 με θέμα τις επικείμενες εκλογές 2ου βαθμού Αυτοδιοίκησης κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:
«Αποφασίζουμε  την πολιτική στήριξη του Δημήτρη Δημητρίου ως επικεφαλής ευρείας  αυτοδιοικητικής παράταξης  που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή των πολιτών για αλλαγή στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Δημήτρης Δημητρίου  είναι πτυχιούχος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1998  διδάκτορας του τμήματος Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει σημαντική  επιστημονική δράση με συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και διδακτικό και συγγραφικό έργο ως  μέλος  επιστημονικών εταιριών όπως η Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών, η Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία κ.α.
Επαγγελματικά, από το 1993 είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Βιοανάλυση Επιστημονικά Εργαστήρια, η οποία αποτελεί Διαπιστευμένο Εργαστήριο Αναλύσεων Νερών και Τροφίμων.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για 21 χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.).

Βατράχιο στο στόμα, οριστική λύση δίνει το χειρουργείο


Η χειρουργική θεραπεία με  μερική ή ολική αφαίρεση του υπογλωσσίου σιελογόνου αδένα, δίνει λύση στην αντιμετώπιση του βατράχιου (κυστική αλλοίωση στο έδαφος του στόματος) που πλήττει παιδιά και ενήλικες.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων (28-29 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη) ο  διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ κ Μηνάς Ν. Αρτόπουλος.
«Το βατράχιο, όπως ανέφερε ο κ Αρτόπουλος, είναι κυστική αλλοίωση στο έδαφος του στόματος, προβάλλει ετερόπλευρα της μέσης γραμμής και  προσομοιάζει με κοιλιά βατράχου, απ όπου πήρε και το όνομα.
Προκαλεί δε δυσκαταποσία, δυσφαγία και διαταραχή στην άρθρωση λόγω παρεκτόπισης της γλώσσας»
Σύμφωνα με τον διαπρεπή Έλληνα γιατρό ο παθογενετικός μηχανισμός των βατραχίων έχει συσχετιστεί με:
Τραυματισμούς,
συγγενείς ανωμαλίες,
παθήσεις του υπογλώσσιου αδένα
Οι περισσότερες των περιπτώσεων οφείλονται σε:
τραυματισμό και ρήξη του εκφορητικού πόρου (κύστη από έκχυση βλέννης),
απόφραξη (κύστη από κατακράτηση) κάποιου από τους πόρους του υπογλώσσιου σιελογόνου αδένα
Υπάρχουν τριών ειδών βατράχια
το απλό ή ενδοστοματικό, εμφανίζεται αριστερά σε παιδιά και γυναίκες)
το τραχηλικό ή καταδυόμενο εμφανίζεται δεξιά σε άνδρες
το μικτό
 Η διάγνωση γίνεται αρχικά με την κλινική εικόνα του ασθενούς  αλλά ταυτόχρονα  απαιτούνται και ιατρικές εξετάσεις όπως.
Υπερηχοτομογραφία,
αξονική και μαγνητική τομογραφία,
συμβατική σιελαδενογραφία,
βιοψία με λεπτή βελόνη