Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σε λειτουργία ο "Οδηγός του Πολίτη" από την Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου, υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία έναν νέο ιστότοπο, τον ‘Οδηγό του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου’.
Η εφαρμογή έχει ως στόχο την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου για τον πολίτη και τον επιχειρηματία, την αύξηση της διαφάνειας και την ενίσχυση της ίσης πρόσβασης προς την πληροφόρηση.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.politis.gov.gr, από την οποία μπορούν να αντληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το νομικό πλαίσιο, τα κόστη και τα συνοδευτικά έντυπα για το σύνολο των διαδικασιών (έλεγχοι, υπηρεσίες, κλπ) που διενεργεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέχρι τις 20 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Θα χορηγούνται ανά τρίμηνο

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός 20 ημερολογιακών ημερών.

Η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων (ύψους 120 εκατ. ευρώ), τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα αφορούν στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλει το Α21 το 2013, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Μέσω taxisnet το «μέρισμα» των 500 ευρώ από το “πρωτογενές πλεόνασμα”

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να καθοριστούν και να ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών, τα ακριβή κριτήρια χορηγήσεώς του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ούτε αίτηση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν τα περίπου 900.000 φτωχά νοικοκυριά που θα λάβουν το «μέρισμα» των περίπου 500 ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του κ. Χάρη Θεοχάρη θα αναλάβει να εντοπίσει, με βάση τα εισοδήματα του 2012 που δηλώθηκαν πέρυσι, ποιοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα θέσει η κυβέρνηση, τι ποσό θα λάβουν ανάλογα με την οικογενειακή και οικονομική κατάστασή τους, αλλά και να τα καταβάλει στους λογαριασμούς τους.

«Το κεφάλαιο Φούσας» δεν έκλεισε τονίζει με έμφαση ο πρώην Υπουργός

Πως εκτιμά τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις…
«Τα στοιχεία για το Ν. Γκόντα είναι καλά…»

Για τις πολιτικές εξελίξεις, κυρίως για τα του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και για την κεντρική πολιτική σκηνή, μίλησε στην Βίλιαν Στασινού ο Αντώνης Φούσας.
Απέφυγε να κρίνει το έργο των βουλευτών του Νομού μας, αν και παρακολουθεί, όπως είπε, όσα γίνονται και προέβλεψε ότι στις Εθνικές Εκλογές θα υπάρξουν νέες αξιόλογες υποψηφιότητες, με ικανότητες και πολύ σημαντικά δείγματα γραφής στους χώρους που υπηρετούν, δηλώνοντας με έμφαση ότι το «κεφάλαιο Φούσας» δεν έκλεισε.
 Και δεν απέκλεισε-απαντώντας σε σχετικό ερώτημα-κάθοδο στις εκλογές του αδερφού του, Καθηγητή της Ιατρικής Στέφανου Φούσα…

29η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με Πωγωνίσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 23-03-14/11:45), ντέρμπι ανόδου στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ασβεστοχώρι 23-03-14/16:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με την Προοδευτική Περάματος (22-03-14/16:00 μ.μ.), για την 30η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 22  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 11:45 μ.μ.

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 
Ανάργυροι-Δαβάκης (16:00)    
Πεντέλη-Πρωτόπαπα (16:00)    
Σταυράκι-Περίβλεπτος (16:00)    
Αμπελόκηποι-Ζωοδόχος (16:00)    
Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 
Αγία Μαρίνα-Βουνοπλαγιά (11:00)    
Κεφαλόβρυσο-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (11:45)    
ΑΠΟΕΛ-Ραφταναίοι13:15    
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ασβεστοχώρι (16:00)    
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αμφιθέα (16:00)    

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 
Πεδινή-Λαψίστα (16:00)    
Α.Ε. Μικρασιατών-Ατρόμητος '95(16:00)    
Σερβιανά-Ροδοτόπι (16:00)    
Καλπάκι-Προοδευτική Περάματος (16:00)    
Πίνδος Κόνιτσας-Κάστρο (16:00)    
Α.Ο. Βελισσαρίου-Θύελλα Κατσικά (16:00)    
Α.Ο. Ανατολής-Κόντσικα (16:00)    
Κυριακή 23 Μαρτίου  2014 
Χαροκόπι-Θύελλα Ελεούσας (16:00)    
Κρύα-Κουτσελιό (16:00)     

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή, η καταχώριση αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων 2014

Από σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η διαδικτυακή εφαρμογή καταχώρισης της αίτησης μεταβίβασης Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (ΔΕΕ) (http://entitlements.opekepe.gr/ ) για το έτος ενίσχυσης 2014. 
Προκειμένου να καταχωρισθεί διαδικτυακά η αίτηση μεταβίβασης, είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού. Για τους χρήστες που είχαν λάβει κωδικό τα έτη 2012 και 2013 ισχύει ο παλιός κωδικός και δεν απαιτείται η εγγραφή τους για λήψη νέου κωδικού. Αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης και σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

Εγκύκλιος για την 25η Μαρτίου 1821 από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης

ν Δελβινακί τ 17 Μαρτίου 2014
ριθΠρωτ.: 8

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ   170

ΘΕΜΑ: Δόξα τς λλάδος πανάσταση το 1821.


γαπητοί μου Χριστιανοί,
- Α -
Γυρνμε  πίσω, 193 χρόνια, τότε πού κούστηκε τό σύνθημα τν παναστατημένων λλήνων
«λευθερία Θάνατος». Δέν τούς εχαν λυγίσει τά 400 χρόνια τς τουρκικς σκλαβις . Οτε τούς εχαν ποθαρρύνει τά κατά καιρούς ποτυχημένα κινήματα, πού ο συνέπειές τους ταν τρομακτικές: Σφαγές , ξανδραποδισμοί, λεηλασίες, φωτιά καί λεθρος, πως γινε μέ τά περιβόητα «ρλωφικά » τό 1770.

Οδηγίες για τους αγρότες που απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για τους αγρότες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 
Ουσιαστικά πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά εγκύκλιο που εκδίδει το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί και πολλές διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το γραφείο του γενικού γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δόθηκε σήμερα Πέμπτη παράταση στις δηλώσεις ενάρξεων και μετατάξεων των αγροτών μέχρι και τις 15 Απριλίου, ενώ στις δηλώσεις αποθεμάτων δίνεται παράταση έως 30 Μαΐου 2014.
Αναφορικά με την απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων των αγροτών του ειδικού καθεστώτος η νέα εγκύκλιος του κ. Θεοχάρη τονίζει ότι με τις νέες διατάξεις το όριο του κριτηρίου των ακαθάριστων εσόδων ανήλθε στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Συνεχίζει την επέλαση η φονική γρίπη, με τους νεκρούς να φτάνουν στους 104

Στους 104 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό της γρίπης έπειτα από το θάνατο άλλων δύο ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο.
Παράλληλα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 45 ασθενείς ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν νοσηλευθεί συνολικά 275 άνθρωποι.
Το κύμα της γρίπης αναμένεται να «πέσει» μετά τα μέσα Απριλίου.
Όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθούν οι μελανές εκτιμήσεις των επιδημιολόγων του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον αριθμό των θανάτων από τη εφετινή εποχική γρίπη.
Οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι οι θάνατοι θα ήταν πάνω από 100, ενώ πλέον ο αριθμός των θυμάτων προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 120-130.
Σημειώνεται ότι όσοι πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι ασθενείς απέναντι στην εποχική γρίπη, με τους ειδικούς να τους εφιστούν την προσοχή.