Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έως 31 Δεκεμβρίου αιτήματα εκμίσθωσης βοσκοτόπων

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι και οι συλλογικές ενώσεις να υποβάλλουν στις  Περιφέρειες τους, αίτημα για εκμίσθωση των βοσκοτόπων.
Με βάση τη σχετική απόφαση, τα αιτήματα των ενδιαφερομένων θα εξετάζει επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΑΟΚ, των Δήμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, 49χρονος ημεδαπός και 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία άτομα
Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς ή τους δικηγόρους και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε (4) περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας και σε τουλάχιστον (53) απόπειρες απάτης
Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 76.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 842.000 ευρώ
Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, με αντικείμενο την συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ευθύνεται ή εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (14 Σεπτεμβρίου 2016) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, 49χρονος ημεδαπός και 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις απατών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλους τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους.
Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, τη στιγμή που οι δράστες παραλάμβαναν το χρηματικό ποσό των (8.000) ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες από 81χρονη ημεδαπή, την οποία είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς ή τους δικηγόρους και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από (500) έως (100.000) ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι δύο συλληφθέντες είχαν αναλάβει το ρόλο των παραληπτών των χρημάτων («εισπρακτόρων») από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Οι συλληφθέντες μετέβαιναν σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα από τα υποψήφια θύματά τους και οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν, με βουλγαρικές τηλεφωνικές συνδέσεις, στα σταθερά τους τηλέφωνα.
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, άλλες τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των (21.150), (45.000) και (2.000) ευρώ, κατά περίπτωση.
Επίσης, τα μέλη της σπείρας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον άλλους πενήντα τρεις (53) πολίτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις (840.000) ευρώ.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.200 ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών τους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες:
να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 14-9-16

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  14 - 9- 2016 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  10/14-9-2016] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση  7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου έτ.  2016. ΑΠΟΦΑΣΗ 179
2. 5η Κατανομή  ΣΑΤΑ  έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  180.
3. Κατανομή επιχορηγήσεων από ΥΠ.ΕΣ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων & για επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων. ΑΠΟΦΑΣΗ 181.
 4. Aποδοχή επιχορήγησης από το Υπ. Εσ. για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού ΚΗΦΗ & ΚΕΔΗΦ »  ΑΠΟΦΑΣΗ  182.
5. Έγκριση ανάθεσης του έργου: «Αποκατάσταση περίφραξης στο γήπεδο 5Χ5 Τ.Κ. Πωγωνιανής, ως κατεπείγον έργο και αναμόρφωση προϋπολ/μου 2016. ΑΠΟΦΑΣΗ  183.
6. Διαγραφή μισθωμάτων που έχουν βεβαιωθεί στο όνομα Φωτίου Βικτωρία, για το  Δημοτικό ακίνητο – ξενώνας στην Τ.Κ. Ιερομνήμης. ΑΠΟΦΑΣΗ  184.
7. Διόρθωση τελών ύδρευσης. ΑΠΟΦΑΣΗ  185. 
8. Υποβολή – συμμετοχή σε προτάσεις για το INTEREK.  ΑΠΟΦΑΣΗ  186.
9. Επικύρωση κανονισμού λειτουργίας ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου  [Απόφαση αριθ. 19/2016 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.]  ΑΠΟΦΑΣΗ  187.
10. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής  & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων και αντικατάσταση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψυλοκάστρου Κοινότητας Λάβδανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  188.
11.  Έγκριση βεβαίωσης υψομέτρου σε οικόπεδο στο Ο.Τ. 29 στο Δελβινάκι.
ΑΠΟΦΑΣΗ  189.
12. Έγκριση 1ου  Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση χώρου πρόσβασης στη γέφυρα του ποταμού «Λιμπούσδα». ΑΠΟΦΑΣΗ  190.
13. Έγκριση 1ου  Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης περιοχής ανέγερσης αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας.» ΑΠΟΦΑΣΗ  191.
14. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας  OXFAM.  ΑΠΟΦΑΣΗ  192.
15. Αποδοχή δωρεάς μελετών και εκτέλεσης έργων από Διεθνή Ομοσπονδία OXFAM.  ΑΠΟΦΑΣΗ  193.
16. Σύσταση Επιτροπών παραλαβής έργων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  194.
17. Ρύθμιση ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατοίκων του Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  195.
18. Λειτουργία παιδικών χαρών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  196.
19. Επί αιτήσεως Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου για παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού κτιρίου-πρώην Κοινοτικό Ιατρείο Κεφαλοβρύσου, για στέγαση  του Συλλόγου. ΑΠΟΦΑΣΗ  197.
20. Συμμετοχή του Δήμου σε Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής. ΑΠΟΦΑΣΗ  198.
21. Έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων – ψήφιση πιστώσεων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  199.
22. Προέγκριση καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ταμπουράκη Αικατερίνης – Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 133/2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  200.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Εκχώρηση  δικαιώματος  στον Δήμο Πωγωνίου για την  υποβολή πρότασης στην Πρόσκληση της Διαχειριστικής  Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «ΔΟΜEΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»  ΑΠΟΦΑΣΗ  201.
2. Επί αιτήσεως Γεωργίου Μπάσιου Τ.Κ. Βήσσανης, για την επανασύνδεση της προϋπάρχουσας υδροδότησης της ποτίστρας των ζώων στο Μοναστήρι. ΑΠΟΦΑΣΗ  202.
3. Περί συγκρότησης οργάνου για τη σφράγιση και εκτέλεση των σχετικών Διοικητικών πράξεων όλων των καταστημάτων  & επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 203.
4. Ανανέωση απαγόρευσης κυνηγιού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  204.
5. Επί αιτήσεως 2 Αγροτικών Δασικών Συν/σμων, για παράταση υλοτομιών. ΑΠΟΦΑΣΗ  205. 
6. 1ο Διεθνές Ραντεβού για τον Εναλλακτικό Ελληνικό Τουρισμό. ΑΠΟΦΑΣΗ 206.
7. Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμου Πωγωνίου προς τρίτους. ΑΠΟΦΑΣΗ  207.
8. Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από μισθώματα κεραιών.
ΑΠΟΦΑΣΗ  208. 
9. Αποδοχή επιχ/σης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου, για το υποέργο «Κατασκευή υδρομάστευσης Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  209.
10. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  210. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με ταξί, τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ένας 35χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 31 και 38 ετών, οι οποίες συνόδευαν και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εισόδου στη χώρα και παραβάσεων της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στη Νέα Σελεύκεια, ο 43χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους παραπάνω αλλοδαπούς.
Επίσης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή της 31χρονης αλλοδαπής δύο συσκευασίες που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (2.984) γραμμαρίων.
To Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, ο λαθραίος καπνός και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Αποποιήσεις κληρονομιών, λόγω φόρων και χρεών

Κίνημα «Δεν κληρονομώ» διαμορφώνεται σταδιακά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μεγάλα βάρη που έχουν οι περισσότερες κληρονομιές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα, οδηγούν σε αποποίηση κληρονομιών.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», περίπου 10.000 έως 12.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 6.000.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη χώρα: στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσουν τις 5.000 φέτος, έναντι 2.000 αιτήσεων προ κρίσης. Στην Πάτρα θα πλησιάσουν τις 1.600 έναντι 500-600 το έτος παλαιότερα.
«Η συντριπτική πλειονότητα των κληρονομιών είναι με παθητικό, οπότε κανείς δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει να πληρώσει από την τσέπη του, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί» δηλώνει στην εφημερίδα μία πληρεξούσια δικηγόρος.

8ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού στις 2/3/4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης

Κατασχέθηκαν (10, 5) γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2016) το βράδυ στην Επαρχιακή Οδό Κατσικά-Μπάφρας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρία άτομα, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο 21χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή κοκαΐνης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν διότι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (10,5) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τέσσερα προγράμματα για 45.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Τέσσερα προγράμματα για ανέργους έχει καταρτίσει και αναμένεται να υλοποιήσει μέχρι τα τέλη του χρόνου ο ΟΑΕΔ, με στόχο να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ενισχύει επιχειρηματικά σχέδια ανθρώπων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.
Συγκεκριμένα:
1. Τέλος Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός θα προκηρύξει πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30-49 ετών, προσφέροντας επιχορηγήσεις σε
επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις.
2. Μέσα στον Οκτωβρίου θα επαναπροκυρηχθεί ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που παρ’ ότι έχει ανοίξει από τον Μάρτιο του 2016, έχει πολύ μικρή συμμετοχή. Πρόκειται για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, στο οποίο τουλάχιστον οι 12.000 θέσεις παραμένουν κενές. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει 3 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής (αντί για 6 στο αρχικό πρόγραμμα) να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους μέσα από καταγγελία σύμβασης, ενώ μετά τους 12 μήνες (όχι 24) της επιδότησης θα έχουν υποχρέωση διατήρησης του ωφελούμενου, για μόνο 3 μήνες.
3. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει και πρόγραμμα για 10.000 άνεργους, που θα έχουν το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν, να «ανταλλάξουν» το επίδομα ανεργία τους με επιδότηση της εργασίας τους για 12 μήνες. Στο πρόγραμμα θα λογίζεται το επίδομα ανεργίας ως τμήμα του μισθού και ο εργοδότης θα αναλαμβάνει να συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό και να παρέχει ασφάλιση στους εργαζομένους.

Ηπειρώτικο πανηγύρι στο Χαϊδάρι, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00, στη πλατεία Δημαρχείου


Ανακοίνωση
Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι, καλό Φθινόπωρο σε όλους και καλή επάνοδο στη νέα περίοδο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Σε λίγες μέρες, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00 η ώρα, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, έχει το μεγάλο ετήσιο πανηγύρι, στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι.
Σας καλούμε όλους, μαζί με τους φίλους σας που αγαπούν τους Ηπειρώτες και την Ήπειρο, να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά με την ορχήστρα του Θοδωρή Γιωργόπουλου.

Εκ μέρους του συλλόγου
Δημήτρης Σούκης
Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού-περίοδος Οκτώβριος 2016

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι η Δευτέρα 10-10-2016.
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 17-10-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5. Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Διοικητικής &  Γραμματειακής  Υποστήριξης  κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480.
Παράβολο εξετάσεων εκδίδεται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Ακαδημίας 40 Αθήνα).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Ένας 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.