Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Εντοπίστηκε φυτεία με 3.191 δενδρύλλια κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντοπίστηκε, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη και δύσβατη περιοχή, κοντά στον Νέο Οικισμό Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (3.191) δενδρύλλια κάνναβης. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

ΠΑΣ Γιάννινα: Στους «Ζωσιμάδες» προβάρει το ευρωπαϊκό κοστούμι

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966  στην επίσημη ιστοσελίδα της μετά την έγκριση της UEFA το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΣ με τη φινλανδική Μάριεχαμν στο Europa League, στις 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στους «Ζωσιμάδες».

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες τόσο της ΠΑΕ όσο και όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, ο πρώτος ευρωπαϊκός μας αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες».
Τα εισιτήρια του αγώνα θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σχετικά με τα εισιτήρια του αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Ιωάννινα: Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου ο οποίος στις 11:25 διέπραξε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Πανεπιστημιούπολη  Ιωαννίνων όπου με την απειλή του όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του δράστη.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου οργανώνει Ημερίδα στα Κτίσματα Πωγωνίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου

Αθήναι, 1 Ιουλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, με ομόφωνη απόφαση, που έλαβε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του (27 Ιουνίου 2016), γνωρίζει στους Πωγωνήσιους, απόδημους και ντόπιους, ότι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πωγωνίου, την Αδελφότητα Κτισμάτων-Νεοχωρίου και την Τοπική Κοινότητα, οργανώνει Ημερίδα στα Κτίσματα Πωγωνίου, όπως κάθε χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμος Πωγωνίου θα εγκαινιάσει και το Κέντρο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Η Ημερίδα θα είναι διεκδικητική, αναφερόμενη στην ασφάλεια της περιοχής και το τραγικό οδικό δίκτυο.
Φέτος γίνεται προσπάθεια, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, να προβληθούν οι παραγωγοί, με μικρή έθεση των τοπικών μας προϊόντων.
Μια προσπάθεια εν όψει της λειτουργίας του εκθετηρίου Πωγωνησίων, προϊόντων στο Χάνι.
Καλούνται όλοι οι Πωγωνήσιοι να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση
αυτή.
Έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Αυτοδιοικητικές και Στρατιωτικές Αρχές της Ηπείρου.
Η φιλοξενούσα Αδελφότητα θα προσφέρει το μεσημεριανό γεύμα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Γιάννης Καραγιάννης: Όλα όσα έπρεπε να έχουμε κάνει από το 2005 και μετά για την φέτα και δεν κάναμε!

Τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στις 30-06-2016, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση της επιτροπής από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου για την προστασία και κατοχύρωση των Γεωγραφικών Ενδείξεων στις συμφωνίες της χώρας μας με τρίτες χώρες:
 "Ψύχραιμα, αντικειμενικά και με την απαραίτητη αυτοκριτική, θα πρέπει να απαντήσουμε στο κύριο ερώτημα: τι κάναμε εμείς, ως χώρα, από το 2005 και μετά για να προστατεύσουμε το εθνικό μας αυτό προϊόν τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά;
 Τι κάναμε για να προστατεύσουμε το ΠΟΠ και την γεωγραφική ένδειξη της φέτας, που ως γνωστόν παράγεται αποκλειστικά από αιγο-πρόβιο γάλα, σε αναλογία περίπου 30-70, έχει συγκεκριμένο χρόνο ωρίμανσης, απαιτούνται 4 κιλά γάλα για 1 κιλό τυρί και η ποιότητα της εξαρτάται τόσο από τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, όσο και από την εξαιρετική ποιότητα του γάλακτος που οφείλεται στις ντόπιες φυλές προβάτων και στην χλωρίδα της ελληνικής φύσης με τα 5.000 φυτά.

Σχέδιο για 6 δόσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ

Περισσότερες δόσεις για να μην κινδυνεύσει η είσπραξη εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ, προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κατατεθεί στους θεσμούς.
Η «σολωμόντειος λύση» στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση είναι πως αφού ο φόρος ακινήτων δεν καταργείται αλλά προσαυξάνεται, θα πρέπει να επιμηκυνθεί η περίοδος καταβολής των δόσεων, από Δεκέμβριο που θα έληγε κανονικά, έως τον Φεβρουάριο του 2017. 
Και ο λόγος είναι ότι από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί ταυτόχρονα και ο φόρος εισοδήματος, με προφανή κίνδυνο να χάσουν τον λογαριασμό τα νοικοκυριά και να κηρύξουν «στάση πληρωμών» των φόρων, αδυνατώντας να πληρώνουν είτε τους άμεσους φόρους, είτε τους φόρους Περιουσίας – ή και όλους τους φόρους ενδεχομένως.
Η ελληνική πρόταση στηρίζεται στην διαπίστωση ότι η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ δεν φαίνεται πως προλαβαίνει να ξεκινήσει να καταβάλλεται τον Αύγουστο.
Μέχρι 29 Ιουλίου θα γίνονται διορθώσεις στα Ε9 για επαναϋπολογισμό του φόρου ιδιοκτησίας, ενώ τα εκκαθαριστικά εκτιμάται πως θα εμφανιστούν κοντά στον δεκαπενταύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση πληρωμής θα μετατεθεί κατά πάσα πιθανότατα στο τέλος Σεπτεμβρίου, αντί στο τέλος Αυγούστου, δεδομένων και των απωλειών που έχουν υποστεί από την περασμένη εβδομάδα στις αποδοχές που είχαν και υπολόγιζαν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι (λόγω αύξησης παρακράτησης φόρου και ασφαλιστικών εισφορών, διακοπής του ΕΚΑΣ, καθυστέρησης στην πληρωμή συντάξεων και μερισμάτων κλπ).

Αναπαράσταση Ηπειρώτικου γάμου, από την Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, ώρα 20:30 στον Ασύρματο (πάρκο Ελ. Βενιζέλου) Αγίου Δημητρίου (Μπραχαμίου) Αττικής

Ανακοίνωση της Αδελφότητας Κραψιτών Αθήνας

Αγαπητοί συμπατριώτες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, αγαπητοί φίλοι και φίλες της Ηπείρου και της Ηπειρώτικης παράδοσης.
Είστε όλοι προσκεκλημμένοι από την Αδελφότητα Κραψιτών Αήνας στην Αναπαράσταη του Ηπειρώτικου γάμου,  την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, ώρα 20.30'  στον Ασύρματο (πάρκο Ελ. Βενιζέλου) Αγίου Δημητρίου (Μπραχαμίου) Αττικής
Θα σας παρουσιάσουμε ξεθωριασμένες εικόνες του παρελθόντος από την παραδοσιακή μας πολιτιστική κληρονομιά, σκηνές βιωματικές και ζωντανές από αισθητικής πλευράς με ελπιδοφόρα συνέχεια, για γεγονότα και εθιμικές πράξεις που σημάδεψαν τη ζωή των πατέρων και των παππούδων μας και τροφοδοτούν μέχρι και σήμερα με οξυγόνο τις πατρογονικές μας ρίζες.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας και η Πρόεδρος Ελένη Καντζέλη

Συναντήσεις κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, μαζί με τον βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα το Σάββατο 2 Ιουλίου στην Άρτα, με φορείς του Νομού και τις ομιλίες τους σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, και ο  βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συμμετείχαν το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, όπου, μετά τις ομιλίες, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, με εκπροσώπους συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, με τους οποίους συζητήθηκαν προβλήματα βιωσιμότητας και τονίστηκαν ιδιαιτερότητες της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. 
Επίσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε. Άρτας με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, παρουσία των Δημάρχων, Χρήστο Τσιρογιάννη, Περικλή Μίγδο και Ευστάθιο Γιαννούλη, όπου έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος και συνοδεύτηκε με κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών και την  ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ένα μέλλον με Δίκαιη ανάπτυξη, Κοινωνική αλληλεγγύη και Ισχυρή Δημοκρατία και την επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.
Κύρια σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στο Επιμελητήριο στις 2-07-2016, με κεντρικό ομιλητή τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Θέμα ομιλίας: Δίκαιη ανάπτυξη - Κοινωνική αλληλεγγύη - Ισχυρή δημοκρατία.

5ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ: Ψήφισμα για την επέτειο του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015

Στις 5 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος  από το ελληνικό δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα που ο ελληνικός λαός με  το συντριπτικό και περήφανο ΟΧΙ του 62%,  έστειλε παγκόσμιο μήνυμα  για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Τον Ιούλιο του 2015, ο λαός μας απέδειξε  οτι είναι περισσότερος ώριμος από ποτέ να τελειώνει δια παντός με κάθε σκέψη υπαναχώρησης. Να τελειώνει μια και καλή με τις πολιτικές άγριας λιτότητας και εξαθλίωσης.
Να σηκώσει το βάρος της διεκδίκησης της ίδιας του της χώρας, απέναντι στην εκποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. 
Να βάλει οριστικό τέλος στις τακτικές εκβιασμού του ευρωπαϊκού και διεθνούς διευθυντηρίου, σηκώνοντας την σημαία της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας πολύ ψηλότερα από κάθε επίσημη εκπροσώπησή του.
Η παραχάραξη και η νόθευση του νοήματος του δημοψηφίσματος, η προδοσία που ακολούθησε από την κυβέρνηση της «αριστεράς» και η ανατροπή του αποτελέσματος,  αποτέλεσαν συνταγματικό πραξικόπημα. Η ανεπανάληπτη λαϊκή ετυμηγορία, το ΟΧΙ του ελληνικού λαού,  είναι ανεξίτηλα γραμμένα στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας και στοιχειώνουν σήμερα όλους όσους από το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς, έβαλαν πλάτη στην ανατροπή του αποτελέσματος και συντέλεσαν στον  σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

Tο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο εγκαινίασε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

«Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μας στέλνει ένα μήνυμα να προσπαθήσουμε ο ένας να καταλάβει τον άλλον για να μην ξαναγίνει αυτή η μεγάλη καταστροφή, γιατί δεν αντέχει άλλες καταστροφές η Ελλάδα» σημείωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον Γράμμο.
Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης λειτουργεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και ο Κάρολος Παπούλιας παραβρέθηκε στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου με θέμα: «Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης- Η εθνική συμφιλίωση και τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου».
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από τον επιστημονικό συνεργάτη του Πάρκου Ραϋμονδο Αλβανό στην έκθεση φωτογραφικού υλικού που διατρέχει την ιστορία της δυτικής Μακεδονίας από τις αρχές του 20ου αιώνα έως και τα αιματηρά γεγονότα του εμφυλίου.
Εντυπωσιάστηκε από τον χάρτη που είναι αποτυπωμένες όλες οι περιοχές της Ελλάδας με τα χωριά που κάηκαν και οι κάτοικοί τους εκτελέστηκαν από του Ναζί κατακτητές, κοντοστάθηκε παρατηρώντας σχολαστικά τις φωτογραφίες προσωπικοτήτων που διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στην εποχή του εμφυλίου όπως του στρατηγού Θρασυβούλου Τσακαλώτου, του Μάρκου Βαφειάδη και του γιατρού Πέτρου Κόκκαλη, από τον ΔΣΕ.