Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

O Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη», την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου ''Η Ήπειρος'' στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου έκοψε την «Πίτα του Ηπειρώτη» και γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου 2014, την Κυριακή το πρωί 10 Ιανουαρίου 2016.
Η όλη ατμόσφαιρα υπήρξε πανηγυρική. Τα ηπειρώτικα τραγούδια και η δεξίωση που στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δεν είχαν προηγούμενο, καθότι οι Ηπειρώτισσες κυρίες που τα οργανώνουν καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και δεν φείδονται κόπου. Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της ιδιαίτερης πατρίδας μας συνεχίζουν την προσφορά τους προς το Σύνδεσμο αφειδώλευτα, στηρίζουν την παράδοση και στην παρούσα κρίση δεν έκαναν περικοπές. 
Επίσης η όλη ατμόσφαιρα εξέπεμπε μήνυμα νέας εποχής για τον Σύνδεσμο, καθόσον στις τελευταίες εκλογές, υπήρξε ριζική ανανέωση του Δ.Σ. και τη διοίκηση του, ανέλαβε η νέα γενιά, με επικεφαλή τον δικηγόρο Αλέξανδρο Σπύρου. Ο πρώην και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Παπακωνσταντίνου, επίτιμος σχολικός σύμβουλος, που διακονεί τον φορέα αυτό για πολλά χρόνια, με διάθεση προσφοράς, γνώρισμα των Ηπειρωτών και ανιδιοτέλεια, άνθρωπος που στη ζωή του λειτούργησε στη λογική του να δίνειν, χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηπειρωτικής ευποιίας, στήριξε και στηρίζει την όλη προσπάθεια ανανέωσης του Δ.Σ και στέκεται και σήμερα δίπλα τους, από την απλή θέση του μέλους.
Ξεκινώντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Σπύρου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, παρουσίασε ένα προς ένα τα μέλη του νέου Δ.Σ. Κατόπιν αναφέρθηκε στις δράσεις, που υλοποίησε το νέο Δ.Σ. από την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του για το 2016. Κατόπιν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σήμερα εξαιτίας της κρίσης και εκπέμποντας μηνύματα αισιοδοξίας είπε, ότι ο λαός βίωσε και χειρότερες καταστάσεις και τις ξεπέρασε και τώρα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Κλείνοντας κάλεσε τους Ηπειρώτες του Ζωγράφου, να μαζικοποιήσουν περισσότερο τον Σύνδεσμο, υποσχόμενος ότι αυτός και το νέο Δ.Σ., θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.
Ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ζωγράφου ευλόγησε την πίτα και ακολούθησε η διαδικασία απονομής των επαίνων, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, προς τους: Κώστα Παπακωνσταντίνου, πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου, για την συνολική του προσφορά στην Ηπειρώτικη αποδημία και τον Σύνδεσμο, τον έπαινο του οποίου επέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Κώστας Κωνής, που ε[πιδίδωντας τον έπαινο, χαρακτήρισε τον απελθώντα Πρόεδρο, ως ανιδιοτελή ''εργάτη'' της αποδημίας των Ηπειρωτών της Αττικής.
Και, Στέφανο Φούσα, από την Ρεπετίστα Πωγωνίου, Πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος, με τεράστια προσφορά στους Ηπειρώτες, από την επιστημονική και επαγγελματική του ενασχόληση, τον έπαινο του οποίου επέδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ηπειρώτης Γιάννης Μπαλάφας, ο όποιος τόνισε ότι όλοι οι Ηπειρώτες αναγνωρίζουν την προσφορά του Στέφανου Φούσα.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων και κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Ροδίνι, ώρα 9.00' και την Δημοτική αίθουσα του Δήμου Ροδίων ''Το Ροδίνι'', ώρα 11:30

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων και κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου στο Ροδίνι, ώρα 9.00' και την Δημοτική αίθουσα του Δήμου Ροδίων ''Το Ροδίνι'', ώρα 11.30'.

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δομές των σχολικών μονάδων και των σχολικών επιτροπών εξαιτίας της υποχρηματόδοτησής τους.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα των εργαζομένων καθαριστριών στις σχολικές μονάδες και υπήρξε δέσμευση για άμεση υπογραφή των σχετικών συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Άρτα: Σύλληψη 22χρονου ημεδαπού για διάρρηξη καταστήματος

Συνελήφθη, χθες (12-01-2016) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, ο 22χρονος χθες το μεσημέρι στην Άρτα, διέρρηξε εμπορικό κατάστημα, σπάζοντας τη τζαμαρία του και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή μικρό χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Θανατηφόρο τροχαίο στο 69,8ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας

Χθες (12-01-2016) και ώρα 21.30΄, στο 69,8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, στην περιοχή της Ρόκκας Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Δ.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας. 

Δεύτερη μεταγραφική ενίσχυση για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά

Την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Μάριου Φερούλη από την Κόντσικα ανακοίνωσε η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.

Ο Μάριος Φερούλης αγωνίστηκε σε Κρανούλα, Πέραμα, Ελεούσα, Ατρόμητο, Πίνδο Κόνιτσας και σε άλλες ομάδες.

Έως 18 Ιανουαρίου η διαδικασία ενστάσεων αναθεώρησης προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνονται οι δικαιούχοι άμεσων ενισχύσεων ότι έπειτα από την έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015.
Καλούνται όλοι όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη, διαφορές ή νέα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οριστικών δικαιωμάτων, να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για διόρθωση της πράξης.
Να σημειωθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται ένας ημερολογιακός μήνας από τη δημοσίευση της εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήτοι η 18η Ιανουαρίου 2016.
Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν αναθεώρηση για τις εξής περιπτώσεις:

Ιόνια Οδός: Κάθετος άξονας σύνδεσης με Πρέβεζα με υπογραφή Σπίρτζη

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τοπικών βουλευτών, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε ήδη την απόφαση για την κατασκευή του κάθετου άξονα που θα συνδέει την πόλη της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση με την εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια οδό.
Λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε δρομολογηθεί επί των ημερών του Σταύρου Καλογιάννη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προβλέπεται η σύνδεση της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Φιλιππιάδας μέχρι την παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.

«Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία» είναι το θέμα της πρώτης διάλεξης του 1ου Κύκλου Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας

«Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία» είναι το θέμα της πρώτης  διάλεξης του 1ου Κύκλου Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που διοργανώνει, υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ Παναγιώτη Μπεχράκη,  το νεοσύστατο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Ελλάδα.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 19.30 στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα.
Το θέμα θα αναπτύξει ο επιδημιολόγος κ Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, ενώ θα προλογίσει ο καθηγητής κ Μπεχράκης.
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, σκοπός του οποίου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος, έχει προγραμματίσει σειρά  επιστημονικών διαλέξεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις  18 Ιουνίου.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.
Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.
Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος Κα Άννα Τζώρτζη, στα
Τηλ : 210.6470056 ,210.3314755.Email: atzortzi@acg.edu  * atzortzi@researchlab.gr


 Η είσοδος είναι ελεύθερη.