Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Επίδομα στέγασης από 70 ευρώ έως 210 ευρώ το μήνα


Το επίδομα στέγασης θα κυμαίνεται  από τα 70 ευρώ έως τα 210 ευρώ και ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.
Ο δικαιούχος μπορεί να είναι ενοικιαστής ή ακόμη και ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος αποπληρώνει στεγαστικό δάνειο.
Για τη χορήγηση του επιδόματος, θα είναι υποχρεωτικό να έχει κατατεθεί-για τις περιπτώσεις ενοικιαστών- ηλεκτρονικά το ενοικιαστήριο.
Το ύψος του στεγαστικό επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη: 105 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 140 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 175 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 210 ευρώ.
Τα κριτήρια

Λήγει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η προθεσμία για τις αιτήσεις ένταξης στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού


Λήγει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 23:59 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2018.
Εν όψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ο ΟΠΕΚΑ καλεί όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες και τους δικαιούχους, που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αιτήσεις συμμετοχής, να ενημερωθούν εγκαίρως και διεξοδικά για τα οφέλη που μπορούν να έχουν από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 23:59 λήγει και η παράταση που έχει δοθεί σε δικαιούχους και παρόχους (ξενοδόχους, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων), προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 46, 23 και 35 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ακόμη συνεργούς τους

Οι δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές φορτωτή και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να αποσπάσουν τον φορτωτή χωρίς χρηματικό αντίτιμο καθώς και χρηματικό ποσό από αυτοκίνητο του παθόντα
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (15-06-2018) το πρωί, στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 46, 23 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, της κλοπής και της πλαστογραφίας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Αναλυτικότερα, προχθές το πρωί στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, οι πέντε δράστες συναντήθηκαν με τον 63χρονο με σκοπό να πραγματοποιήσουν αγοραπωλησία φορτωτή και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να του αποσπάσουν τον φορτωτή, χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

25 κλεμμένες εικόνες εντοπίστηκαν στην Αλβανία


Εικόνες που είχαν κλαπεί από την Ελλάδα και πιθανότατα την Ήπειρο, εντοπίστηκαν στα χέρια σπείρας Αλβανών, που συνελήφθησαν στην Κορυτσά.
Πρόκειται για τρία άτομα, που η Αλβανική αστυνομία, παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η σπείρα είχε στα χέρια της 25 συνολικά εικόνες που είχαν κλαπεί από εκκλησίες στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Αλβανική αστυνομία και θα τις πουλούσε στο εξωτερικό.
Στα χέρια της σπείρας βρέθηκαν και 37 νομίσματα διαφόρων εποχών, τα οποία επίσης εξετάζεται αν προέρχονται από κλοπές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία, θα ζητήσει άμεσα αναλυτικά στοιχεία από την Αλβανική προκειμένου να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.
Κι αυτό γιατί οι κλοπές σε εκκλησίες τόσο στην περιοχή της Κόνιτσας όσο και του Πωγωνίου, ήταν αρκετές κατά το παρελθόν και όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι πίσω από αυτές βρίσκονται Αλβανοί, οι οποίοι έβρισκαν άμεσα καταφύγιο στην χώρα τους.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Ιωάννινα

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (11) υποθέσεις κλοπών οικιών και διαμερισμάτων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις
Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων

Έντεκα υποθέσεις (11) διαρρήξεων-κλοπών, από οικίες και διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, μετά τη χθεσινή σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 28 ετών, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά κατά το τελευταίο δεκαήμερο, στη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.
Οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορείται και ένας αλλοδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ως προς το χρονικό της σύλληψης, το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών από οικίες στην περιοχή του Βοτανικού, των Σεισμοπλήκτων και της Ανατολής Ιωαννίνων.
Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται σε έντεκα υποθέσεις κλοπών από οικίες και διαμερίσματα, με συνολική λεία το χρηματικό ποσό των (2.845) ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες ανάληψης μετρητών.
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, με τη μέθοδο της αναρρίχησης προσέγγιζαν τους στόχους τους (κυρίως διαμερίσματα πρώτου ορόφου) κατά τις νυκτερινές ώρες και εισέρχονταν παράνομα στο εσωτερικό των κατοικιών είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.
Επίσης, όπως εξακριβώθηκε στο στάδιο της προπαρασκευής των ενεργειών τους, αφού εντόπιζαν τους «στόχους», μετέβαιναν και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο για την επίτευξη τους στόχου τους.
Γίνεται μνεία ότι κατά την έρευνα της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων διέθεσαν σε αλλοδαπό “συνεργάτη” τους, προκειμένου να τα μεταφέρει στην Αλβανία ενώ σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών, για κλοπές.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (685) ευρώ και ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Ναι» στις έρευνες για υδρογονάνθρακες


Κατηγορηματικός υπέρ των ερευνών για υδρογονάνθρακες, δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης Νίκου Ζήκου.
Ο κ. Καχριμάνης, υπεραμύνθηκε των ερευνών, προκειμένου να γνωρίζουν οι Ηπειρώτες τι ακριβώς έχει το υπέδαφος της Ηπείρου, προσθέτοντας ότι η εξόρυξη είναι δεύτερο στάδιο, που θα συζητηθεί εάν και εφόσον βρεθεί πετρέλαιο. 
Επανέλαβε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και ότι πλέον το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.
Αναφέρθηκε επίσης και στις ακραίες συμπεριφορές ορισμένων ομάδων που αντιτίθενται στις έρευνες, επικαλούμενος και τη ρίψη πίσσας στη είσοδο της Περιφέρειας.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

4+1 μυστικά «ασπίδα» στη γήρανση


Είναι αναπόφευκτη η αλλαγή στο πρόσωπό μας καθώς μεγαλώνουμε. Μπορούμε να επέμβουμε και να αντιστρέψουμε τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος, πόσο όμως  πρέπει να το κάνουμε αυτό;
Ο καθένας από μας μεγαλώνει με διαφορετικό ρυθμό, ανάλογα με την γενετική προδιάθεση, την κατάσταση της υγείας του και, φυσικά, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα και την έκθεση στον ήλιο.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS (www.agaitanis.gr), υπέρμαχος του φυσικού αποτελέσματος, εξηγεί πώς θα αποκτήσουμε την λεγόμενη «φόρμουλα νεότητας». Δηλαδή το πρόσωπό μας να φαίνεται ανανεωμένο, ξεκούραστο, φρέσκο και λαμπερό, διατηρώντας, όμως, τη φυσικότητά του κι εμείς να συνεχίζουμε να μοιάζουμε ακόμη με τον εαυτό μας.
Μάτια χωρίς σακούλες
Για μερικούς η γενετική προδιάθεση μπορεί να κάνει τα μάτια τους να γερνούν ταχύτερα από άλλους. Το αποτέλεσμα είναι πρήξιμο κάτω από τα μάτια (σακούλες), το οποίο συνήθως έρχεται μαζί με χαλαρή επιδερμίδα στο κάτω βλέφαρο. Η βλεφαροπλαστική είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη διόρθωση των μαύρων κύκλων και των βαθουλωμάτων, καθώς και του χαλαρωμένου δέρματος. «Οι χειρουργικές τομές βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Κινητοποιούμε το δέρμα, αφαιρούμε το λίπος που περισσεύει και τοποθετούμε τους μύες και το δέρμα στην βελτιωμένη και πιο νεανική τους θέση. Θα χρειαστεί ξεκούραση για 1 εβδομάδα και τα ράμματα θα αφαιρεθούν μετά από 5 ημέρες», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.
Επαναφορά χαμένου όγκου
Κατά τη διαδικασία γήρανσης του προσώπου παρατηρούμε χαλάρωση του δέρματος και απώλεια λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, όπως κάτω από τα φρύδια, γύρω από τα μάτια, την περιοχή των ζυγωματικών, το πιγούνι και τις εξωτερικές γωνίες της κάτω γνάθου. Το πρόσωπο χάνει τη νεανική «οβάλ» του εμφάνιση και δείχνει κουρασμένο. Το μυστικό για την επαναφορά της νεανικής εμφάνισης και την αντικατάσταση του χαμένου όγκου, είναι η μεταφορά λίπους και το ενέσιμο υαλουρονικό, που εγχέεται βαθιά μέσα στο δέρμα.