Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

2,5 τόνοι χασίς σ’ έναν μήνα κατασχέθηκαν στην Ήπειρο!

Οι Αστυνομικοί μας υπερβάλλουν εαυτούς για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Σχεδόν 2,5 τόνοι χασίς (!), ποσότητα ρεκόρ, κατέσχεσαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, γεγονός που αποδεικνύει από την μια την πολύ καλή δουλειά που κάνουν κυρίως οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και από την άλλη την ανάγκη ενίσχυσης της τιτάνιας προσπάθειάς τους με περισσότερα υλικοτεχνικά μέσα, κυρίως στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Ο απολογισμός του Φεβρουαρίου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και τα νούμερα προκαλούν … ίλιγγο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη βρισκόμαστε στους πρώτους μήνες του 2014!


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Έξι στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν την Εφορία σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ

Τo 59% των Ελλήνων, δηλαδή έξι στους δέκα πολίτες, δηλώνουν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Η έρευνα, που έχει τίτλο Οικονομικό Βαρόμετρο, δείχνει οριακή βελτίωση των εκτιμήσεων των συμμετεχόντων αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και των προσωπικών τους οικονομικών.
 Συγκεκριμένα, το πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, αναφέρεται στην εκτίμηση των πολιτών για τη μείωση των τιμών των προϊόντων -γάλα, ψωμί, φάρμακα- εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους.

Συγγνώμη για τα εγκλήματα στους Λιγκιάδες ζήτησε ο γερμανός πρόεδρος

«Αισθάνομαι ντροπή»

Το χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου όπου οι ναζί εκτέλεσαν εν ψυχρώ 92 άτομα, κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, επισκέφθηκε ο Γερμανός πρόεδρος. Ο Γιοαχίμ Γκάουκ ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημα στο μαρτυρικό χωριό.
 «Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"» είπε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.
«Σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους» συμπλήρωσε.

50χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από φωτιά στην περιοχή των Αμπελοκήπων

Μια 50χρονη βρήκε τραγικό θάνατο στους  Αμπελοκήπους Ιωαννίνων χθες το πρωί, όταν το τζάκι της πήρε φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα που διέμενε στο σπίτι έσπευσε στην 50χρονη ιδιοκτήτρια για βοήθεια, η οποία όμως έπεσε αναίσθητη καθώς η κοπέλα περιέγραφε το συμβάν.
Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, αλλά όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας θα προκύψουν μετά τη νεκροψία που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Κυριαρχεί στην αγορά της φέτας η «Δωδώνη»

Δυναμική πορεία στην αγορά της φέτας και αυξημένες πωλήσεις παρουσιάζει η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά σε όλους τους τύπους συσκευασίας το 2013, με μερίδιο 14% σε αξία.
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της IRI, από τον Ιούλιο έχει την πρώτη θέση και στη συσκευασμένη φέτα αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. 
Τον Δεκέμβριο το μερίδιό της στο σύνολο της αγοράς της φέτας έφτασε το 21,8% στον όγκο πωλήσεων και το 20,9% σε αξία.

Ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι στην Εφορία

Στο ακέραιο θα υπολογίζονται αποδείξεις από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.
Αναφορικά με τον καθορισμό δαπανών για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014 το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα  χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.

27η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με πωγωνίσιο ντέρμπι στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 9-03-14/16:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Α.Ο. Σταυρακίου- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 9-03-14/16:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Πεδινής (8-03-14/16:00 μ.μ.), για την 28η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 8  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΠΕΔΙΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ Λ. ΚΑΜΗΝΑΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ


Το πρόγραμμα 28ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 8 Μαρτίου 2014
Δαβάκης-Αμφιθέα
Πεντέλη-Αμπελόκηποι
Ραφταναίοι-Πρωτόπαππα
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014
Αγία Μαρίνα-Ζωοδόχος
ΑΠΟΕΛ-Ασβεστοχώρι
Ανάργυροι-Βουνοπλαγιά
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΟ Κόνιτσας-Περίβλεπτος
Σταυράκι-Κεφαλόβρυσο


Το πρόγραμμα 28ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 8 Μαρτίου 2014
Μικρασιάτες-Λαψίστα
Σερβιανά-Χαροκόπι
Καλπάκι-Πεδινή
Κόνιτσα-Ελεούσα
Ανατολή-Ροδοτόπι
Κόντσικα-Κατσικά
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014
Κρύα-Πέραμα
Κουτσελιό-Κάστρο
Βελισσάριο-Ατρόμητος


*Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η εξ' αναβολής αναμέτρηση της Α.Ε. Μικρασιατών με τον Α.Σ. Καλπακίου.

Την Τρίτη 11 Μαρτίου η καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Όπως ανακοίνωσε, μέσω twitter, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, την Τρίτη 11 Μαρτίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η πέμπτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα θα κατατεθούν σε 226.546 δικαιούχους του επιδόματος πάνω από 24 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 117 εκατ. ευρώ  από τα συνολικά 180 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί ως διαθέσιμες πιστώσεις.
Το επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για φέτος υπολογίζονται σε περίπου 580.000 φορολογούμενους.

Αντάμωμα-ετήσιος χορός του Συλλόγου Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, ώρα 13:00 στο «Διπλόχορδο», Αγίας Λαύρας και Γαλατσίου, Άνω Πατήσια

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, ώρα 13:00 στο «Διπλόχορδο», Αγίας Λαύρας και Γαλατσίου, Άνω Πατήσια,  ο Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών  Άρτας, διοργανώνει  αντάμωμα- ετήσιος χορό
Την μουσική ευόδωση μας και διασκέδαση έχει  αναλάβει η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία «Οι Λαλητάδες» του Δημήτρη Ρίζου.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6936001418 και 6973243011.