Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από επιχείρηση εμπορίας κρεάτων σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα, ένας 23χρονος αλλοδαπός και ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής και περί αλλοδαπών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από επιχείρηση εμπορίας κρεάτων, που διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα, ένας 23χρονος αλλοδαπός και ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής και περί αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 21/22-12-2018.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο δραστών, οι οποίοι διακριβώθηκε ότι αφαίρεσαν από κοινού είκοσι δύο αμνοερίφια και μοσχάρι από την ανωτέρω επιχείρηση καθώς και πετρέλαιο από σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα κλεμμένα αμνοερίφια διατέθηκαν προς πώληση σε πελάτες κρεοπωλείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του 23χρονου αλλοδαπού, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αποθήκη στα Ρόκκα Άρτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από αποθήκη στα Ρόκκα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από αποθήκη, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, που έγινε κατά το τελευταίο εικοσαήμερο στα Ρόκκα Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν (1.800) πλαστικά τελάρα συλλογής καρπών.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν τα κλεμμένα τελάρα σε αποθήκη του 33χρονου δράστη και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κλειστές οι ΔΟΥ για τις συναλλαγές με το κοινό από την Τετάρτη 2 ως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι, για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην εφαρμογή της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων του λογιστικού σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης, που θα ισχύσει από την 1.1.2019, οι Δ.Ο.Υ. δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, ούτε και εσωτερικές μηχανογραφικές εργασίες, που αφορούν στη βεβαίωση, στην είσπραξη, στη διαγραφή και στην επιστροφή φόρων, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.
Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019.
Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιπες συναλλαγές των ενδιαφερομένων με τις Δ.Ο.Υ. θα πραγματοποιούνται κανονικά, κατά τις ώρες εισόδου του κοινού.

Φωτογραφίες από το Πωγώνι από τον Κασιδιάρη



Φωτογραφίες από το Πωγώνι (Παλιογκρίμπιανη, Άνω Καλαμάς) από τον Κασιδιάρη.





Σχέδιο για συναλλαγές μόνο με κάρτα


Το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι θα μειώσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή καθώς όλες οι αγοραπωλησίες θα περνούν από τα POS και θα φορολογούνται.
Το έμμεσο τέλος των μετρητών στις συναλλαγές θα έρθει μέσα στο 2019 εφόσον υλοποιηθούν δύο σχέδια της κυβέρνησης.
Το ένα είναι γνωστό και αφορά τη μείωση του ορίου για συναλλαγές με μετρητά και το οποίο σχεδιάζεται από τα 500 ευρώ να πέσει στα 300 ευρώ ή ακόμη και στα 200 ευρώ.
Αυτό θα αυξήσει ραγδαία τις συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα καθώς όλο και περισσότεροι θα χρησιμοποιούν κάρτες.
Το δεύτερο αφορά στην αύξηση του ποσού που θα απαιτείται από τους φορολογούμενους για το αφορολόγητο.
Τα σενάρια φαίνεται να είναι δύο. Η πρώτη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι έχει να κάνει με την συγκέντρωση αποδείξεων με κάρτα για το 15% του εισοδήματός τους, εάν έχουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ το έτος, αντίστοιχα το 20% για εισοδήματα από 10.001 ευρώ ως 20.000 ευρώ το έτος και το 25% για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και πάνω.
Η δεύτερη πρόταση που συζητείται αφορά στην αύξηση των ορίων στο 20%, 25% και στο 30% αντίστοιχα. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν διπλάσιες αγορές με κάρτες, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν το όριο για το αφορολόγητο καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με φορο-πρόστιμο για το ποσό που δεν θα μπορέσουν να καλύψουν.

Έρχονται 8.933 προσλήψεις ανέργων σε 51 δήμους και 5 Περιφέρειες


Αναμένεται από τον ΟΑΕΔ να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 8.933 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 51 δήμους και 5 Περιφέρειες της χώρας.
Το πρόγραμμα αναμένεται εντός του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο Εργασίας έχει στόχο πέρα από την κάλυψη των θέσεων των δήμων και των Περιφερειών, να καλυφθούν και θέσεις στα σε κέντρα πρόνοια της χώρας.
Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Επιφυλάξεις Περιφερειάρχη για το υπό διαβούλευση Π.Δ. για τη Λίμνη Παμβώτιδας

Επιφυλάξεις για το υπό διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη Παμβώτιδα και ειδικότερα για την ανάθεση της ευθύνης διαχείρισής του, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επιφυλασσόμενος για συνολική τοποθέτηση, όταν αυτό τεθεί επίσημα υπόψη στην Περιφέρεια.
 Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής:
 «Το θέμα της Διαχείρισης του Προεδρικού Διατάγματος είναι πολύ σοβαρό. Την Αυτοδιοίκηση την έχουμε για να υπάρχει μια αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.  Αν θέλανε  λύση για τη λίμνη μπορούσαν να δώσουν το δικαίωμα, μέσω του Π.Δ. να έχει σχέση η Περιφέρεια- που έχει δείξει δείγματα ενδιαφέροντος-  και ο Δήμος (Ιωαννιτών) μέσω και της ΔΕΥΑΙ. Εάν τα παραπέμπουμε σε όργανα τα οποία είναι μακριά από το πρόβλημα, αυτό δεν θα λυθεί ποτέ. 

Γιατί γερνάει πρόωρα το πρόσωπο και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό


Αν θέλετε να καθυστερήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνέπειες του χρόνου στο δέρμα του προσώπου σας, δεν αρκούν οι κρέμες και οι λοσιόν. Πρέπει να προσέξετε τι το επηρεάζει και να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα.
«Η διαδικασία της γήρανσης (ή εγγενής γήρανση) είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας», εξηγεί ο κ. Μάρκος Μιχελάκης,  Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Η εγγενής γήρανση ευθύνεται που το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ξηρό καθώς μεγαλώνουμε, ενώ από αυτήν εξαρτάται και ο ρυθμός με τον οποίο θα χάσει λίπος».
Άλλες ενδείξεις της εγγενούς γήρανσης είναι η υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών με ταυτόχρονη διεύρυνση του μετώπου και η επιμήκυνση που μερικές φορές παρατηρείται στα αυτιά επειδή αλλάζει σχήμα ο χόνδρος σε αυτά.
Ένδειξη εγγενούς γήρανσης είναι επίσης η κάμψη της άκρης της μύτης, που προκαλείται από την εξασθένηση του συνδετικού ιστού ο οποίος υποστηρίζει τον ρινικό χόνδρο.
Με το πέρασμα του χρόνου συμβαίνουν επίσης ορισμένες δομικές ανακατατάξεις, οι οποίες δείχνουν πιο γερασμένο το δέρμα. Το λίπος στο πρόσωπο, λ.χ., όταν είμαστε νέοι κατανέμεται σε όλο το πρόσωπο, με έμφαση στο μέτωπο, τους κροτάφους, τα μάγουλα και γύρω από τα μάτια και το στόμα.
Με την ηλικία, ο όγκος του λίπους μειώνεται και ταυτοχρόνως το λίπος μετακινείται προς τα κάτω, με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου που ήταν στρογγυλά να «βαθουλώνουν» και το δέρμα που ήταν λείο και σφικτό να χαλαρώνει και να «σακουλιάζει».