Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Ποιοι οι δικαιούχοι του βοηθήματος

Ξεκινά την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 00:01, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30ή Νοεμβρίου και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η δε παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα (1/12/2015).
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: 

ΓΑΣ Ιωαννίνων: Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, τα ξηραντήρια της πρώην Ένωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΑΣ Ιωαννίνων (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων -ΕΑΣΙ), αρχίζει η λειτουργία, για την φετινή χρονιά, των βιομηχανικών ξηραντήριων καλαμποκιού που διαθέτει η Ένωση τα οποία ήταν κλειστά για καιρό.
Έτσι λοιπόν όποιος παραγωγός επιθυμεί μπορεί να ξηράνει την παραγωγή του είτε για λογαριασμό του είτε για πώληση προς την Ένωση σε πολύ συμφέρουσες τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ΓΑΣ Ιωαννίνων στα τηλέφωνα: 2651070961-5

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ξεκινάνε οι πρόβες των χορευτικών τμημάτων για την νέα χρόνια, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» ανακοινώνει πως το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ξεκινάνε οι πρόβες των χορευτικών τμημάτων για την νέα χρόνια.
Πρόγραμμα
Μικρό τμήμα 5:30 μ.μ.
Μεσαίο τμήμα 6:30 μ.μ.

Μεγάλο τμήμα 7:45 μ.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τρίτεκνους-πολύτεκνους και Ισότητα των φύλων

Τα προβλήματα της σύγχρονης τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας της Ηπείρου, όπως αυτά κατατέθηκαν από εκπροσώπους Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων από Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα, απασχόλησαν εκτενώς τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας. 
Μετά από σχετικά αιτήματα, η Επιτροπή αποφάσισε να αποσταλούν επιστολές προς τοπικές επιχειρήσεις και τις διοικήσεις ΔΕΚΟ για την εξασφάλιση εκπτώσεων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες της Ηπείρου.
Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, τόνισε «η Περιφέρεια υλοποιεί επιπρόσθετες δράσεις για τη συνδρομή των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών. Το πλαίσιο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα, δεν επιτρέπουν περισσότερες δράσεις, από την επικουρική συνδρομή».

Δήμος Πωγωνίου: Εκπαιδευτικά προγράμματα από το κέντρο δια βίου μάθησης

Συνεχίζονται και φέτος τα Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πωγωνίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στις:
Τρίκουλα Αργυρώ (Υπεύθυνη Εκπαίδευσης)
Σίντου Αγγελική (Υπεύθυνη Οργάνωσης)
 Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα: 10:00-13:00
Τετάρτη:10:00-13:00                                                                                                                                 
Τηλ. 6945559407 - 6979755886
Δηλώσεις συμμετοχής: 30/09-12/10/2015
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος»: Το νέο ΔΣ του Συλλόγου

Μετά τις εκλογές της 27/9/2015 το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου "ο Γεννάδιος'' είναι το εξής:
Προεδρος: Χαρισιάδης Βασίλειος
Αντιπρόεδρος: Κολοβός Αριστοφάνης
Γραμματέας: Παπασπύρου Ελένη
Ταμίας: Ζωγράφου Βασιλική

Μέλος-Έφορος Εκδηλώσεων: Τζιούμας Απόστολος

Συλλήψεις τριών ατόμων στην Άρτα, στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (29-09-2015) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός, για φοροδιαφυγή και μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ.
2. Χθες (29-09-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
3. Προχθές (28-09-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής-3.000- ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Φιλιππιάδα: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (29-09-2015) το πρωί στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο 33χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στη Φιλιππιάδα ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (7,4) γραμμαρίων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των δραστών, φύλλα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (15,3) γραμμαρίων καθώς και -19- χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η ΔΕΗ τελειώνει με τις διασταυρώσεις των παραστατικών των αγροτών-πελατών της

Ξενοδοχεία και βίλες ... με αγροτικό ρεύμα!

Ξενοδοχεία, αλλά και μεγαλοπρεπείς εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται μέσα σε αγροκτήματα, απολαμβάνουν αγροτικό ρεύμα φθηνότερο μέχρι και 40% απ’ ότι οι οικιακοί καταναλωτές. Δεκάδες τέτοιες κομπίνες, όπου αντί για το περιβόλι ποτίζεται το γκαζόν, αποκαλύπτει κάθε τρεις και λίγο η ΔΕΗ, όταν αποφασίζει να κάνει στα σοβαρά ελέγχους.
Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο πραγματικός αριθμός δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου είναι αρκετά μικρότερος από τις 207.000 συνολικά παροχές που εμφανίζονται σήμερα ως αγροτικές πανελλαδικά.
Παλαιότερα, κάποιες εκτιμήσεις τους περιόριζαν μεταξύ 60.000 και 80.000.
Έπειτα από παρατάσεις επί παρατάσεων και καθυστερήσεις ετών, πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου, η απογραφή των πραγματικών αγροτικών τιμολογίων να έχει ολοκληρωθεί.
Και να γίνει τελικά γνωστό πόσοι από τους καταναλωτές της ΔΕΗ που δηλώνουν ως επάγγελμα αγρότες δικαιούνται πράγματι το φθηνότερο κατά 40% συγκριτικά με το οικιακό, αγροτικό τιμολόγιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΔΕΗ σε ένα μήνα από σήμερα, θα έχει τελειώσει με τις διασταυρώσεις των παραστατικών των αγροτών- πελατών της, ώστε αμέσως μετά να αποστείλει επιστολές σε όσους διαπιστώσει ότι δεν δικαιούνται το συγκεκριμένο τιμολόγιο. Δια μέσω των επιστολών, θα ενημερώνει τους παράνομους χρήστες αγροτικού ρεύματος ότι χάνουν την επιδότηση, και μετατάσσονται αυτόματα στο οικιακό τιμολόγιο.

Μειώσεις έως 10% φέρνει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Μειώσεις έως και 10% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τις αρχές του 2016.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016 οι αλλαγές στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Στο υπουργείο γίνεται μπαράζ συσκέψεων προκειμένου το πρώτο νομοσχέδιο να αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το «Έθνος».
Από τις βασικότερες αλλαγές είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ, οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λιμενικό και στις ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό προτείνεται ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό.

Μνημόσυνο Ηπειρωτών από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00, στο οίκημα της (Στρατηγού Καλλάρη 2 - παραλία)

Ιόνια Οδός: Τους επόμενους μήνες η λειτουργία του τμήματος Μεσολόγγι-Μενίδι

Σε καλό δρόμο βαδίζει το έργο της Ιόνιας Οδού.

Τα έργα στο βόρειο τμήμα βαδίζουν αρκετά ικανοποιητικά και έχουν ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα τους.
Βλέποντας το νότιο κομμάτι του οδικού άξονα τα πράγματα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή στην Αλίκυρνα, στην περιοχή του Μεσολογγίου και το τμήμα αυτό έχει δοθεί στην κοινοπραξία κατασκευής προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες.
Το ζητούμενο είναι πλέον να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από την αρχή της χρονιάς που είναι να δοθεί το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην κυκλοφορία.

Η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνει εκδήλωση για την ξενιτειά, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20:30, στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Ανακοίνωση

Η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου «Η Τιτάνη» σας ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών τους Δήμου Νέας Σμύρνης θα διοργανώσει  εκδήλωση-μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για την ξενιτιά, στις 4 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:30, στο Άλσος του δήμου Νέας Σμύρνης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, το θεατρικό τμήμα της Ένωσης, το χορευτικό ενηλίκων καθώς και το παιδικό χορευτικό. 
Κοντά μας θα είναι επίσης και το Πολυφωνικό του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Χάονες».
Την μουσική υποστήριξη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ηπειρώτικη κομπανία του Βασίλη Γένη. 
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει χορός για όλους.
Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες από τις γυναίκες μέλη της Ένωσης, που θα κατασκευάσουν παραδοσιακά,  όπως παλιά, καθώς και ηπειρώτικο τσίπουρο από την περιοχή της Μουργκάνας.
Σας περιμένουμε όλους.
Φίλους και συμπατριώτες να σας ταξιδέψουμε νοερά για άλλη μια φορά στην όμορφη πατρίδα μας.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου