Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Παρακάλαμος: Νέες επιτυχίες για νεοσυνταξιούχο λαγοκυνηγό

Νέα επιτυχία είχαμε σήμερα το πρωί από νεοσυνταξιούχο λαγοκυνηγό από τον Παρακάλαμο.
Η συζήτηση  σε καφενείο σε μικρό χωριό του Πωγωνίου δεν ήταν άλλη από την νέα επιτυχία και για το ποιος έχει τα καλύτερα λαγόσκυλα στην περιοχή.
Έχει κάθε λόγο να κοκορεύεται για τα λαγόσκυλα του καθώς τον τελευταίο καιρό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από φωτογραφίες-ντουκουμέντα των επιτυχιών.
Σάββατο 10-10-2015
****

Κυριακή 11-10-2015

Δήμος Κόνιτσας: Εκδήλωση και εγκαίνια έκθεσης Εικαστικών στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:00

Άρτα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλεπταποδοχή κοσμημάτων

Συνελήφθησαν, χθες (09-10-2015) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τέσσερις ημεδαποί, ένας 39χρονος άνδρας, μία 66χρονη γυναίκα και δύο ακόμη γυναίκες Ρομά, ηλικίας 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί στην πόλη της Άρτας, οι δύο γυναίκες Ρομά πήγαν σε χρυσοχοείο, ιδιοκτησίας 66χρονης ημεδαπής και της πούλησαν κλεμμένα χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια η 66χρονη μεταπώλησε σε 39χρονο κοσμηματοπώλη στην πόλη της Άρτας.
Μετά από έρευνα που έγινε στο κοσμηματοπωλείο του 39χρονου βρέθηκαν τα χρυσαφικά και κατασχέθηκαν.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η 66χρονη κατείχε δύο κυνηγετικά όπλα, με ληγμένες άδειες κατοχής, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς υλοποίηση δεκαπέντε έργα που αφορούν τον τομέα Έρευνας και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα "Νέα Γνώση"

Δεκαπέντε έργα που αφορούν τον τομέα Έρευνας και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα "Νέα Γνώση", προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και με τις οποίες εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για τη διαδικασία ανάθεσής τους. Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Αναλυτικά:
Διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
"Συνθέτης πεπτιδίων" (υπό προϋποθέσεις) της Πράξης "Μονάδα απομόνωσης/ σύνθεσης και ταχείας αξιολόγησης δραστικών μορίων που στοχεύουν ορφανούς πυρηνικούς υποδοχείς για τη θεραπεία νεοπλασιών", συνολικού προϋπολογισμού 16.728 ευρώ
"Σύστημα με σασί κλπ." (υπό προϋποθέσεις)της Πράξης "Βέλτιστη λειτουργία και συντήρηση γεφυρών οδικών δικτύων", με κωδικό ΟΠΣ "346963", συνολικού προϋπολογισμού 19.866 ευρώ
"Ανάπτυξη συστήματος ελέγχου νευροτοξικότητας μικροκυστινών με βάση το μοντέλο-οργανισμό zebrafish (Όργανα και εξοπλισμός)" (υπό προϋποθέσεις) της Πράξης "Ανάπτυξη συστήματος ελέγχου νευροτοξικότητας μικροκυστινών με βάση το μοντέλο-οργανισμό zebrafish", συνολικού προϋπολογισμού 29.151 ευρώ

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης ενόψει του επικείμενου χειμώνα και την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Ενόψει του επικείμενου χειμώνα και την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου επισημαίνονται τα εξής:
Ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής ώστε να γίνεται σωστός υπολογισμός του όγκου του καυσίμου ανά εκατοστό ύψους της δεξαμενής.
Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου και γίνεται με πολλαπλασιασμό των τριών διαστάσεων (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 δίνει την χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα. Σημειώνεται ότι το λίτρο είναι μονάδα χωρητικότητας και όχι βάρους. Αντιστοιχεί περίπου σε 1.000 κυβικά εκατοστά νερού.
Για την αποφυγή προστριβών η παράδοση πρέπει να γίνεται παρουσία του παραλήπτη, ο οποίος θα κάνει προμέτρηση, όσο και επιμέτρηση, με το μέτρο να τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή, στο ίδιο περίπου σημείο. Επισημαίνεται ότι για να μην λαμβάνονται λανθασμένα στοιχεία κατά την επιμέτρηση, αυτή θα πρέπει να γίνεται αφού η επιφάνεια του πετρελαίου ηρεμήσει. Επίσης ο παραλήπτης θα πρέπει να έχει δική του βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Χρήσιμο είναι οι καταναλωτές να ζητούν από τον μεταφορέα καταγραφή του ύψους της δεξαμενής, πριν και μετά την παράδοση του πετρελαίου στην απόδειξη παραλαβής.
Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται ελεύθερα από πρατήριο σε πρατήριο και είναι συνάρτηση των διεθνών τιμών και των τιμών των διυλιστηρίων. Συνεπώς μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάλογα με τα κοστολογικά στοιχεία που έχει ο κάθε πωλητής και ο καταναλωτής πραγματοποιώντας έρευνα αγοράς μπορεί να πετύχει καλύτερη τιμή.
Πριν τεθεί σε λειτουργία ο καυστήρας θα πρέπει να καθαριστεί και να ρυθμιστεί ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος. Επίσης απαιτείται εξαερισμός σε όλα τα σώματα για καλλίτερη απόδοση.

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (12-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (13-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι-Κοπάνη-Βαρυάδες-Δερβίζιανα-Αλεποχώρι-Παλαιοχώρι-Σιστρούνι-Ρωμανός-Μπεστιά-Ζωτικό-Καταμάχη-Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (14-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη-Δίλοφο-Κουκούλι-Καπέσοβο-Τσεπέλοβο-Σκαμνέλι-Ηλιοχώρι-Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (15-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες-Φραγκάδες-Λεπτοκαρυά-Δόλιανη-Καστανώνας-Μακρινό-Ελατοχώρι-Βοβούσα-Φλαμπουράρι-Γρεβενίτι-Τρίστενο-Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (16-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά-Δροσοχώρι-Κράψη-Μεγ. Γότιστα-Μικρή Γότιστα-Μεγ. Περιστέρι-Μικρό Περιστέρι-Ανθοχώρι. 
Σάββατο (17-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση-Ασπράγγελοι-Βίτσα-Άνω Πεδινά-Κάτω Πεδινά-Ελαφότοπος-Αρίστη-Πάπιγκο-Μεσοβούνι-Καλπάκι.

Μειώθηκε στα 1.000 από 1.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο

Τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το δημόσιο περιλαμβάνει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 
Πρόκειται για τα νέα ακατάσχετα όρια που ισχύει από 19 Αυγούστου βάση του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις έχουν παγώσει λόγο των capital controls, τα νέα όρια είναι τα ακόλουθα, όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο:
• το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς
• για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών
• για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού
• το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από 1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας χτυπά ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Γυναίκες αναπαραγωγικής  ηλικίας χτυπά πλέον ο καρκίνος  του τραχήλου της μήτρας, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια εμφανίζει αύξηση σε ηλικίες κάτω των 50χρόνων!
Τα στοιχεία των νέων  μελετών έχουν ανησυχήσει τους γυναικολόγους αφού  μέχρι πρόσφατα ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που χτυπούσε  ήταν  γύρω στα 52 χρόνια.
«Είναι γεγονός ότι έχει παρουσιαστεί  αύξηση  στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες μικρότερης ηλικίας και  αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες» αναφέρει  ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ. Στέφανος Χανδακάς.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κάθε χρόνο παγκόσμια διαγιγνώσκονται με καρκίνο τραχήλου μήτρας περίπου 500.000 γυναίκες (το 80% των οποίων σε αναπτυσσόμενες χώρες) και δυστυχώς περίπου οι μισές (275.000) καταλήγουν από την νόσο. 
Στην Ευρώπη, ο αριθμός νέων περιστατικών ανά έτος ανέρχεται περίπου σε 50.000, στις ΗΠΑ στις 13.000, και στην Ελλάδα 400.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (09-10-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για φοροδιαφυγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.