Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα Νοεμβρίου προκαταβολή 70% της ενιαίας ενίσχυσης σε όλους και στους κτηνοτρόφους παρά τις εκκρεμότητες με τους βοσκότοπους

Την Τετάρτη  ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρης Μελάς συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).
Στη συνάντηση ο κ. Μελάς ανακοίνωσε ότι η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως, ώστε να καταβληθεί στα μέσα Νοεμβρίου, η προκαταβολή (70%) της ενιαίας ενίσχυσης. Αν και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει τα δικαιώματα, λόγω των προβλημάτων με τα βοσκοτόπια, θα μπορούν και αυτοί να εισπράξουν την προκαταβολή βάση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που έκαναν.
Αλλά για να πληρωθεί η εξόφληση στους κτηνοτρόφους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι από την ΕΕ.

Νέο Δ.Σ. της Κίνησης Ενεργών Πολιτών για την ανάπτυξη και το περιβάλλον «Καθαρός Καλαμάς» 2015-17

Την 13-09-2015 συνεδρίασε το Δ. Σ. της Κίνησης προκειμένου να γίνει κατανομή αξιωμάτων.
Η κατανομή είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ π. Γεώργιος Τζώρτζης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. Λάμπρος Πίκουλης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ κ. Παναγιώτης Μαρμούτας
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ κ. Παναγιώτης Μίτσης
ΤΑΜΕΙΑΣ κ. Κατερίνα Μπαλάφα
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ κ. Ιωάννης Ντίνος
ΜΕΛΗ
κ. Χαράλαμπος Καλογερίδης
κ. Αθηνά Ζάγκα – Σούκα

κ. Σταύρος Χαλιάσος

Περιφέρεια Ηπείρου: Τοποθέτηση σπινιδωτή σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Mε την παράδοση- τοποθέτηση απινιδωτή στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Ο απινιδωτής - που είναι προσφορά της επιχείρησης αθλητικών ειδών ZISISSPORT- παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε ενόψει έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, ευχαρίστησε τους φορείς και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση- κάλεσμα της Περιφέρειας για την προμήθεια και δωρεά των απινιδωτών, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία για τη θωράκιση των αθλητικών χώρων, θα συνεχιστεί καθώς έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάσημα η τοποθέτηση δύο ακόμη απινιδωτών, στο Αθλητικό συγκρότημα Λιμνοπούλας (EANKI) και στα γήπεδα της ΕΣΠΗΠ. Επίσης, αντίστοιχη συσκευή θα παραδοθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.

Επίσκεψη του υποψήφιου Βουλευτή Συριζα Νομού Ιωαννίνων Στέφου Ιωάννη στα τμήματα της Πυροσβεστικής, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

Συναντήθηκα με τους εργαζόμενους όπου και συζητήσαμε τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τους ένστολους και συγκεκριμένα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στους 7 μήνες της διακυβέρνησης. 
Επιπλέον συζητήθηκαν οι γενικοί άξονες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για τους οποίους οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι.
Το ζήτημα που τους απασχολεί κυρίως είναι η ομογενοποίηση του προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Είχα επίσης συνάντηση με τον Διοικητή κ. Φωστιέρη όπου σχολιάστηκε ως ένα πολύ θετικό βήμα η αντιπυρική περίοδος του 2015 στην οποία δεν σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές εξαιτίας καλού επιχειρησιακού σχεδίου.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, σήμερα (16-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27, 25 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα μετά τα μεσάνυκτα ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ρουμανικές πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
μία σακούλα, η οποία ήταν κρυμμένη στο χώρο των αποσκευών και περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (20,54) γραμμαρίων και έναν τρίφτη, με υπολείμματα κάνναβης
ένας σάκος, ο οποίος βρέθηκε στην εταζιέρα του οχήματος και περιείχε δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και δύο τρίφτες, με υπολείμματα κάνναβης.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άρτα: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, με ηρωίνη

Συνελήφθη, χθες (15-09-2015) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ηρωίνης.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 45χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (2,1) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιόνια Οδός: Διανοίχθηκαν τα πρώτα 450 μέτρα της Σήραγγας Κλόκοβας

Το www.nafpaktianews.gr μπήκε ξανά μερικούς μήνες μετά την έναρξη των εργασιών στις σήραγγες στη Κλόκοβα.
Η κατασκευάστρια εταιρία και το ανθρώπινο δυναμικό δίνει τον καλύτερο της εαυτό 24 ώρες το 24ωρο και κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις εργασίες.
Ήδη  έχει γίνει πράξη η πρώτη συνδετήρια οδός και θα ακολουθήσουν ακόμη επτά, αξίζει να σημειωθεί πως τα τούνελ έχουν  φτάσει στα 450 και πλέον μέτρα μήκος μέχρι τώρα. 

Ενδελεχή έλεγχο για αποφυγή γλαυκώματος μετά από διαθλαστική διόρθωση μυωπίας

Ενδελεχή έλεγχο για χρόνιο γλαύκωμα πρέπει να κάνουν όσοι στο παρελθόν έκανανδιαθλαστική επέμβαση διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και είναι  σήμερα κοντά στην ηλικία των 40 χρόνων!
Κι αυτό γιατί η  πιθανότητα ανάπτυξης γλαυκώματος ειδικά σε όσους είχαν μεγάλου βαθμού μυωπία (υψηλούς μύωπες) είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με όσους δεν είχαν μυωπία (εμμέτρωπες) σύμφωνα με  επιστημονική μελέτη( Blue Mountains Eye Study)!
Αυτό τονίστηκε σε Ημερίδα  της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γλαυκώματος, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο του 33ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτου και Διαθλαστικής Χειρουργικής, το οποίο  πραγματοποιήθηκε  στην Βαρκελώνη 5-9 Σεπτεμβρίου.
«Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς η μυωπία αποτελεί από μόνη της παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη γλαυκώματος» τονίζει  ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δ.Π.Θ. και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών (Glaucoma Laser Eye Center of Athens)  κ Βασίλειος Κοζομπόλης,  ο οποίος συντόνισε την συνεδρία που αφορούσε την πρώιμη διάγνωση του γλαυκώματος.

Τι είναι το ΕΠΑΜ;

Το ΕΠΑΜ αποτελείται από πολίτες που αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις ιδεολογικές τους διαφορές και συσπειρωμένοι αντιστέκονται στην οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας από ΕΚΤ, Ε.Ε. και ΔΝΤ, με τη βοήθεια της ντόπιας ολιγαρχίας.
Έχει πλήρες, επιστημονικά καταρτισμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για την ανατροπή όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας, που κατασπαράζει τις σάρκες αυτού του λαού απ' την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
Στόχος του είναι η πραγματική δημοκρατία, ενώ η ίδια η οργάνωσή μας είναι άκρως δημοκρατική, με οριζόντια δομή, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς και τα μέλη της έχουν την πραγματική δύναμη στις αποφάσεις.Στηρίζεται οικονομικά από τα μέλη και τους φίλους του και δεν έχει φανερούς ή κρυφούς χορηγούς.
Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται δημοψηφισματικά με τη συμμετοχή όλων, καθώς όλα τα μέλη είναι ίσα και δεν εκτελούν απλά εντολές κάποιου ανεξέλεγκτου αρχηγού.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθησαν, χθες (15-09-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 28 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να εκκρεμούν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 28χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί του Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.