Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σε οριστικό στάδιο η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Το έργο θεωρείται πολύ σημαντικό

Από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προωθείται σε οριστικό στάδιο η μελέτη σύνδεσης  της Ιόνιας Οδού από τον Α/Κ Φιλιππιάδας μέχρι την παραλιακή οδό Α/Κ Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στη θέση Φραξήλα.
Μετά τη συνεργασία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης με  τον Βουλευτή Πρέβεζας Δημήτρη Τσουμάνη, υπηρεσιακούς παράγοντες, τους μελετητές του έργου και τοπικούς φορείς αποφασίστηκε η εκπόνηση οριστικής μελέτης τετράιχνου αυτοκινητόδρομου με διαχωριστική νησίδα, για τον συγκεκριμένο άξονα.
Πέραν του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) της Ιόνιας Οδού, στο ύψος της Φιλιππιάδας, ο οποίος θα μελετηθεί και θα κατασκευαστεί απο τον ανάδοχο της Ιόνιας Οδού, στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, θα μελετηθούν ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) γέφυρας Καλογήρου και ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (θέση Φραξήλα) με τετράιχνη διατομή.
Επίσης θα μελετηθούν σε νέα χάραξη, τετράιχνης διατομής, το τμήμα από την Ιόνια Οδό έως την γέφυρα Καλογήρου και το τμήμα από τον κόμβο Θεσπρωτικού έως τα όρια του Λούρου (παράκαμψη Λούρου).
Η υπόλοιπη οδική αρτηρία αναβαθμίζεται σε αυτοκινητόδρομο τετράιχνης διατομής δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα τύπου New Jersey.
Kατά μήκος του αναβαθμιζόμενου τμήματος, οι κόμβοι σύνδεσης του επαρχιακού δικτύου και των οικισμών θα μελετηθούν με ισόπεδους κυκλικούς κόμβους (roundabout), για τον αποτελεσματικό έλεγχο της ταχύτητας και της οδικής ασφάλειας.
Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου, μήκους 30 χιλιομέτρων, ανέρχεται σε 100 εκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με στόχο να μπουν έσοδα στα κρατικά Ταμεία

Η τακτοποίηση απέτυχε και πλέον η τελική λύση που έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων προκειμένου να μπουν έσοδα στα κρατικά Ταμεία.
Οι τυχεροί είναι όσοι έχουν κτίσματα με μικροαυθαιρεσίες, όπως
πέργκολες, μικρούς ημιυπαίθριους, πατάρια και μικρά υπόγεια γκαράζ, αφού έρχεται οριστική νομιμοποίηση γι' αυτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αυτοί θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες.
Η πρώτη θα αφορά τα κτίσματα, τα οποία σε συνδυασμό με τις παράνομες προσθήκες δεν υπερβαίνουν τους συντελεστές δόμησης και όγκου που ισχύει για την περιοχή που βρίσκονται. Μάλιστα οι πολίτες λύνουν οριστικά το πρόβλημα των αυθαιρεσιών, με την πληρωμή ενός απλού παραβόλου των 500 ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά όσα κτίσματα υπερβαίνουν τους συντελεστές δόμησης και όγκου που ισχύουν και γι' αυτά οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσουν για 30 χρόνια. Ωστόσο κάποιοι που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης και μετέτρεψαν έναν βοηθητικό χώρο σε υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο.
Τα κτίσματα που δεν θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους όχι μόνο να τα νομιμοποιήσουν, αλλά ούτε καν να τα διατηρήσουν, αφού θα τα επισκεφθεί η μπουλντόζα, είναι όσα έχουν ανεγερθεί σε περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση - δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλός.

Κλειστή η Εθνική Οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας λόγω κατολίσθησης

Φώτο αρχείου
Σοβαρή καθίζηση υπέστη το οδόστρωμα στο 30ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στη θέση Γέφυρα της Δέσπως, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό στο σημείο του προβλήματος και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων δρόμων.
Ο δήμαρχος της Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης ενημέρωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για το θέμα, προκειμένου να αναληφθεί δράση από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Μειωμένη δυνατότητα και ανυπαρξία αντίδρασης της δημοτικής αρχής Πωγωνίου στην ΕΟΖ και το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Είναι η μειωμένη δυνατότητα και η ανυπαρξία αντίδρασης τούτης της δημοτικής αρχής Πωγωνίου και όχι μόνο (αλήθεια που είναι η Ομοσπονδία μας, που οι Αδελφότητές μας μήπως  εξαντλούν την παρουσία τους στις θερινές ημερίδες με τα μεγάλα λόγια και το πολύ τσίπουρο ή αρκούνται στο τσάι στα πολυτελή Hilton των Αθηνών;).
Βάλθηκαν λοιπόν από το Πωγώνι να διώξουν τη ΔΟΥ, την έδιωξαν να φύγει το Ειρηνοδικείο, έφυγε, (η Κόνιτσα όμως που αντέδρασε το κράτησε) αύριο θα διώξουν την ΑΤΕ και ύστερα τι έχει σειρά;  δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμα. Εκεί όμως βρήκαν να  φτιάξουν – για το καλό μας ντε! – το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών (ή στρατόπεδο συγκέντρωσης για άλλους), εκεί τελευταία και την ΕΟΖ, δηλ. την ειδική οικονομική ζώνη!...(εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τούτα τα δυο πάνε πακέτο γι’ αυτό και παρότι λογικά το κέντρο θα έρεπε να γίνει αλλού π.χ. Φιλιππιάδα εντούτοις ο Περιφερειάρχης μας και οι Τοπικοί μας Άρχοντες το φέραν εδώ.  
Όμως όπου αλλού έγινε ΕΟΖ έδειξε ότι αυτή δεν είναι παρά χώρος όπου ανθεί η μαύρη εργασία (= με τις παράνομες εργασιακές σχέσεις), όπου λεηλατείται το περιβάλλον (αυτό το μοναδικό και μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας), και Θεός φυλάξει μην σ’ αυτό φέρνουν για ενταφιασμό και επικίνδυνα απόβλητα και όχι μόνο από τη χώρα μας ή το κάνουν ελεγχόμενη κυνηγητική ζώνη. Η Τοπική Κοινωνία καθόλου δεν ωφελείται απ’ αυτήν, ούτε οι άνθρωποί της ούτε τα όποια προϊόντα τους αλλά ούτε και το κράτος. Αντίθετα  από τις ΕΟΖ ωφελούνται οι κάθε είδους επιτήδειοι, οι ... όποιοι ευκαιριακοί επενδυτές, η μαύρη εργασία ακόμη και η εθνική κυριαρχία κινδυνεύει εκεί.  Άραγε μήπως συμφωνήθηκε είδη και τούτο: να πωλούνται εκεί  και να αγοράζονται και οι υδρογονάνθρακες του Πωγωνίου; Οι γνήσιοι Πωγωνήσιοι (τους γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε;) αντιδρούν γιατί μεταξύ άλλων έχουν και ένα μέτρο σύγκρισης:
Δεν ξεχνούν ότι εκεί στο Καλπάκι προτού λίγα χρόνια είχαν στηθεί θερμοκήπια στα οποία όμως ποτέ δε δούλεψε κανένας Έλληνας.      
Αλλά για όλα  -είπαμε- και οι πάνω και οι κάτω βρήκαν και τα κάνουν! Πάντως όλοι αποδεικνύουν ότι τους Πωγωνήσιους τους έχουν "γραμμένους". Και στο Πωγώνι και τους ανθρώπους του επανέρχεται η κατάρα η ανάπτυξη να εξαντλείται μόνο και μόνο ……το να χρειάζονται πάλι  άδεια να πηγαίνουν στο σπίτι τους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (07-03-2013) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο 30χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο 30χρονοι, ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνής τους, ηλικίας 28, 22, 23 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
  • (985) ευρώ.
  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

8 Μαρτίου 2013: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Ημέρα της γυναίκας, η Αγνή Σμπόνια, εκπαιδευτικός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ  και Πολιτευτής Πρέβεζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή. Στη χώρα μας, η ισότητα των δυο φύλων θεωρείται δεδομένη, διότι έχουν αλλάξει οι μηχανισμοί καταπίεσης των γυναικών.
Όμως, αν γυρίσουμε 156 χρόνια πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκεί όπου γεννήθηκε το γυναικείο κίνημα, θα βλέπαμε γυναίκες εργάτριες που απεργούσαν για καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας.
Ένας σκληρός αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας μόλις είχε ξεκινήσει και συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.
Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη σ’αυτό. Καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μετά από πρόταση της Σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν το 1910.
Αυτό το παγκόσμιο κίνημα επηρέασε και την Ελλάδα , φυσικά. Η  θέση της γυναίκας  στην Ελληνική κοινωνία αναβαθμίστηκε και το 1952  όπου απέκτησε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Βέβαια, ενώπιον του νόμου η γυναίκα έγινε ίση με τον άντρα το 1975.
Ενώ ο νομοθέτης χρειάστηκε άλλα 9 χρόνια για να ορίσει ότι για τον βιασμό ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη. Και ακόμη 2 για να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις.

27η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9/10 Μαρτίου, εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (Καλπάκι -Α.Ε. Καμποχωρίων 9/03-16:00), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αγία Μαρίνα-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 10/03-16:00), - (Σταυράκι-Πωγωνάτος 10/03-16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9  ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΠΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ Π.Ε.Α.Κ.Ι.
ΩΡΑ: 17:15 μ.μ.
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 
Αμφιθέα  -  Αμπελόκηποι (16:00)    
Καλπάκι -  Α.Ε. Καμποχωρίων (16:00)    
Περίβλεπτος -  Πανφρουριακός (16:00)    
Πρωτόπαπα -  Δαβάκης (16:00)    
Περιστέρι -  Θύελλα Ελεούσας (18:15)    
Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 
Ασβεστοχώρι -  Ζωοδόχος (10:30)   
Νησί -  ΠΑΟ Κόνιτσας (16:00)    
Αγία Μαρίνα -  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (16:00)    
Σταυράκι  -  Πωγωνάτος (17:15)   

Κατασχέσεις για τους αδύναμους, δόσεις για τους πλούσιους ζητά η τρόικα!

Το νέο σλόγκαν του Υπουργείου Οικονομικών:
Δώσε ότι σου μένει για να ξεχρεώσεις!
Σε "ρώσικη ρουλέτα"  εξελίσσεται το παζάρι της κυβέρνησης με την Τρόικα για τη νέου τύπου ρύθμιση χρεών και τίποτα δεν διασφαλίζει πως η νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει από τον Μάιο την «πάγια» που ισχύει σήμερα, θα είναι ευνοϊκότερη για τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, η Τρόικα ζητά να μειωθούν οι δόσεις των χρεών το πολύ σε 12 ή 24 για όλους.
"Δώστε δόσεις στους πλούσιους"Η Τρόικα δέχεται μόνο πως, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας στην αγορά, ακόμα και οι "πλούσιοι" δυσκολεύονται να αποπληρώσουν άμεσα τους τόσους μαζεμένους φόρους που καλούνται να πληρώσουν (κυρίως για την περιουσία παρά για τα εισοδήματα). Για αυτούς -και μόνο για αυτούς- δέχεται να μπουν σε ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, εφόσον τα δημόσιο «βάλει χέρι» σε περιουσιακά τους στοιχεία για να διασφαλιστεί η είσπραξη του χρέους από φόρους. Για τους υπόλοιπους που δεν μπορούν να προσαρμόσουν τις δόσεις στις ανάγκες τους, ως μόνη διέξοδο προτείνουν τις κατασχέσεις μισθών και ακινήτων.

Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας
 Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή τροφίμων, ειδών ρουχισμού και κοσμημάτων

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο τετράμηνο σε χωριά της Πρέβεζας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 32 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων:
διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου του 2012, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.
προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και φθορές ενώ δε δίσταζαν να καταναλώνουν τρόφιμα και ποτά εντός των οικιών και κάποιες φορές να διανυκτερεύουν μέσα σ’ αυτές.
τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα χωριά Χειμαδιό, Τσουκνίδα, Βαλανιδορράχη, Σκεπαστό, Λυγιά, Ριζά και Καστροσυκιά.
προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν , που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, είδη ρουχισμού και τρόφιμα.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει δεκατρείς (13) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψηφοθηρική η αντίδραση των πρώην δημάρχων για την Ιονία Οδό