Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη του Αλέξανδρου Καχριμάνη σε Πωγωνιανή, Παρακάλαμο, Μαζαράκι, Κουκλιοί, Δολιανά

 


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, κλιμάκιο της "Αξιοβιώτης Ανάπτυξης Ηπείρου" με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφτηκε τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, Πωγωνιανή, Παρακάλαμο, Μαζαράκι, Κουκλιοί, Δολιανά και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.

Συνάντηση Ριζόπουλου - Μητροπολίτη Χρυσόστομου για αξιοποίηση Εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας

 


Ο Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε  με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου. 

Μεταξύ των θεμάτων της συζήτησης, ήταν η αξιοποίηση  ακίνητης περιούσιας, που πιθανόν να κατέχει η εκκλησία για την ανέγερση νέου νοσοκομείου,  γηροκομείου, και την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου. 

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα θετικής διάθεσης για τη διερεύνηση μιας τέτοιας πολλαπλής προοπτικής, ενώ ο κύριος Ριζόπουλος προχώρησε σε επίδοση του προγράμματος των Οριζόντων Ηπείρου, προς τον σεβασμιότατο ούτως ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές και τις συναντήσεις για να πάρει “σάρκα και οστά” το πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει για την Ήπειρο.

Το νέο νοσοκομείο και το γηροκομείο  στην Πρέβεζα αποτελούν θέματα άμεσης προτεραιότητας για τον Σπύρο Ριζόπουλο. Το φωτοβολταϊκό πάρκο είναι η ενεργειακή υποδομή για φθηνή και “καθαρή” ηλεκτρική ενέργεια στην Ήπειρο και παράλληλα θα μειώσει το ενεργειακό κόστος των ΤΟΕΒ.

Επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, τον Β Πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων, υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

 


Ο Γιάννης Στέφος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” και υποψήφιοι σύμβουλοι, θα επισκεφθούν την Τετάρτη 20/9, το πρωί, το εργοτάξιο του

Δήμου Ιωαννιτών, τον Β Πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων, υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού.

Επίσης θα επισκεφθούν υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και τον ΟΚΠΑΠΑ. Το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής και κλιμάκια

υποψηφίων θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα χωριά Μπάφρα και Νεοκαισάρεια καθώς και στο Πέραμα.

Πρέβεζα: Σύλληψη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

 


Συνελήφθη σήμερα (19-09-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο της οικίας του και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός θαμνώδους δασικής έκτασης κοντά στο σπίτι του συνολικά -16- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από  2 έως 3 μέτρα.

Ακόμη, κατά την έρευνα στο σπίτι του, στην οποία συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «EVELIN»,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·      συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -124,3- γραμμαρίων,

·         χασισέλαιο σε μορφή πάστας βάρους -5,8- γραμμαρίων και

·         2 τμήματα δενδρυλλίου κάνναβης σε στάδιο αποξήρανσης μήκους 1 και 1,5 μέτρου αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Ο δημότης στο κέντρο της πολίτικης μας-Κοινωνικό πρόγραμμα

 

Και αυτή την θητεία ο ΔΗΜΟΤΗΣ ήταν ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ γύρω από τον οποίο κινηθήκαμε. Το ήδη ευρύ δίχτυ κοινωνικής φροντίδας ενισχύθηκε με άρτιο και άμεσο τρόπο στοχεύοντας στις βασικές ανάγκες των πολιτών.

1. «Βοήθεια στο σπίτι»

Πέντε (5) δομές «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετούν σε μόνιμη βάση περισσότερους από 250 δημότες, με τον αριθμό των περιστατικών να αυξάνεται σημαντικά κατά τους θερινούς μήνες.

2. Κοινωνικό παντοπωλείο

Σημαντική ανακούφιση στους οικονομικά αδύναμους δημότες προσφέρεται μέσω της δομής σε 100 οικογένειες, με απόλυτο σεβασμό και εχεμύθεια.

3. Κοινωνικό συσσίτιο (σε 100 συνδημότες μας) 4. ΤΕΒΑ

Έγκαιρη διανομή σε 130 οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

5. Κ.Ή.Φ.Ή.

Το ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου εξυπηρετεί 30 δημότες στους Κουκλιούς.

6. Θέρμανση Διανομή καυσόξυλων

Διανομή καυσόξυλων για κάλυψη των αναγκών των δημοτών κατά τους χειμερινούς μήνες.

7. Δωρεάν δημοτική συγκοινωνία

Πραγματοποιούμε δωρεάν δρομολόγια εντός των Δ.Ε. για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την σύνδεσή τους με το Κέντρο Υγείας

8. Μετατροπή κτιρίου εστίας Δολιανών σε Σύγχρονη Μονάδα Ψυχιατρικής Υγείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου ενέκρινε συμφωνητικό συνεργασίας με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ» προκειμένου να αναπτυχθεί μια μονάδα αντιμετώπισης των ιατροψυχοκοινωνικών αναγκών της υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας μέσω υποστήριξης πασχόντων από άνοια, Alzheimer και συναφείς διαταραχές.

Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Νέο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου

 


Ένα ακόμη βήμα για την κατασκευή του Νέου Πολεμικού Μουσείου έγινε με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για την «Οριοθέτηση διευθέτηση τμήματος  υδατορέματος στο χώρο ανέγερσης του νέου πολεμικού μουσείου Καλπακίου».

Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη και  των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, η συγκεκριμένη έγκριση δίνει το πράσινο φως σε ένα σπουδαίο έργο με ιστορική σημασία.

Η Α.Ε.Π.Ο. φορά τη διευθέτηση τμήματος του υδατορέματος για την αντιπλημμυρική προστασία των κτιριακών έργων κυρίως του πολεμικού μουσείου στο Καλπάκι Ιωαννίνων αλλά και των νέων υποδομών.

Αυτό αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα κατά τη λειτουργία του έργου να διασφαλισθούν οι υφιστάμενες και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις (υφιστάμενο μουσείο πολέμου και το νέο κτίριο πάρκου ιστορίας) από πλημμύρες. 

Επίσης, θα διασφαλιστούν οι συνθήκες μη επικίνδυνης κι ασφαλούς χρήσης των οδών, θα προστατευτούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών και θα μεγιστοποιηθεί το ποσοστό της προς εκμετάλλευση επιφανείας των γεωργικών εκτάσεων.

Επίσκεψη κλιμακίου του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» στα Κάτω Ραβένια

 

Επίσκεψη κλιμακίου του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Γκόγκο στα Κάτω Ραβένια, συζήτησε με τους κατοίκους και ενημέρωσε για το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.


 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην έκτακτη*  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 20Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ.,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4940/2022, του άρθρου  77   του  Ν.4555/2018 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής και τουάρθρου75 του Ν. 3852/2010όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Εισήγηση της Ο.Ε. προς το Δ. Σ. για την 10η  αναμόρφωση του προϋπολογισμού  χρήσης 2023 Δήμου Πωγωνίου».

2.Αποδοχή γνωμοδότησης σχετικά  με την από 06-09-23 αίτησης του κ. Χ....Γ.... με την ιδιότητα  αιρετού για νομική κάλυψη (σχετ.183/23 Α.Ο.Ε.) και ανάθεση δικηγόρου αυτού.

3.Ανάθεση σε δικηγόρο για σύνταξη και κατάθεση αίτησης ερμηνείας διαθήκης του αποβιώσαντα Κατσέλη Γεωργίου στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων.

4.Αποδοχή της από 12-09-23 γνωμοδότησης και του 4ουπρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού σχετικά με την από 07-9-2023 προσφυγή του οικονομικού φορέα με δ.τ. «ALMOTEK I.K.E.» κατά της υπ’ αριθ. 153/07-8-2023 απόφασης της Ο.Ε. του Δήμου Πωγωνίου με θέμα: «Έγκριση Ι και ΙΙ πρακτικού για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Βασιλικού» προϋπολογισμού 1.338.587,10€, επιχορηγούμενο από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ.»

5.Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών   επιπτώσεων για την «Διευθέτηση και οριοθέτηση τμήματος υδατορέματος στο χώρο ανέγερσης του νέου πολεμικού μουσείου Καλπακίου» από την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.» (Σχετ. 50/23 Α.Ο.Ε.).

6.Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών(αρ.15/23 μελέτη) προϋπολογισμού 58.504,23€ με Φ.Π.Α.–καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια  ανοιχτού  διαγωνισμού «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου και του Κοινωνικού Συσσιτίου –Παντοπωλείου  και του ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

* Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα που δεν επιτρέπει την συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων σε τακτική συνεδρίαση, λόγω:

1.Ηδαπάνη που προβλέφθηκε   για αμοιβές νομικών χρήζει άμεσης αναμόρφωσης για την κάλυψη έκτακτων νομικών υποθέσεων που προέκυψαν στον δήμο  και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

2. Δεσμευτική ημερομηνία(δικάσιμος21-09-23 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων όπου θα συζητηθεί η  έφεση που άσκησε ο κ. Χ.....Γ.... κατά της υπ. αριθ. 990/2022 απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων).

3. Δεσμευτική ημερομηνία (δικάσιμος 21-09-23 στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών όπου θα συζητηθεί η  έφεση που άσκησε η εταιρεία «Υιοί Σαντοριναίου και Σια Ε.Ε.»).

4.Δεσμευτική ημερομηνία που πρέπει να εκφέρει τις απόψεις του ο Δήμος Πωγωνίου για την εν λόγω προσφυγή.

5.Άμεση απορρόφηση χρηματοδότησης δωρεών από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.».

6. Εύρυθμη λειτουργία ιδιαίτερα του Κοινωνικού Συσσιτίου -Παντοπωλείου όπου προέκυψαν ελλείψεις  σε ποσότητες και είδη που δεν είχαν προβλεφθεί.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Πρόγραμμα επισκέψεων από 21 έως 28 Σεπτεμβρίου


 Πρόγραμμα επισκέψεων από 21 έως 28 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη 21-9-23 

6 μ.μ. Κρυονέρι

7 μ.μ. Σιταριά

Παρασκευή 22-9-23 

6 μ.μ. Άνω Ραβένια

7 μ.μ. Μαυροβούνι

8 μ.μ. Γεροπλάτανος

Σάββατο 23-9-23 

10 π.μ. Λίμνη

11 π.μ. Βήσσανη

6 μ.μ. Καταρράκτης

7 μ.μ. Ριάχοβο

8 μ.μ. Μαζαράκι

Κυριακή 24-9-23 

11 π.μ. Δελβινάκι

6 μ.μ. Ρουψιά

7:30 μ.μ. Βασιλικό

Δευτέρα 25-9-23 

6:30 μ.μ. Ωραιόκαστρο

8 μ.μ. Κάτω Μερόπη

Τρίτη 26-9-23 

6μ.μ. Χαραυγή

6:30μ.μ. Αγία Μαρίνα

7:30μ.μ. Καστάνιανη

Τετάρτη 27-9-23 

6 μ.μ. Στρατίνιστα

7:30 μ.μ. Κτίσματα

Πέμπτη 28-9-23 

6 μ.μ. Ζάβροχο

6:30 μ.μ. Χρυσόδουλη

7:30 μ.μ. Μαυρόπουλο

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας αλλοδαπός, που είχε αφαιρέσει τέσσερις μπάλες χορτάρι από αγρόκτημα ιδιοκτησίας ημεδαπού

 


Συνελήφθη χθες (18-09-2023) απογευματινές ώρες σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού αλλοδαπός, διότι όπως καταγγέλθηκε, νωρίτερα είχε αφαιρέσει τέσσερις μπάλες χορτάρι από αγρόκτημα ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Ιωάννινα: Καρδιομεταβολικό συνέδριο αφιερωμένο στον αείμνηστο καθηγητή-δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grand Serai, ώρα έναρξης 16.00

 


Μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση, ανοιχτή στους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Καρδιομεταβολικού Σχολείου, με διοργανωτές την Επιστημονική Εταιρεία Metropolitan Hospital-General, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grand Serai (ώρα έναρξης 16.00 μ.μ.).

Η εκδήλωση με θέμα «Η καρδιομεταβολική ιατρική στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου», είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Καθηγητή και Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Το επιστημονικό μέρος της θα συντονίσουν ο κ. Στέφανος Φούσας, ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης και η κ. Γενοβέφα Κολοβού. Έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.