Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ψήφο - ψήφο η μάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, καταγράφουν άλλες δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στης εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και REAL NEWS.
*Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η "Real News", στην εκτίμηση ψήφου
ΝΔ: 24,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%
ΠΑΣΟΚ: 14,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,9%
ΚΚΕ: 5,9%
Χρυσή Αυγή: 5,8%
Οικολόγοι –Πράσινοι: 2,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,9%

ΛΑΟΣ: 1,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,7%
ΔΡΑΣΗ: 0,8%
Άλλο κόμμα 2,2%.


*Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων
ΝΔ: 23,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,4%
ΠΑΣΟΚ: 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6%
ΚΚΕ: 5,2%
Χρυσή Αυγή: 5,2%
Άλλο κόμμα: 7,7%
Αναποφάσιστοι: 12%.


*Τέλος στη δημοσκόπηση που έκανε η METRON ANALYSIS για λογαριασμό του "PROTAGON.GR" στην εκτίμηση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
ΝΔ: 19,7%
ΠΑΣΟΚ: 14,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,2%
ΚΚΕ: 4,8%
Χρυσή Αυγή: 4%.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα και τα χαράτσια»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι γλάροι επανέλαβε ο κ. Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα το πρωί και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν το Μνημόνιο.
Πέρα από τα παραταξιακά θέματα όμως που είναι ωστόσο στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας προέχει και ο προεκλογικός αγώνας.
«Θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα και τα χαράτσια» είπε ο κ. Καμμένος ανοίγοντας νέο καυτό κεφάλαιο στο αντιμνημονιακό μέτωπο.

ΛΑΟΣ: Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Σε «φιλικό» κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΛΑΟΣ όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές.
Από το Γραφείο Τύπου ΛΑΟΣ εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει πως:
«Με συντριπτική πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012».

Έρχονται μειώσεις από 5% έως και 15% στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου


Με μειώσεις στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου απαντούν οι επιχειρήσεις στην οικονομική κρίση, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται μεταξύ των εταιρειών για τη διεκδίκηση μεριδίου, σε μια αγορά που συρρικνώνεται διαρκώς.
Τα νέα τιμολόγια περιέχουν εκπτώσεις που ξεκινούν από 5% και φθάνουν έως και 15% και έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται από τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι από τον Ιούνιο ξεκινούν να ισχύουν τα νέα αυξημένα όρια στην αστική ευθύνη του αυτοκινήτου.
Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2012 δείχνουν συρρίκνωση κατά 7% του στόλου των ασφαλισμένων αυτοκινήτων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, περιορίζοντας τα αυτοκίνητα που είχαν ασφαλιστική κάλυψη στο τέλος Μαΐου στα 4,8 εκατομμύρια.
Η μείωση δεν ερμηνεύεται απαραίτητα ως αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, καθώς αποδίδεται στον μεγάλο αριθμό των κατόχων οχημάτων που υποχρεώθηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις εφορίες, περίπου 400.000 κάτοχοι παρέδωσαν τα δύο τελευταία χρόνια τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στη συντήρηση του Ι.Χ. τους.

Public Issue: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, στην βουλή η «Δημιουργία ξανά»


Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην βουλή μπαίνει για πρώτη φορά η «Δημιουργία ξανά»
Η νέα Βουλή θα είναι οκτωκομματική.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 28%
ΝΔ: 24%
ΠΑΣΟΚ: 15%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%
Δημοκρατική Αριστερά: 7%
ΚΚΕ: 5%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
Δημιουργία ξανά: 3%

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας


Έχουν συλληφθεί ήδη τρία (3) άτομα, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας (ηλικίας 42 και 41 ετών) καθώς και ένας 75χρονος ημεδαπός ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται δύο ακόμη γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 και 25 ετών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Φανερωμένη Φιλιατών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από τον χώρο έκθεσης, προς πώληση, εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, εκκλησιαστικά είδη, αξίας (200) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι συλληφθέντες από κοινού με δύο ακόμη γυναίκες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είχαν αφαιρέσει από την ίδια Μονή εκκλησιαστικά είδη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα (1.300) ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πυροβόλησε πέντε φορές και τραυμάτισε τη γυναίκα του

Ένας 63χρονος συνελήφθη στις 9:20 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Λόρδου Βύρωνος στα Ιωάννινα, γιατί για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ευρισκόμενος εντός της οικίας του, πυροβόλησε 5 φορές με πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να εξοστρακιστεί και να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι (θλαστικό τραύμα) η σύζυγός του, η οποία, μετά τις πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το όπλο το οποίο το κατείχε νόμιμα κατασχέθηκε.

RASS: «Ντέρμπι», αλλά με φαβορί το ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 1,5 μονάδα διαφορά από τη ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα Μetro weekend, επιβεβαιώνοντας τα αναμενόμενα «σκαμπανεβάσματα» των μετρήσεων, σε μια εκλογική μάχη που δείχνει να είναι οριακή και μάλλον θα κριθεί για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 21,7%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 20,2 %. Και οι δύο κινούνται ανοδικά σε σχέση με το ποσοστό που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογές, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θα είναι οι δύο πόλοι του νέου δικομματισμού.
Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ καταγράφει αξιοσημείωτη μείωση, καθώς εμφανίζεται περί το 11,7%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%. Μεγάλη πτώση εμφανίζει το ΚΚΕ καταγράφοντας στην πρόθεση ψήφου 5,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή με 3,7%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10.9%.
Ενώ, τα κόμματα που δεν δείχνουν να περνούν το όριο του 3%, συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 2%, ΛΑΟΣ 1,9% και Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%.
Το ποσοστό των Οικολόγων έχει συμπιεσθεί λόγω της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν συμβαίνει με την Δημοκρατική Αριστερά, που διατηρεί τις δυνάμεις της.
Μετά τη διαφαινόμενη συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ, αλλά και τη φθορά του ΛΑΟΣ, τα κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή δεν θα είναι περισσότερα από επτά. Ενδεχομένως να είναι και έξι, αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής, αλλά είναι μάλλον πολύ νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις.

Οι «παγίδες» με τις αποδείξεις

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να θυμάστε ότι για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο εφέτος θα πρέπει να έχετε συγκεντρώσει την περασμένη χρονιά αποδείξεις ίσες με το 25% του μεικτού εισοδήματός σας (2.500 για εισόδημα 10.000 ευρώ για παράδειγμα).

Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενώ έχετε το δικαίωμα να συγκεντρώσετε ως και το ποσό των 15.000 ευρώ σε αποδείξεις δεν θα έχετε καμία έκπτωση του φόρου ακόμη και αν είναι κατά πολύ περισσότερες από το 25% που πρέπει να συγκεντρώσετε.
Για παράδειγμα για φορολογούμενο με εισόδημα 10.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 2.500 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει αποδείξεις 3.000 ευρώ δεν έχει κανένα κέρδος, αν όμως υποβάλει λιγότερες, 2.000 ευρώ για παράδειγμα, θα πληρώσει επιπλέον φόρο ίσο με το 10% των αποδείξεων που λείπουν, δηλαδή 50 ευρώ.
Οι αποδείξεις εξασφαλίζουν μόνο το αφορολόγητο που προβλέπεται ανάλογα με το εισόδημά σας.Οι αποδείξεις είτε υποβάλετε γραπτώς, είτε ηλεκτρονικώς τη δήλωση θα πρέπει να φυλαχθούν στο σπίτι ώστε σε περίπτωση ελέγχου να έχετε τη δυνατότητα να τις προσκομίσετε στην εφορία.
Πού θα συμπληρωθούν οι αποδείξεις στη δήλωση
Πρέπει να γράψετε το ποσό των αποδείξεων στο έντυπο Ε1 στον κωδικό 049 Αν έχετε δαπάνες με τη λεγόμενη φοροκάρτα θα πρέπει να συμπληρώσετε το ποσό στον κωδικό 341 του πίνακα 10 της δήλωσης.
Ποιες αποδείξεις είναι «άκυρες»
Πρέπει οπωσδήποτε να φαίνεται η επωνυμία της επιχείρησης, το ΑΦΜ, η ημερομηνία και το ποσό. Αλλιώς δεν λαμβάνεται υπόψη ως έγκυρη η απόδειξη.
Ποιες αποδείξεις «δεν περνάνε»
Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες γενικά, για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και όσες δαπάνες με βάση άλλες φορολογικές διατάξεις λαμβάνονται υπόψη για φορολογικές ελαφρύνσεις.
Στην εφορία περνάνε όλες οι αποδείξεις εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ( π.χ αυτοκίνητα, ακίνητα), δαπάνες που μειώνουν το φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κλπ) λογαριασμοί (φως , νερό, τηλέφωνο σταθερά και κινητά) εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.
Διευκρινίζεται ότι περιλαμβάνονται και:
• Τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις λόγω των συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχουν (π.χ. αποδείξεις των Ε.Λ.Τ.Α., εταιρειών Courier, πινακίδα χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο, κ.τ.λ.)
• Οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης, των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης αυτών μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.
• Η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου, εφόσον βέβαια η δαπάνη αυτή δεν εμπίπτει στις αντικειμενικές δαπάνες του άρθρου 17 του ΚΦΕ (π.χ. γονική παροχή ή δωρεά). Όταν στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του συμβολαιογράφου αναγράφεται στο συμβόλαιο, τότε για την απόδειξη της πραγματοποίησης αυτής της δαπάνης επισυνάπτονται από τον φορολογούμενο φωτοτυπίες των σελίδων του συμβολαίου από τις οποίες προκύπτει η δαπάνη.
Εξαιρέσεις
Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες γενικά, για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και όσες δαπάνες με βάση άλλες φορολογικές διατάξεις λαμβάνονται υπόψη για φορολογικές ελαφρύνσεις.
Συγκεκριμένα δεν λαμβάνονται υπόψη:
• Οι δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λ.π. οχημάτων, για ανέγερση ακινήτου, για τοκοχρεωλητική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων κλπ.
• Οι δαπάνες για ασφάλιση ζωής ή θανάτου, οι εισφορές που καταβάλλονται στα ταμεία ασφάλισης του φορολογούμενου, οι τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης κτλ.
• Οι δαπάνες για ενοίκιο κύριας κατοικίας, για παράδοση κατ' οίκον μαθημάτων ή για φροντιστήρια, για τόκους στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για δικηγόρους λόγω παροχής νομικών υπηρεσιών κλπ.
• Οι δαπάνες για ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, για δικαστικές δαπάνες και για αμοιβή δικηγόρων για δίκες μισθωτικών διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και διαχειριστικών ιδιοκτησίας κατ' ορόφους οι οποίες εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα των ακινήτων.
• Το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (π.χ. ΚΙΝΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, κλπ) και η δαπάνη εισόδου σε ΚΑΖΙΝΟ, καθόσον στις πιο πάνω περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών όπως επιβάλλει ο νόμος, αλλά οι εν λόγω δαπάνες αφορούν το κόστος ή την προϋπόθεση συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια.
• Αναγνωρίζονται επίσης και οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινοχρήστων μετά από επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών. Στις περιπτώσεις αυτές ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα εκδίδει και θα χορηγεί σε κάθε συνιδιοκτήτη ή ενοικιαστή κατά περίπτωση (ανάλογα με τον ποιον βαρύνουν οι δαπάνες αυτές), συγκεντρωτική κατάσταση των ετησίων δαπανών της πολυκατοικίας.
Στην κατάσταση αυτή θα πρέπει να εμφανίζεται το ποσό των κοινοχρήστων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του αφορολογήτου ποσού. Από την κατάσταση αυτή θα πρέπει να προκύπτει αναλυτικά το είδος της δαπάνης, ο αριθμός του τιμολογίου ή της απόδειξης λιανικής πώλησης ή της απόδειξης παροχής υπηρεσιών, το ποσό της δαπάνης, καθώς και η κατανομή του συνόλου των δαπανών αυτών στον κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στους κοινόχρηστους χώρους.
Αντίγραφο της συγκεντρωτικής κατάστασης θα συνυποβάλλεται από κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο, κατά περίπτωση, μαζί με τις λοιπές αποδείξεις δαπανών, και το αναγραφόμενο ποσοστό δαπάνης θα συναθροίζεται με τις λοιπές δαπάνες που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό.


ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κατοχή αρχείων υλικού παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη σήμερα (18-05-2012) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή περιηγούνταν σε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε, είχε «κατεβάσει» και αποθηκεύσει, σε φορητή συσκευή ψηφιακών δεδομένων (usb-stick), ψηφιακά αρχεία με υλικό (εικόνες) παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και στο χώρο εργασίας του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πέντε (5) σκληροί δίσκοι Η/Υ
Μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα (οι 5 σκληροί δίσκοι Η/Υ και οι 2 φορητές συσκευές Usb-sticks) θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω ψηφιακές αναλύσεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 40.234,09 ευρώ.


Συνελήφθη, σήμερα (18-05-2012) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 37χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης χωματουργικών εργασιών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 40 .234,09 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 37χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Στο τελικό στάδιο ο αναδασμός στο Λίθινο

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τον κάμπο Λίθινου (Δήμου Ζίτσας), στον οποίο ολοκληρώνονται οι ισοπεδώσεις με μηχανήματα που διαθέτει η Περιφέρεια.
Σε συνάντηση που είχε με καλλιεργητές της περιοχής, τους ενημέρωσε για την επικείμενη έναρξη των τοπογραφικών εργασιών, προκειμένου να γίνει σταδιακά και σε σύντομο σχετικό διάστημα η παράδοση των κτημάτων του αναδασμού, ο οποίος εκκρεμούσε για 16 περίπου χρόνια.