Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για άσκηση παράνομης θήρας σε δασική έκταση στα ορεινά της ΤΚ Σκαμνελίου

 

Ένα άτομο που ασκούσε θήρα τις νυχτερινές ώρες συνελήφθη  επ’ αυτοφώρω από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή  της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα, νυχτερινές ώρες, σε δασική έκταση στα ορεινά της ΤΚ Σκαμνελίου του Δήμου Ζαγορίου, όταν κλιμάκιο της Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα όχημα να κινείται στην περιοχή και δόθηκε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση, το οποίο μάλιστα ήταν παραποιημένο, αφού είχε ήδη στη θαλάμη του πέντε φυσίγγια.

Το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του κατόχου και οδηγού του οχήματος υποβλήθηκε μήνυση για το αδίκημα της άσκησης παράνομης θήρας, ενώ κατασχέθηκε και η άδεια θήρας.

Τα αποτελέσματα της Β΄ Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ, (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΑΟ Σταυρακίου 0-1), και (ΑΟ Κοσμηράς-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 0-0 (5-3)

Φωτο: Γεώργιος Μάνης 

https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

* Ο ΑΟ Σταυρακίου επικράτησε γήπεδο  Παρακαλάμου του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά με σκορ 1-0 και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με Ντόντη Σπύρο στο 27' με 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Ζότα Γιοέλ, Σκόρδος Κωνσταντίνος, Κόντος Κωνσταντίνος,  Ζότα Romeo,  Μήτσης Πέτρος, Ηλίας Μιχαήλ,  Πατσούρας Ανδρέας, Ζότα Αρσέν (Δρίβας Λάζαρος 80΄), Άμρο Χρήστος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος, Μπαλανίκας Τιβέριος

Α.Ο. Σταυρακίου 2009:

Λαμπρής Αλέξανδρος, Γιώτης Ορέστης (Καπατσέλης Κωνσταντίνος 78΄), Μυριούνης Σταύρος, Παργινός Διονύσιος, Βούλγαρης Νικόλαος, Πράσσος Αχιλλέας, Τσακανίκας Ιωάννης (Μιχάλης Γρηγόριος 87΄), Λαλάι Τζούλιαν (Ναθαναήλ Νικήτας 67΄), Ζήκος Χρυσοβαλάντης, Τούσης Χρήστος (Καλογιάννης Γρηγόριος 87΄),  Ντόντης Σπύρος

Τα αποτελέσματα της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου:

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΑΟ Ανατολής-Αστήρ Αμφιθέας 2-0

ΠΑΣ Περιβλέπτου-ΠΑΟ Κουτσελιού 0-7

Θύελλα Κατσικά-ΑΕ Γιάννενα 9-1

ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Τίγρεις 4-3

Αλμυρός Βουνοπλαγιάς-ΠΑΟ Πεντέλης 1-3

ΑΟ Νεοκαισάρειας-ΠΑΣ Μετσόβου 1-6

ΑΟ Αμπελόκηποι-Αετός Αετορράχης 3-1

Τιτάν Λογγάδων-ΑΕ Κληματιάς 4-2

ΑΟ Κοσμηράς-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 0-0 (πεναλτι 5-3)

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΑΟ Σταυρακίου 0-1

Κένταυρου Μουσιωτίτσας-Αχέρων Ρωμανού 2-3

Αετός Νήσου-ΑΟ Νεοχωρόπουλου 2-2 (πεναλτι 3-1)

ΕΟΔΥ: Τριάντα ένα θάνατοι σήμερα, 2.338 νέα κρούσματα

 


10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα ένα θάνατοι σήμερα 2.338 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.338, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 684.706 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.029 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.03 (95% ΔΕ: 0.98 - 1.1)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.241 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343 (62.1% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 297 (86.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 46 (13.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.221 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 222 (ημερήσια μεταβολή +37.04%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από πανεπιστημιακό χώρο στα Ιωάννινα

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κλοπή από χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 13 Απριλίου 2021, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από αμφιθέατρο σύστημα προβολής ( projector ) αξίας περίπου -850- ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ανευρέθηκε η κλεμμένη συσκευή και αποδόθηκε στον Πρόεδρο του αρμόδιου πανεπιστημιακού Τμήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δωρεάν rapid tests σε Καλπάκι-Δολιανά την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και Παρακάλαμο την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚομΥ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει δωρεάν ανοιχτή δειγματοληψία με rapid test για το κοινό ως εξής:

• Την Τετάρτη 20/10 στο Καλπάκι, όπισθεν του Δημαρχείου και ώρα 09:30-11:30 και στα Δολιανά, στο Κοινοτικό Κατάστημα και ώρα 12:00-13:30.

• Την Παρασκευή 22/10 στον Παρακάλαμο, στα ΚΔΑΠ και ώρα 11:00-13:00.

Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου  επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος: Ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μελά

 


Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα τελέστηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Παύλου Μελά.  

Σε μία λιτή τελετή και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου που έλκει την καταγωγή του από τον Παρακάλαμο, όπου διατηρείται ακόμη ο οικογενειακός πύργος.

Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Παύλου Μελά από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής. Στεφάνι κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων κ. Νίκος Τσόλης, εκ μέρους του Διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ο Επίλαρχος Δημήτριος Γερογιάννης, εκ μέρους της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Διαμάντης, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιωαννίνων ο Αντιπύραρχος Γεώργιος Νίττας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Γρηγόριος Άρμπιρος, ο Πρόεδρος Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Κώστας Μπίκας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου, το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός Παρακαλάμου καθώς και τα εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη Οικονόμου.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημητρίου Κρέκη που αναφέρθηκε στην καταγωγή του Παύλου Μελά και επεσήμανε τους σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς στην πορεία του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου.










Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που είχε καταδικαστεί για ληστεία

 


Συνελήφθη σήμερα (13-10-2021) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και έξι (6) μηνών για ληστεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Έναρξη αποστακτικής περιόδου- χορήγηση βεβαιώσεων από την Π.Ε. Ιωαννίνων

 

Από 18 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2021

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων – Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η αποστακτικής περιόδου ορίζεται από 18 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2021.

Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (αμπέλια - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο.

Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται καθημερινά από 7.30 έως 13.30 στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.

Για τα αμπελοτεμάχια μεγαλύτερα του 1,0 στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή από τους ίδιους τους παραγωγούς δήλωση  συγκομιδής  σταφυλιών για  το 2021  μέσω  της  ιστοσελίδας http://dsvip.minagric.local:8080/  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2651 0 87114 της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Ε.Μ.Υ.: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 


Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο ένα νέο σύστημα με το όνομα Μπάλλος θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η οποία θα επηρεάσει και την Ήπειρο.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των Δήμων και των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ.

 Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και  από τα δυτικά-νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα  βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ νότιους ΑΝΕΜΟΥΣ εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Την ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ(www.emy.gr ) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Δεκαεπτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.837 έλεγχοι, από τους οποίους οι 43.831 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 316 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

98 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 92 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

22 στη Θεσσαλονίκη,

17 στην Ήπειρο,

13 στη Θεσσαλία,

9 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

7 στην Κεντρική Μακεδονία,

6 στο Βόρειο Αιγαίο,

6 στη Δυτική Μακεδονία,

5 στην Πελοπόννησο,

2 στο Νότιο Αιγαίο,

2 στην Κρήτη και

1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 70.808 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 67.705 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.103 των 150 ευρώ.

11 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

4 στην Ήπειρο,

3 στη Στερεά Ελλάδα,

2 στο Βόρειο Αιγαίο και

2 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.891 ομοειδείς παραβάσεις.

206 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, προσωρινά υπεύθυνους, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- μία παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε επιβάτη για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 34 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών από πελάτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη σνακ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση εργαζόμενου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Αττική,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε παντοπωλείο, για απασχόληση εργαζόμενου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από πελάτη επιχείρησης.

Στη Θεσσαλία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

- 6 παραβάσεις, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών από πελάτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

- 5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

Στην Κρήτη, 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, μία παράβαση για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.806 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.555 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 396 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή μοτοσικλέτας στα Ιωάννινα

 


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νυχτερινές ώρες της 27/08/2021 στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα εγκαταλελειμμένη στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η μοτοσικλέτα καθώς και πλαστικά της μέρη, μπαγκαζιέρα και κράνος, που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορουμένου, αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πρώτο Συνέδριο Εργασίας Πολιτικής Επιτροπής & Συντονιστών Οριζόντων Ηπείρου

 

Β΄ Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΑΟ Σταυρακίου 16:00), και ΑΟ (Κοσμηράς-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 16:00)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ  13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   

ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ  ΚΟΣΜΗΡΑΣ

ΩΡΑ: 16:00

ΑΟ ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Τα ζευγάρια της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου:

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΑΟ Ανατολής-Αστήρ Αμφιθέας (16:00)  

ΠΑΣ Περιβλέπτου-ΠΑΟ Κουτσελιού (16:00)

Θύελλα Κατσικά-ΑΕ Γιάννενα (16:00)

ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Τίγρεις (16:00)

Αλμυρός Βουνοπλαγιάς-ΠΑΟ Πεντέλης (16:00)

ΑΟ Νεοκαισάρειας-ΠΑΣ Μετσόβου (16:00)

ΑΟ Αμπελόκηποι-Αετός Αετορράχης (16:00)

Τιτάν Λογγάδων-ΑΕ Κληματιάς (16:00)

ΑΟ Κοσμηράς-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (16:00)

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΑΟ Σταυρακίου (16:00)

Κένταυρου Μουσιωτίτσας-Αχέρων Ρωμανού (16:45)

Αετός Νήσου-ΑΟ Νεοχωρόπουλου (19:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου

 


Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-13:00

Άρτα, Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες, 10:00-14:00

Ιωάννινα, 'Αγιος Ιωάννης, Δήμος Ζίτσας, Κοινοτικό Κατάστημα, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Πρέβεζα, Πάργα, 09:00-13:30.

Τέλος στο πρόβλημα των κιρσών με τεχνολογία laser

 


Οι κιρσοί είναι φλέβες παθολογικής μορφής και πορείας που εμφανίζονται στα κάτω άκρα και προκαλούν σοβαρό αισθητικό, κατ' αρχάς, πρόβλημα στον πάσχοντα. Προκαλούνται μετά από δυσλειτουργία του επιφανειακού φλεβικού δικτύου των κάτω ακρών, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την παλινδρόμηση αίματος στα πόδια.

H κατάσταση αυτή λόγω χρονιότητας προκαλεί την εμφάνιση των κιρσών. Οι κιρσοί στα αρχικά στάδια μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί δημιουργώντας μία αισθητική δυσμορφία στα πόδια, αλλά όσο παραμένουν και επιδεινώνονται μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα και επιπλοκές, εξηγεί ο κ. Φώτιος Μαρκάτης, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο Θεραπευτήριο Metropolitan.

Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η κόπωση των άκρων, το αίσθημα καύσου, το οίδημα στα πόδια και ο κνησμός. Προκειμένου να απαλλαγεί o ασθενής από τη συμπτωματολογία αλλά ταυτόχρονα να προφυλαχθεί από πιθανές επιπλοκές, οι κιρσοί πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η ριζική αντιμετώπιση των κιρσών είναι η επεμβατική. Η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών είναι η θερμική κατάλυσή τους ή αλλιώς το επεμβατικό Laser. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά και το καθιστούν πλέον την προτιμώμενη επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης. Η αποφυγή των τομών, των αιματωμάτων, του μετεγχειρητικού άλγους, του τραύματος περιφερικών νεύρων, καθώς και η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το Laser από το κλασικό χειρουργείο. Πρόκειται για μια τεχνική που ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους θεραπείας.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από αυτό του κλασικού χειρουργείου με αποτέλεσμα να αποτελεί την πρώτη επιλογή στις σύγχρονες αγγειοχειρουργικές κλινικές.