Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

 


5/5 για τον  Παναθηναϊκό με χατ τρικ του  Αϊτόρ 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στην Πέμπτη αγωνιστική της  Super League.

Ο Γκάνεα στο 10' κάνει σέντρα από αριστερά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. 

Ο Αϊτόρ στο 15' συνδυάστηκε με τον Σπόραρ από αριστερά, ο Σλοβένος πατάει την μπάλα και απελευθερώνεται, σουτάρει μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Σούλης.

Στο 20' ο Κουρμπέλης με το κεφάλι δίνει πάσα προς τα πίσω, ο Αϊτόρ από διαγώνια αριστερά και έξω από την περιοχή πιάνει ένα βολέ, λίγο άουτ.

Στο 26' μετά από βολέ του Μπρινιόλι, ο Αϊτόρ και ο Σούλης έτρεξαν για την μπάλα, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να πέφτει με πολλή φόρα στο στήθος του Ισπανού εξτρέμ.

Τα ιατρικά επιτελεία τους έχουν γυρίσει στο πλάι και τους προσφέρουν πρώτες βοήθειες.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ σε αποχωρεί φορείο.

Στο 35' νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Σπόραρ με έναν και του Αθανασίου.

Ο τελευταίος πέφτει στο στήθος του Σλοβένου, ο οποίος τραντάζεται και μένει στο έδαφος. Δείχνει να ζαλίζεται και γι' αυτό βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για να γίνει αλλαγή.

Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο 45' με το αριστερό από δεξιά, το τείχος ανοίγει κι η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 48' γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα απομακρύνεται, ο Παλάσιος πιάνει ένα σουτ και ο Αθανασίου, εκτός εστίας και με πολλά σώματα μπροστά του, καταφέρνει να αποκρούει.

Νέα εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο 54' από δεξιά με το αριστερό, ο Αθανασίου προσπαθεί να μπλοκάρει, αλλά χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι αυτή καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Αϊτόρ στο 70' παίρνει την μπάλα λίγο μπροστά από το κέντρο, εφορμά προς την αντίπαλη περιοχή, κερδίζει μία κόντρα και φτάνει στο ύψος του πέναλτι, όπου πλασάρει για το χατ τρικ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):

Μπρινιόλι, Γκάνεα (Χουάνκαρ 72΄), Σάρλια (Σένκεφελντ 81΄), Πούγγουρας, Σάντσες, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (Μπερνάρ 46΄), Τσέριν, Σπόραρ (Ιωαννίδης 37΄), Αϊτόρ, Παλάσιος (Βέρμπιτς 72΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Σούλης  (Αθανασίου 28), Σόρια, Ποζνάνσκι, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίμας (Σταματελόπουλος 64΄), Μπιλμπάο, Ροσέρο (Λιάσος 74΄), Παμλίδης (Μορέιρα 72΄).

Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την αιφνιδιαστική χρήση δακρυγόνων και χημικών κατά του κόσμου στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

 


Εχθές το βράδυ στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η αστυνομία έκανε αιφνιδιαστική χρήση δακρυγόνων και χημικών κατά του κόσμου (φοιτητές και μη) που είχαν συγκεντρωθεί στο γρασίδι της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Για άλλη μια φορά, φρόντισαν να κάνουν σαφές πως οτιδήποτε μπορεί να ενώσει τον κόσμο αποτελεί απειλή για την υποτιθέμενη Δημοκρατία τους.

Κόσμος κινδύνεψε να ποδοπατηθεί, άλλοι έχασαν τις αισθήσεις τους μέσα στο χαμό που δημιουργήθηκε, την ίδια ώρα που όλοι έψαχναν να βρουν μια διέξοδο για να γλιτώσουν.

Δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες. Πρέπει να συμβούν αλλαγές άμεσα, ώστε τα Πανεπιστήμια να γίνουν και πάλι μέρη ασύλου και όχι μέρη αστυνομοκρατίας και φόβου.

Αλέξης Τσίπρας: «Χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο επανεκκίνησης και αναγέννησης. Με Δικαιοσύνη παντού»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Αλέξης Τσίπρας
απάντησε το βράδυ του Σαββάτου στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανάσχεση της ακρίβειας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με ένα ευρύ πρόγραμμα ενισχύσεων φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων.

O κ. Τσίπρας, στην ομιλία του ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανέλυσε το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βασίζεται σε έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες, ενόψει των εκλογών του 2023.

Ο κ. Τσίπρας προτείνει για τη δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας:

-Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ. Ανακτούμε τουλάχιστον το 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.

-Αποσυνδέουμε την τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.

-Θεσπίζουμε ανώτατο συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.

-Παρεμβαίνουμε δραστικά στη στρεβλή και προβληματική λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, με ανώτατα όρια τιμών και με την προώθηση υποχρεωτικού ποσοστού σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας.

-Θεσπίζουμε ανώτατο όριο τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα.

-Επιβάλλουμε διατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου προστατεύοντας τους 700.000 καταναλωτές που θερμαίνονται με φυσικό αέριο.

-Αξιοποιούμε για όσο χρειαστεί το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή» (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος 2022)

 

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή» (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος 2022)








Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές που έγιναν στην ίδια επιχείρηση

 


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με την συνεργασία του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου,  διαδοχικές κλοπές που έγιναν στην ίδια επιχείρηση στα Ιωάννινα κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 24-07-2022.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφού παραβίασε παράθυρο του κυλικείου του καταστήματος Ε.Φ.Κ.Α., αφαίρεσε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις από την ταμειακή μηχανή το συνολικό χρηματικό ποσό των -115- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Κυριακή  18-08-2022:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 09:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Πεδινή, Φτέρη Πεδινής, Αμπελειά, Μολυβαδιά, Μπιζάνι, Μανωλιάσσα, Επισκοπικό τμήμα Νεοκαισάρειας, σχολεία Πεδινής και πέριξ επιχειρήσεων ξυλουργείο Τζοβάρα, πτηνοτροφείο Μπαλτογιάννη, ξυλουργείο Καραμπίνα, κονικλοτροφείο Γ. Κοσμά, εκκολαπτήρια «ΑΠΣΙ Πίνδος», ξενοδοχείο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», συνεργείο Αυτοκινήτων Auto Τεχνική, εργοστάσια ζωοτροφών Καντζά – Νιτσιάκου – ΕΛΒΙΖ – ΑΠΣΙ Πίνδος, πρατήριο υγρ. Καυσ. SHELL Διαμάντη, πέριξ περιοχής Αγίας Μαρίνας έως Αμπελιά, οικισμός καθηγητών, Ίδρυμα Χρ. Ζιαμπίρα, , σήραγγα Αμπελειάς  και οι Επιχειρήσεις OVO FRESCO, πτηνοτροφεία Γεωργιάδη, Κολιονάσιος, έπιπλα Παππά, Αυδής, HELP,Τριανταφύλλου, και IKEA – JUMBO που βρίσκονται επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας.

Β) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Πεδινή στο εργοστάσιο ζωοτροφών ΑΠΣΙ Πίνδος, πέριξ επιχειρήσεων πτηνοτροφείου κ. Σίντου, εργοστασίου τσιμεντόλιθων Δερέκα.

Γ) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 09:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στις οδούς Πρεβελάκη Παντελή,  Γρηγορίου Αυξεντίου από Νο 2 έως 12 και από Νο 3 έως 9, Μόσχως  Τζαβέλλα από Νο 2 έως 22 και από Νο 1 έως 17, Παλάσκα από  Νο 1 έως 19 και από Νο 2 έως 34, Βογιάνου από Νο 2 έως 16 και από Νο 1 έως 23, Τέκμωνος από Νο 2 έως 42 και από Νο 1 έως 39.

Δ) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στις οδούς Γ. Μάκη από Νο 2 έως 4,  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου  από Νο 77 έως 117 ,από Νο 88 έως 124 και Νο 202,  Γεωργίου Θεοτοκά από Νο 1 έως 7 και από Νο 2 έως 6, ΚΑ Φεβρουαρίου από  Νο 172 έως 206 και από Νο 157 έως 189, Μεσολογγίου από Νο 27 έως 33, Γραβιάς και πάροδος Ζίτσας.

Ε) Από ώρα 10:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στις οδούς Ευεργετών από Νο 2 έως 18 και από Νο 1 έως 9, Σπύρου Μήλιου 14, Βηλαρά από Νο 1 έως 23 και από Νο 2 έως 8,  Βαλαωρίτου από Νο 57 έως 63, Αρχιμανδρειού από Νο 4 έως 8 και 11, Αναστασίου Ζίνη, Αγίου Σπυρίδωνος από Νο 2 έως 8, Ευτυχίας Πρίντζου   από  Νο 2 έως 12 και  Ζαγορίου από Νο 2 έως 16.

ΣΤ) Από ώρα 11:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στις οδούς Αναστασίου Ζίνη από Νο 1 έως 9 και Νο 6, Βαλαωρίτου από Νο 8 έως 16 και από Νο 29 έως 53, Ζωίδη από Νο 6 έως 14, Χριστοφορίδη από Νο 3 έως 9, Σαχίνη από Νο 4 έως 10 και από Νο 32 έως 34, Καραϊσκάκη από Νο 2 έως 38.

Ζ) Από ώρα 13:00 μμ έως 14:30 μμ στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη από Νο 24 έως 40 και Μιχαήλ Αγγέλου από Νο 33 έως 45.

Η) Από ώρα 11:00 π.μ. έως 12:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Γαρδίκι, τμήμα Ελεούσας πέριξ του Ι.Ν. Φανερωμένης, τμήμα ΒΙ.ΠΕ. πέριξ των επιχειρήσεων ΑΚΡΟΓΚΑΖ, ΚΑΡΥΠΙΔΗ, ΜΥΛΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ, ΔΑΒΟΥΤΗ-ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΜΒΑΚΟΓΛΟΥ, ΒΙΟΤΑΛ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑ, ΜΠΕΡΡΗ, ΜΗΛΙΩΤΗ, ΖΑΡΜΠΑΛΑ, ΣΟΡΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΔΟΥΚΟΥ, ΓΟΥΣΗ, LCSC, ΜΕΝΤΗ, ΑΣΛΑΝΗ, ΤΣΑΝΟΥ, ΞΥΛΟΔΟΜΙΚΗ, VERILOG, ΝΙΚΑΣ, ΜΕΚΑΛΗ, ΜΠΟΥΡΗ, ΡΑΠΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΧΗΤΟΥ, ΤΖΙΑΛΛΑ, ΤΖΙΜΑ, ALLUEXPERT, ACRATA DIGITAL, ΜΠΟΥΓΙΑ, πτηνοτροφείο και πτηνοσφαγείο ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ, PETCOM, GRAFIC ART, ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗ.

2. Την Δευτέρα 19-08-2022:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πεδινή πέριξ πτηνοτροφείου Μπαλτογιάννη.

Β) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πωγωνιανή.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (19/09 - 25/09/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/09/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 20/09/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 18:00 - 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/09/2022

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/09/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 20/09/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/09/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09/2022

Συρράκο - Καλαρρύτες – Ματσούκι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/09/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/09/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 20/09/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 22/09/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/09/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/09/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 20/09/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 22/09/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 23/09/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/09/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/09/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 20/09/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/09/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09/2022

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί – Γλυκή. 08:00-15:00

Έκθεση Ηπειρωτικών προϊόντων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου

 


Τα Ηπειρώτικα προϊόντα έχουν την τιμητική τους 23 έως 25 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Σύλλογος Τρίτης Ηλικίας Κουκλιών: Ημερήσια εκδρομή στην Παραμυθιά (Λάμποβο), την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

 


Ο Σύλλογος Τρίτης Ηλικίας Κουκλιών διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Παραμυθιά (Λάμποβο), την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Παραμυθιά: Στις 6 Οκτωβρίου ξεκινά το Λάμποβο

 


Ο Λάμποβος θα ανοίξει στις 6 Οκτωβρίου και θα λειτουργήσει για επτά ημέρες.

Στο χώρο θα αναπτυχθούν 419 παραπήγματα, για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις έως την 22α Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές λαμβάνει και τις υγειονομικές αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του Λαμπόβου και την διευκόλυνση των χιλιάδων επισκεπτών που κάθε χρόνο συρρέουν στο παζάρι.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

 


Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις στις γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση

 


Η πιο συχνή λοίμωξη στις γυναίκες κάθε ηλικίας είναι η ουρολοίμωξη. Προκαλείται όταν εισέρχονται μέσω της ουρήθρας παθογόνοι μικροοργανισμοί (οι πιο συχνοί είναι το κολοβακτηρίδιο, ο σταφυλόκοκκος και ο πρωτέας), οι οποίοι εγκαθίστανται, βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν και έτσι προκαλούν φλεγμονή.

Παρόλο που η λοίμωξη απαντά και σε άντρες, και μάλιστα με εντονότερα συνήθως συμπτώματα, οι γυναίκες μολύνονται περισσότερο γιατί η γυναικεία ουρήθρα είναι πιο μικρή από την αντρική και βρίσκεται πολύ κοντά στον κόλπο και κοντά στον πρωκτό, με συνέπεια να ευνοείται η μεταφορά των φυσιολογικά ευρισκομένων σε αυτές τις περιοχές μικροβίων στο εσωτερικό της. Η λοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως λοίμωξη της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα) είτε ως λοίμωξη των νεφρών (πυελονεφρίτιδα, που είναι μια σοβαρή κατάσταση η οποία απαιτεί αμέσως νοσηλεία).

Επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις

«Υπολογίζεται ότι μία στις δύο γυναίκες θα πάθει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της ουρολοίμωξη, ενώ το 30% από αυτές θα νοσήσει 4-5 φορές το χρόνο. Στις περιπτώσεις αυτές και γενικά στις περιπτώσεις που μια γυναίκα εκδηλώσει ουρολοίμωξη 3 ή περισσότερες φορές το χρόνο, η λοίμωξη ορίζεται ως επαναλαμβανόμενη ή υποτροπιάζουσα. Τα στοιχεία λένε επίσης ότι το 10% όλων των ουρολοιμώξεων οφείλεται σε υποτροπή, ενώ το 20% των γυναικών με κυστίτιδα έχουν ουσιαστικά υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη», αναφέρει ο κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Χειρουργός-Ουρολόγος, Διευθυντής Ουρολόγος στο Metropolitan Hospital.