Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Παρακάλαμος: Άναμμα της φωτιάς

Με το άναμμα της φωτιάς στο χώρο δίπλα από το μνημείο του Παύλου Μελά κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Αποκριά στον Παρακάλαμο.

Πάργα: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων

Συνελήφθη, χθες (25-02-2017) το πρωί στην Πάργα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 36χρονος κατείχε στο σπίτι του τα παρακάτω:
ένα περίστροφο, μη λειτουργικό, για το οποίο στερούνταν άδεια κατοχής
ένα στιλέτο, τύπου πεταλούδα και
(84) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Κλιμακωτά η μείωση του αφορολόγητου

Πώς θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ το 2017

Τη μείωση του αφορολογήτου με πρόβλεψη για υψηλότερο αφορολόγητο για παιδιά, αλλά και έναν νέο φόρο περιουσίας που σε αυτόν θα εντάσσονται κινητά και ακίνητα προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η υφυπουργός Οικονομικών απαντά ότι δεν θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ενώ ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τις εφετινές αντικειμενικές αξίες.
Όσον αφορά στο περιουσιολόγιο, εκεί θα δηλωθούν τα πάντα και θα βοηθήσει, όπως δηλώνει η ίδια, «να σχεδιάσουμε μελλοντικά έναν φόρο μεγάλου πλούτου, που θα περιλαμβάνει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατόχου». Σε αυτήν θα περιληφθούν και οι καταθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά.
Η κ. Παπανάτσιου αποκαλύπτει το νέο σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, όπου θα υπάρχει αυτόματη μείωση των τελών ανά έτος με χρήση συντελεστή παλαιότητας και αξίας.
Όσον αφορά στις αποδείξεις, το σύστημα με τη λοταρία ως ένα κίνητρο για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ δεν θα κινδυνεύει κάποιος αν μαζεύει περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα από αυτές που του αναλογούν.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η απόφαση που θα προσδιορίσει τις επαγγελματικές ομάδες που θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται πλαστικό χρήμα, ενώ τα POS δεν θα είναι υποχρεωτικά για την αγορά καπνικών προϊόντων, στα περίπτερα, στα ψιλικά, στα μικρά καταστήματα και σε σχετικά απομονωμένα μέρη.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, ποσότητα ναρκωτικών στο 42ο χμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης

Κατασχέθηκαν (2.100) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (26-02-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο 42ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, Άνω Πωγωνίου και Μαστοροχωρίων, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για απείθεια.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 27χρονο και επιχείρησαν να την ελέγξουν, ωστόσο αυτός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, η δίκυκλη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο 42ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, ενώ ο 27χρονος οδηγός της συνελήφθη.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2.100) γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ο Λεβαδειακός νίκησε μετά από δώδεκα διαδοχικές αγωνιστικές!

Ο Λεβαδειακός  αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το τρίποντο.
Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με γκολ του Πέδρο Κόντε στο 22'.
Ο Λεβαδειακός  ισοφάρισε με τον Στέλιο Βασιλείου στο 39'.
Ο 26χρονος επιθετικός των Βοιωτών σκόραρε ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια σε αγώνα πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΣ στο 54' έφτασε κοντά στο 2-1 με τον Γιάκο, αλλά το σουτ του από την καρδιά της περιοχής κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Ο Σίλβα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κούτρη. 
Στο 57', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιλιάζες, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο - Βούρος (64' Κουλιμπαλί), Ουόν, Νιάσε, Μιλιάζες - Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραχάλιος (90'+1' Μεντί) - Σίλβα, Καραμπουέ (9' Βασιλείου), Γιακουμάκης
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης - Ναδάλες (68' Κοζορώνης), Μπέριος (62' Μαμπουλού), Μιχαήλ, Κούτρης - Ζάιρο, Τζημόπουλος, Λίλα, Ακόστα - Βιντάλ (32' Γιάκος), Κόντε

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και Βούλευμα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (25-02-2017) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του 26ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών και Βούλευμα του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Πεντάσφαιρη η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (5-1)-Βαριά ήττα της Αναγέννηση στο Νησί (4-0)

*Εύκολο έργο είχε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στον Α.Π.Ο.Ε.Λ. που τον νίκησε με το ευρύ 5-1.
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 1-0 μόλις στο 2΄ με τον ο Τσαραώση Ευάγγελο.
Ο Brami Jorgo με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 17΄ έκανε το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 19΄  με τον Τσαπετή Παναγιώτη σε 2-1.
Ο Κατσαβριάς Βασίλης στο 49΄ και  στο 63΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος έγραψε  στο 79'  το  τελικό 5-1.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Δήμος Αθανάσιος, Γκορίτσας  Σπυρίδων-Ζήσιμος, Brami Jorgo (Καρδάσης Γεώργιος 84΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Κατσαβριάς Βασίλης (Τζίγκας Γεωργιος 80΄), Ζενέλης Πάτροκλος (Μυριούνης Σταύρος 89΄)

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 5-3
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-0
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-2
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3-0
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-6
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 4-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 5-1

Βαθμολογία (20η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 47
2. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 46
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 45  
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  41 
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 40
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 38
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 29  
8. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  26
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 25
10. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 23
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 20   
12. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 19
13. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  18
14. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 17
15. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 13

16. Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 7 

Συνελήφθη 42χρονη ημεδαπή σε χωριό της Άρτας, κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν συνολικά (4) καπνογόνα, (640) κροτίδες και (698) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη, χθες (25-02-2017) το πρωί σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 42χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα βιβλιοπωλείο, ιδιοκτησίας της 42χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (4) καπνογόνα, (640) κροτίδες και (698) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Αναμετάδοση της ''Πίτας του Ηπειρώτη 2017'', από την ERT World (δορυφορική ΕΡΤ), την Κυριακή των Αποκριών, 26 Φεβρουαρίου 2017, από από τις 21.30' μέχρι 00.30', ώρα Ελλάδος


Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, Κυριακή των Αποκριών, από την ERT World και από τις 21.30' μέχρι 00.30', ώρα Ελλάδος, μεταδίδεται σε επανάληψη η ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', που διοργανώθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, με παραδοσιακά κούλουμα, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του Ναπολέοντα Δάμου, διασκεδάζει την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε τα παραδοσιακά Κούλουμα στον Προφήτη Ηλία, στις 12:00 το πρωί, υπό τους ήχους της κομπανίας του Ναπολέοντα Δάμου.
Ο Σύλλογος θα προσφέρει νηστίσιμους μεζέδες, κρασί, παραδοσιακή μουσική και χορό από τα χορευτικά του τμήματα, όπως άλλωστε το απαιτεί το έθιμο της ημέρας.
Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!
Υ.Γ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Δ. Κιντής».

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών δικύκλων και μία υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σχολείου που έγιναν στα Ιωάννινα και την Ανατολή Ιωαννίνων

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ψευδορκία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο περιπτώσεις κλοπών δικύκλων και μία υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σχολείου που έγιναν στα Ιωάννινα και στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ψευδορκία, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος από αρχές του τρέχοντος μήνα διέπραξε τις παρακάτω κλοπές:
πρωινές ώρες της 01-02-2017, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο από την πόλη των Ιωαννίνων
πρωινές ώρες της 02-02-2017, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη των Ιωαννίνων
βραδινές ώρες της 12-02-2017, διέρρηξε σχολείο που βρίσκεται στην Ανατολή Ιωαννίνων και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα - υλικά.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος δράστης την 04-02-2017 δήλωσε ψευδώς στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων την κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας του.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν τα κλεμμένα δίκυκλα καθώς και μέρος των κλοπιμαίων από το σχολείο, τα οποία και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.