Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Εορταστικό μήνυμα του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' κ. Ζηκόπουλου Σταύρου για Χριστούγεννα και Νέο Έτος στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' κ. Ζηκόπουλου Σταύρου  για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος στο https://www.tzourlakos.com/

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος εξελέγη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης


Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος εξελέγη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο και η επιτροπή εξελέγησαν ομόφωνα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα παρουσία Δημάρχων και εκπροσώπων περιοχών της Ελλάδος που υπέστησαν καταστροφές και εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής (γερμανική – ιταλική –βουλγαρική) την περίοδο 1941-1944.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα μαρτυρικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου, το Κεράσοβο και το Κεφαλόβρυσο, που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατεύματα.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων
Αντιπρόεδρος: Σταθάς Γιάννης, Δήμαρχος Διστόμου
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη
Μέλη: Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Δήμαρχος  Ανωγείων Κρήτης και Ροζίνα Βαβέτση, Δήμαρχο Δήμου “Νικολάου Σκουφά” Ηπείρου
Σκοπός του Δικτύου είναι η διατήρηση της μνήμης, η ανάδειξη των Ολοκαυτωμάτων και η διεκδίκηση των οφειλομένων ακόμη γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, αλλά και την διατήρηση της μνήμης εκείνων των θυσιών και η ανάδειξη μηνυμάτων, όπως της ειρήνης, της καταδίκης του ναζισμού, της καταδίκης του πολέμου, μηνυμάτων φιλίας και συναδέλφωσης των λαών και παράλληλα την ανάδειξη του κάθε ενός ολοκαυτώματος ξεχωριστά.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Άνοιξε η εφαρμογή για τις αιτήσεις του Κοινωνικού μερίσματος


Η αίτηση γίνεται στην ιστοσελίδα:  www.koinonikomerisma.gr

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το «κοινωνικό μέρισμα 2019». 
Άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης  η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.
Οι δικαιούχοι είσπραξης του «κοινωνικού μερίσματος» των 700 ευρώ θα είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:
Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

Κεφαλά Μαρία: Εισήγηση για τον προϋπολογισμό


Ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το έτος 2020 είναι το αποτύπωμα της επιστροφής της Χώρας στο μέλλον και έρχεται να ενσωματώσει όλες τις νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Προϋπολογισμός ρεαλιστικής αισιοδοξίας και άρρηκτα συνυφασμένος με την πολιτική μας για περισσότερες επενδύσεις και λιγότερους φόρους.
Η Χώρα μπαίνει σε νέα εποχή. Και η οικονομία επίσης.
11.4 δις έφτασε το υπερπλεόνασμα της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγχαρητήρια.
Που βρέθηκαν τα 11.4 δις;
Μήπως είναι προϊόν των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν;
Μήπως είναι προϊόν εισροής κεφαλαίων του εξωτερικού;
Όχι προφανώς.
Προϊόν της αφαίμαξης του ελληνικού νοικοκυριού και της ελληνικής κοινωνίας είναι.
Ποια επενδυτική πολιτική εφαρμόστηκε; 
29 νέους φόρους επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση.
17 φορές περιέκοψε τις συντάξεις.
Έφερε τα capital controls, μείωσε το αφορολόγητο και άλλα πολλά.
Είδαμε μέσα στην τετραετία αυτή τα μεσαία εισοδήματα να συρρικνώνονται δραματικά.
Εμείς αυτά τα εισοδήματα θέλουμε να ενισχύσουμε.
Την μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Λέμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος
Με μείωση των φόρων, με προσέλκυση επενδύσεων αλλά πάνω απ’ όλα με σωστή δημοσιονομική διαχείριση.

Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων: Ίδρυση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής


Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής ότι δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ 4502/Β/9-12-2019 η ίδρυση της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των φορέων της Περιοχής και μια αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα.
Παρά τα εμπόδια που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν στη διαδρομή μέχρι την ίδρυση της Κλινικής κρατάμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα.
Ήδη σήμερα ακόμα και με του θεσμικό πλαίσιο της Μονάδας ενταγμένης στη Χειρουργική Κλινική, το Ιατρικό προσωπικό των τεσσάρων Αγγειοχειρουργών μαζί με το Νοσηλευτικό έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες και έχει αντιμετωπίσει κρίσιμα περιστατικά.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν  στην εξέλιξη αυτή, τα θεσμικά όργανα του Ιατρικού Τμήματος, τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τις υπηρεσίες του ΠΓΝΙ και δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε εφικτή προσπάθεια να στηρίξει την αυτόνομη ανάπτυξη της  Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και την ανάδειξή της σε μια πρωτοπόρα κλινική.

Εορταστικό μήνυμα του Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Φούσα Στέφανου για Χριστούγεννα και το Νέο Έτος στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα του Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Φούσα Στέφανου για Χριστούγεννα  και το Νέο Έτος στο https://www.tzourlakos.com/

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση επαναληπτικής δημοπρασίας τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ανακοινώνει σύμφωνα με το από 16/12/2019 πρακτικό της επιτροπής δημοπρασιών ακινήτων, την αναβολή λόγω έκτακτων σοβαρών συνθηκών της επαναληπτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου Δ3 στη Σταγειρίτη Αθανασίου 31, Πυλαία Θες/κης, στις 16/12/2019.
Ορίζει την επανάληψη αυτής στις 23/12/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, σύμφωνα με τις οικ. 9158/28-11-2019 (ΨΗ80Ω1Ω-ΡΤΧ) και οικ.9490/10-12-2019(ΩΤΝΠΩ1Ω-ΡΚ9) διακηρύξεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προς την αλλοδαπή στην Ηγουμενίτσα


Στον εντοπισμό τριάντα τριών (33) αλλοδαπών και στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 28 και 22 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν, βραδινές ώρες χθες, έξω από το λιμένα Λυγιάς Πρέβεζας, ιστιοπλοϊκό σκάφος με όνομα ''SELANIK 1'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από τις ακτές Θεσπρωτίας ή Πρέβεζας, προς τις ιταλικές ακτές, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα τα οποία μετέφεραν τους εν λόγω αλλοδαπούς στην περιοχή επιβίβασής τους.
Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια Αντίπαξων,  όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί επιβαίνοντες, οι οποίοι στερούνταν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Το “SELANIK 1” και οι αλλοδαποί επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο λιμένα Ηγουμενίτσας με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται δύο (02) ημεδαποί, ως συνεργοί στη μεταφορά και διευκόλυνση των ανωτέρω αλλοδαπών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Γιορτές με «λευκό» χαμόγελο σε ένα ραντεβού


Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος των δώρων, τόσο για τους αγαπημένους μας όσο και για τον ίδιο τον εαυτό μας. Και δεν υπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα χαμόγελο! Ένα λευκό, αρμονικό χαμόγελο, που μπορεί να χαρίσει υγεία σ’ εσάς, χαρά γύρω σας και να μαγνητίσει τα βλέμματα στις γιορτινές εμφανίσεις σας.
Η εικόνα των δοντιών, όμως, συχνά στερεί το χαμόγελο, προκαλώντας αίσθημα ντροπής και αμηχανίας. Η Αισθητική Οδοντιατρική μπορεί να δώσει τη λύση, χωρίς πόνο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική, Δέσποινα Κωστομοίρη, μας εξηγεί τι μπορεί να κάνει κανείς σε 1 ραντεβού, έτσι ώστε να λευκάνει και να διορθώσει ατέλειες στα δόντια του και να αποκτήσει το χαμόγελο που πάντα ονειρευόταν:
1. Καθαρισμό και αφαίρεση χρωστικών των δοντιών.
2. Εάν έχει κάνει πρόσφατα καθαρισμό, μπορεί να κάνει λεύκανση με laser για να φωτίσει το χρώμα των δοντιών του.
3. Εάν τα δόντια του είναι στραβά και θέλει αυτές τις γιορτές να χαμογελάει με ίσια δόντια, αλλά έχει αποκλείσει τα «σιδεράκια», υπάρχει η επιλογή  του lifting με όψεις ρητίνης, με μόνιμο αποτέλεσμα.
4. Όταν τα αραιά δόντια ενοχλούν, περιορίζοντας τα χαμόγελα, οι όψεις ρητίνης σε ένα ραντεβού θα κλείσουν τα κενά μόνιμα, ενώ το χαμόγελο θα αναβαθμιστεί, αποκτώντας μία τέλεια όψη, σα να μην είχε ποτέ πρόβλημα.
5. Σε περίπτωση που τα παλαιά σφραγίσματα ξεχωρίζουν και κάνουν δυσχρωμίες στα δόντια και οι λευκάνσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως χειροτερεύουν την εικόνα των δοντιών, τη λύση δίνουν οι όψεις ρητίνης. Οι όψεις ρητίνης στα χέρια ενός έμπειρου οδοντιάτρου θα προσδώσουν στο χαμόγελο την λάμψη και την τελειότητα που θαυμάζει κανείς στους άλλους.
6. Εάν τα δόντια είναι κίτρινα, υποβαθμίζοντας την εικόνα του προσώπου, με τις όψεις ρητίνης, σε ένα ραντεβού για την επάνω γνάθο και άλλο ένα για την κάτω γνάθο, μπορεί να αποκτήσει κανείς λευκά δόντια, με φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.