Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΡΤΑ: Παραχώρηση τoυ «Ξενία» στο Δήμο Αρταίων ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Πρωθυπουργός κ.  Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της επίσκεψής του χθες στην Άρτα, ανακοίνωσε την παραχώρηση του «Ξενία» στο Δήμο Αρταίων. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στο θέμα, είπε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού προφανώς και συμφωνεί στην παραχώρηση του «Ξενία», άλλωστε η πρόταση ακούστηκε από τα πιο επίσημα χείλη, του Πρωθυπουργού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μετά τα μπάνια του λαού, στέλνει 9 εκκαθαριστικά, για 8 εκατομμύρια φορολογούμενους



Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές.
Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη συρρίκνωση της τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού και κυρίως στην απομάκρυνση νέων μέτρων.


Τα 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τμηματικά αμέσως μετά τις διακοπές, επισήμανε στην «Ελευθεροτυπία» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησής τους ακόμα και έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012.
Απλοί μισθωτοί με εισόδημα ακόμα και από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο, συμβασιούχοι με μπλοκάκια θα καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος ακόμα κι αν δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ, ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία από 200.000 ευρώ θα πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για δύο χρόνια, οι οδηγοί θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ

Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση.



Όπως φαίνεται η κυβέρνηση σκέφτεται να μην προχωρήσει τελικά στην αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από το 13% στο 23%, καθώς θεωρείται ότι μία τέτοια απόφαση, εκτός από καταστροφική για την αγορά, θα είναι και πολύ άδικη, ιδίως για τους συνεπείς επιχειρηματίες, οι οποίοι εκδίδουν αποδείξεις, κρατούν και αποδίδουν ΦΠΑ και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση να επανεξετάσει τα δεδομένα και όπως όλα δείχνουν, θα οδηγηθεί στην άρση του μέτρου και στη γενικότερη αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.


Όπως γράφει σήμερα ο "Κόσμος του Επενδυτή", η κυβέρνηση σχεδιάζει:
- Τη μείωση του υψηλού συντελεστή από 23% στο 20%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών σε καύσιμα, ρούχα, παπούτσια κλπ.
- Τη μείωση του χαμηλού συντελεστή από 13% στο 10%. Σε αυτόν τον συντελεστή εντάσσονται τα τρόφιμα, τα τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ.
- Την κατάργηση του πολύ χαμηλού συντελεστή (6,5%) που ισχύει για φάρμακα, ξενοδοχεία, βιβλία, σινεμά κλπ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξάνονται οι εισφορές, κόβεται το εφάπαξ από τον Αύγουστο

Μπαράζ νέων εισφορών και περικοπές στο εφάπαξ φέρνει ο Αύγουστος σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνει σε εφαρμογή το πρώτο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ έρχεται και... συνέχεια τον Σεπτέμβριο.

Χαμένοι είναι κατά κύριο λόγο όσοι παίρνουν συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, οι οποίοι από την 1η Αυγούστου θα πληρώσουν αυξημένη εισφορά. Η επιβάρυνση θα είναι διπλή για όσους είναι κάτω των 60 ετών, που θα έχουν μία ακόμη περικοπή στη σύνταξή τους (εφόσον υπερβαίνει τα 1.700 ευρώ).
Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενοι. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να καταβάλουν εισφορά υπέρ της ανεργίας (για τους μισθωτούς υπάρχει ήδη σχετική ρύθμιση, αλλά αυξάνεται το καταβαλλόμενο ποσό).
Επιπλέον απώλειες θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που περιμένουν το εφάπαξ βοήθημα. Το καταβαλλόμενο ποσό μειώνεται κατά 10% και 15% αντίστοιχα, ενώ αναλογιστικές μελέτες πραγματοποιούνται και στα υπόλοιπα ταμεία πρόνοιας για να αποφασιστεί αν θα... επεκταθούν οι περικοπές.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα "τρέξουν" από την ερχόμενη Δευτέρα είναι τα εξής:
1. Επιβολή ειδικής εισφοράς στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.700 ευρώ. Συγκεκριμένα το ποσοστό της εισφοράς θα κυμαίνεται από 6% έως 14% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης (μέχρι τώρα ήταν 4% έως 10%).
Υπολογίζεται πως οι νέες ρυθμίσεις θα αγγίξουν 161.980 άτομα που παίρνουν κύρια σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ. Για ποσά συντάξεων από 1.400 έως 1.700 ευρώ η εισφορά παραμένει στο 3%, ενώ όσοι παίρνουν κάτω από 1.400 ευρώ δεν έχουν καμία επιβάρυνση.

2.Επιβολή "εξτρά" εισφοράς σε όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών.

Η εισφορά αυτή -που θα είναι από 6% έως 10%- επιβάλλεται στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Σημειώνεται πως:
Οι παρακρατήσεις υπολογίζονται στο συνολικό ποσό της σύνταξης, όπως διαμορφώνεται μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.
Η παρακράτηση διακόπτεται όταν ο συνταξιούχος συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του.
Το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση της εισφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.700 ευρώ.
Εξαιρούνται της εισφοράς όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής σχέσης ή αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας. Επιπλέον εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το Εξωιδρυματικό Επίδομα ή το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας (του άρθρου 42 του ν. 1140/1981) ή το επίδομα ανικανότητας (του άρθρου 54 του π.δ.169/2007).
Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και στους συνταξιούχους του ΕΤΑΤ που λαμβάνουν σύνταξη σε υποκατάσταση κύριας. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 3863/2010.


3. Καθιέρωση μηνιαίας εισφοράς υπέρ ανεργίας, που καταβάλλεται από αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ταμείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί στον ΟΑΕΔ Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια.
Με τα χρήματα αυτά θα χορηγείται βοήθημα σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών.


4. Αύξηση της εισφοράς υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα. Η εισφορά θα πάει από το 4% στο 5% με την επιβάρυνση να είναι 0,5% για τους εργαζόμενους και 0,5% για τους εργοδότες. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει εφαρμογή στους μισθωτούς ανεξάρτητα από τον χρόνο υπαγωγής τους στην ασφάλιση. Κατά συνέπεια ισχύει τόσο για τους παλαιούς (δηλαδή όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992) όσο και για τους νέους ασφαλισμένους (που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την 1η Ιανουαρίου 1993).
Ειδικά για την ασφάλιση των εργατοτεχνιτών οικοδόμων η εργοδοτική εισφορά μετά την προσθήκη σε αυτή της εισφοράς υπέρ ΕΛΔΕΟ διαμορφώνεται σε 3,963%. Aρα η συνολική εισφορά διαμορφώνεται σε 5,793% (εργοδότη 3,963% και ασφαλισμένου 1,83%).

5. Περικοπή του εφάπαξ που χορηγούν τα ταμεία πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και της ΔΕΗ. Οι μειώσεις θα αγγίζουν όσους υπέβαλαν αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου 2010 και ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα.

Συγκεκριμένα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπονται τα εξής:
Μείωση κατά 10% του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι απώλειες κατά μέσο όρο είναι 4.000 με 5.000 ευρώ.


Το μέτρο θα αγγίξει και 32.000 άτομα που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν το βοήθημα.
Αντιθέτως δεν πρόκειται να επηρεαστούν περίπου 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει το εφάπαξ.
Μείωση κατά 15% του εφάπαξ που χορηγεί ο φορέας των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Οι απώλειες κυμαίνονται από 10.000 έως 15.000 ευρώ.
Χαμένοι είναι και 1.250 εργαζόμενοι που κατέθεσαν τα χαρτιά τους από τον Απρίλιο της περσινής χρονιάς και μετά και ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα.


Σημειώνεται πως η ρύθμιση για τη μείωση του εφάπαξ μπήκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τη δημοσίευση του Μεσοπρόθεσμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Aρα οι μειώσεις θα εφαρμοστούν και σε τυχόν αποφάσεις για το εφάπαξ που θα βγουν τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης αδειών κυκλοφορίας σε μοτοποδήλατα

Υπεγράφη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η απόφαση με την οποία επανακαθορίζεται η διαδικασία σχετικά με τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις νέες προβλέψεις επιδιώκεται η εναρμόνιση του νομικού καθεστώτος έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων, μετά τις τροποποιήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.



Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αίρονται δυσλειτουργίες που είχαν εντοπιστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες έκδοσης αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων.

ΑΔΕΔΥ: Στο 40% θα φτάσει η μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων

Αναγγέλλει απεργίες ακόμη και μέσα στον Αύγουστο!!!



«Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε δελτίο τύπου προετοιμάζοντας έτσι την κυβέρνηση για ένα «θερμό» καλοκαίρι.
Η ΑΔΕΔΥ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Βενιζέλου για τα νέα μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων:

«Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.
Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας.
Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μάσκες έπεσαν οριστικά.
Ο Υπουργός Οικονομικών ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποσύρει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, επανήλθε σήμερα αιφνιδιαστικά δημιουργώντας τετελεσμένα ενόψει νέου μισθολογίου και ναρκοθετώντας κάθε απόπειρα διαλόγου» αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Απάντηση στο «πάγωμα πληρωμών»

«Η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταβληθεί».



«Η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταβληθεί πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας ουσιαστικά στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατία για «πάγωμα πληρωμών» στο δημόσιο στις 28 και 29 Ιουλίου, που έκανε παράλληλα λόγο για «λογιστικές αλχημείες» της κυβέρνησης.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρεται στην εντολή του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών στις εφορίες να παγώσουν για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Ιουλίου, κάθε πληρωμή.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση – απάντησή του:
«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταβληθεί πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, κανονικά και στην ώρα της.
Ελπίζουμε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος να μη θεώρησε ως σοβαρή την ανακοίνωση της ΝΔ περί αναβολής της καταβολής της μισθοδοσίας».

ΔΗΜΟΣΙΟ: "Κόβουν" επιδόματα

Σύμφωνα με τροπολογία των Υπουργών κ.κ. Βενιζέλου και Ρέππα.


Μειώνεται από 10% έως 50% από 1 Ιουλίου 2011 το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση» από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.



Σύμφωνα με την τροπολογία από 1-7-2011 μειώνονται:
- 50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ
- 30% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων καθώς και των υπαλλήλων των κλάδων των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό ανέρχεται σήμερα σε 208 ευρώ.
- 25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων που κυμαίνεται από 140 ευρώ έως 388 ευρώ.
- 20% το ποσό του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ που κυμαίνεται από 316 ευρώ έως 426 ευρώ. Επίσης κατά το ίδιο ποσοστό μειώνεται το ερευνητικό επίδομα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που κυμαίνεται από 136 ευρώ έως 385 ευρώ, του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που κυμαίνεται από 172 έως 394 ευρώ.
- 20% του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που κυμαίνεται από 355 ευρώ έως 450 ευρώ, του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας που σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που κυμαίνεται από 179 ευρώ έως 464 ευρώ, του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 364 ευρώ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ που κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ που κυμαίνεται από 80 έως 110 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που κυμαίνεται από 125 ευρώ ως 364, του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής που κυμαίνεται από 258 ευρώ 328 ευρώ, του ειδικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ που κυμαίνεται από 118 ευρώ ως 153 ευρώ.
- 15% του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών που ανέρχεται στα 500 ευρώ, του ειδικού μουσικού επιδόματος του μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ που σήμερα είναι 647 ευρώ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που σήμερα είναι 426 ευρώ.
- 10% των ποσών που χορηγούνται έως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών που κατά μέσο όρο είναι 700 ευρώ
- 30% των ποσών που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.


ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα μαζί με ...κατεψυγμένες πατάτες

Το παράνομο φορτίο είχε προορισμό την Ιταλία.


Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε νταλίκα-ψυγείο από την Βουλγαρία με κατεψυγμένες πατάτες, ανακάλυψαν οι άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου της Ηγουμενίτσας σήμερα το βράδυ.

Το παράνομο φορτίο είχε προορισμό την Ιταλία.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι, η συμπεριφορά του Βούλγαρου οδηγού, κίνησε τις υποψίες των λιμενικών οι οποίοι έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στην νταλίκα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατασχέθηκαν περίπου 250.000 πακέτα τσιγάρα, ενώ ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη.
Η ακριβής καταμέτρηση θα γίνει το πρωί παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

ΤΑΞΙ: Συνεχίζουν την απεργία

Άκαρπη απέβη τελικά η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν την επ' αόριστον απεργία τους.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα ... ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο».


Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους.
«Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα, να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια, να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς, να σταματήσει η πολιτεία να μιλάει για «μαύρο χρήμα» στις μεταβιβάσεις των αδειών.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει"

Για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών φορέων της Άρτας, όπου επισκέπτεται την Παρασκευή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στα οφέλη της συμφωνίας των Βρυξελλών, λέγοντας πως η Ελλάδα πέτυχε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει δοθεί στη σύγχρονη ιστορία και υπογράμμισε ότι χάρη σε αυτό, η χώρα μπορεί πια να λειτουργεί με ασφάλεια.
Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει την Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων οτι «τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε λάθος πολιτικές του παρελθόντος και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τα υπουργεία, αλλά να υπάρχει πολιτική αποκέντρωσης.
Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να παρέχει τα αναπτυξιακά εργαλεία στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Υπογράμμισε, δε, ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρέπει να πιάνει τόπο ακόμη και το τελευταίο ευρώ.