Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ένωση Ασπροπύργου-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (κύπελλο)


Με 2-0 κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα την Ένωση Ασπροπύργου και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Naumets στο 18΄ και Παμλίδης 37΄.


ΠΑΣ Γιαννινα: 
Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος (Πήλιος 62′), Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο, Καρτάλης, Νάουμετς, Λιάσος, Παμλίδης, Λεό.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, συνελήφθησαν συνολικά -8- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 31χρονος αλλοδαπός, ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δύο αλλοδαποί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και -14- άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν σε υπαίθριες καβάτζες και κατασχέθηκαν -58- φιξάκια ηρωίνης, βάρους (326,4) γραμμαρίων και (39) φιξάκια κοκαΐνης, βάρους (36) γραμμαρίων, έτοιμα προς διακίνηση ενώ επιπρόσθετα κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.400) ευρώ και (11) κινητά τηλέφωνα
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε «σκληρές» ναρκωτικές ουσίες στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (01.10.2019), από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν ένας 31χρονος αλλοδαπός ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης καθώς και επτά άτομα, πέντε ημεδαποί (τρεις άνδρες ηλικίας 39, 37 και 29 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 33 και 35 ετών) και δύο αλλοδαποί (ένας 22χρονος και μία 40χρονη), όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων μελών του εγκληματικού δικτύου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα ακόμη δύο 30χρονοι αλλοδαποί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και -14- άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από την οργάνωση.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας "προφίλ" των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του 31χρονου αρχηγού, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου προσδιορίζεται ότι διακίνησαν (1.150) περίπου γραμμάρια ηρωίνης και (30) περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, τους τελευταίους πέντε μήνες.
Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, ο αρχηγός της οργάνωσης προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από την Αλβανία, τις διαμοίραζε σε επιμέρους μικρότερες ποσότητες, αποκρύπτοντας αυτές σε υπαίθριους χώρους «καβάτζες» και ακολούθως τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν τα ναρκωτικά σε τοξικομανείς στη ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αποτροπής τυχόν εντοπισμού.
Σημειώνεται δε ότι τα μέλη των οργανώσεων, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων»), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπαίθριους χώρους «καβάτζες» καθώς και στη κατοχή των δραστών τα παρακάτω:
(58) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρος (326,4) γραμμαρίων, έτοιμες προς διακίνηση
(39) συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (36) γραμμαρίων, έτοιμες προς διακίνηση
το χρηματικό ποσό των (3.400) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
(11) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη και ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να προμηθευτεί ναρκωτικά από την οργάνωση ενώ όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης -12- μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους από το πρωί της Πέμπτης


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
2. Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος 50χρονης στην Πρέβεζα


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, μίας 34χρονης και ενός 64χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση τηλεφωνικής απάτης στην Πρέβεζα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, μίας 34χρονης και ενός 64χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, χθες (01-10-2019) το πρωί, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε φαρμακείο στην Πρέβεζα και προσποιούμενος ότι είναι γνωστός των ιδιοκτητών, παρήγγειλε προϊόντα.
Στη συνέχεια, επικαλούμενος με ψευδή στοιχεία, ότι κατέθεσε εκ παραδρομής σε τραπεζικό λογαριασμό μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για την αγορά των προϊόντων, ζήτησε την επιστροφή του συγκεκριμένου ποσού, εξαπατώντας τους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Πρεμιέρα με την θεατρική παράσταση το "Μουζικουέντο" στο Θέατρο Actina το Σάββατο 5 Οκτώβρη, ώρα 21:00


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας παράσταση στο Θέατρο Actina.
Το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 21:00' σας καλούμε να απολαύσετε το "Μουζικουέντο" μια παράσταση που έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων στην καλοκαιρινή περιοδεία!!!
Έπειτα από την ψυχική σας τέρψη έχουμε φροντίσει να καλέσουμε και τον Θεό Διόνυσο!
Στο τέλος της παράστασης με την συνοδεία οίνου θα μοιραστούμε την χαρά μας μαζί σας!!!
Πρόκειται για το “Μουζικουέντο” της Χάρις Μέγα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό.
Το έργο μας μεταφέρει αρκετά μηνύματα όπως την σημασία της συγχώρεσης, την δύναμη της τόλμης, την δικαιοσύνη, την υπεράσπιση του αδυνάτου, την οικολογική συνείδηση.
Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό.
Τρεις μουσικοί- ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν 1 ώρα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και μας παίρνουν μαζί τους στην ιστορία τους.
Μία μοναδική παράσταση που υπόσχεται να ξετρελάνει τα παιδιά και να μαγέψει τους μεγάλους.
Συντελεστές της 1ης επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Actina
Έργο: Μουζικουέντο
Συγγραφέας: Χάρις Μέγα
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Φωνητική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα
Μουσική πρωτότυπη: Χάρις Μέγα
Κοστούμια: Λεωνίδας Θεοδωρίδης
Σκηνικά: Αθηνά Τσικνιά
Ειδική κατασκευή παπουτσιών νάνου: Φόνη Βραζέλη
Φωτογραφίες: Κατερίνα Φλωράκη
Αφίσα: Γιάννης Ταγματάρχης
Παίζουν οι μουσικοί-ηθοποιοί: Ειρήνη Δόβα
Μαριαλένα Ευαγγελάκη
Χάρις Μέγα
Λίγα λόγια για το έργο
Ζούσε κάπου, κάποτε ένας γεωργός φτωχός, μα τυχερός και τολμηρός που είδε τη ζωή του ν’ αλλάζει
διαπαντός όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να επισκεφτεί τα ξακουστά τσακίδια. Το ταξίδι του ήταν
μακρύ κι ο δρόμος σκοτεινός μα να’ σου μπροστά του ένας περίεργος βοσκός και ένας σκύλος φοβερός
και τρομερός. Η ανάγκη του όμως τον οδήγησε μέχρι την καλύβα του τρομερού Μάγου Τσακίδα όπου οι
εκπλήξεις ερχόταν η μια μετά την άλλη. Η μεγάλη του και αθώα καρδιά τον έσωσαν μετά από έναν
σκληρό γύρο από γρίφους, αλλά η μοίρα της άσπλαχνης αδερφής κρεμόταν από τα χέρια του.
Στο χωριό του γεωργού τις αποφάσεις έπαιρναν ο πρόεδρος κι ο παπάς. Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι ο
μεγαλύτερος πλάτανος του στο κέντρο του χωριού έπρεπε να κοπεί. Έτσι είπαν κι έτσι έγινε. Κόψανε
τον γεροπλάτανο και πάνω στις ρίζες του χτίσανε ένα υπερπολυτελές πανδοχείο. Ένα βράδυ όμως από
τα θεμέλια του πανδοχείου περίεργες φωνές άρχισαν να ακούγονται και τα μυστικά όλων απλώνονταν
σε όλο το χωριό. Όταν έπειτα βάλανε και κάψανε τα ξύλα από τον γεροπλάτανο οι φωνές θέριεψαν και η
ανησυχία φώλιασε σε όλων τις σκέψεις.
Τιμωρήθηκε άραγε η άσπλαχνη αδερφή του γεωργού; Παίξανε ξανά τα παιδιά του χωριού γύρω από
τον γεροπλάτανο κρυφτό;

Πληροφορίες:
Σάββατο 5/10 στις 21:00
Διάρκεια:60'
Χώρος: Θέατρο ACTINA
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Ιωάννινα, 45221
Είσοδος: ενήλικες 10€, παιδιά 5€
Ιστότοπος: www.theatroactina.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr
Τηλ. ταμείου: 6974865401

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου στην υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο


Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου έλαβε η υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Να λειτουργήσει Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα


Ένα σημαντικό αίτημα, αίτημα καίριας σημασίας για την μεταλυκειακή Εκπαίδευση και ένταξη στην αγορά εργασίας, συζήτησε διεξοδικά θέτοντας κάθε πτυχή του για την τελική υλοποίηση η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Βούτσινο.
Πρόκειται για την ίδρυση και λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής με έδρα τα Ιωάννινα, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες ολόκληρης της βορειοδυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι σήμερα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής λειτουργούν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τόσο η ηγεσία του Υπουργείου, όσο και η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης είδαν θετικά το αίτημα και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι υλοποίησης (ειδικότητες, κτιριακά, προσβασιμότητα) από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Επίσης στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Διγαλάκη, αρμόδιο για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Γιάννενα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα προσέλευσης 8:15



Μετά την αυξημένη ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του αλλά και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, το ΕΚΑΒ – Παράρτημα Ιωαννίνων διοργανώνει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 (ώρα προσέλευσης 08:15) στο κτίριο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου (Αρχοντικό Μισίου, Ασωπίου 9, έναντι Γυαλί Καφενέ) εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Πρώτες Βοήθειες για τον πολίτη
 «Επείγουσες Καταστάσεις-Αρχική Εκτίμηση-Αντιμετώπιση».
 Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης – ως μέρος μιας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης  έχει προγραμματιστεί να υλοποιείται μία φορά το μήνα, με αποδέκτες τους συμπολίτες μας.
Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω σεμινάριο να δηλώνουν τη συμμετοχή τους απευθυνόμενοι στο Τμήμα Νοσηλευτικών Υπηρεσιών (Κο Κήττα Δημήτριο) είτε αυτοπροσώπως είτε δια τηλεφώνου (2651054363 - 2651054350), μέχρι και την Δευτέρα 21  Οκτωβρίου 2019 (ώρα 13.00).
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.  

Παραλαβή με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ασθενούς επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στην Πρέβεζα


Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, από το Κ/Ζ ''COSTA DELIZIOSA'' σημαίας Ιταλίας το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. δυτικά ν. Λευκάδας, 69χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ανωτέρω μεταφέρθηκε στο λιμένα Πρέβεζας από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Οι πολιτικές υγείας στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου POLITEIA του ΕΟΠΕ


Ένας από τους σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να καταστεί και ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, προσελκύοντας και αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη που προσεγγίζουν και το μισό δισ. Εντούτοις, από τις έρευνες που αναπτύχθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο των Πολιτικών Επιστημόνων, που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο Europe at the Crossroads: Leadership, Challenges and State of Play και στην ενότητα οικονομία της υγείας, προκύπτει ότι για την σωστή προσέλκυση επενδύσεων και θετικών αποτελεσμάτων για τα δημοσιονομικά της χώρας επιβάλλεται, ένας κεντρικός συντονισμός και ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε η προσπάθεια να είναι ολοκληρωμένη και αποδοτική.
Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν, μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες σε στρογγυλή τράπεζα με επίκεντρο τις πολιτικές υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου POLITEIA: an international conference of political scientists, το οποίο διεξήχθη στις 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019.
Το συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.), συγκέντρωσε στον ίδιο χώρο πάνω από 150 ερευνητές διάφορων ειδικοτήτων και τομέων, για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές που αφορούν την καθημερινότητα και εν γένει την ζωή των σύγχρονων κοινωνιών.
Στην ενότητα για τις πολιτικές Υγείας, προέδρευαν η Ιατρός Ενδοκρινολόγος Δρ. Παρή Ράπτη, Αντιπρόεδρος του Διεπιστημονικού Συμβουλίου και ο αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Βοζίκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε., κος Συμεών Σιδηρόπουλος.
«Τα οικονομικά και οι πολιτικές υγείας θεωρούνται από τους βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης και παραγωγής επιστημονικού προϊόντος από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Ένας μεγάλος αριθμός στελεχών του Οργανισμού ασχολούνται με τις πολιτικές της υγείας, με καθοδήγηση από πολύ έμπειρα στελέχη του χώρου», τόνισε ο κος Σιδηρόπουλος.

Πεϊκή πρόθεση: «Εξαφανίζει» τη στυτική δυσλειτουργία σε μία ώρα


Πολλοί άνδρες, που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, διαπιστώνουν ότι η φαρμακευτική θεραπεία δεν έχει πάντα το ποθητό αποτέλεσμα. Κι αυτό τους προκαλεί μεγάλη απογοήτευση, βάζοντάς τους στον… πάγκο.
Όμως η τεχνολογία δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Η πεϊκή πρόθεση - μία από τις πιο σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές - προσφέρει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, χαρίζοντας εξτρά πόντους… αυτοπεποίθησης στους άνδρες, που ένιωθαν στο περιθώριο της σεξουαλικής ζωής.
Όπως λέει ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας (www.krokkas.gr), η πεϊκή πρόθεση είναι το καλύτερο δώρο για όσους άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης.
«Η πεϊκή πρόθεση αποτελείται από τρία τμήματα και ουσιαστικά μιμείται τον μηχανισμό της φυσικής στύσης και χάλασης. Τα τμήματα, από τα οποία αποτελείται, είναι δύο κύλινδροι, μία δεξαμενή νερού και μια αντλία ελέγχου. Τοποθετείται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του πέους και η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις μία ώρα, απαιτώντας νοσηλεία μίας ημέρας. Η τομή είναι τόσο μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους, που η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή ούτε από τη σύντροφο την ώρα της επαφής. Δίνει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, με ποσοστό ικανοποίησης που ξεπερνά το 93%, σε σχέση με τις άλλες θεραπείες», μας εξηγεί ο κ. Ρόκκας.
Πότε ενδείκνυται