Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Εξοπλισμός του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Η Θεοτόκος» Κόνιτσας από το Ίδρυμα MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION και την εφημερίδα HELLENIC NEWS OF AMERICA

Άνθρωπος, αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμός, εθελοντισμός
Αυτές οι λέξεις συνοδευόμενες από τους MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION, HELLENIC NEWS OF AMERICA κ. Παύλο Κοτρότσιο (πρόεδρος & ιδρυτής των MAGAF, HELLENIC NEWS OF AMERICA), τον κ. Gus Αποστόλου (μέλος του MAGAF), την κα Αφροδίτη Κοτρότσιου, τον κ. Δημήτρη Ντότη (Επικεφαλή Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου), τον κ. Χρήστο Χαλιγιάννη, την κα Ιωάννα Χάσκου, τον κ. Σπύρο Ντότη και την κα Εβίτα Γαβρά, προσέφεραν στον κ. Δημήτρη Καλιακμάνη, Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Η Θεοτόκος» στην Κόνιτσα, 1 αναπηρικό αμαξίδιο και νοσοκομειακό εξοπλισμό.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής, είναι με την μικρή αυτή υλική στήριξη, να βοηθήσουν τους αδύναμους υπερήλικες, στο ηλιοβασίλεμα της ζωής τους, να έχουν έναν αξιοπρεπή επίγειο βίο.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (122,5) γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2016) αργά το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 29χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, επετεύχθη η σύλληψη των δύο δραστών ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (122,5) γραμμαρίων
είκοσι τέσσερα ναρκωτικά χάπια
δύο κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης των δύο δραστών, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθη 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, που αναζητούνταν ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην περιοχή της Άρτας και του Βόλου

Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται και σε άλλη μία περίπτωση απάτης στην περιοχή της Καρδίτσας

Σε συνέχεια του από 14-05-2016 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην περιοχή της Άρτας και του Βόλου, τη σύλληψη για τις υποθέσεις αυτές μίας 52χρονης ημεδαπής και τον σχηματισμό σε βάρος της δικογραφίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ανακοινώνονται τα παρακάτω:
σήμερα (18-05-2016) το πρωί συνελήφθη η 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, συνεργός της 52χρονης, η οποία αναζητούνταν κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης.
τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται και σε άλλη μία υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε την 13-04-2016 στην Καρδίτσα σε βάρος 67χρονης ημεδαπής, από την οποία απέσπασαν με την ίδια μεθοδολογία το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20, 28 και 33 ετών ενώ αναζητείται και ένας 22χρονος συνεργός τους 
Για τη διάπραξη της ληστείας χρησιμοποίησαν όχημα που προσομοίαζε με αστυνομικό και προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς

Συνελήφθησαν, χθες (17.05.2016) αργά το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρείς ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20, 28 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντιποίησης αρχής.
Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και έναν 22χρονο συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς και έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους.
Ειδικότερα, χθες (17.05.2016) το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (στην περιοχή Χαλκιάδων Άρτας), οι δράστες, χρησιμοποιώντας όχημα που προσομοίαζε με αστυνομικό και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με επιβάτες δύο ημεδαπούς (άνδρας-γυναίκα ηλικίας 31 και 35 ετών) και τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (22.000) ευρώ, με τη χρήση σωματικής βίας.
Η ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών επετεύχθη στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, που αξιοποίησε αποτελεσματικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε να συλλάβει άμεσα τους τρεις από αυτούς.
Η 35χρονη παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το 12o Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στο κτήμα του Β. Καρρά στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ 13
65302 
ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ.2510222971
E-MAIL : tsiapa4@yahoo.gr
panipirotikikavalas@yahoo.com          
Καβάλα  9/3/2016               Αρ. πρωτ.
  ΠΡΟΣ  ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
12o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
 
«Ελάτε να ανταμώσουμε, να  ιδωθούμε,
να τα πούμε, να τα πιούμε και να χορέψουμε»

   Ηπειρώτες, Ηπειρώτισσες,
   Σας προσκαλούμε στο 12o Αντάμωμα Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης  που  θα    πραγματοποιηθεί  την Κυριακή  19 Ιουνίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στο κτήμα του Β. Καρρά στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώνει  ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης  με την ορχήστρα του  και στο τραγούδι ο καταξιωμένος εκπρόσωπος της δημοτικής μας παράδοσης Γιάννης Παπακώστας.
Τα χορευτικά  των  συλλόγων θα παρουσιάσουν χορούς από όλες τις περιοχές της Ηπείρου  και μετά θα ακολουθήσει ολοήμερο παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι.
Λόγω του τριημέρου εάν κάποιοι σύλλογοι που είναι από μακριά   θελήσουν να έρθουν  από το Σάββατο ως εκδρομή  να μας  ενημερώσουν.
Περισσότερες πληροφορίες  και αναλυτικό πρόγραμμα  θα σταλούν αργότερα σε αυτούς που θα μας  απαντήσουν ότι θα συμμετέχουν.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα καλύψουν το κόστος της συμμετοχής οι ίδιοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσιάπα Σπυριδούλα κιν. 6976719144, σταθ. 2510 233626
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ζεινοπούλου Ρόη κιν.6947277705

ΤΑΜΙΑΣ: Δερβένης  Κώστας κιν. 6974186378

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, για την Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                 
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους αλλά και τους διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες του Πόντου. 
Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. 
Εκατοντάδες χιλιάδες αθώων ανθρώπων εκτοπίστηκαν ή αφανίστηκαν από το λυσσαλέο μίσος που γεννά ο εθνικισμός και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός.
Οι Έλληνες του Πόντου βίωσαν μέσα σε πολύ σκληρές συνθήκες τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. 
Αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να στήσουν τη ζωή τους από την αρχή και στάθηκαν όρθιοι, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου.

Η ιστορική μνήμη αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για την αποφυγή της επανάληψης αντίστοιχων γεγονότων που στοιχειώνουν την ανθρωπότητα και αποτελούν πισωγύρισμα από τον δρόμο της ειρήνης και της προόδου. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση της Αριστεράς προβάλλουν σε κάθε ευκαιρία το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο.

Δήμος Πωγωνίου: Διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Πωγωνίου τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBAFEAD)».
Όλοι οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και θα πρέπει να μεταβούν στο κλειστό γυμναστήριο Καλπακίου για την παραλαβή των προϊόντων. 
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη και Παρασκευή 9:00 με 14:00. 

Το πρόγραμμα του 14ου Preveza Jazz Festival

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του 14ου Preveza Jazz Festival που, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 έως και τις 29 Μαΐου 2016.

Έναρξη: 21:00 Στην παραλία Πρέβεζας μπροστά στα Δικαστήρια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το ΚΟΙΝΟ
Στη  φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

21:30 Σπύρος Γάτος (Πρέβεζα)
22:00 Kratochvil / Ackerman (Τσεχία)
23:00 Idra Kayne (Eλλάδα)

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

21:00 Pol Belardi's Force (Λουξεμβούργο)
22:00 Ineke / Dimitriadis / Stanik / Guilfoyle Group (Ολλανδία)
23:00 Funky Lab (Eλλάδα)

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

21:00 Naoko Sakata Trio (Σουηδία)
22:00 Beat Kaestli & Marc Perrenoud Trio (Ελβετία)
23:00 Blue Tone Quartet (Πρέβεζα)
Με αφορμή το φεστιβάλ θα επισκεφτεί την Πρέβεζα ο πρέσβης της Eλβετίας στην Eλλάδα, κ. Hans-Rudolf Hodel καθώς και η ακόλουθος της Σουηδικής πρεσβείας κα Ελένη Γουλτίδου.
Οργάνωση: Δήμος Πρέβεζας, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Preveza Jazz Festival.
Υπό την αιγίδα των πολιτιστικών τμημάτων των Πρεσβειών Τσεχίας  Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Σουηδίας και Ελβετίας.
Παρακολουθήστε τα νέα του Preveza Jazz Festival στις παρακάτω διευθύνσεις: http://prevezajazzfestival.wix.com/home

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εφοριακών, την Πέμπτη 19 Μαΐου

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, διεκδικώντας οι φορολογικές υπηρεσίες να βρίσκονται εντός του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων: 
«Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ,κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών. Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας».

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Αιγύπτου που εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Σκόπευε να διευκολύνει την προώθηση στο εξωτερικό έξι αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής

Έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, σκόπευε να προωθήσει στο εξωτερικό έναντι αμοιβής, ένας αλλοδαπός, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Αιγύπτου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για το αδίκημα της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, χθες (17-05-2016) αργά το βράδυ, συνέλαβαν, έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, τον ανωτέρω δράστη.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος Αιγύπτιος, φρόντισε για την μεταφορά των έξι υπηκόων Συρίας (ηλικίας 19, 22, 36, 41, 43 και 51 ετών), οδικώς από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να διευκολύνει την μετάβασή τους στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, κατείχαν και επέδειξαν, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστές ταυτότητες Ρουμανίας ενώ είχαν εφοδιαστεί και με ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
έξι ταυτότητες Ρουμανίας
έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια
δύο κινητά τηλέφωνα και
εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Κατσικά Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (17-05-2016) το απόγευμα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, κατελήφθη ο 26χρονος να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί βραδινές ώρες της 29/30-04-2016 από την πόλη των Ιωαννίνων.
Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Παγκόσμια αναγνώριση για το IVF EMBRIO MEDICAL CENTER

Διεθνής αναγνώριση για το πρωτοποριακό έργο των Ελλήνων  γυναικολόγων στον τομέα  της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αποτελεί η υποψηφιότητα  σε παγκόσμιο διαγωνισμό ιατρικού τουρισμού του  IVF Embio Medical Center,  ως η«Καλύτερη Κλινική Εξωσωματικής της Χρονιάς»!
Η υποψηφιότητα του  IVF Embio Medical Center  αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, κάνει τη διαφορά και πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής!
Το IVF Embio Medical Center, με επιστημονικό διευθυντή τον γυναικολόγο Δρ. Θάνο Παράσχο,  έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και πρωτοποριακό επιστημονικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο διεκδικεί τον τίτλο της  «Καλύτερης Κλινικής Εξωσωματικής της Χρονιάς» στη διασυνοριακή αναπαραγωγική φροντίδα, σε παγκόσμιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 26 Μαΐου.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής συνδιοργάνωσε με το Αρχείο Ελληνικού Χορού, με απόλυτη επιτυχία, την ημερίδα και χορευτική εκδήλωση ''Η παραδοσιακή κοινοτική κουλτούρα, αφετηρία για σύγχρονες πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης'', το Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τυχεροί θεωρούνται όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Παλαιού Μηχανουργείου του Δήμου Λαυρεωτικής, στο Λαύριο, καλεσμένοι του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτκής και του Αρχείου Ελληνικού Χορού, στην ημερίδα  ''Η παραδοσιακή κοινοτική κουλτούρα, αφετηρία για σύγχρονες πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης'' και την επακολουθήσασα χορευτική εκδήλωση, που ήταν  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς, του Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής Μανώλη Λαμπίρη, του βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λούκα, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Βαγγέλη Παππά και της Γραμματέα του Αρχείου Ελληνικού Χορού Μίκας Παππά Σέβου.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του Αρχείου Ελληνικού Χορού Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το πως η παράδοση και η παραδοσιακή κουλτούρα μπορούν να αποτελέσουν κινητήριες δυνάμεις,  για σύγχρονες πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Αρχείου Ελληνικού Χορού Χρήστος Τεντζεράκης, για τη σχέση του παραδοσιακού τραγουδιού με την πρόοδο και ανάπτυξη κάθε τόπου, αλλά και περιφέρειας, και το πως πρέπει να συνδιάζεται με τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής και η Γραμματέας του Αρχείου Ελληνικού Χορού Μίκα Παππά Σέβου, που αναφέρθηκε στα θέματα της τουριστικής προβολής κάθε περιοχής μέσω της παράδοσης, της μουσικής και των τραγουδιών.
Από την Πανηπειρωτική Συμομοσπονδία Ελλάδος παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας. Παρευρέθει ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας Κώστας Οικονόμου.

Στην χορευτική εκδήλωση που ακολούθησε χόρεψαν τα τμήματα παιδικό,  εφηβικό και ενηλίκων του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής και η Ένωση Θηρέων Λαυρεωτικής και Μεσογαίας, Αττικής «Η Άγια Ειρήνη» και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Λαυρίου.
Με την ολοκλήρωση της χορευτικής εκδήλωσης ακολούθησε χορός για όλους.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής βράβευσε με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής Λαυρεωτικής, διατελέσαντες Προέδρους αποδημικών Συλλόγων από άλλες περιοχές της χώρας, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής
Ακολούθησε κέρασα με ηπειρώτικα εδέσματα και τσίπουρο, που προσέφερε ο Σύλλογος και με την ευγενή χορηγία του Δήμου Λαυρεωτικής και Ηπειρωτών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Και επειδή ο Σύλλογος των Ηπειρωτών της Λαυρεωτικής, δεν ξεχνά και τη κοινωνική του αποστολή, μαζί με το Αρχείο Ελληνικού Χορού, συγκέντρωσαν και διένειμαν ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις επαθείς και έχουσες ανάγκες  οικογένειες του Λαυρίου. 
Αξίζουν πολλά εύσημα και  συγχαρητήρια  στο Δ.Σ. του Συλλόγου και τον εξαίρετος Πρόεδρος Μανώλη Λαμπίρη, για το κοινωνικό έργο και προσφορά τους και που έχει καταγραφεί και βαθμολογείται με άριστα, από το σύνολο της κοινωνίας της Λαυρεωτικής.