Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

O Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής συνδιοργάνωσε με το Αρχείο Ελληνικού Χορού, με απόλυτη επιτυχία, την ημερίδα και χορευτική εκδήλωση ''Η παραδοσιακή κοινοτική κουλτούρα, αφετηρία για σύγχρονες πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης'', το Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τυχεροί θεωρούνται όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Παλαιού Μηχανουργείου του Δήμου Λαυρεωτικής, στο Λαύριο, καλεσμένοι του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτκής και του Αρχείου Ελληνικού Χορού, στην ημερίδα  ''Η παραδοσιακή κοινοτική κουλτούρα, αφετηρία για σύγχρονες πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης'' και την επακολουθήσασα χορευτική εκδήλωση, που ήταν  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς, του Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής Μανώλη Λαμπίρη, του βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λούκα, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Βαγγέλη Παππά και της Γραμματέα του Αρχείου Ελληνικού Χορού Μίκας Παππά Σέβου.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του Αρχείου Ελληνικού Χορού Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το πως η παράδοση και η παραδοσιακή κουλτούρα μπορούν να αποτελέσουν κινητήριες δυνάμεις,  για σύγχρονες πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Αρχείου Ελληνικού Χορού Χρήστος Τεντζεράκης, για τη σχέση του παραδοσιακού τραγουδιού με την πρόοδο και ανάπτυξη κάθε τόπου, αλλά και περιφέρειας, και το πως πρέπει να συνδιάζεται με τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής και η Γραμματέας του Αρχείου Ελληνικού Χορού Μίκα Παππά Σέβου, που αναφέρθηκε στα θέματα της τουριστικής προβολής κάθε περιοχής μέσω της παράδοσης, της μουσικής και των τραγουδιών.
Από την Πανηπειρωτική Συμομοσπονδία Ελλάδος παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας. Παρευρέθει ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας Κώστας Οικονόμου.

Στην χορευτική εκδήλωση που ακολούθησε χόρεψαν τα τμήματα παιδικό,  εφηβικό και ενηλίκων του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής και η Ένωση Θηρέων Λαυρεωτικής και Μεσογαίας, Αττικής «Η Άγια Ειρήνη» και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Λαυρίου.
Με την ολοκλήρωση της χορευτικής εκδήλωσης ακολούθησε χορός για όλους.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής βράβευσε με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής Λαυρεωτικής, διατελέσαντες Προέδρους αποδημικών Συλλόγων από άλλες περιοχές της χώρας, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής
Ακολούθησε κέρασα με ηπειρώτικα εδέσματα και τσίπουρο, που προσέφερε ο Σύλλογος και με την ευγενή χορηγία του Δήμου Λαυρεωτικής και Ηπειρωτών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Και επειδή ο Σύλλογος των Ηπειρωτών της Λαυρεωτικής, δεν ξεχνά και τη κοινωνική του αποστολή, μαζί με το Αρχείο Ελληνικού Χορού, συγκέντρωσαν και διένειμαν ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις επαθείς και έχουσες ανάγκες  οικογένειες του Λαυρίου. 
Αξίζουν πολλά εύσημα και  συγχαρητήρια  στο Δ.Σ. του Συλλόγου και τον εξαίρετος Πρόεδρος Μανώλη Λαμπίρη, για το κοινωνικό έργο και προσφορά τους και που έχει καταγραφεί και βαθμολογείται με άριστα, από το σύνολο της κοινωνίας της Λαυρεωτικής.