Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γιάννης Ντόντης: «Δεν συντρέχει κανένα νομικό κώλυμα ως προς την υποψηφιότητα»

Ντόντης Ιωάννης
υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Οι προπαγανδιστές μιας σάπιας και ήδη καταδικασμένης από τους πολίτες λογικής, εναγωνίως προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.
Το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούν επίμονα και επανειλημμένα για «δήθεν υπηρεσιακό κώλυμα» του υποψηφίου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Γιάννη Ντόντη.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Πωγωνίου ότι όλα αυτά κρύβουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποτελούν άθλια προπαγάνδα που μοναδικό σκοπό έχουν να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία της Παράταξής μας «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» δημιουργώντας σύγχυση και αμφιβολία στην κοινωνία.
Δεν τους περνάει και σε λίγες ώρες με την κατάθεση του Συνδυασμού μας, θα καταπέσει πλήρως η ανεύθυνη δήθεν επιχειρηματολογία που παρουσιάζουν.
Ας είναι προσεκτικότεροι.
Για να τελειώνουμε μια και καλή με το ανύπαρκτο «ζήτημα» του ασυμβίβαστου, να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η Πολιτεία έχει τους ανεξάρτητους θεσμούς της και
λειτουργεί με τις επιταγές του Συντάγματος.
Έτσι, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με έγγραφό του με αρ. πρωτ. 179/Φ. ΣΤ από 24/1/2014, σε σχετικό ερώτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν συντρέχει κανένα νομικό κώλυμα ως προς την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Ντόντη για το Δήμο Πωγωνίου.
Αρακτηριστικά στο έγγραφο αναφέρεται ότι: ο κ. Ντόντης Γιάννης «…έχει την δυνατότητα και τούτο είναι απολύτως συμβατό με το πνεύμα του Νόμου, να είναι υποψήφιος Δήμαρχος σε οποιονδήποτε άλλο Δήμο της Π.Ε. Ιωαννίνων, πλην βεβαίως του Δήμου Ιωαννιτών».
Όποιος ενδιαφέρεται για την αλήθεια των πραγμάτων μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια Υπηρεσία και να ενημερωθεί σχετικά.
Στις 18 Μαΐου το Πωγώνι αλλάζει σελίδα.
Η Παράταξή μας με τα έμπειρα και ικανά στελέχη της, με τις ξεκάθαρες και ουσιαστικές θέσεις που προβάλλει, με την ανάδειξη και την καθημερινή διεκδίκηση της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων για το συλλογικό συμφέρον του τόπου, είναι πλέον πλειοψηφία στο Πωγώνι.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος


Γιάννης Ντόντης

Τα μέτρα που ΔΕΝ μας λένε – Πάγωμα μισθών, μειώσεις συντάξεων, απολύσεις στο Δημόσιο

Από που θα απολυθούν οι 11.000 υπάλληλοι του δημοσίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015

Μπορεί το πρωτογενές πλεόνασμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να προέκυψε και η κυβέρνηση να το... μοιράζει όμως η χώρα παραμένει σε τροχιά ελλείμματος και μάλιστα μεγάλου.
Έτσι δεν είναι δυνατό παρά να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι Μνημονιακοί νόμοι που έχουν ήδη αποφασιστεί και ψηφιστεί.
Κάπως έτσι μέσα στους επόμενους 12 μήνες έρχονται μια σειρά από μέτρα τα οποία η κυβέρνηση φροντίζει με την επικοινωνιακή επίθεση των παροχών μέσω πλεονάσματος και των προσλήψεων να κρύψει κάτω απ' το χαλί.

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός με ηρωίνη

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (36,5) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (24-04-2014) το απόγευμα στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 33χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη (σε μορφή βράχου), βάρους 36,5 γραμμαρίων,  καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπλα, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των 12.955 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (24-04-2014) αργά το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, χθες αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε ο 40χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, κατάπιε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες «φιξάκια» που περιείχαν ναρκωτική ουσία, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Στην κατοχή του και σε έρευνα που ακλούθησε στο σπίτι του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα (1) πιστόλι μάρκας “reck” διαμετρήματος (9) mm.
• ένα κυνηγετικό όπλο (φλόμπερ).
• επτά (7) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
• (69,1) γραμμάρια κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης), σε διάφορες συσκευασίες.
• (1,2) γραμμάρια ηρωίνης σε φιξάκια.
• (63) ναρκωτικά χάπια.
• το χρηματικό ποσό των (12.955) ευρώ.
• μία σπάθα και ένα στιλέτο.
• δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
• διάφορα σύνεργα ναρκωτικών ουσιών (συσκευασίες κλπ).
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος επρόκειτο να διοχετεύσει τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών σε τοξικομανείς στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Bild: «Ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα»


Κόντρα στις περισσότερες γερμανικές εφημερίδες που αναφέρουν πως τώρα αρχίζει η συζήτηση για το χρέος, η Bild σχολιάζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας καθώς οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα».
Η εφημερίδα Bild σχολιάζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας καθώς οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται:
«Παντού ανθεί η διαφθορά. Οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε. Τα συνδικάτα μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας. Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό. Όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. (Αντιθέτως:) Ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς».


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

140 ευρώ (καθαρά) το εκλογικό επίδομα των ενστόλων

130-140 ευρώ καθαρά, το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας των εκλογών.

Στα 210-220 ευρώ μικτά, περίπου 130-140 ευρώ καθαρά, θα ανέλθει το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.
Πηγές τους υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτουν πως ήδη έχει «κοπεί» από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε περίπου 70.000 δικαιούχους.
Τα στελέχη των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης τις καταστάσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει ζητηθεί και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους λιμενικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε περίπου 55.000 αστυνομικούς, 8.500 πυροσβέστες, 4.000 λιμενικούς και 1.500 πολιτικούς υπαλλήλους. 
Δεν θα το πάρουν όσοι βρίσκονται σε αναρρωτικές ή σε έκτακτες άδειες.
Από τις 24 Μαρτίου 2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., με έγγραφό της προς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Οικονομικών, προς τα πολιτικά κόμματα και την αστυνομική ηγεσία, ζητούσε τον καθορισμό του ύψους του εκλογικού επιδόματος και τον χρόνο καταβολής του.
Μετά τη νέα εξέλιξη φαίνεται να παίρνουν απάντηση για το πρώτο σκέλος σχετικά με το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και αναμένουν αυτή για το δεύτερο, το χρόνο καταβολής, ο οποίος φαίνεται να προσδιορίζεται πριν από την εκλογική διαδικασία ή λίγο μετά.


ΠΗΓΗ: www.e-typos.com

Τελευταία αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με γιορτή του ποδοσφαίρου στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ζωοδόχος 27-04-14/17:00), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Δαβάκης-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 27-04-14/17:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Πεντέλη- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 27-04-14/17:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου με την Πίνδο Κόνιτσας (26-04-14/17:00) για την 34η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνική

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΠΑΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Κυριακή 27 Απριλίου 2014 
Ραφταναίοι-Περίβλεπτος (15:00)    
Αγία Μαρίνα-ΑΠΟΕΛ (17:00)    
Πεντέλη-Κεφαλόβρυσο (17:00)    
ΠΑΟ Κόνιτσας-Σταυράκι (17:00)    
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ζωοδόχος (17:00)    
Ανάργυροι-Αμπελόκηποι (17:00)    
Δαβάκης-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (17:00)    
Ασβεστοχώρι-Βουνοπλαγιά (17:00)    
Αμφιθέα-Πρωτόπαπα (17:00)    

Το πρόγραμμα 34ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 26 Απριλίου 2014 
Προοδευτική Περάματος-Λαψίστα (17:00)    
Ροδοτόπι-Κάστρο (17:00)    
Θύελλα Ελεούσας-Κόντσικα (17:00)    
Πεδινή-Κουτσελιό (17:00)    
Χαροκόπι-Κρύα (17:00)    
Α.Ε. Μικρασιατών-Α.Ο. Ανατολής (17:00)    
Σερβιανά-Α.Ο. Βελισσαρίου (17:00)    
Καλπάκι-Πίνδος Κόνιτσας (17:00)    
Ατρόμητος '95-Θύελλα Κατσικά (19:15)    

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 28 Απριλίου

Την 28-04-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 17-04-2014 συνεδριάσεως.
1. Διεξαγωγή δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση του οικήματος του πρώην Αγροτικού Κτηνιατρείου Δελβινακίου.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 01-04-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου προς Κατάρα», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-04-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση οδικού δικτύου Καλπάκι – Κόνιτσα – Όρια νομού», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

Ξεκινούν οι εργασίες στην εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων (θέση «Παλιοβούνα»)

Βασικό σκοπό έχουν τη συγκράτηση των βράχων που καταλήγουν στο οδόστρωμα

Εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που σημειώνονται στην εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων στη θέση «Παλιοβούνα», που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι, πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Όσον αφορά τις εργασίες, έχουν ως βασικό σκοπό τη συγκράτηση των βράχων που προέρχονται από τα ανάντη πρανή και καταλήγουν στο οδόστρωμα της οδού.
Με την ολοκλήρωση θα εξασφαλιστεί, σύμφωνα με την περιφέρεια, η ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων και των επιβατών τους. 

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» την Κυριακή 4 Μαΐου, 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών

Μουσικοχορευτική εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου την Κυριακή, 4 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν αφιλοκερδώς:
Το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Βέρδη με τους Δημήτρη Υφαντή και Βαγγέλη Δάκα στο τραγούδι.
Το Πολυφωνικό συγκρότημα «ΗΝΟΡΟ».
Τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Πωγωνίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθούπουλης και το Πωγωνήσιο νεανικό μουσικό συγκρότημα «ΤΣΟΥΝΑΜΙ».
Πρόκειται για μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται στην ακριτική Πωγωνιανή, το οποίο χρειάζεται την στήριξη και την εθελοντική προσφορά όλων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, την στήριξη του Δήμου Πωγωνίου και του Λαογραφικού Συλλόγου Πωγωνιανής.

Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές

Από την Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο αριθ. 17/16128-23-4-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι για τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 , τις τυχόν επαναληπτικές αυτών της 25ης Μαΐου 2014 καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014 η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για την περίπτωση αδικαιολόγητης αποχής προβλέπονται κυρώσεις από την εκλογική νομοθεσία.
Ως εκ τούτου όσοι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορέσουν να ψηφίσουν θα πρέπει να εφοδιαστούν με αποδεικτικά στοιχεία της αδυναμίας τους και συγκεκριμένα:
-Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό πρέπει να έχουν σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κλπ.)
-Όσοι απέχουν πάνω από 200 χμ από τον τόπο βασικής τους εγγραφής την ημέρα των εκλογών πρέπει να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση από τον Δήμο όπου βρίσκονται την ημέρα τον εκλογών.
-Όσοι για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει να εφοδιαστούν με σχετικά ιατρικά αποδεικτικά έγγραφα.
-Τέλος οι εκλογείς άνω των 70 ετών δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Για επιπλέον διευκρινήσεις η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύεται και στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου (www.ypes.gr ).

Εορτάζει ο Άγιος Δονάτος πολιούχος Παραμυθιάς, την Τετάρτη 30 Απριλίου

Την Τετάρτη 30 Απριλίου εορτάζεται η εορτή του Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας Πολιούχου και Προστάτη Παραμυθιάς και όλης της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός στην Παραμυθιά.
Την Τρίτη 29 Απριλίου έως 7:00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.
Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου.
Την Τετάρτη 30 Απριλίου το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Άγιος Δονάτος 

Αναστολή προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' Βαθμού

Οι εξαιρέσεις

Δημοσιεύτηκε ο νόμος 4257/2014 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» (ΦΕΚ 93Α') με τον οποίο ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, και θέματα που αφορούν σε προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού.
Ειδικότερα, το άρθρο 78 του ως άνω νόμου, το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 17 του ν. 3870/2010, προβλέπει ότι, oι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28') ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός, που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών Οργάνων.