Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους 498.306,02 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (18-01-2013) το πρωί, στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 57, 37 και 38 ετών, διαχειριστές ομόρρυθμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
 Ειδικότερα σε βάρος των τριών ημεδαπών εκκρεμούσαν εντάλματα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο που ανέρχονται για:
 τον 57χρονο ημεδαπό στο ποσό των 167.408,52 ευρώ
τον 37χρονο ημεδαπό στο ποσό των 171.932,08 ευρώ
τον 38χρονο ημεδαπό στο ποσό των 158.965,42 ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί Φ/Γ οχημάτων με λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) οδηγοί Φ/Γ οχημάτων με επικαθήμενα, διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε παλέτες κάτω από κούτες με πίτες, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχαν σκοπό να διοχετεύσουν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα Φ/Γ οχήματα καθώς και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων.
Η καταμέτρηση των τσιγάρων θα γίνει σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Από σήμερα τα νέα διπλώματα οδήγησης

Αλλάζουν τα πάντα στην διαδικασία απόκτησης αλλά και ανανέωσης διπλώματος οδήγησης (επαγγελματικό ή μη).
Το νέο προεδρικό διάταγμα που τίθενται σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου 2013 προβλέπει την πλήρη εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη Κοινοτική.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τη νέα νομοθεσία, οι αλλαγές στα διπλώματα εστιάζονται στο αυξημένο κόστος, στη μεγαλύτερη δυσκολία των εξετάσεων των υποψηφίων καθώς και στη δημιουργία νέων κατηγοριών.
Επίσης μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) αυξάνονται.
Ενώ θεσπίζεται και η ανανέωση του ερασιτεχνικού διπλώματος κάθε 15 έτη.
Τα νέα διπλώματα οδήγησης έχουν σχήμα πλαστικής πιστωτικής κάρτας με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας. Θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την ΕΕ.
Το δίπλωμα γίνεται ενιαίο με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ. Τα παλιά διπλώματα δε σταματούν να ισχύουν. Όμως θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2033 το αργότερο.
Στη Βρυξέλλες, παρουσιάστηκε χθες το νέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης, το οποίο είναι διαθέσιμο ήδη από σήμερα.

Τουλάχιστον έως το 2016 η έκτακτη εισφορά

Διατήρηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου προαναγγέλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μέτρα όπως η εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσουν για τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια, έως και το 2016, ενώ στην έκθεση του ΔΝΤ προαναγγέλλονται και όλες οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας του φορολογικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Στην έκθεση υπάρχουν αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 - 2016 τα οποία πρόκειται να αποσαφηνιστούν με την κατάρτηση του προϋπολογισμού του 2014 και την επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αναμένονται για το ερχόμενο φθινόπωρο.
Στα μέτρα αυτά, όπως αναφέρεται στην έκθεση, θα μπορούσε να περιλαμβάνεται η επέκταση της ισχύος φορολογικών παρεμβάσεων όπως είναι η εισφορά αλληλεγγύης στο εισόδημα φυσικών προσώπων.
Άλλο μέτρο που αναφέρεται είναι η συνέχιση της μεταρρύθμισης στο σύστημα κοινωνικών παροχών το οποίο όπως τονίζεται παραμένει περίπλοκο και αναποτελεσματικό. Ουσιαστικά προαναγγέλλονται νέες περικοπές στα προγράμματα κοινωνικών μεταβιβάσεων και παροχών.
Επίσης, προαναγγέλλονται παρεμβάσεις όπως η αναθεώρηση των φορολογικών κινήτρων που έχουν παραμείνει, διεύρυνση της φορολογικής βάσης στις επιχειρήσεις, παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο φορολογικό μηχανισμό και οργανωτικές αλλαγές για τη βελτίωση των φορολογικών εισπράξεων.

VPRC: Ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» η εκτίμηση εκλογικής επιρροής φέρνει τα δύο κόμματα ισόπαλα στο 29,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ περνάει μπροστά με 31,6% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
 Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση κανένας συγκεντρώνει 45%, ο Αντώνης Σαμαράς 21,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3% και πέμπτος ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%.
 Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, την απάντηση «κανένα» επιλέγει το 59,6% των ερωτηθέντων, τη ΝΔ το 16,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 8,9%.

Metron Analysis: «Ισοπαλία» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ισοπαλία" Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» , καθώς στην πρόθεση ψήφου η ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις με 0,1%.
 Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 18,8%
ΝΔ: 18,7%
Χρυσή Αυγή: 7,2%
ΠΑΣΟΚ: 5,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  3,8%
ΚΚΕ: 3,6%.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι το 14,8% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,8%.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας Αττικής κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:00 στο Παιδικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας , Ηρακλέους 144 και Αγνώστου Στρατιώτη

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας Αττικής κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:00 στο Παιδικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας , Ηρακλέους 144 και Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του-Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων και κόβει την Πίτα του την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Πιερίας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων. Για τον λόγο καλεί τα μέλη του και τους φίλους του συλλόγου στην αρτοκλασία που θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.
 Αμέσως μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου μας που θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην οδό Σβορώνου 13 (πλησίον ΔΕΥΑΚ δίπλα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης).
 Σας καλούμε λοιπόν να τιμήσετε με την παρουσία σας και την παραπάνω εκδήλωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος             Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Ζήκος        Κατερίνα Περδίκη

H Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:00 π.μ., στα γραφεία της, Στρατηγού Καλλάρη 2, Παραλία Θεσσαλονίκης