Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Καληνύχτα «Τούμπα»,
καλημέρα Champions League
Με γκολ του Λίλα στο 88' "βλέπει" Champions League

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και κάθε προσπάθειά του έπεφτε πάνω στην οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ και δικαιολογημένα δυσανασχετούσαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που πήγαν στην Τούμπα.

 Στο πρώτο ημίχρονο ξεχωρίζουν για τον ΠΑΟΚ, οι φάσεις του σουτ του Σαλπιγγίδη στο 36' που σταμάτησε ο Φεγκρούς και αυτό του Καμαρά από κοντά στο 41', το οποίο σταμάτησε με κόντρα ο Μπέριος.
 Στο δεύτερο το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό και σε αυτό βοήθησε ο ΠΑΣ που άρχισε δειλά-δειλά να κρατά μπάλα και να κερδίζει μέτρα.

Στο  60' η φάση του Κάτσε που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Φεγκρούς.
 Οι επόμενες φάσεις που ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία για το γκολ ήταν αυτή του 72ου λεπτού με το φάουλ του Βούκιτς και φυσικά του 83' με τον Αθανασιάδη να σημαδεύει το δοκάρι μετά τη σέντρα του Κατσουράνη.
Ο Λίλα στο 88ο λεπτό σκόραρε, «παγώνοντας» την Τούμπα γράφοντας το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σιλντελφέλντ, Λάζαρ (68' Αποστολόπουλος), Κάτσε, Λόρενς (Βούκιτς 46'), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56' Ολίσε)
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς (62' Κοροβέσης), Νικλητσιώτης (Ντε Βινσέντι 86'), Γιάκος (74' Νάκος) 

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου

Αναζητείται η ιδιοκτήτρια

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (ένας 41χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα), υπάλληλος και ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στην πόλη της  Άρτας, για παράβαση ειδικών ποινικών διατάξεων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, προχθές (17-05-2013) το βράδυ στη Φιλοθέη     Άρτας, βρέθηκαν στην κατοχή του 41χρονου και συγκεκριμένα στο αυτοκίνητό του,  συνολικά είκοσι οκτώ (28) χρυσά κοσμήματα (σταυροί, δαχτυλίδια, αλυσίδες, σκουλαρίκια), για τα οποία δεν τηρούσε τα απαραίτητα παραστατικά και  δεν δικαιολογούνταν η νόμιμη κατοχή τους.
Επίσης,  σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, η 45χρονη ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου, κατηγορούμενη για τα ίδια αδικήματα.
Τα κοσμήματα κατασχέθηκαν ως προϊόντα παράνομων αγοραπωλησιών και συναλλαγών.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σχόλιο για την εκδήλωση για τη Βόρειο Ήπειρο στο Δελβινάκι

Την Κυριακή στο Δελβινάκι η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης τελεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους πρωτεργάτες του Αυτονομιακού Αγώνα της Βορείου Ηπείρου, που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια.
…..
Τώρα μάλιστα. Αυτό μας μάρανε!
Η αυτονομία!
Ποια αυτονομία ρε παιδιά! Πάτε καλά!
Τι χάπια είναι αυτά που πίνουν;
Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να γίνει πότε κάτι τέτοιο.
Τι θέλετε; Πόλεμο;
Εδώ έχουν καταρρεύσει τα πάντα και σεις εκεί το χαβά σας.
Ποτέ και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έθεσε το θέμα σε κανέναν διεθνή οργανισμό, αλλά ούτε και στην Αλβανία.
Είναι άλλο θέμα η ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και άλλο θέμα η αυτονομία μιας περιοχής.
Που το βρήκατε γραμμένο αυτό;
Η ύπαρξη μειονότητας δεν καθιστά αυτονομία (ανεξαρτησία).
Κάντε κάποια παράκληση μπας και έρθει η επιφώτηση στους κυβερνώντες και αφήστε τα "γιουρούσια".
ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ «ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ»(με Αλβανικά διαβατήρια).
ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Νεγράδες Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (18-05-2013) το βράδυ, στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά τριών ομοεθνών του, μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τους τρεις αλλοδαπούς, μη νόμιμους μετανάστες.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 30χρονος, για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη, χθες (18-05-2013) το μεσημέρι στo Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 30χρονος ημεδαπός, για κλοπή μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 30χρονο να κινείται με το παραπάνω μοτοποδήλατο, το οποίο είχε αφαιρέσει απογευματινές ώρες τις 17-05-2013 από την πλατεία Λιστών στην Κέρκυρα.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου αποδοθεί στον κάτοχό του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ζητούν λεφτά, δεν δίνουν γάλα

Αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, προχωρώντας σε απεργιακή κινητοποίηση που θα σημάνει και την μη εισκόμιση γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες, δήλωσαν οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη χθεσινή έκτακτη συγκέντρωση, στην οποία αναδείχθηκε και ένα συντονιστικό όργανο των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.
Αφορμή της συνάντησης, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, που αδυνατούν αυτή την περίοδο να αγοράσουν ζωοτροφές ενώ η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται από τη μείωση της παραγωγής γάλακτος αλλά και ζωικού κεφαλαίου.
Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας και Χρήστος Τσιούρης τόνισαν πως η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη έβαλε ταφόπλακα στην ηπειρωτική κτηνοτροφία.
«Τα περίπου τριάντα εκατομμύρια που χάσαμε με τη μη καταβολή της εκκαθάρισης, την καθυστέρηση στις πληρωμές κατά δύο και πλέον μήνες και τα χρήματα των προκαταβολών, με τον παράλληλο διπλασιασμό του κόστους παραγωγής κάνει ακατόρθωτη την παραμονή μας στον κλάδο», τόνισε ο κ. Τζίμας προειδοποιώντας επίσης ότι θα υπάρξει δυναμική αντίδραση των κτηνοτρόφων εφόσον η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας συνεχίσει τη διαδικασία που ακολουθεί κάθε Τετάρτη, για να πληρώνει έναν – έναν τους κτηνοτρόφους.
Με το ψήφισμά τους οι κτηνοτρόφοι ζητούν επίσης από τον Περιφερειάρχη και τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συγκαλέσουν σύσκεψη των γαλακτοβιομηχανιών και των κτηνοτρόφων για να τεθούν οι βάσεις του πλαισίου συνεργασίας το επόμενο διάστημα και ταυτόχρονα να συζητηθεί το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τέλος, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων θα επιχειρήσουν να συναντηθούν με τον υπουργό Αθ. Τσαυτάρη ο οποίος θα παραστεί στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η ΠΕΔ Ηπείρου την προσεχή Τετάρτη στην Άρτα.
«Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική σήμερα όμως το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούν ότι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα θα πρέπει να έρθουν μαζί μας και να σηκωθούν από τον καναπέ», τόνισε ο κ. Τσιούρης.

Με έκανε να δακρύσω! η ανακοίνωση του τέως υπουργού και βουλευτή, κ. Αντώνη Φούσα

Απόσπασμα από την δήλωση του κ. Αντώνη Φούσα,
«Επομένως, γνωρίζω, άριστα τα προβλήματα της περιοχής και τους ανθρώπους της…»
Με έκανε να δακρύσω!
Έκλαψα, έκλαψα, έκλαψα (ξέρετε πως είναι τα δάκρυα των πολιτικών «Κροκοδείλια ή στα Γαλλικά LACOSTE»!
Γιατί μόνον αυτός πρέπει να τα ακούσει μιας και είναι τυπικά "ΠΩΓΩΝΙΣΙΟΣ".
Ωραία έκθεση ιδεών έγραψε!
Τι να την κάνω την περιγραφή, όταν δεν έχεις κάνει κάτι για την περιοχή;
Απόλαυσε την σύνταξη για την μεγάλη σας προσφορά στο λαό του Πωγωνίου.
Τι κάνατε τόσα χρόνια ως Βουλευτής;
Επερωτήσεις;

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Ξεκινά η υποβολή μέσω internet των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 6 εκατομμύρια φορολογούμενους

Μέσα στην βδομάδα -πιθανότατα τη Δευτέρα - αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για να υποβάλουν μέσω internet την φορολογική τους δήλωση περισσότερα από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης είναι η 30η Ιουνίου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, παρότι πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει καν ακόμη την βεβαίωση αποδοχών του 2013 από τους αρμόδιους φορείς (ασφαλιστικά Ταμεία κλπ).
Όσοι έχουν παλιούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet θα μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν και φέτος, ενώ όσοι δεν έχουν θα πρέπει να τους προμηθευτούν από την εφορία.
Παράλληλα θα δηλώνουν στους ειδικούς πίνακες και τα ακίνητα που κατέχουν, για να υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά του 2012 αλλά και ο ενιαίος φόρος του 2014.

Τι αποκάλυψε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε δημόσιους υπαλλήλους, στο υπουργείο Τουρισμού

Άγγιξε το 63% το ποσοστό των υπαλλήλων στο υπουργείο Τουρισμού που απουσίασαν από τη θέση τους την Τρίτη του Πάσχα!

Σωρεία παραβάσεων από πλευράς δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώθηκε έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, την Τρίτη μετά το Πάσχα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», υπάλληλοι αυτοχρίστηκαν διευθυντές και προϊστάμενοι, δίνοντας άδειες σε συναδέλφους τους, ενώ ορισμένα αδειόχαρτα υποβλήθηκαν μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Παράλληλα, ορισμένοι υπάλληλοι που απουσίαζαν από την εργασία τους, λειτουργούσαν ως φαντάσματα, καθώς φέρονται να ήταν κανονικά στην υπηρεσία τους (πιο απλά, άλλοι συνάδελφοί τους, είχαν χτυπήσει κάρτα για λογαριασμό τους). Μάλιστα, φαίνεται πως καταγράφηκαν ακόμη και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης Αρχής.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα του πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται ήδη στο υπουργείο Τουρισμού, ενδέχεται να οδηγήσει και σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι προβλεπόμενες ποινές μπορεί να φτάσουν έως αυτήν της παύσης από την υπηρεσία.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει τη μουσική παράσταση «απ’ την Ήπειρο και εντέχνως» με τον Δημήτρη Υφαντή την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 ώρα 22:00 στην καφετέρια Γραμματόσημο στο Δάσος Χαϊδαρίου. (Πλατεία, επί των οδών Ηρών Πολυτεχνείου & Γ. Παπανδρέου)

O Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου σας προσκαλεί στη μουσική παράσταση «απ’ την Ήπειρο και εντέχνως» με τον Δημήτρη Υφαντή που διοργανώνεται, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 ώρα 22:00 στην καφετέρια Γραμματόσημο στο Δάσος Χαϊδαρίου. (Πλατεία, επί των οδών Ηρών Πολυτεχνείου & Γ. Παπανδρέου)
Ο Δημήτρης Υφαντής γνωστός για την αγάπη του στην Ελλάδα, καταθέτει τη δική του πρόταση σε παλιά και νέα ανέκδοτα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί μέσα από τις παραστάσεις του και μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο κυλάει σαν ποτάμι απρόβλεπτο, παιχνιδιάρικο, γεμάτο μύθους και θρύλους που γίνονται πραγματικότητα μέσα από το χορό, το γλέντι και το τραγούδι.
Σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χθες και στο σήμερα με πολλές εκπλήξεις και χιουμοριστική διάθεση, για να μας κάνει μύστες της δικής του πραγματικότητας, να τραγουδήσουμε για το φως και για να μας ξανασυστηθεί «απ’ την Ήπειρο και εντέχνως»
Μαζί του οι Ηπειρώτες φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί:
Νίκος Τάσσης στο κλαρίνο και τη φλογέρα
Κώστας Καραπάνος στο βιολί
Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο
Μιχάλης Σκόρδος στα παραδοσιακά κρουστά

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 και ώρα 20:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Πέμπτη  23  Μαΐου  2013   και ώρα  20:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].

ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση επικαιροποίησης μελέτης ανάπλασης Κεντρικής Αγοράς Παρακαλάμου.
2. Κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ ετ. 2012.
3. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2013.
4. Έγκριση και οριστική παραλαβή [3] μελετών για τα λατομεία Τ.Κ. Δελβινακίου.
5. Έγκριση Στατικής, Αρχιτεκτονικής & Η/Μηχ/κης μελέτης του έργου: «Κέντρο πολλαπλών χρήσεων Τ.Κ. Ρεπετίστας»
6. Επί ενστάσεως εργολάβου Γεωργίου Ζιάκα, αναδόχου του έργου: «Αποχετευτικό ομβρίων υδάτων και αντικ/ση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψηλοκάστρου Κοιν/τας Λάβδανης.
7. Διαγραφή βεβαιωμένου μισθώματος Δημοτικού καταστήματος Τ.Κ. Ποντικάτων, λόγω λύσης της σύμβασης.
8. Eπί αιτήματος της Αδελφότητας Ιερομνημιτών, για την παραχώρηση Σχολικού κτιρίου στην Τ.Κ. Ιερομνήμης.
9. Επί αιτήσεων δημοτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ