Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό με τη σύνθεση της νέας Βουλής» για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

«Ως εκ τούτου κατέθεσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» πρόσθεσε.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τις δυνάμεις που δεσμεύονται από την υπογραφή τους στο Μνημόνιο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: «Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης, για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως «πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την ανάσχεση των μέτρων της βαρβαρότητας».
Όπως εξήγησε, «οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ».
Με αυτά τα δεδομένα, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με βάση το πρόγραμμα που του ανέλυσε ο κ. Σαμαράς.
«Οι υπογραφές του στο μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία αλλά τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως κατανοεί «πλήρως τις δυσκολίες της χώρας».
Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν θα επαναφέρουμε τώρα από το παράθυρο αυτό που έδιωξε χθες από την πόρτα ο ελληνικός λαός».
«Παρά το γεγονός ότι μας δυσκολεύει ο εκλογικός νόμος», τόνισε, «εμείς θα εξαντλήσουμε να έχουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς ώστε να έχουμε σχηματισμό κυβέρνησης».
Προειδοποίησε δε τις δυνάμεις του δικομματισμού να «μην διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών».
«Τώρα», δήλωσε, «ήρθε η ώρα να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού κι όχι ο λαός το μήνυμά τους».

Eυχαριστήριο μήνυμα της Αγνής Σμπόνια στους ψηφοφόρους της Πρέβεζας

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 6 Μαΐου 2012, είχε ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας και το λαό μας. Και σίγουρα το αποτέλεσμα της, καθορίζει τις εξελίξεις αλλά και το μέλλον του Ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας.
Συμμετείχα σ' αυτή την εκλογική διαδικασία, διεκδικώντας την εκπροσώπηση του Πρεβεζάνικου λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας το δύσκολο του εγχειρήματος τη μεταβατική αυτή περίοδο, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι προκειμένου να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας, χρειάζεται ένα προοδευτικό σχέδιο για την χώρα, που θα διασφαλίσει την ισότιμη θέση της στην Ευρώπη και τις αλλαγές που απαιτούνται σ΄όλα τα επίπεδα για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση των δημοκρατικών κανόνων.
Συμμετείχα, σ' αυτόν τον αγώνα, εκφράζοντας την φωνή των νέων που τόσο πλήττονται από την καταναγκαστικά εφαρμοζόμενη πολιτική και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που επέβαλλε η Ε.Ε. για την βιωσιμότητα της χώρας, εξαιτίας όλων των προβλημάτων, που είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες από την δική μου γενιές. Σκοπός μου ήταν και είναι να φτάσει αυτή η φωνή στην Βουλή των Ελλήνων και να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μου, αλλά και τις ερχόμενες γενιές.
Απευθύνθηκα με ειλικρίνεια και με τις καλύτερες των προθέσεων μου, ως απότοκο του νεαρού της ηλικίας μου, σε κάθε Πρεβεζάνο και σε κάθε Πρεβεζάνα, συνολικά και ατομικά, ζητώντας την στήριξη τους, γιατί εκτίμησα και εγώ ότι χρειάζεται πέραν των άλλων, ανανέωση και φρεσκάδα η πολιτική σκηνή της εκλογικής μας περιφέρειας και νέους ανθρώπους που δικαιούνται να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και παλεύοντας να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες μου, αυτούς που με στήριξαν και με τίμησαν έμπρακτα με την ψήφο τους, αλλά και αυτούς που με αξιολόγησαν θετικά.
Δεσμεύομαι ότι θα είμαι παρούσα σε όλα τα γενικότερα ζητήματα της εκλογικής μας περιφέρειας, αγωνιζόμενη με άποψη και συνέπεια,παλεύοντας για την κοινωνία και τη χώρα μας.
Εύχομαι στους εκλεγμένους βουλευτές Βασίλη Ιωάννου και Δημήτρη Τσουμάνη καλή τους επιτυχία και τους υπενθυμίζω την προεκλογική μου δέσμευση, ότι θα είμαι δίπλα τους, όπως και σε κάθε συμπατριώτη μου, όταν και όπου με χρειασθούν.
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, γνωρίζοντας ότι οι εποχές που έρχονται είναι πολύ πιο δύσκολες από την σημερινή, ενώ οι αγώνες που θα έλθουν θα είναι πιο σημαντικοί από ποτέ και θα μας χρειαστούν όλους ενωμένους σαν μια γροθιά!


Πρέβεζα 7 Μαΐου 2012
Αγνή Σμπόνια

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ο Αντώνης Μπέζας εκλέγεται βουλευτής στην Θεσπρωτία

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, σε 162 από τα 164 εκλογικά τμήματα του Νομού Θεσπρωτίας έχουν ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: 3.146
ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ: 1.508
ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 1.345


Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 2.607
ΓΟΓΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 1.136
ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ: 898

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, προχθές (05.05.2012) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί εντοπίστηκε να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει τα ξημερώματα της ίδιας μέρας από την πόλη της Άρτας.
Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, επιλέγοντας με να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό κοινοβούλιο κι όλους όσοι με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στον δύσκολο αυτό αγώνα, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους του στο νομό.
Δώσαμε μαζί μια πραγματικά μεγάλη μάχη, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, επιλέγοντας τον δρόμο της αλήθειας και των προτάσεων».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Έλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή

Έλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή πριν από λίγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Κάρολο Παπούλια και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του μπροστά στις κάμερες και τους πολιτικούς συντάκτες.
Από εδώ και πέρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ξεκινήσει τις συναντήσεις διαδοχικά με Α. Τσίπρα, Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (06.05.2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 31χρονος ημεδαπός , γιατί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (1,2) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΠΑΣΟΚ: Κατηφόρα χωρίς επιστροφή!


Η πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ έχει ως συνέπεια το γεγονός, για πρώτη φορά μετά το 1977, να μην εκλέγει βουλευτή σε 20 από τις 56 περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων φυσικά και οι 8 μονοεδρικές.
Ακόμη, το επίσης σημαντικό είναι το ότι στις υπόλοιπες 35 περιφέρειες έχει από μόλις έναν βουλευτή, εκτός από τη Β' Αθήνας που εκλέγει 4.
Αναλυτικά οι περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει πλέον κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι οι:
Α' Πειραιά, Β' Πειραιά, Βοιωτία, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πιερίας, Σάμου, Φωκίδας, Χανίων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών & Αγοράς Βιβλίων του ΟΓΑ/ΛΑΕ έτους 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Πωγωνίου σας ενημερώνουν ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών & Αγοράς Βιβλίων του ΟΓΑ/ΛΑΕ έτους 2012 και λήγει την 25η Μαΐου 2012.
 Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα πρέπει να προσέλθουν στα Κ.Ε.Π. ώστε να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην κλήρωση που θα διενεργηθεί από την Αγροτική Εστία.
Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:
1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
2. Οι ασφαλιστικά ενήμεροι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών.
3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά γεννηθέντα μέχρι 31/12/2007).
4. Οι δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
Δικαιολονητικά
Για την υποβολή αίτησης ο δικαιούχος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει μαζί του :
το Απόκοιιιια πληρωιιής σύνταξης ή ενημερωτικό σηιιείωιια συντάξεων (οι συνταξιούχοι) ή απόκοιιιια καταβολής εισφορών(οι ασφαλισμένοι)
τις Αστυνομικές Ταυτότητες,
τα Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα για το έτος 2012, τόσο τα δικά του όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας
Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ (χήρες και ορφανά) πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.
Προϋπόθεση συιιιιετοχής είναι: Η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του Ο.Γ.Α. σε ισχύ.
Για υποβολή αίτησης από τρίτο πρόσωπο εκτός των δικαιολογητικών απαιτείται και ΝΟΜΙΜΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ποιοι προηγούνται στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων σε 463 από 478 Εκλογικά Τμήματα (96,86 %)

Σε 463 από 478 Εκλογικά Τμήματα (96,86 %) στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: 8.300
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ: 7.712
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ - ΜΙΣΕΛ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: 4.841
ΣΙΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ: 4.807
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: 2.995
ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: 1.729
ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1.014

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συνασπισμός της Αριστεράς
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 4.699
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ: 3.052
ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ: 2.703
ΚΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: 2.088
ΓΟΔΕΒΕΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1.692
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 1.398
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: 1.128


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ: 4.954
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ: 4.526
ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: 3.680
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΧΡΗΣΤΟΥ: 3.631
ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ: 1.586
ΦΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: 1.084
ΝΤΟΥΛΙΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ (ΠΕΡΣΗ) του ΟΡΕΣΤΗ: 1.058


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΚΟΣ) του ΘΕΟΦΑΝΗ: 2.440
ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1.915
ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 1.833
ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: 1.569
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ: 920
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ: 545
ΤΣΩΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 543

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για συμμετοχή σε υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (06-05-2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 26χρονος ημεδαπός, που αναζητείτο καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, την 05-05-2012 κινούνταν με αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, με σκοπό να υποδείξει συγκεκριμένο δρομολόγιο για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε άλλο αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 28χρονο ημεδαπό, που μετέφερε (125) κιλά κάνναβης (σχετικό το από 05-05-2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

ΜΕΛΙΑΝΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ: Αναζητείται 41χρονος ημεδαπός για οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος σε βάρος 31χρονου ημεδαπού


Αναζητείται 41χρονος ημεδαπός ο οποίος χθές (06/05/2012) τα ξημερώματα στα Μελιανά Πρεβέζης, κατόπιν λογομαχίας για προσωπικές διαφορές με τον 32χρονο αδελφό του στο καφενείο του χωριού, επιτέθηκε σε αυτόν με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, για κατοχή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (63) κιλών κάνναβης


Συνελήφθησαν σήμερα (07-05-2012) τα ξημερώματα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Α΄ και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29,36,22 και 27 ετών, για κατοχή και εμπορία (63) κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στη θέση «Νταμάρια» κοντά στο Χάνι Δελβινακίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις αλλοδαπούς να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν τρεις (3) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν κάνναβη βάρους (63.635) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι τέσσερις αλλοδαποί θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στο επικρατείας

Τρεις βουλευτές Επικρατείας εκλέγει η ΝΔ, από δύο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες και από έναν ΚΚΕ, Xρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά.
Συγκεκριμένα, από η ΝΔ εκλέγονται οι κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος και η Θεανώ Φωτίου, στο ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας και η Φώφη Γεννηματά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ και ο Μιχάλης Γιαννάκης. Τέλος, από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Θανάσης Παφίλης, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Η κατανομή των εδρών στην Ήπειρο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, οι έδρες στην Ήπειρο κατανέμονται ως εξής:
Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Ν.Δ.: 2
ΣΥΡΙΖΑ: 1
ΠΑΣΟΚ: 1
ΚΚΕ: 1
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Ν.Δ.: 1
ΣΥΡΙΖΑ: 1
ΠΑΣΟΚ: 1
Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Ν.Δ.: 1
ΠΑΣΟΚ: 1
Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
Ν.Δ.: 1 (μονοεδρική)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ιστορικό χαμηλό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Συγκεντρώνουν μαζί 149 έδρες



Το πολιτικό σκηνικό όπως το ξέραμε κατέρρευσε το βράδυ της 6ης Μαΐου.
Και ο εκλογικός χάρτης της χώρας δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.
Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν ήταν απλά «χαστούκι» για τον δικομματισμό, ήταν ράπισμα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις που κυβερνούν τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά.
Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 149 έδρες!
Την ίδια ώρα, από την εκλογική νίκη του 2009 και την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό, με κορυφαία στελέχη του (όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Φίλιππος Πετσάλνικος) να μένουν εκτός Βουλής και νομοί που παραδοσιακά ήταν... «πράσινοι» (όπως τα Χανιά και η Αχαΐα) να αλλάζουν χρώμα!
Θριαμβευτής των εκλογών δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης! Εντυπωσιακή και η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, που άφησαν το ΚΚΕ στην 5η θέση.
Το ΠΑΣΟΚ χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή στην Α’ και Β’ Πειραιά!
Με καταμετρημένο το 98,41% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη Βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, έχουν ως εξής:
ΝΔ: 18,89% και 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 16,75% και 52 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 13,20 % και 41 έδρες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 10,58% και 33 έδρες
ΚΚΕ: 8,47 % και 26 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,96 % και 21 έδρες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,09% και 19 έδρες.


Εκτός Βουλής μένουν τα κόμματα:
Οικολόγοι Πράσινοι: 2,92%
ΛΑΟΣ: 2,90%,
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,55%

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε 58 από 58 Ε.Τ. (100,00 %) ΤΕΛΙΚΟ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε 58 από 58 Ε.Τ. (100,00 %)
Εγγεγραμμένοι: 17200
Ψήφισαν: 7.265
Λευκά/Ακυρα: 165
Έγκυρα: 7.100
Κόμμα  Ψήφοι   Ποσοστό
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 1.874 26,39 %
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: 1.301 18,32 %
ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συνασπισμός της Αριστεράς: 1.021 14,38 %
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: 905 12,75 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 394 5,55 %
Δημοκρατική Αριστερά: 353 4,97 %
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 299 4,21 %
Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: 197 2,77 %
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: 149 2,10 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 138 1,94 %
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝ/ΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: 73 1,03 %
Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία): 73 1,03 %
δημιουργία, ξανά!: 73 1,03 %
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: 45 0,63 %
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 38 0,54 %
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 34 0,48 %
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: 33 0,46 %
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 33 0,46 %
ΟΧΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ): 27 0,38 %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 24 0,34 %
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ: 12 0,17 %
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: 2 0,03 %
ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ: 2 0,03 %
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 0 0,00 %


Όλα τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό πατήστε εδώ:
http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε 51 από 58 Ε.Τ. (87,93 %)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε 51 από 58 Ε.Τ. (87,93 %)
Εγγεγραμμένοι: 13.697
Ψήφισαν: 5.345
Λευκά/Άκυρα: 113
Έγκυρα: 5.232
Κόμμα Ψήφοι Ποσοστό
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 1.405 26,85 %
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: 967 18,48 %
ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συνασπισμός της Αριστεράς: 770 14,72 %
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: 680 13,00 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 268 5,12 %
Δημοκρατική Αριστερά: 263 5,03 %
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 194 3,71 %
Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: 150 2,87 %
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: 110 2,10 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 105 2,01 %
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡ/ΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: 55 1,05 %
δημιουργία, ξανά!: 54 1,03 %
Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία): 49 0,94 %
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: 32 0,61 %
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 28 0,54 %
ΟΧΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ): 26 0,50 %
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 24 0,46 %
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 22 0,42 %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 13 0,25 %
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: 8 0,15 %
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ: 7 0,13 %
ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ: 2 0,04 %
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 0 0,00 %
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:0 0,00 %


Όλα τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό πατήστε εδώ:


http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html