Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

20% αυξήθηκε η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα, το δεύτερο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με τη Εurostat

Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ΕΕ μετά την Εσθονία (+22%), ενώ η μείωση στην τιμή φυσικού αερίου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Ουγγαρία (-13%).
H μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους ήταν 17 ευρώ/100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 20,1 ευρώ/kWh και στην Ευρωζώνη 21,3.
Εκπεφρασμένη σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ενιαίος υπολογισμός των τιμών με βάση το βιοτικό επίπεδο), η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα ήταν 19,4 ΜΑΔ ανά 100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 20,1 ΜΑΔ/100 kWh και στην Ευρωζώνη 20,7. 

Rass: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 2,8% για τις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τις ευρωεκλογές, στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο Παρασκευή, δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 2,8%.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,3%
ΝΔ: 22,5%
Χρυσή Αυγή: 9,1%
«Ποτάμι»: 8,1%
ΚΚΕ: 6,1%
«Ελιά»: 5,4%
ΑΝΕΛ: 3,8%
ΔΗΜΑΡ: 1,5%.


Σε ερώτηση για το «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο», το 48,2% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 41,5% η ΝΔ. 

Ευχαριστήρια επιστολή του κ. Γκόγκου Ν. Χρήστου

Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους ώστε να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου. Ευχαριστώ επίσης και όσους δεν ψήφισαν εμένα, ψηφίζοντας είτε την δική μας είτε κάποια άλλη παράταξη.
Θα υπερασπιστώ τον τόπο μας με όλες μου τις δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς, με όρους ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πίστευα και πιστεύω ότι με συνεργασία και ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε.
Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία, το έχω αποδείξει άλλωστε.
Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο και παραμένω προσηλωμένος σε αυτό.
Όλοι μαζί λοιπόν για ένα Πωγώνι δυνατό όπως του αξίζει.


Χρήστος Ν. Γκόγκος

Pulse RC: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,5% έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Η κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη, στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Το Ποντίκι», είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 έως 21 Μαΐου 2014, δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
ΣΥΡΙΖΑ: 25% (23,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, 9-14 Μαΐου 2014)
ΝΔ: 22,5% (21,5%)
Χρυσή Αυγή: με 8,5% (8,5%)
Ελιά: 7% (7,5%)
«Το Ποτάμι»: 7% (7,5%)
ΚΚΕ: 6% (6,5%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4% (4%)
Δημοκρατική Αριστερά: 2,5% (2%).
Οικολόγοι-Πράσινοι: 1,5% (2%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1% (1,5%)
Γέφυρες: 1% (1,5%)
Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό: 1%
ΛΑΟΣ: 1% (1%).
«Άλλο κόμμα»: 2,5% (2%)
Λευκό/Αποχή: 3,5% (4,5%)
Αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν: 6% (6,5%)

Ποια επιδόματα καταργούνται από τον Ιούλιο

Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι, τι χάνει το ΙΚΑ

Καταργούνται από το 2015 τα οικογενειακά επιδόματα, τα συμπληρωματικά επιδόματα και οι άλλες παροχές που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ ως απόρροια της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% από 1ης Ιουλίου βάσει του επικαιροποιημένου μνημονίου.
Για το 2014 θα καταβληθεί το ήμισυ του προβλεπόμενου ποσού των οικογενειακών επιδομάτων, όπως προβλέπει η εγκύκλιος, που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προς τους ασφαλιστικούς φορείς σε εφαρμογή των ρυθμίσεων του ν. 4254/2014.

Προγράμματα 4 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση δράσεων ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ με σκοπό την στήριξη του κλάδου την μελισσοκομίας για το έτος 2014 ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι δράσεις αφορούν «Αντικατάσταση Κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για τα έτη 2014 - 2016 όπου σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα διατίθενται τέσσερα εκατ. ευρώ ανά έτος, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας.
Παράλληλα, καθορίζεται το μέγιστο ύψος ενίσχυσης για κάθε μία από τις δράσεις, για τα τρία έτη εφαρμογής του προγράμματος ως ακολούθως:

Ευχαριστήριο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σιταριάς κ. Μητσώνη Νικόλαο


Ευχαριστώ όλους τους Σιταριώτες για την επανεκλογή  μου ως Προέδρου της Τοπικής μας Κοινότητας.
Ευχαριστώ και αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά κι αυτούς που δεν με ψήφισαν.

Όλοι μαζί ενωμένοι για την πρόοδο του χωρίου μας!

Σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

Σε σχετική πυροσβεστική διάταξη που έχει υπογράψει ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, πύραρχος κ. Βασίλης Χαβέλας έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις
Επιτρέπεται για το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30η Απριλίου, το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από την 1η Μαΐου μέχρι και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, το άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης επιτρέπεται μόνο μέσα σε οργανωμένους χώρους, όπως κάμπινγκ και εφόσον προηγείται καθαρισμός της βλάστησης τουλάχιστον σε ακτίνα 10 μέτρων από την εστία.
Μέχρι την 30η Ιουνίου καθώς και τον Οκτώβριο για την καύση αγροτικών εκτάσεων – και μόνο τις πρωινές ώρες- απαιτείται άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στην ίδια Πυροσβεστική διάταξη υπάρχουν ρητές αναφορές για απαγορεύσεις που αφορούν την καύση απορριμμάτων, τη φύλαξη των εύφλεκτων υλών ή άχρηστων ειδών στην ύπαιθρο, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη λειτουργία ανθρακοκαμίνων, το κάπνισμα μελισσών κ.α..

ΟΓΑ: Την Πέμπτη 22 Μαΐου οικογενειακά επιδόματα σε 8.552 δικαιούχους

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, σήμερα  Πέμπτη 22 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων του 2013 σε 8.552 δικαιούχους (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).
Η πληρωμή αυτή αφορά:
5.814 δικαιούχους, που πληρώνονται για πρώτη φορά και θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2013
2.738 δικαιούχους, που θα λάβουν τη διαφορά των χρημάτων που δικαιούνται μετά από τον έλεγχο της τροποποιητικής αίτησης που κατέθεσαν.