Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΠΕΔΙΝΗ  2 - 6

Άλλη μια νίκη πέτυχε η Πεδινή και μάλιστα ήταν καταιγιστική καθώς επικράτησε με 2-6 του Καλπάκιου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που πέτυχαν τρία γκολ. Το 0-1 έκανε στο 12΄ ο Κατσίφας με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 27΄ ο Κατσίφας μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε.
 Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος Κατσίφας που πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το 0-2. Λίγο αργότερα στο 39΄ ο Παππάς με ωραία εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή έκανε το 0-3.
Στην επανάληψη το Καλπάκι μπήκε πιο δυνατά και στο 53΄ πέτυχε τη μείωση του σκορ σε 1-3 με κεφαλιά του Κατσαβριά. Λίγο αργότερα στο 61΄ ο Κατσαβριάς μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα μειώνοντας κι΄ άλλο τη διαφορά σε 2-3. Στη συνέχεια η Πεδινή πήρε τα ηνία και στο 67΄ πέτυχε και τέταρτο γκολ όταν ο Κατσίφας πήρε τη μπάλα από το κέντρο και περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του πέτυχε το 2-4. Στο 76΄ ο Κοκκιάδης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ διαμορφώνοντας το 2-5. Στο 84΄ και πάλι ο Κοκκιάδης με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-6 ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της Πεδινής. Κλασικές ευκαιρίες είχαν Τσολάκος, Κατσίφας και Κοκκιάδης να διευρύνουν το σκορ.


Διαιτησία: Σιαμέτης (Μάντζιος, Χήτος)
Καλπάκι: Τσόλας, Ηλίας, Μπάρδας, Παππάς (51΄ Τσουμάνης), Παπαναγιωτου, Δήμητσας (46΄ Καψάλης), Χολέβας, Τσουμάνης, Κατσάβριας, Βαζάτης, Φουνταρας (46΄ Γάλιος)
Πεδινη: Ζαραβέλλας, Τσερμεντσέλης, Μπλέτσας, Παππάς, Οικονόμου, Ντέτσικας (λτρ 67΄ Καλές), Γραμμόζης (65΄ Ντέλας), Κοκκιάδης, Τσολάκος, Μπίζος, Κατσίφας (65΄ Σίδερης)

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10η αγωνιστική)
1. Βουνοπλαγιά: 25
2. Κρύα: 22
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 21
4. Θύελλα Κατσικά: 20
5. Πεδινή: 20
6. Α.Ο. Ανατολής: 18
7. Προοδευτική Περάματος: 14 (9)
8. Ροδοτόπι: 12
9. Μουσιωτίτσα: 12
10. Ατρόμητος '95: 12
11. Λαψίστα: 11
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 11
13. Κουτσελιό: 6
14. Καλπάκι: 6 (9)
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: -1

ΔΩΔΩΝΗ: Ούτε νέες τιμές, ούτε πριμ

Με ... άδεια χέρια έφυγαν οι κτηνοτρόφοι.
Αρνητική ήταν η χθεσινή απόφαση της μεγαλομετόχου ΑΤΕ, δια των μελών της στο διοικητικό συμβούλιο της «Δωδώνης», στο αίτημα των παραγωγών-συνεργατών της για αυξημένες τιμές στο γάλα και τη διανομή πριμ από τα κέρδη, όπως γίνονταν κάθε χρόνο.
Το μόνο που έκανε η πλειοψηφία (οι Ενώσεις στηρίζουν το αίτημα των κτηνοτρόφων) ήταν να επαναφέρει την τιμή στο αγελαδινό στα 45 λεπτά, όπως ήταν πρόπερσι, γεγονός που δεν ικανοποίησε τους κτηνοτρόφους, αφού ζητούσαν να γίνει εκκαθάριση με τη διανομή πριμ και οι τιμές που προκύπτουν να αποτελέσουν τιμές εκκίνησης της περιόδου που ήδη άρχισε.
Έτσι οι τιμές μένουν λίγο πάνω από 1 ευρώ στο πρόβειο και στα 65 λεπτά για το γίδινο, όπως ήταν πριν την περσινή εκκαθάριση.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πανηπειρωτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα, Ουσιαστικά η ΑΤΕ κρατά στο ταμείο τα κέρδη της χρονιάς που εκτιμώνται στα 4 εκ. ευρώ και ενώ πέρυσι οι παραγωγοί μοιράστηκαν ως συμπληρωματική τιμή περίπου 3 εκ. ευρώ, φέτος δεν παίρνουν τίποτε...
Αν και οι Ενώσεις-μέτοχοι παραιτούνται των κερδών που τους αναλογούν, η τράπεζα αρνείται να δώσει ακόμη και την εκκαθάριση που αποτελούσε συμπλήρωμα τιμής και στήριζε τους παραγωγούς, πόσο μάλλον τώρα που περνούν πολύ δύσκολα με το κόστος παραγωγής στα ύψη και την αναπόφευκτη μείωση των ποσοτήτων γάλακτος.Η στάση της ΑΤΕ ερμηνεύεται ως προσπάθεια να εμφανίσει με σημαντικά κέρδη την έτσι κι αλλιώς κερδοφόρα εταιρεία, ενόψει της πώλησης που έχει αποφασίσει, αλλά αυτή η επιλογή οδηγεί σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους.
Η αντίδραση τους θα είναι η σύσκεψη στην οποία καλούν όλους τους φορείς που μετείχαν στην πρόσφατη στην Περιφέρεια για το ιδιοκτησιακό, ώστε να ... βάλουν πλάτη στην σωτηρία της κτηνοτροφίας που φθίνει στην Ήπειρο.
Την ερχόμενη Πέμπτη στο εργοστάσιο της «Δωδώνης» προγραμματίζεται η συνάντηση αυτή και όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά από τους κτηνοτρόφους.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (11-11-2011) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 33 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στην κατοχή του 33χρονου μία (1) συσκευασία με κάνναβη, βάρους (3) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΜRB: Το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητεί την αποχώρησή Παπανδρέου και από την ηγεσία της παράταξης



Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ.
 Άνοδος της Αριστεράς!



Σύμφωνα με έρευνα της ΜRB που δημοσιέυεται αυτήν την Κυριακή στη Realnews η βάση του ΠΑΣΟΚ στέλνει ηχηρό μήνυμα στον κ. Γιώργο Παπανδρέου καθώς, το 58,3% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητεί την αποχώρησή του και από την ηγεσία της παράταξης!
Επικρατέστεροι στην κούρσα της διαδοχής εμφανίζονται οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος.

Επίσης, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση "καταρρέει το ΠΑΣΟΚ" καθώς το 11,9 % των πολιτών δηλώνει ότι θα το ψήφιζε, έναντι 18,6% στις 4 Σεπτεμβρίου.
Διαπιστώνεται και υποχώρηση της ΝΔ 1,9% από την προηγούμενη μέτρηση, καθώς το 21,8% των ερωτηθέντων επιλέγει το κόμμα του κ. Σαμαρά.
 Παράλληλα καταγράφεται και αλλαγή σκηνικού καθώς το 68% των Ελλήνων θεωρεί ότι μόνο με κυβερνήσεις συνασπισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου:
Ν.Δ.: 21,8%
ΠΑΣΟΚ: 11,9%
Κ.Κ.Ε.: 9,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,5%
ΛΑ.Ο.Σ.: 6,1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 24,1%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξιχνίαση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών


Συνελήφθη ένας 64χρονος αλλοδαπός,

Συνελήφθη, χθες (11-11-2011) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 64χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 64χρονος αλλοδαπός το απόγευμα της 10-11-2011 αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας, μία (1) τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ και μία (1) κάρτα ανάληψης χρημάτων τράπεζας.
Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς την 07-10-2011 αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στα Ιωάννινα μία (1) τσάντα, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Ο 64χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη πέντε αλλοδαπών για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν χθες (11-11-2011) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πέντε (5) αλλοδαπές υπήκοοι Κονγκό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, χθες (11-11-2011) το πρωί σε αστυνομικό έλεγχο, οι ανωτέρω γυναίκες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ισπανίας.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΜΑΖΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Εργατικό ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό

Xθες (11-11-2011) το απόγευμα, στο Μάζι Κόνιτσας Ιωαννίνων, 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε σπίτι ως επικεφαλής συνεργείου οικοδομικών εργασιών και ενώ βρισκόταν πάνω σε σιδερένια ικριώματα ύψους 6-7 μέτρων τα οποία βρίσκονταν κοντά σε καλώδια μεταφοράς ρεύματος της Δ.Ε.Η., έπεσε από αυτά με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 56χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση για το ατύχημα, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Κάπα Research: Οι πολίτες επιδοκιμάζουν την αλλαγή πρωθυπουργού

Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.


Πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη αισθάνεται η πλειοψηφία των πολιτών μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Όσον αφορά στα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο.
Ένα ποσοστό 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.
Αντιθέτως, σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες αισθανόταν οργή, ανασφάλεια και απαισιοδοξία στην περίοδο πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά.
Ένα ποσοστό 78,6% αισθάνεται τώρα περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% αισθάνεται το αντίθετο.
Με συντριπτική, επίσης, πλειοψηφία οι πολίτες επιδοκιμάζουν την τοποθέτηση Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».
Η επιδοκιμασία για τον σχηματισμό μίας τέτοιας κυβέρνησης φαίνεται και από το γεγονός ότι το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών.

Πνευματική και Πολιτιστική Εκδήλωση ''Σπονδή στην Παράδοση'' την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 & ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων της ''Πανηπειρωτικής Σ.Ε'' Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα (όπισθεν Δημαρχείου Αθηνών)

Πρόσκληση
στην Πνευματική και Πολιτιστική Εκδήλωση ''Σπονδή στην Παράδοση'' Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 & ώρα 7 μ.μ.  στην αίθουσα τελετών & εκδηλώσεων της ''Πανηπειρωτικής Σ.Ε'' Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα (όπισθεν Δημαρχείου Αθηνών)

Περιεχόμενο της εκδήλωσης η παρουσίαση του Β΄ τόμου και του ψηφιακού δίσκου του βιβλίου
''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι'' του Σωκράτη Σ. Βασιλείου
Παρουσίαση του βιβλίου:
Αγγελική Καραγεώργου
Παρουσίαση του δίσκου:
Κώστας Μήτσης
Συντονίζει και προλογίζει :
Ο Βασίλης Πετρόπουλος
Eπιμέλεια ήχου:
Γιώργος Γιάννος
Χορηγός επικοινωνίας:
Περιοδικό : ''Ήπειρος Άπειρος Χώρα''
Οργάνωση :
*Θε.Λο.Πο.Λα. Εστία Ηπειρωτών : 6932708820
*Εκδόσεις ''Άπειρος Χώρα'' : 210 5154920


Είσοδος ελεύθερη.


Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Έναρξη ώρα 7 μ.μ. :
Μουσική εισαγωγή
Υποδοχή-Χαιρετισμός & Πρόλογος από τον Βασίλη Πετρόπουλο,
Εκπ/κό- Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών.
Μουσικό διάλειμμα
Χαιρετισμοί
α.- Πρόεδρος Π.Σ.Ε
β.- Σ. Βασιλείου
γ.- Κ. Μήτσης
-Μουσικό διάλειμμα
Αγγελική Καραγεώργου παρουσιάζει το B΄τόμο του βιβλίου
-Μουσικό διάλειμμα
- Επίλογος
-Μουσικός Επίλογος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά τον Πετρο-Λούκα Χαλκιά

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών διοργανώνουν, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ώρα 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, συναυλία παραδοσιακής μουσικής προς τιμήν του Ηπειρώτη δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά.
Στο τραγούδι τον συνοδεύει ο Αντώνης Κυρίτσης ο οποίος επίσης θα τιμηθεί για την προσφορά του στο ηπειρώτικο τραγούδι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΦΙΛΙΑΤΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Τον σκότωσε ο ταύρος του!

Θύμα ένας 32χρονος!



Σοκ, ένας άντρας έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα του ταύρου του!

Το περιστατικό συνέβη στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας όταν το ζώο που είχε στο κοπάδι του ένας 32χρονος αφηνίασε…
Το αγριεμένο ζώο κατάφερε χτυπήματα στο σώμα του άτυχου νεαρού ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο χώρο του δυστυχήματος.
Η σορός του 32χρονου μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτομή.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: «Ταχύτατα η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες»


«Ταχύτατα η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες. Είμαστε κυβέρνηση σκαπανέων. Ή το πείραμα θα πετύχει ή αλοίμονό μας...», δήλωσε λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Έρχεται «Πράσινος Δακτύλιος» και άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και το νέο «Πράσινο Δακτύλιο» στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:
«Με ρύθμιση που ψηφίστηκε, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στη Βουλή νομοθετήθηκε η άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τεχνολογίας EURO V και VI στα αστικά κέντρα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, η οποία θεσπίστηκε υπό άλλες συνθήκες τεχνολογίας, πριν από 20 χρόνια».
Ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Πράσινο Δακτύλιο» βάσει του οποίου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έως 2,2 τόνους στο Μικρό Δακτύλιο εφόσον πληρούν την οδηγία ρύπων Euro5 ή μεταγενέστερης και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ./χλμ.
Το ίδιο ισχύει για τα υβριδικά και ηλεκτρικά Ι.Χ.
Επίσης:
Απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός μικρού Δακτυλίου στα οχήματα με ημερομηνία 1ης Άδειας Κυκλοφορίας με 1η άδεια Κυκλοφορίας πριν από το 1990 από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ για την Παρασκευή από τις 7 έως τις 3 το μεσημέρι.
Όλα τα υπόλοιπα οχήματα που δεν εμπίπτουν σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες θα κυκλοφορούν στο μικρό Δακτύλιο με το σημερινό εκ περιτροπής σύστημα των «μονών-ζυγών».
Απαγόρευση στο Μεγάλο Δακτύλιο της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 2,2 έως 12 τόνων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1992.
Πράσινο σήμα
Τα οχήματα που θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα θα λαμβάνουν ειδικό πράσινο σήμα. Προτεινόμενη ημερομηνία ισχύος της ρύθμισης είναι η 1η Μαΐου του 2012. Παράλληλα η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας για όσα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα μεικτού βάρους κάτω των τεσσάρων τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης δεν πληρούν τις προδιαγραφές EURO V.

Τι ωραία στην Ελλάδα!

Τι ωραία στην Ελλάδα!
Κι ας μη θέλει ο λαός
Συ κοιμάσαι Τραπεζίτης
και ξυπνάς Πρωθυπουργός!


Ξέχασα, ειν' για τη δόση
που τον έβαλαν εκτάκτως,
γιατί μ' ένα τέτοιο μάγκα
δε χρεωκοπείς ατάκτως!


Είναι, λένε, τεχνοκράτης,
με περγαμηνές πολλές,
βιογραφικό βαρβάτο,
τι τις θες τις εκλογές;


Όμως, στην Κυβέρνησή του
βλέπεις άλλους τεχνοκράτες;
Βρε! ετούτοι είν' οι ίδιοι
που πριν πέταγα ντομάτες!


Μην τους αδικείς, μου λένε.
Άλλο πριν και άλλο τώρα.
Η συναίνεση θα κάνει
θαύματα σ' αυτή τη χώρα!

Κοίτα γύρω σου τι λένε
ΔουΝουΤου και Ευρωπαίοι,
να τι σού 'λειπε καημένε,
θα ξεφορτωθείς τα χρέη!


Κάθομαι κι αναρωτιέμαι
μήπως βλέπω κάτι λάθος
και σε εκατό ημέρες
θα μου σηκωθεί το άχθος


Μα και πάλι ρε παιδί μου,
εμέ θίασος μου μοιάζει
σαν παράσταση να παίζουν
κι ο λαός να κάνει χάζι.


Και φοβάμαι ότι όταν
σβήσουν φώτα και ορχήστρα,
σ' όλα τούτα που θα δούμε
θα περάσει μια σβήστρα

Πια κανείς δε θα θυμάται
θίασο και τεχνοκράτη
πάλι μόνος θ' απομείνω
στου Προκρούστη το κρεβάτι.


ΠΗΓΗ: http://tyxaios.blogspot.com/2011/11/blog-post_9564.html

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 18:30 μ.μ.


ΣΤΑΥΡΑΚΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στα σχολεία η εγκύκλιος για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τα σχολεία.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
- Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις και ομιλίες που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.
- Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Μετά τον εορτασμό δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.
- Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και οι απογευματινές Επαγγελματικές Σχολές θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας με τη συμμετοχή όλου του διδακτικού προσωπικού των σχολείων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ -ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΔΙΛΟΦΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: Κηρύχθηκε ιστορικός τόπος

Ιστορικός τόπος κηρύχθηκε το Δίλοφο, ένας από τους πιο γραφικούς και καλύτερα διατηρημένους οικισμούς στα Ζαγοροχώρια, άριστο δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.
Το Δίλοφο είναι ορεινό χωριό στο κεντρικό Ζαγόρι του νομού Ιωαννίνων (απέχει 32 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα) και ανήκει διοικητικά στον δήμο Ζαγορίου.
Το χωριό, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης, χαρακτηρίστηκε ιστορικός τόπος, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, «λόγω της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και λαογραφικής σημασίας του».
Δεν είναι γνωστό πότε και από ποιους κατοικήθηκε πρώτη φορά το χωριό.
Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν κατοικημένες περιοχές στην γύρω του Διλόφου περιοχή.
Μετά την εισβολή των Σλάβων στην Ήπειρο (540 μ.Χ.) οι κάτοικοι του χωριού Πιτούρνι, κατοίκησαν στην περιφέρεια του Διλόφου. Από αυτούς πήρε και την πρώτη του ονομασία το χωριό, Σοποτσέλι, που σημαίνει «ο τόπος που έχει νερό».
Το 1920 μετονομάστηκε σε Δίλοφο, καθώς είναι χτισμένο πάνω σε δύο λόφους.
Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χωριού άρχισε στα τέλη του 14ου με αρχές του 15ου αιώνα, ενώ τη μεγαλύτερη ανάπτυξή του γνώρισε ο οικισμός τον 19ο αιώνα.
Το χωριό αναπτύσσεται γύρω από την κεντρική πλατεία (Μεσοχώρι), από όπου ξεκινούν ακτινωτά οι βασικοί πεζόδρομοι (καλντερίμια), που οδηγούν στις συνοικίες του χωριού.
Το Δίλοφο είναι από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά του Ζαγορίου, χαρακτηριστικό δείγμα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής, με όλα τα κτίσματά του να είναι φτιαγμένα από τον τοπικό σχιστόλιθο.
Το 1969 το χωριό κηρύχθηκε τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με προεδρικό διάταγμα του 1979 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός οικισμός. Στο Δίλοφο υπάρχουν 68 παραδοσιακά κτίσματα, φτιαγμένα από τον τοπικό σχιστόλιθο, από τα οποία επτά είναι ερειπωμένα, οκτώ επανακατασκευασμένα και τα υπόλοιπα σωσμένα σε μέτρια έως καλή κατάσταση.
Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το ψηλότερο κτίριο του Ζαγορίου, ύψους 13,5 μέτρων, η οικία Μακρόπουλου ή Λουμίδη. Στα εντυπωσιακά αρχοντικά του 19ου αιώνα στο Δίλοφο συγκαταλέγονται, εξάλλου, η οικία Παλαιού, η Αναγνωστοπούλειος Σχολή, στο Μεσοχώρι, και η οικία Γεώργιου Βακόλα με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο ταβάνι και τον ζωγραφισμένο με ανθρώπινες μορφές οντά.
Στα αξιοθέατά του περιλαμβάνονται, επίσης, πέτρινες βρύσες, λιθόστρωτα καλντερίμια και εντυπωσιακοί ναοί και εκκλησάκια, όπως ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου που χρονολογείται το 1850.