Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΕΟΔΥ: Δέκα θάνατοι σήμερα, 1.605 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα θάνατοι σήμερα, 1.605 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.605, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 494.907 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.806 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 176 (64.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (ημερήσια μεταβολή +7.95%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.975 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση για το πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσης προπονητών αθλητών υψηλού επιπέδου

 


Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Κ. Σιαράβα, των εκπροσώπων της Ελληνικής και Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ΠΕΑΚΙ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παν ηπειρωτικό Στάδιο, ενόψει της έναρξης δράσης του προγράμματος Together in sport, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή.

Η  δράση,  αγορά την πρακτική άσκηση σπουδαστών του Τμήματος «Προπονητής Αθλημάτων» και σε πρώτο στάδια πιλοτικά θα γίνει εκγύμναση προσφυγόπουλων με δυνατότητα επέκταση και στην τοπική κοινωνία.  Για την υλοποίησή του καταβλήθηκε έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σιαράβα, με τον Διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Αλεξίου και την εκπαιδεύτρια )και μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ) κ. Ελπινίκη Μπάρκα.

Η δυνατότητα παροχής άσκησης υψηλού επιπέδου.  σε σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος του Δημοσίου ΙΕΚ, εντάσσεται σε πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) στο οποίο μετέχει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αναπληρωτή του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κων. Σιαράβα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (HOC) και της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (DOSB), με τη συμμετοχή  της Μετάδρασης και την υψηλή παροχή γνώσεων που γίνεται εθελοντικά από τρείς Πανεπιστημιακούς δασκάλους: την Πολυξένη Αργυτάκη (ΣΕΦΑΑ Αθηνών), τον Αντώνη Καμπά (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) και τον Θανάση Στρίγκα (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους στην εστίαση από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου

 


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στις 6:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 στις 6:00 π.μ. στο σύνολο της επικράτειας.

Αυτό που αλλάζει στην εν λόγω απόφαση είναι ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και στην εστίαση θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μία με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) και μία με τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) το οποίο θα το επιβαρύνονται οι ίδιοι. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι εργαζόμενοι των παραπάνω κλάδων έπρεπε να κάνουν self test μία φορά την εβδομάδα για να προσέλθουν στην εργασία τους τα οποία προμηθεύονταν δωρεάν από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ τους.

Ωστόσο την ίδια ώρα επισημαίνεται στην εν λόγω απόφαση ότι δεν αλλάζει το ποσοστό της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα καθώς παραμένει στο 20% και ότι συνεχίζεται να εφαρμόζεται το μέτρο της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. 

Αναλυτικά:

Εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 31 Ιουλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 111.222 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.606 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 196 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 19 συλλήψεις, ως ακολούθως:

100 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 95 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

33 στη Στερεά Ελλάδα,

19 στη Θεσσαλονίκη,

19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 9 στην Ήπειρο,

 8 στο Βόρειο Αιγαίο,

 7 στη Πελοπόννησο,

 3 στα Ιόνια Νησιά,

 1 στη Δυτική Μακεδονία και

 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.608 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.368 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.240 των 150 ευρώ.

16 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.022 ομοειδείς παραβάσεις.

75 παραβάσεις και 19 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνων 2 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 5.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στα καταστήματα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνων 4 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 2.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στα καταστήματα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπεράριθμους πελάτες,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κέντρο διασκέδασης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπεράριθμους πελάτες.

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας «COVID FREE».

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη 2 προσωρινά υπεύθυνων και 2 ιδιοκτητών, ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνων 2 καταστημάτων και πρόστιμο 5.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτες, για μη χρήση μάσκας,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

- από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Κρήτη,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 50.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.259 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.281 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 352 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 30 Ιουλίου 2021)

 


Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ειδικότερα και μεταξύ άλλων:

Αναδείχθηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

Ø  «Βελτίωση βατότητας οδού από οικισμό «Αλώνι – Χιώνι» Καταρράκτη έως Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Κ/ΞΙΑ Φούκας Δημήτριος -  Κώστας Κωνσταντίνος

Ø   «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

Ø  «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων στους ποταμούς Κομποτέικο και Άννινο» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 118.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Λάμπρος Ε. Γεωργούλας.

Παρακάλαμος: «Ποδηλατοδρομία 2021», την Πέμπτη 12 Αυγούστου, ώρα 17:30


Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου και Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Σώσινο», με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, διοργανώνουν την «Ποδηλατοδρομία 2021», την Πέμπτη 12 Αυγούστου, ώρα 17:30.

Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα στον τόπο μας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ένας άνδρας, που κατηγορείται για τροχονομικές παραβάσεις

 


Συνελήφθη χθες (31-07-2021)  το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας με τη συνδρομή και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας  ένας άνδρας, που κατηγορείται για τροχονομικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην πόλη της Πρέβεζας ο συλληφθείς οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης, με το οποίο προκάλεσε ελαφρύ τραυματισμό πεζού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet

 


Από το τέλος Αυγούστου νέοι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), καθώς διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων της «Ψηφιακής Μέριμνας», του προγράμματος των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.», εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 1 Αυγούστου

 


Την Κυριακή 1 Αυγούστου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων- ΦΣΚΡΗ: 1ο Τουρνουά αθλημάτων (μπάσκετ και βόλεϊ) 9 με 13 Αυγούστου στο γήπεδο του χωριού

 


Η νεολαία Κάτω Ραβενίων

Σας προσκαλεί στο 1ο τουρνουά αθλημάτων που διοργανώνει (μπάσκετ και βόλεϊ) 9 με 13 Αυγούστου στο γήπεδο του χωριού.

Για συμμετοχή και πληροφορίες στο 6909058171 έως και τις 6/8.

Η διεξαγωγή του τουρνουά θα γίνει με όλους τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας για τον covid 19.

Πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές που το έχουν ανάγκη από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 


Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες υγιεινά γεύματα μοιράστηκαν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis. Αυτή είναι η 10η διαδοχική χρονιά του Προγράμματος, το οποίο συνέχισε κανονικά το έργο του παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, διατέθηκαν συνολικά 251.789 γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 129.590 συσκευασίες γάλακτος, 31.434 συσκευασίες γιαουρτιού, 251.789 φρούτα και 251.789 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα σε 4.880 μαθητές που φοιτούν σε 102 σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδας, της Ημαθίας και της Θράκης.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στάθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά ακόμη και στο διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της έξαρσης της πανδημίας, διανέμοντας γεύματα στους μαθητές. Από την επαναλειτουργία των σχολείων έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προσφέρθηκαν επιπλέον 21.269 ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων, τα οποία κάλυπταν ένα υγιεινό και πλήρες δεκατιανό για κάθε μαθητή για διάστημα 15 ημερών.



«Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μετά την έλευση της COVID-19, έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες για μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν μετά την καραντίνα και τις αναστολές εργασιών θα αυξήσουν τον κίνδυνο κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού για χιλιάδες νοικοκυριά, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους φορείς οι οποίοι, στηρίζοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στέκονται δίπλα σε χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη Στερεά Ελλάδα, το Πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.