Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Θανατηφόρο τροχαίο στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

Την Πέμπτη 23-07-2015  το βράδυ, στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με δίκυκλο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 17χρονης συνεπιβάτιδας του δικύκλου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 17χρονου οδηγού.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.  

Η άμεση εκκίνηση των εργασιών αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, επισημοποιήθηκε στην εκδήλωση-παρουσίασης των μελετών του ΕΜΠ, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Την άμεση εκκίνηση των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, αποφάσισαν και προγραμμάτισαν  οι εμπλεκόμενοι φορείς,στην εκδήλωση-παρουσίασης, στο Πνευματικό Κέντρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος των μελετών του ΕΜΠ, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015.

 Ως στόχος τέθηκε, οι εργασίες αναστήλωσης να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016, με φορέα υλοποίησης του έργου την περιφέρεια Ηπείρου. Για τον σκοπό αυτό συστήνεται επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών, καθώς και μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την υποδοχή δωρεών και χορηγιών  ανέφερε στην εκδήλωση ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι ''Οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία, ενώ δωρητές, όπως η οικογένεια Λούλη, έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να προβούν σε δωρεές ώστε να προχωρήσει η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαίωσε τη σύμπνοια όλων των εμπλεκομένων φορέων. Για το σκοπό αυτό συνάπτεται προγραμματική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΜΠ και του δήμου Βορείων Τζουμέρκων''.

''5η Αλωνιάδα Σεβαστού 2015'' Θεσμός Ιστορίας και Πολιτισμού: Το τριήμερο 7, 8 και 9 Αυγούστου 2015, στα Αλώνια Σεβαστού Θεσπρωτίας

Ανοίγει σε δυο βδομάδες τις πύλες της η 5η ΑΛΩΝΙΑΔΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥ 2015. Η φετινή Αλωνιάδα θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7, 8 και 9 Αυγούστου στα Αλώνια Σεβαστού και θα είναι αφιερωμένη στην ΥΓΕΙΑ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Η Αλωνιάδα έχει καταφέρει να καταγραφεί στη συνείδηση των συντοπιτών ως ένας Θεσμός Ιστορίας και Πολιτισμού και συνδιοργανώνεται από την Τ. Κ. Σεβαστού, το Δήμο Σουλίου και την Ένωση Απόδημων Σεβαστού με έδρα την Αθήνα.

Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε χωριό του Δήμου Ζίτσας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού Ρομά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία έλαβε χώρα προχθές (23-07-2015) το μεσημέρι σε σπίτι σε χωριό του Δήμου Ζίτσας.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άλλους δύο συνεργούς του.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ο 36χρονος αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από αποθήκη σπιτιού ηλικιωμένου ημεδαπού, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Παρακάλαμος: Εργασίες διαμόρφωσης αύλειου χώρου της Αγίας Παρασκευής


Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι  εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.
Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του καμπαναριού, της βρύσης και απομένουν οι εργασίες πλακόστρωσης.
Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των εργασιών έχουν καλύψει τα αδέρφια Αθανάσιος και Παντελής Λέτσας, ενώ την ευθύνη και την εκτέλεση των εργασιών έχει αναλάβει αφιλόκερδος ο Βασίλειος Λέτσας.
Ο Δήμος Πωγωνίου έχει παραχωρήσει μέρος από τις πέτρες των παλιών σφαγίων Παρακαλάμου.

Επειδή δεν υπάρχει καμία πηγή χρηματοδότησης  για την ολοκλήρωση του έργου, όποιος μπορεί ας βοηθήσει.


Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας δυνάμει εντάλματος σύλληψης και διάταξης, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία

Συνελήφθη, προχθές (23-7-2015) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λευκάδας και Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης και η διάταξη αφορούσαν υποθέσεις ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομης οπλοφορίας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Παρακάλαμος: Αυτό το χαντάκι ποιος θα το κλείσει;

Ένα βαθύ (νεροφαγιά) χαντάκι υπάρχει στην επαρχιακή οδό Παρακαλάμου προς Μαυρονόρος  Πωγωνίου έξω από την πρώην πιτσαρία «Γριβέλια» και αποτελεί κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.
Την προηγούμενη εβδομάδα συνδημότης από τη Βροντισμένη έπεσε μέσα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και «καθάρισε» με λίγες ευτυχώς υλικές ζημιές.
Κάποιος αρμόδιος (δημοτική αρχή) δεν το έχει δει, δεν έχει ακούσει τίποτα;
Τι περιμένουν;
Να θρηνήσουμε θύματα;
Αύγουστος έρχεται!

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 27/07-1/08/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (28-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (29-07-2015) και...
ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο – Βίτσα - Κουκούλι – Καπέσοβο –Τσεπέλοβο –Σκαμνέλι –Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (30-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (31-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (01-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Metron Analysis: Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά καταγράφεται ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 33,6%
ΝΔ: 17,8%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
Ποτάμι: 6,1%
ΚΚΕ: 4,2%
ΠΑΣΟΚ 3,6%
ΑΝΕΛ: 2,8%
ΚΙΔΗΣΟ: 1,3%,
Ένωση Κεντρώων: 3,3%