Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΕΟΔΥ: Εκατόν τρεις θάνατοι σήμερα, 5.087 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν τρεις θάνατοι σήμερα  5.087 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.087, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 994.901 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 95 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.848 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 103, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.085 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 702 (58.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 566 (80.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 136 (19.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.600 ασθενείς.

Οι εισαγωγέςνέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 376 (ημερήσια μεταβολή -12.35%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η Μαρία Κεφάλα με δήλωση της απαντά στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα

 


Συνεπής με τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, με κύρια χαρακτηριστικά του, τον άκρατο λαϊκισμό, την προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας και πάνω απ’ όλα την παντελή απουσία στοιχειώδους αυτοκριτικής, εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας στα Ιωάννινα.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό, αφού ακολούθησε την πεπατημένη, όπως  και σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του, προσπαθώντας να κρύψει την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και την έλλειψη προτάσεων και σχεδιασμού. Αν υπήρχε βέβαια, θα είχε φροντίσει να τον υλοποιήσει στην πενταετή κυβερνητική του θητεία. Αφού μοίρασε για μία ακόμη φορά καθρεφτάκια και χάντρες, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών  για τα έργα και τις ημέρες της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα αστείρευτο ευχολόγιο στην πολιτική του ομιλία, μας είπε τι θα έκανε αν ήταν σήμερα στην διακυβέρνηση της χώρας. Το πραγματικό ευτύχημα για τη χώρα όμως είναι αυτό ακριβώς, ότι δε βρίσκεται στο τιμόνι της, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.

Δε σταματά βέβαια  να μας εκπλήσσει  σε κάθε επίσκεψή του στην περιοχή, αφού μάθαμε το βράδυ της Πέμπτης, ότι όχι μόνο χάθηκαν δύο χρόνια για το τμήμα Ιωάννινα–Κακαβιά της Ιόνιας Οδού -που εντάχθηκε πλέον και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2022 για να κατασκευαστεί- αλλά ότι η κυβέρνησή του είχε κάνει σπουδαία δουλειά και στην προετοιμασία για το συγκεκριμένο τμήμα, ακόμη και στην προώθηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας!

Συλλήψεις για παράνομη θήρα, από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

 


Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στο πλαίσιο περιπολίας στην Τ.Κ Λογγάδων του Δ. Ιωαννιτών, εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα μπεκάτσας (καρτέρι), πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου, όπως προβλέπεται, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι έφερε παραποιημένο όπλο, με δυνατότητα χρήσης περισσότερων από τρία φυσίγγια και δε διέθετε άδεια θήρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Τ.Κ. Μουζακαίων του Δ. Ιωαννιτών εντοπίσε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα αγριόχοιρου εντός κατοικημένης περιοχής, ως μέλος ομάδας κυνηγών τριχωτών θηραμάτων, χωρίς να διαθέτει όμως άδεια θήρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση θήρας, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια που είχε μαζί του, καθώς και μία συσκευή VHF.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προειδοποίηση για κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων

 


Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Φυσικής  (Μετεωρολογίας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από αργά το απόγευμα, μέχρι και το Σάββατο προβλέπονται ισχυρότατες καταιγίδες κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, με τα ύψη βροχής κατά τόπους να είναι πολύ μεγάλα, ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 800 μέτρων.

Με δεδομένη την ήδη μεγάλη επιβάρυνση των αποστραγγιστικών συστημάτων από  τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης τάφρων, χειμάρρων, ποταμών και εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Έχοντας υπόψη τις ανωτέρω προβλέψεις και εκτιμήσεις, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους Δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Απευθύνεται επίσης στους πολίτες ζητώντας τους,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ όσοι εργάζονται στην ύπαιθρο να λάβουν έγκαιρα προφυλάξεις για την αποφυγή ατυχημάτων. Τέλος επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η διάσχιση χειμάρρων και πλημμυρισμένων περιοχών.

Κατά τα λοιπά ισχύει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ. και κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ:  www.php.gov.gr/

Αλέξης Τσίπρας: Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και εκτενή αναφορά στα κρισιμότερα θέματα της Ηπείρου

 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο Du Lac έκανε εκτενή αναφορά στα κρισιμότερα θέματα της Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως μία μεγάλη τράπεζα πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, η σύνδεση με την Πρέβεζα, η κατάργηση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, το πάγωμα πληρωμών έργων του ΕΣΠΑ, η κατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η πορεία του Πανεπιστημίου.

Θύμισε ότι από την Κυβέρνησή του είχαν προκηρυχθεί οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για όλες τις προστατευόμενες περιοχές ώστε να δημιουργηθούν κανόνες και ξεκάθαρο πλαίσιο δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν προχώρησαν.

Πέραν αυτού η Κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης και των Διοικήσεών τους, κάτι που μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει.

«Η κυβέρνηση αποδομεί μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. Αυτό έκανε με τις προστατευόμενες περιοχές, το ίδιο έκανε με την χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το ίδιο και με τις ενεργειακές κοινότητες», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα έργα των οδικών υποδομών σημείωσε ότι δημιουργείται μία δυσμενής πραγματικότητα, καθώς άλλα καθυστερούν και άλλα υποβαθμίζονται.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Ιωαννίνων για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (09-12-2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -23,1- γραμμαρίων,

-2- συσκευασίες με αποξηραμένα φύλλα δενδρυλλίου κάνναβης, συνολικού βάρους -116,3- γραμμαρίων και

ανεμιστήρας, προβολέας και τρία πλαστικά δοχεία (πρόσφορα για τη διευκόλυνση καλλιέργειας σε εσωτερικό χώρο).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Έντονα παράπονα για την κατάσταση αγροτικού δρόμου

 


Τα έντονα παράπονά του εκφράζει ο  συγχωριανός Δρίβας Λ. Ηλίας για την κατάσταση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζεται σχεδόν κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες μετά από έντονη βροχόπτωση  με αποτέλεσμα η κτηνοτροφική μονάδα να μένει αποκλεισμένη.

Δυστυχώς η Τοπική Κοινότητα και η Δημοτική Αρχή αν και γνωρίζουν το πρόβλημα δεν έχουν δρομολογήσει κάποια λύση.

Ο κ. Δρίβας σε δήλωσή του αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και σε όλο το τοπικό συμβούλιο που δεν μπορούμε να περάσουμε να πάμε να φτιάξουμε τα ζώα μας».

Δεκατρείς παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.862 έλεγχοι, από τους οποίους οι 30.874 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 262 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

123 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 118 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 45 στη Θεσσαλονίκη,

 15 στη Δυτική Ελλάδα,

 14 στο Βόρειο Αιγαίο,

 13 στην Ήπειρο,

 11 στην Κεντρική Μακεδονία,

   9 στην Πελοπόννησο,

   7 στη Θεσσαλία,

   4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

   4 στη Δυτική Μακεδονία και

   1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77.537 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 74.177 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.360 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.353 ομοειδείς παραβάσεις.

134 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο εστιατορίου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – ουζερί, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο, ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων,

- 6 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση κανόνων λειτουργίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενο καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη καφενείου για υπόδειξη πιστοποιητικό εμβολιασμού άλλου άτομου. Επιπλέον, 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του καφενείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 25.856 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.744 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνάντηση της «Ένωσης αγροτών» με τον Αλέξη Τσίπρα

 


Τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Ιωαννίνων μετέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Γ.Α.Σ.Ι. "ΕΝΩΣΗ αγροτών".

Δόθηκε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κτηνοτροφία τα οποία είναι τεράστια δεδομένου του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 60% των τιμών, αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο).

Ιδιαίτερα στο νομό μας η κρίση είναι πιο έντονη γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλότερο έναντι της υπόλοιπης χώρας επειδή οι παραγόμενες ποσότητες ζωοτροφών είναι ελάχιστες λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και του μικρού και κατακερματισμένου κλήρου, ο οποίος καθιστά ασύμφορες τις καλλιέργειες.

Τα προβλήματα αυτά διογκώθηκαν  τα τελευταία χρόνια με τα αγριογούρουνα, κοπάδια από τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα και αφανίζουν στην κυριολεξία την αγροτική παραγωγή και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και υπομνήματα δεν έχει ληφθεί ακόμη κανένα μέτρο.  

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσπρωτία που προσπάθησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής

 


Συνελήφθησαν χθες (10-12-2021) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπης αλλοδαπής.

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκε κρυμμένη εντός του οχήματος αλλοδαπή, η οποία στερούνταν των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα και συνελήφθη.

Το όχημα καθώς και (4) κινητά κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Ο. Νεοχωρόπουλου 12-12-21/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 12  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    

ΩΡΑ: 15:00

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)                

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (18:30)            

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)          

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)               

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:15) 

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021      

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:15) (εξ αναβολής)

ΕΡΤ3: «24 ώρες στην Ελλάδα- 24 ώρες στο Ανατολικό Πήλιο» – Κάθε Παρασκευή στις 13:00

 


«24 ώρες στην Ελλάδα- 24 ώρες στο Ανατολικό Πήλιο»

Κάθε Παρασκευή στις 13:00

 Η αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 «24 ώρες στην Ελλάδα» που μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας κάθε Παρασκευή στις 13:00, στις 10 Δεκεμβρίου επισκέπτεται το Ανατολικό Πήλιο.Στο πανέμορφο ανατολικό τμήμα του Πηλίου θα ταξιδέψουμε την Παρασκευή στις 13:00.

Εκεί θα γνωρίσουμε το σχολείο που φοίτησε ο Ρήγας Φερραίος και θα μάθουμε για την ιστορική βιβλιοθήκη. Θα φτιάξουμε μαρμελάδα από φιρίκια, θα μαζέψουμε άγρια μανιτάρια και βότανα και θα μάθουμε για την οικονομία του τόπου.

Τέλος, θα γνωρίσουμε την ιστορία του κτηρίου που στεγάζει έναν καλοκαιρινό έρωτα που κρατάει πάνω από 30 χρόνια. 24 ώρες στην Ελλάδα, 24 ώρες στο Ανατολικό Πήλιο.

Σκηνοθεσία-παρουσίαση–Μαρία Μησσήν

Δ/νση Φωτογραφίας-Βαγγέλης Πυρπύλης

Ηχοληψία – Γιώργος Καραβούλιας

Μουσική Τίτλων – Δημήτρης Σελιμάς

Μοντάζ – Χρήστος Ουζούνης

Εκτελεστής Παραγωγός: Blacklight κινηματογραφικές παραγωγές ΕΠΕ

Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Βελισσαρίου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 12-12-21/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 12  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 15:00

 

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ      

 

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (16:15)           

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)           

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)                        

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)               

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021      

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (19:00) (εξ αναβολής)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

 


Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Δημαρχείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα,  Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-14.00.

Η «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 στα Τρίκαλα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στις 10:00

 


                                           Η «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 στα Τρίκαλα

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 10:00

 Η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος», που μας ταξιδεύει κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλη την ελληνική περιφέρεια, αυτήν την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, πηγαίνει στα Τρίκαλα.

Στην διάρκεια της εκπομπής, θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Τσιτσάνη, θα περπατήσουμε στη λαϊκή αγορά-«κόσμημα» και θα μάθουμε πώς λειτουργεί η έξυπνη πόλη των Τρικάλων.

Δεν θα παραλείψουμε να συναντήσουμε τα …ξωτικά στον περίφημο μύλο τους.

Παράλληλα, η «Περίμετρος» θα καλύψει και την υπόλοιπη ειδησεογραφία στην Ελλάδα και τον κόσμο, όπως το κάνει κάθε μέρα.

Παρουσίαση: Κατερίνα Ρενιέρη – Νίκος Πιτσιακίδης

Αρχισυνταξία: Σωτήρης Κυρόπουλος – Μαρία Γουρλά

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος

Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλλη Κουτσουφλιανιώτη – Γιώργος Τζιρμάκης

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

 


Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη). Πρόκειται για την παθολογική κατάσταση, κατά την οποία κάποιο ενδοκοιλιακό σπλάχνο προβάλλει εκτός του κοιλιακού τοιχώματος, δηλαδή του μυϊκού περιβλήματος της κοιλιάς, μέσω ενός μη φυσιολογικού ανοίγματος.

«Αν και μια κήλη δεν μπορεί να θέσει την υγεία και τη ζωή των ασθενών σε άμεσο κίνδυνο, η αντιμετώπισή της δεν θα πρέπει να αναβάλλεται για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η εμφάνιση της πάθησης συνοδεύεται από την πιθανότητα ανάπτυξης επιπλοκών, δυνητικά επικίνδυνων. Η, όχι και τόσο σπάνια και εξαιρετικά επικίνδυνη, επιπλοκή των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος ονομάζεται περίσφιξη», εξηγεί ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος / Παχυσαρκίας και Διαβήτη – Γ΄ Χειρουργική Κλινική Μaster Surgeon in Hernia Surgery, Συν-διευθυντής Κέντρου Αριστείας χειρουργικής αντιμετώπισης ασθενών με κήλη του κοιλιακού τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) του Metropolitan General.

Τι συμβαίνει κατά την περίσφιξη μίας κήλης;

Μια κήλη του κοιλιακού τοιχώματος, δημιουργείται όταν κάποιο τμήμα ενός ενδοκοιλιακού οργάνου διαπεράσει το κοιλιακό τοίχωμα και προβάλλει κάτω από το δέρμα της περιοχής. Το περιεχόμενο της κήλης έχει συνήθως τη δυνατότητα να επιστρέφει εντός της κοιλιάς (να ανατάσσεται), όταν ο ασθενής βρεθεί σε ύπτια θέση.