Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Ιωαννιτών: Τελικό αποτέλεσμα 100,00% (170/170 ε.τ.)

 

Δήμος Ιωαννιτών

Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Λευκά/Άκυρα Έγκυρα

77.162- 33.062-1.441-31.621

Συνδυασμός-Ποσοστό-Ψήφοι-Σύμβουλοι

Μπέγκας Θωμάς-ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 52,26%-16.525-23

Παπαγεωργίου Δημήτριος-ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 47,74%-15.096-6

ΠΗΓΗ: https://ekloges.ypes.gr/


Δήμος Ιωαννιτών: Αποτελέσματα στο 98,82% (168/170 ε.τ.)

 

Δήμος Ιωαννιτών

Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Λευκά/Άκυρα Έγκυρα

Συνδυασμός-Ποσοστό-Ψήφοι-Σύμβουλοι

Μπέγκας Θωμάς-ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 52,31%-16.358-23

Παπαγεωργίου Δημήτριος-ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 47,69% 14.915-6

ΠΗΓΗ: https://ekloges.ypes.gr/


ΕΜΥ: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

 


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη  δυτική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3, και βαθμιαία βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τρίτη 17-10-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τετάρτη 18-10-2023

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 19-10-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρασκευή 20-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου για τις νέες ετικέτες στα σούπερ μάρκετ

 


Οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν, σταδιακά από αυτή τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ την ειδική σήμανση για τα προϊόντα που θα έχουν για έξι μήνες έκπτωση 5%

Σε ισχύ μπαίνει η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη Μείωση Τιμής» στη μάχη κατά της ακρίβειας, με άμεσο στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση.

Μέχρι στιγμής οι βιομηχανίες τροφίμων έχουν δηλώσει 100 κωδικούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του υπουργείου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπή, με 95 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπή, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 95 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Μαυρονόρος

 


Με λαμπρότητα τελέστηκαν σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Μαυρονόρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ανδρέου.

Το παρόν έδωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Ισαάκ Μέμος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο δωρητής της ανακαίνισης κ. Δημήτριος Τζούλης, καθώς και πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

Ευχόμαστε ο Άγιος Γεώργιος να Σκέπη και να πρεσβεύει για όλους.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αντρών ηλικίας 27 και 34 ετών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Στη σύλληψη δύο αντρών ηλικίας 27 και 34 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Αλλαγή ώρας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου

 


Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω και από 04:00 π.μ. θα δείξουν 03:00 π.μ. (χειμερινή ώρα).

Η θερινή ώρα αναμένεται να επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή στις 31 Μαρτίου 2024.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής

 


Συνελήφθη νωρίς το πρωί της Κυριακής από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης, ο οποίος διαπιστώθηκε να παραβιάζει το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας μουσικής.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη άντρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς άντρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιτωλοακαρνανίας με ποινή φυλάκισης 3 μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έκθεση προβολής και προώθησης προϊόντων της Ηπείρου, 20, 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο

 

Έκθεση προβολής και προώθησης προϊόντων της Ηπείρου, 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2023,  στον εξωτερικό χώρο του  Ζάππειου Μεγάρου.

Συνελήφθη ημεδαπή, σε περιοχή της Πρέβεζας διότι οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη σε περιοχή της  Πρέβεζας από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ημεδαπή, διότι ύστερα από αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

 


Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00.

Θαύματα κάνει η μικροχειρουργική στους ακρωτηριασμούς παιδιών

 


Μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας όσον αφορά την αποκατάσταση της λειτουργίας έχει η χρήση της Μικροχειρουργικής στις συγκολλήσεις ακρωτηριασμένων μελών στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες!

Αυτό ανέφερε ο διακεκριμένος χειρουργός Διευθυντής της κλινικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Ψυχικού κύριος Ιωάννης Ιγνατιάδης μιλώντας στο 79ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθoπαιδικής, (Divani Caravel, Αθήνα, 4-7 Οκτωβρίου 2023).

Παρουσιάζοντας μια σημαντική σειρά συγκολλήσεων ή επαναιματώσεων παιδιατρικών περιστατικών με ακρωτηριασμούς ή ημιακρωτηριαστικά τραύματα μελών ο κύριος Ιγνατιάδης τόνισε πως «σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερο στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες!»

Κι αυτό όπως εξήγησε συμβαίνει «παρά το γεγονός ότι τα αγγεία και τα νεύρα των μελών στα παιδιά είναι “σωληνώσεις” πιο στενού διαμετρήματος απ΄ ότι στους ενήλικες».

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο Έλληνα χειρουργό το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας οφείλεται κυρίως σε τέσσερις λόγους. 

Συγκεκριμένα: