Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Παρακάλαμος: Ζητείται κυρία για φύλαξη και περιποίηση ηλικιωμένης με κινητικά προβλήματα

 


Ζητείται κυρία για φύλαξη και περιποίηση ηλικιωμένης με κινητικά προβλήματα στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6948662444.

Άρτα: Δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων


 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέσσερα ανήλικα άτομα, την επιμέλεια των οποίων έχουν -κατά περίπτωση- οι κατηγορούμενες, εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό 45 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, τα ανήλικα άτομα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας και στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε σε υπάλληλο του καταστήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αδελφότητα Σιταριάς: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Αύγουστο 2021


Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Αύγουστο 2021 από την Αδελφότητα Σιταριάς.

ΕΟΔΥ: Είκοσι θάνατοι σήμερα, 2.595 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι θάνατοι σήμερα, 2.595 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 2.595, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 516.785 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 116 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.389 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 207 (61,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

Το 83,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.842 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +1,44%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 197 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.097 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σιταριά Πωγωνίου: Ιερά Παράκληση στο εξωκκλήσι της Παναγίας, την Τρίτη 10 Αυγούστου, ώρα 19:00

 


Την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:00 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στο εξωκκλήσι της Παναγίας.

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 8 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 8 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 115.634 έλεγχοι, από τους οποίους οι 75.012 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 124 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

68 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

17 στη Θεσσαλονίκη,

15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

8 στην Ήπειρο,

6 στο Νότιο Αιγαίο,

6 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στην Κεντρική Μακεδονία,

3 στη Δυτική Μακεδονία,

2 στην Αττική,

2 στη Θεσσαλία,

2 στη Στερεά Ελλάδα,

2 στην Πελοπόννησο και

1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.170 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.918 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.252 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 5 στην Κρήτη, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.086 ομοειδείς παραβάσεις.

48 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Θεσσαλία , σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες καταστημάτων, για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Θεσσαλονίκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια.

Στην Ήπειρο, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.606 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.304 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστίες του Δημάρχου Κόνιτσας σε κατοίκους και πυροσβέστες για την αντιμετώπιση της φωτιάς στις Πάδες Κόνιτσας

 


Ο Δήμαρχος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους δασεργάτες και όλους τους εθελοντές για την άμεση κινητοποίηση και τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 5/08/2021 στο πευκόδασος στις πλαγιές του Σμόλικα μεταξύ Πάδων και Αρμάτων.

Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε στις 5/08 από το Συντονιστικό Όργανο βρέθηκε με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στην περιοχή και πρόσφερε ό,τι ζητήθηκε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση από όλους μας. Παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια εστία πυρκαγιάς μα ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα: 2655024001 και 199.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δήμος Ζίτσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

 


Ο Δήμος Ζίτσας  στην προσπάθειά του να συνδράμει έμπρακτα στην κάλυψη βασικών αναγκών των κατοίκων περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών προχωρά στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα  είδη που κατά προτεραιότητα απαιτούνται είναι:

ΤΡΟΦΙΜΑ

νερά

κονσέρβες

Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα κ.α.)

γάλατα εβαπορέ

χυμοί

ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

παυσίπονα

μάσκες,

πάνες μωρών και ηλικιωμένων,

μωρομάντηλα,

χαρτί υγείας

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας ( στο κτίριο του Δημαρχείου - Ελεούσα) από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου έως την Πέμπτη 12 Αυγούστου (09:00 π.μ. με 14:00 μ.μ.).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26533-60002, 26533-60026 και 2651063133

 

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα βιορευστά στο Λύγγο και το βιοαέριο στα Άνω Ραβένια

 


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για επενδύσεις στην μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στα Άνω Ραβένια του Δήμου Πωγωνίου και τις μονάδες βιορευστών στο Λύγγο του Δήμου Ζίτσας που είχαν προκαλέσει τον τελευταίο χρόνο έντονες αντιδράσεις.

Οι εγκρίσεις αυτές δίνουν και το πράσινο φως για την κατασκευή των μονάδων με τις οποίες ουδέποτε συναίνεσαν τα χωριά και οι Δήμοι.

Η μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συµπαραγωγή ηλεκτρικής και θερµικής ενέργειας ισχύος 0,498 MW προβλέπεται να κατασκευαστεί στην Τοπική Κοινότητας Άνω Ραβενίων, στη Δηµοτική Ενότητα Καλπακίου, του Δήµου Πωγωνίου.

Δυο συλλήψεις για διαρρήξεις οχημάτων σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας

 


Ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της ίδιας υπηρεσίας, η οποία είχε συσταθεί με σκοπό την αποτροπή κλοπών από οχήματα σε παραλιακές περιοχές, συνέλαβαν χθες στην Πλαταριά Θεσπρωτίας δύο άτομα.

Πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, απόπειρα κλοπής και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά την τελευταία εβδομάδα σε περιοχές της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί στη διάρρηξη τριών οχημάτων, από δύο από τα οποία αφαίρεσαν μικροποσό και δύο τσάντες.

Ακόμη, ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται ότι μαζί με μία γυναίκα  τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν εξαπατήσει ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος στην Ηγουμενίτσα, όπου δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για τη διαμονή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατσαβίδι, ως μέσα τέλεσης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα 9 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 9  Αυγούστου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πέρδικα, Θεσπρωτία, Δημαρχείο, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Σακχαρώδης διαβήτης και καλοκαίρι: Ειδική φροντίδα για τα πόδια

 


Το καλοκαίρι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ταυτισμένο με τις διακοπές. Θάλασσα, σπορ, εκδρομές, διασκέδαση, χαλάρωση και ό,τι άλλο μας αποφορτίζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας δίνει χαρά και αντοχές για τη συνέχεια. Όλα τα παραπάνω μπορούν να τα χαρούν και τα διαβητικά άτομα, χωρίς να στερηθούν κάτι σημαντικό. Πώς; Με λίγη «ακραία» προσοχή.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί τη σύγχρονη μεταβολική μάστιγα που απειλεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού  ̶  περίπου 11% σήμερα στην Ελλάδα, ενώ στο μέλλον θα απειλεί ακόμα περισσότερα άτομα. Το γεγονός καθίσταται σημαντικότερο αν σκεφτεί κανείς πως τριπλάσιος αριθμός ατόμων είναι ήδη σε προδιαβήτη και δεν το γνωρίζουν καν.
Ο μεγάλος φόβος για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και σε ένα μικρότερο ποσοστό και για τα άτομα με προδιαβήτη είναι οι επιπλοκές. Καρδιά, αγγεία, εγκέφαλος, μάτια, στοματική κοιλότητα, νεφρά, πόδια και ιδιαιτέρως πέλματα επηρεάζονται από τον σακχαρώδη διαβήτη, τονίζει η κ. Αικατερίνη Τρικκαλινού Παθολόγος-Διαβητολόγος, Επιμελήτρια Διαβητολογικού κέντρου του
Metropolitan Hospital.

Φυσικά, ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός. Σε κάθε άτομο με διαβήτη δρα συνδυαστικά με αυτόν ένα σύνολο παραγόντων κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η φλεβική ανεπάρκεια, οι αρτηριακές στενώσεις, η καθιστική ζωή, η στεφανιαία νόσος ή η καρδιακή ανεπάρκεια, η νεφρική ανεπάρκεια, η πολύωρη εργασιακή απασχόληση, ο αστικός, εν γένει, τρόπος ζωής, καθιστώντας το ευάλωτο σε κάποιες νοσηρές καταστάσεις.

Ένα μεγάλο μέρος της φροντίδας από τους θεράποντες ιατρούς αλλά και μέγας φόβος των ασθενών με διαβήτη είναι οι επιπλοκές που αφορούν τα κάτω άκρα. Κυρίως η διαβητική αγγειοπάθεια και η διαβητική περιφερική νευροπάθεια που προδιαθέτουν (λόγω κακής αιμάτωσης και μειωμένης ή και πλήρους απουσίας αίσθησης στα πόδια) στη δημιουργία χρόνιων βλαβών στο άκρο.

Διαβήτης και κάτω άκρα

Είναι αλήθεια πως τα πόδια των ασθενών με διαβήτη χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Το δέρμα των ατόμων με διαβήτη συνήθως αφυδατώνεται περισσότερο από ό,τι του υπόλοιπου πληθυσμού και αυτό το καθιστά λιγότερο ανθεκτικό τόσο σε καταπόνηση, τριβή, ρωγμές όσο και σε προσβολή από λοιμογόνους παράγοντες (μικρόβια και μύκητες).