Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Public Issue: Οριακή αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

Η εταιρεία Public Issue σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Αυγή», δίνει προβάδισμα με 8% του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 38%  (151 έδρες)
ΝΔ: 30%
Το Ποτάμι: 7%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
ΚΚΕ: 5%
ΑΝΕΛ: 3%
Εκτός Βουλής μένουν το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 66%, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο 22%.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από αύριο Δευτέρα


Σύμφωνα με το έκτακτο  δελτίο της  ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015,  από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ.
Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Στη «λευκή ισοπαλία» έμειναν Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα.  
Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα. 
Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Βελλίδης που κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο οποίο επέβαλλαν το ρυθμό τους, ωστόσο καμία δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.
Τσάβες και Κοροβέσης απείλησαν την εστία του Ράφαελ, ωστόσο ο τελευταίος σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες.
Από πλευράς Παναιτωλικού, οι Βιγιαφάνες και Μαρτίνες ήταν γι' ακόμη ένα ματς καθοριστικοί, με τον πρώτο να στέκεται άτυχος στο 12ο λεπτό όταν η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Εντζεγκέλε, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (82' Παπουτσογιαννόπουλος), Βιγιαφάνιες (62' Μύγας), Κάπελ, Μαρτίνες, Άλβες (88' Βασιλείου)
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδη, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (76' Μανιάς), Ακόστα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τσάβες (72' Γιάκος), Στρούνα, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς (19' Σκόνδρας) 

Ισόπαλοι Αναγέννηση και Αετός Πρωτόπαππας στο Κεφαλόβρυσο (2-2)-Έχασε στη Ζωοδόχο ο Αγροτικός Αστέρας (2-0)

* Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου αν και βρέθηκε να χάνει από τον Αετό Πρωτόπαππας με 0-2 μπόρεσε να γυρίσει το μαρς και να ισοφαρίσει σε 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι   άνοιξαν το σκορ με το Διαμάντη Άγγελο  στο 35' και διπλασίασαν τα τέρματα στο 52΄ Τόρη Θωμά.

Η Αναγέννηση  μείωσε με αυτογκόλ του  Κλιτσινίκου Αναστάσιου  στο 55΄ σε 1-2 και ισοφάρισαν με τον Τάσιο Αλέξανδρο   στο 58'.

*Με γκολ του Πρεμετή Αλέξανδρου  στο 4'  και του Νάσιου Χρήστου   στο 21' ο  Α.Ο. Ζωοδόχου κέρδισε τον Αγροτικό Αστέρα με 2-0.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Σκόρδος Κων/νος, Δρίβας Λάζαρος (Ντρουμπάλης Αναστάσιος 64΄), Άμρο Παντελής, Χαλδούπης Βασίλειος, Νάτσης Σταύρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Ζόta Αρσέν, Άμρο Χρήστος (Αποστόλου Βασίλειος 75΄), Ζota Rigert, Χαρίσης Αλέξανδρος

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0 α.α.  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3-0  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 6-0   
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 0-3 α.α.
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 1-3
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-0
Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4-0  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-2  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-2


Βαθμολογία (19η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 55
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  48
3. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 47
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 46
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 43
6.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 31
7. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 29
8. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 28 
9. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 28
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 22 
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 21 
12. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 20 
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 19 
14. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18 
15. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 14
16. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 9 
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  7 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5   

Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Α.Σ. Καλπακίου και Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας (1-1)-Έχασε στις Χουλιαράδες η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (3-0)

* Α.Σ. Καλπακίου και Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας μοιράστηκαν στο Καλπάκι βαθμούς και γκολ (1-1).
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15' με τον Μπονόβα Νικόλαο 1-0 για να ισοφαρίσει οι φιλοξενούμενοι με τον Χωραβάτη Βασίλη σε 1-1 στο 29΄.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Ναούμ Θεόδωρος (Μακρής Χρήστος 28΄), Ηλίας Μιχαήλ (Γκόνης Πέτρος 46΄), Γόγολος Ευάγγελος, Μπονόβας Νικόλαος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Κοττίκας Ιωάννης, Γιαννακούλης Αθανάσιος, Κατσάνος Ιωάννης, Διαμαντής Παναγιώτης (Κατσαβριάς Βασίλειος 57΄), Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ
* Την ήττα γνώρισε η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από την Α.Ε. Χουλιαράδων με 3-0.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ντούκα Δημήτρη   στο  5'  για να διπλασιάσει τα τέρματα ο Μπουκουβάλας Νικόλαος  στο 30' και το τελικό 3-0 έκανε ο Ρουμπής Απόστολος   στο 72'.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης  Σταύρος, Καλές Βύρων, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Πότσης Γεώργιος (Αθανασίου Χρήστος 78΄), Δήμος Αθανάσιος (Καλές Αλέξανδρος 46΄), Δήμου Σταύρος (Αθανασίου Στυλιανός 61΄), Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Σιώτας Γρηγόριος, Τσαραώσης Ευάγγελος,  Ζενέλης Πάτροκλος
Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-0  
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1-0  
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 0-6
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  1-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2-2  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ 3-1  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 2-2  
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-0
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-0
Βαθμολογία (20η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 48
2. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 40    
3. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 40
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 40
5. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 40
6. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 38
7. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 36
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 30 
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 29   
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 25 
11. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 21
12. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 19 
13. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 18
14. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 17 
15. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 17 
16. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 17 
17. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 17  
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 7

Η περί της ρευστότητας τερατώδης πλάνη!

Γράφει ο Παναγιώτης Βοστινιώτης

Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα λεφτά; 
Ιδού η απορία!
Αν υπάρχουν που βρίσκονται; 
Αν δεν υπάρχουν που πήγαν;
Το χρήμα - για να χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τον όρο - το τυπωμένο χρήμα, δεν είναι υγρό, δεν είναι αιθέρας που εξατμίστηκε και δεν μπορούμε να το ξαναπιάσουμε. 
Άρα κάπου υπάρχει. Δύο είναι οι περιπτώσεις. Ή το έχουν οι τράπεζες ή το έχει ο κόσμος, η αγορά όπως λέμε. «Δυοίν θάτερον» λέγανε οι αρχαίοι, που σημαίνει ή το ένα ή το άλλο.
Αν το χρήμα είναι σήμερα στις τράπεζες, δεν θα χρεοκοπούσαν, τότε δεν θα χρειαζόταν και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο η λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αν το χρήμα είναι στον κόσμο, στην αγορά, τότε θα ήμασταν μια χαρά, δεν θα υπήρχε έλλειψη ρευστότητας! Εδώ έχουν εξαφανιστεί τρισεκατομμύρια χωρίς να πάρει κανένας μυρωδιά! (Το χρήμα δεν… έχει και οσμή:  Pecunia non olet). Έτσι μερικοί νομίζουν ότι όσο και να το ψάξουμε δεν θα το βρούμε ποτέ!Σε ένα παλαιότερο άρθρο με τίτλο «Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται», έγραφα: 
«Οι τράπεζες χρεοκοπούν όχι γιατί δεν έχουν, αλλά αντίθετα γιατί έχουν πάρα πολύ χρήμα στις αποθήκες τους ή πιο σωστά στα χρηματοκιβώτια τους (τότε σε παρακαλούν να πάρεις δάνειο, τότε δίνουν τα μεγάλα bonus στα golden boys)». Αξίζει όμως τον κόπο να το ψάξουμε ή δεν αξίζει; Θα επανεμφανιστεί αυτό το χρήμα στην αγορά ή όχι, και πότε;

Ε.ΠΑ.Μ.: Ανακοίνωση Π.Γ. για την απόφαση για μη συμμέτοχη στις εκλογές

Ανακοίνωση για την απόφαση του Ε.ΠΑ.Μ. για μη συμμετοχή στις εκλογές.

Στις 7 Ιανουαρίου το Ε.ΠΑ.Μ. εφαρμόζοντας την Δημοκρατία στην πράξη, διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα με το οποίο τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. σε ολόκληρη τη χώρα, ψήφισαν για  την συμμετοχή ή μη στις προσεχείς εκλογές.  Η εικόνα που έχουμε από τα αποτελέσματα όπως τα λάβαμε από το Ο.Γ., βρίσκεται περίπου στο 83% κατά της συμμετοχής μας. Τα ακριβή ποσοστά θα δοθούν με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης από την επιτροπή.
Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν είναι εκ θέσεως κατά των εκλογών.
Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία τα μέλη μας αποφάσισαν συλλογικά ότι το Ε.ΠΑ.Μ. προτιμά να κρατήσει τις δυνάμεις του -υλικές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό- και να τις διαθέσουμε αγωνιζόμενοι μαζί με το λαό για όλα αυτά που θα επακολουθήσουν την επόμενη της εκλογικής αναμέτρησης.
Η εκλογές της 25 Γενάρη 2015 δεν γίνονται κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα. Την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η τρόικα και οι υποτελείς της Σαμαροβενιζέλοι. Παρ’ όλη την εκστρατεία κατατρομοκράτησης του λαού και εξαγοράς  ψήφων για την Προεδρική εκλογή, η αποτυχία τους είναι  μέσα στα σενάριά τους
Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. καλούνται για τις εκλογές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αφού είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά και δεν θα επιτρέψουν την σημερινή συμμορία να συνεχίσει να κυβερνά.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον Ελληνικό λαό να μαυρίσει  τους ΣαμαροΒενιζέλους και τα αναχώματά τους  Χρυσή Αυγή, Ρίζες, Ποτάμια, ΔΗΜΑΡ, Παπανδρέου. Να ανατρέψει την δωσίλογη κυβέρνηση.
Η εκτίμηση του Ε.ΠΑ.Μ. είναι ότι η ώρα της ξεκάθαρης αναμέτρησης μεταξύ της Λαϊκής θέλησης και αυτών που πράττουν ενάντια στο συμφέρον του, δεν θ’ αργήσει να έρθει. Είναι σίγουρο ότι τα γεγονότα τα οποία θα ζήσουμε στο προσεχές μέλλον καθώς και το κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας, φόβου και πόλωσης που θα διαμορφωθεί μέσα από τα ΜΜΕ, θα κάνουν κατανοητό σε ικανό μέρος του Λαού ότι χωρίς την δικιά του ουσιαστική συμμετοχή, οργάνωση, πράξη και αντίσταση, δεν θα υπάρξει λύση.
Το Ε.Πα.Μ. συνεχίζει  με εργώδη κινητικότητα να προετοιμάζει το μετωπικό σχήμα που την κατάλληλη στιγμή θα αναλάβει τον δυναμικό ρόλο για τις εξελίξεις στην πατρίδα μας.
Συναγωνιστές συναγωνίστριες.
Κρατάμε ψηλά τη σημαία του μετώπου και προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη μέρα. Θα «χτυπήσουμε» εκεί που ξέρουμε ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να είστε βέβαιοι ότι ούτε στιγμή δεν χάνουμε από τα μάτια μας το στόχο και έχουμε ήδη διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για αυτή την ώρα.
Στο χέρι μας είναι πλέον να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να είμαστε έτοιμοι.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ενότητα κι αγώνας.
09/01/2015


Ενωτικά η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, ώρα 18:30 στα Λιθαρίτσια σε ανοιχτή συζήτηση-ολομέλεια για την πορεία στις εκλογές και παρουσίαση ψηφοδελτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:30 στα Λιθαρίτσια σε ανοιχτή συζήτηση – ολομέλεια για την πορεία στις εκλογές και παρουσίαση ψηφοδελτίου.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΡΤΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΕΛΙΣΑΦ ΜΩΥΣΗΣ
ΒΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΥΔΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΡΛΕΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΝΤΟΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΤΟΥΛΙΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ
ΤΣΙΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΡΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΒΑΒΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΗΚΙΔΟΥ  ΡΟΗ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΤΟΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΣΟΛΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΓΓΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΚΑΡΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΖΗΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   
ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

«Πάγωσαν» 4.500 απολύσεις στο Δημόσιο λόγω εκλογών

Προσωρινά στον "πάγο" μπήκαν οι 4.500 εναπομείνασες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Πρόκειται για τις απολύσεις που υπολείπονται, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 αποχωρήσεων για το διάστημα 2013-2014 και να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση της χώρας.
Η προθεσμία υλοποίησης της δέσμευσης έναντι των εκπροσώπων των δανειστών τυπικά έληξε στο τέλος του 2014, ενώ με την προκήρυξη των εκλογών όλα δείχνουν πως μετατίθεται για την επόμενη αξιολόγηση, δηλαδή μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.
Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν πραγματοποιήθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος οι υπολειπόμενες απολύσεις είναι και η απροθυμία που έχουν επιδείξει οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας, Πολιτισμού, Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι δεν έχουν αρχίσει καν τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που είναι στη δικαιοδοσία τους.

Ξεπέρασαν τις 130.000 οι καταθέσεις πινακίδων το 2014

Περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων προτίμησαν να παρκάρουν μόνιμα τα Ι.Χ τους, παρά να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και όλα τα συναφή για το 2015.
Πάνω από 30.000 πινακίδες κατατέθηκαν στις εφορίες όλης της χώρας τις δύο τελευταίες εργάσιμες ημέρες της παράτασης της σχετικής προθεσμίας.
Κοντά στις 135.000 πινακίδες κατατέθηκαν στα τέλη του 2013, ξεπέρασαν τις 130.000 οι καταθέσεις πινακίδων στα τέλη του 2014 και τις πρώτες μέρες του 2015.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει απώλεια εσόδων της τάξεως των 44 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις πινακίδων και μένει τώρα να φανεί αν οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.
Όσοι κατέθεσαν τις πινακίδες τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν θελήσουν να τις πάρουν πίσω στη διάρκεια του έτους δεν θα έχουν την παραμικρή έκπτωση στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Από 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση 2015

Ηλεκτρονική υποβολή από 16 Ιανουαρίου μέχρι 15 Μαΐου

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσουν φέτος οι αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση.
Eιδικότερα, με στόχο την έγκαιρη υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015, ώστε όλες οι νέες διαδικασίες και υποχρεώσεις των δικαιούχων, στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ 2014-2020, μεταξύ των οποίων και ο υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων 2015-2020, να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τους κοινοτικούς κανονισμούς προθεσμίες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει τα ακόλουθα για τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος και Διαχείρισης Ελέγχων (ΟΣΔΕ):

Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου: Κοπή Πίτας και ετήσιος χορός το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30 στην αίθουσα "Νεφέλη" της εταιρείας "Ελληνικόν"

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του χωριού μας ότι η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Κοπή Πίτας-Ετήσιος Χορός» της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου θα γίνει το Σάββατο στις 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:30 στην αίθουσα "Νεφέλη" της εταιρείας "Ελληνικόν", Λεωφόρος Πάρνηθος 402 (20ο χιλιόμετρο), Αχαρναί.
Να είμαστε όλοι εκεί!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου

Νεκρός ο οδηγός ύστερα από εκτροπή Ι.Χ. στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 62χρονος ημεδαπός οδηγός στο 21ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (ανάμεσα από Κανάλι και Καστροσυκιά).
Το τροχαίο ατύχημα, έλαβε χώρα όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.