Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΩΔΩΝΗ: Η ΑΤΕ δεν... καταλαβαίνει από προεκλογική περίοδο

Πάει για δεσμευτικές προσφορές η πώληση της «Δωδώνης»
Στάση αναμονής, με την ελπίδα πολιτικής λύσης, τηρούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και οι κτηνοτρόφοι, μη μπορώντας να κάνουν κάτι για να αλλάξει ...ρότα η ΑΤΕ, ως προς τον διαγωνισμό πώλησης του μετοχικού πακέτου της στη «Δωδώνη». Ούτε αναστολή, ούτε και ακύρωση φαίνεται στον ορίζοντα, αν και αναμένονταν να μην... τρέξει μέσα στην προεκλογική περίοδο η διαδικασία.

Αν, μάλιστα, ευσταθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην «Ημερησία», ότι η ΑΤΕ προχωρά άμεσα στην δεύτερη και κρίσιμη φάση του διαγωνισμού, τα πάντα θα κριθούν μέσα από αυτόν, αφού η πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης ούτε έγινε, ούτε υπάρχει έστω κάποια ένδειξη ότι μπορεί να γίνει. Παρόλο που ζητήθηκε πολλάκις από τους φυσικούς φορείς της «Δωδώνης» και την αυτοδιοίκηση.
Το μόνο... παρήγορο στοιχείο, είναι ότι στην δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών θα μετέχουν και οι Ενώσεις, αλλά είναι σαφές, ότι δεν μπορούν να «χτυπήσουν» το πακέτο της ΑΤΕ, απλά ζητούν να μεταβιβαστεί το 67,77% στην λογιστική αξία, ή στην ονομαστική αξία όπως ζητούν οι κτηνοτρόφοι με πρόταση για κλαδικό συνεταιρισμό και συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει σε έναν διεθνή διαγωνισμό, όπου θα υπάρξουν προσφορές πολύ μεγαλύτερες. Η περίπτωση να σταματήσει πριν την κατάληξη ο διαγωνισμός δεν αποκλείεται, αλλά φαντάζει απίθανη εξέλιξη...
Έγινε η επιλογή εταιρειών για τη Β΄ φάση
Η «Ημερησία» αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι «όσον αφορά στη «Δωδώνη», σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η αξιολόγηση των εταιρειών που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και επιλέχθηκαν αυτές που θα συνεχίσουν στην κούρσα διεκδίκησης, η οποία από εδώ και πέρα αποκτά δεσμευτικό χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κατέθεσαν ενδιαφέρον συνολικά 15 εταιρείες, εκ των οποίων 8 διεθνείς και 7 ελληνικές».
Προσθέτει ακόμη, ότι «ανάμεσα σε αυτές, εκτός από την κοινοπραξία των κτηνοτρόφων μετόχων της «Δωδώνης», ΕΑΣ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας και Άρτας-Φιλιππιάδας, είναι η «Τυράς» (του ομίλου Όλυμπος), η «Μινέρβα Ελαιουργική», επενδυτικό κεφάλαιο που ελέγχεται από τον εφοπλιστή Ρέστη και η «Κρι Κρι», ενώ από τις διεθνείς εταιρείες, το «παρών» έδωσαν οι γαλακτοβιομηχανίες «Lactalis» και «Friesland».
Να προσθέσουμε ότι η ΑΤΕ έχει περιθώριο μέχρι και τον Ιούνιο να πουλήσει τις θυγατρικές εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα και αν δεν το πετύχει μπορεί να ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος του έτους για διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Επικαλείται πληροφορίες των «Νέων Αγώνων»
Η «Ημερησία» στο ίδιο ρεπορτάζ, χωρίς να αναφέρει την πηγή προέλευσης των πληροφοριών που είναι οι «Νέοι Αγώνες» επικαλείται την πρόταση των κτηνοτρόφων για κλαδικό συνεταιρισμό και την δημοσκόπηση που έγινε. Και τα δυο σχετικά ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν στους «Νέους Αγώνες» τις προηγούμενες μέρες.
«Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει διερευνηθεί και το ενδεχόμενο από τους παραγωγούς-κτηνοτρόφους, οι οποίοι προμηθεύουν με πρώτη ύλη την εταιρεία, να συστήσουν κλαδικό συνεταιρισμό μαζί με τους εργαζόμενους της «Δωδώνης» και την αυτοδιοίκηση της Ηπείρου.
Στον κλαδικό αυτό συνεταιρισμό θα ζητήσουν να μεταβιβαστούν στην ονομαστική τους αξία οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΑΤΕ.
Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των ελληνικών-ξένων εταιρειών για τη «Δωδώνη», έλαβε χώρα τηλεφωνική δημοσκόπηση στην Ήπειρο, με την οποία ανιχνεύθηκαν οι απόψεις των πολιτών για τα προϊόντα της, αλλά και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε κατ' εντολή εταιρείας, η οποία ενδιαφέρεται για τη «Δωδώνη» και εισήλθε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού».
Πολιτική η λύση, επιμένουν ΕΑΣΙ και κτηνοτρόφοι
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης ερωτηθείς για την εξέλιξη αυτή, την επιλογή των εταιρειών για τη δεύτερη φάση, δήλωσε ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση από την ΑΤΕ, το μόνο που γνωρίζει είναι η δέσμευση του διοικητή της, ότι οι Ενώσεις θα μετέχουν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών.
Θα καταθέσουν πρόταση την οποία επεξεργάζεται ο Σύμβουλος που προσέλαβαν για την εξαγορά, αυτή είναι η θέση των Ενώσεων, μαζί βέβαια με το αίτημα να τηρηθεί το καταστατικό και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.
Ποια ακριβώς πρόταση θα καταθέσουν οι Ενώσεις για εξαγορά δεν θέλησε, και είναι φυσικό, να αποκαλύψει ο κ. Μπαλτογιάννης, πάντως η ΕΑΣΙ δεν απορρίπτει και την πρόταση των κτηνοτρόφων για κλαδικό συνεταιρισμό και μεταβίβαση, στην ονομαστική αξία, των μετοχών (67,77%) της ΑΤΕ στους κτηνοτρόφους, στους εργαζόμενους στην εταιρεία και στην αυτοδιοίκηση.
Και αυτή η πρόταση, όπως και για εταιρεία λαϊκής βάσης, η για μεταβίβαση στις Ενώσεις στην λογιστική αξία, έχουν νόημα μόνο μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, όμως...


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΠΑΡΓΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο περιπτώσεις κλοπών

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί επιπλέον ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρέβεζας, για παρόμοια αδικήματα. Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο κλοπές σε οικίες, στην Πάργα Πρέβεζας, που είχε διαπράξει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και τριών (3) ακόμη ατόμων που αναζητούνται, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012.
Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών - κλοπών:
Την 27/28.01.2012 στην Πάργα, αφού μπήκαν σε οικία παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ένα ρολόι και χρηματικό ποσό.
Την 31.01-01.02.2012, αφού παραβίασαν δύο οχήματα στην Πάργα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα.
Την 08.02.2012 τα ξημερώματα στην Πάργα, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν την είσοδο οικίας ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή των παραπάνω κυνηγετικών όπλων και μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων.
Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν τότε οι δράστες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 09-02-2012 σε σημείο της Ιονίας Οδού στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ τα κλαπέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, την 19-02-2012 κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πάργας – Πρέβεζας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες.
Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συνεργών του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία την Πέμπτη 29 Μαρτίου

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Πέμπτη 29 Μαρτίου στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, στα κέντρα υγείας, στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες πρόνοιας πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ - 3 μμ), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους.
Επίσης, διαφωνούν με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών και προνοιακών μονάδων.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθη αλλοδαπός για διάρρηξη περιπτέρου

Συνελήφθη, σήμερα (27-03-2012) το πρωί στην Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στη Φιλιππιάδα, ο 25χρονος διέρρηξε με λοστό ψυγείο και μεταλλική ντουλάπα περιπτέρου, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ψιλικά και αναλώσιμα είδη, συνολικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας ενήργησαν επισταμένες έρευνες με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

ΚΩΣΤΑΚΙΟΙ ΑΡΤΑΣ: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν, σήμερα (27-03-2012) τα ξημερώματα, στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 21χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για τα κατά περίσταση αδικήματα, της παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο (2) πιστόλια αερίου – κρότου λάμψης.
δύο (2) γεμιστήρες.
ένα (1) φυσίγγιο κρότου λάμψης των 9 mm.
ένα (1) ζευγάρι γαντιών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού εκκρεμούν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο μηνών για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν για τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών

Στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με τους Περιφερειάρχες και τους Προέδρους των Π.Ε.Δ. , για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζουμε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
Ή είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε ή θα συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι, όπως ανέφερε και στη διάρκεια της συνάντησης, πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και κάθε περιοχή να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους λαθρομετανάστες.
«Αν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να υπάρξει συνεργασία Α΄ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση. Θεωρώ ότι το Κράτος πρέπει να προχωρήσει οργανωμένα και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν αν έχουν κέρδη από τη λειτουργία των Κέντρων σε θέσεις εργασίας κ.α.», συμπλήρωσε.
Ο Περιφερειάρχης, είπε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί από το Υπουργείο προθεσμία στις Περιφέρειες και τους Δήμους για να προτείνουν χώρους, ωστόσο ενημερώθηκαν για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν αυτοί, οι οποίοι πρέπει να είναι μακριά από κόμβους και παραμεθόριες περιοχές.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός, τα Κέντρα θα είναι κλειστοί χώροι, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 ατόμων, με χώρους για διαμονή, σίτιση, αθλοπαιδιές, ψυχαγωγία και θρησκευτικής λατρείας, ενώ θα έχουν τριπλή περίφραξη.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Συνάντηση Καχριμάνη με tour operator από Ισραήλ

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφτηκε σήμερα η κ. Sofi Gabsu, tour operator από το Ισραήλ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο των Τουριστικών Γραφείων Ηπείρου κ. Στ. Μανώλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Κ. Βλάχο. Σκοπός της επίσκεψης – που ήταν απόρροια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ - ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση διάφορων ζητημάτων που σχετίζονται με την προώθηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο.
Η κ. Sofi Gabsu – που είναι ελληνικής καταγωγής- μετέβη ήδη σε Πάργα, Μπουραζάνι, Ιωάννινα και το πρόγραμμά της θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε άλλες περιοχές, προκειμένου όπως είπε η ίδια να γνωρίσει από κοντά τα αξιοθέατα της Ηπείρου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της είναι ιδιαίτερα θετικές για τη ζήτηση που θα υπάρξει από Ισραηλινούς για την Ήπειρο, ωστόσο το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η λειτουργικότητα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, θέμα για το οποίο ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τη χαρά και την εκτίμησή του για την κ. Sofi Gabsu, η οποία έχει φέρει ήδη σημαντικό αριθμό τουριστών από το Ισραήλ προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκφράζοντας την πίστη του ότι αυτό θα συμβεί και με την Ήπειρο.
Ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι θα ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς απάντηση για το κατά πόσο είναι εφικτή η πραγματοποίηση πτήσεων από το Ισραήλ, ώστε να προχωρήσουν οι επόμενες διαδικασίες.
Από την πλευρά της η κ. Sofi Gabsu είπε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται την Ήπειρο, έχει μείνει εντυπωσιασμένη από τη φυσική της ομορφιά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από Ισραηλινούς να την επισκεφτούν. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Αεροδρομίου καθώς όπως είπε είναι κουραστικό και χρονοβόρο να έλθουν τουρίστες μέσω των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για να προσθέσει ότι στόχος της είναι να λειτουργήσει αερογέφυρα Ιωάννινα – Τελ Αβίβ, με συνεχόμενες πτήσεις Πέμπτη – Κυριακή – Πέμπτη.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παρουσίαση της μελέτης για τις «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης»


Παρουσιάστηκαν σήμερα οι προτάσεις-έργα των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου που προκρίθηκαν στη μελέτη «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013». Την μελέτη εκπόνησε η Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. και τη συμμετοχή των Δήμων της Περιφέρειας. Στόχος της δράσης είναι η οικονομική αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και η συγκράτηση του πληθυσμού τους.
Ο τελικός αριθμός των προτάσεων-έργων που προκρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν από τους 18 Δήμους των τεσσάρων επιλεγμένων περιοχών ανέρχεται σε 110 με συνολικό προϋπολογισμό 55.787.817,82 ευρώ.
Οι προτάσεις-έργα που τελικά προκρίθηκαν αφορούν, κατά κύριο λόγο, έργα βελτίωσης και ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, έργα εσωτερικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και έργα προώθησης της επισκεψιμότητας σε επισημασμένες περιοχές. Μάλιστα, δεν έλειψε ο προβληματισμός για την κατάθεση μικρού αριθμού προτάσεων για έργα ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και για δράσεις προώθησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, για τα επιλέξιμα έργα που έχουν περιληφθεί στα Ολοκληρωμένα Σχέδια αναμένεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους, που θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου 2012.
Οι επιλέξιμες περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου για Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης είναι:
1.1.Πεδινή περιοχή Άρτας – Πρέβεζας
2.2.Ορεινές περιοχές Άρτας – Ιωαννίνων
3.3.Πεδινές – Ημιορεινές περιοχές Πρέβεζας – Θεσπρωτίας
4.4.Ευρύτερη περιοχή Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων
Την ενημέρωση για την πορεία της μελέτης πραγματοποίησαν εκ μέρους της Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου ο κ. Μ. Ματσάγκας και εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. η κ. Μ. Στεργίου και ο κ. Ηλ. Μώκος. Την ενημερωτική συνάντηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Κόνιτσας Π. Γαργάλας, Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές, Κ. Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, Φιλιππιάδας Δ. Γιολδάσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ Σπ. Μπαλαμπέκος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ


Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση έχει πολύ μεγάλη αξία, σαν μια μορφή γενικής πολιτικής αναμέτρησης σε συνθήκες που ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα.
Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η λαϊκή ευθύνη, η ατομική ευθύνη. Πρέπει να μπει ένα τέλος κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα ή αυταπάτες ο ψηφοφόρος να ρίχνει άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που θα ήθελε.
Αυτό που κάνει τη διαφορά στην επικείμενη εκλογική μάχη είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Γιατί μόνο έτσι θα δοθεί πραγματικό λαϊκό τρομοκρατικό μήνυμα στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Η σύγκρουση είναι εφ' όλης της ύλης.
Συγκρούονται δύο στρατηγικές.
Αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου και η απέναντί της των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.
Η σύγκρουση είναι ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό. Δεν είναι ανάμεσα στους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, όπως ισχυρίζονται διάφοροι.
Όποιο κόμμα δε θέλει να αλλάξει τίποτα, τα βάζει απλώς με το μνημόνιο και επιδιώκει αντιμνημονιακές ή αριστερές κυβερνήσεις. Πρέπει ο αγώνας να πάει ως το τέλος, στην εργατική - λαϊκή εξουσία, στην αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση, πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό - λαϊκό έλεγχο και μονομερή διαγραφή του χρέους. Βέβαια, στην κάλπη δεν ψηφίζει κανείς για την εργατική εξουσία, επομένως δεν απαιτείται πλήρης συμφωνία, ψηφίζει όμως για να συγκεντρώσει δύναμη, πείρα και κουράγιο να παρεμποδίσει νέες τραγωδίες, να διεκδικήσει ό,τι ανήκει σε αυτόν και κυρίως στα παιδιά του. Είναι δρόμος πιο εύκολος και ρεαλιστικός από την τραγωδία που περιμένει το λαό, να ζει προσκυνημένος, με μισθούς πείνας και τεράστια ανεργία


Μπέζας Ηλίας

ΥΠΕΚΑ: Το 5% των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες θα αποδίδεται στη Περιφέρεια

Την ανάγκη να υπάρξει εκτενής διαβούλευση στα θεσμικά όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της χώρας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι τελικές εισηγήσεις που θα τεθούν υπόψη της κυβέρνησης στην έκδοση των απαιτούμενων κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για την αξιοποίηση των αποθεμάτων Υδρογονανθράκων στη χώρα, επισημαίνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με επιστολή που απέστειλε προς τους Προέδρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ).
Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον ν.4001/2011 υπάρχει πρόβλεψη για παρακράτηση ποσοστού 20% από τα έσοδα του Δημοσίου προκειμένου να διατεθούν στο Πράσινο Ταμείο για δράσεις προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος των περιοχών στις οποίες εντοπίζονται κοιτάσματα Υδρογονανθράκων, ενώ ταυτόχρονα θα αποδίδεται το 5% των εσόδων του Δημοσίου στη Περιφέρεια, ως ανταποδοτικό τέλος.
Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ καλεί τους κ.κ. Ασκούνη και Σγουρό, να προωθήσουν όλες τις διαδικασίες - σε πρώτη φάση με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου όπου έχουν ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμοί - ώστε να καταθέσουν το συντομότερο την τελική τους εισήγηση προς το ΥΠΕΚΑ.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, στην ουσία μπαίνουν στο παιχνίδι του πετρελαίου και οι Περιφέρειες και οι δήμοι, οι οποίοι θα πρέπει να σταθμίσουν τα οφέλη και τις δυνατότητες που ανοίγονται από τις έρευνες και την πιθανή εκμετάλλευση κοιτασμάτων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Νέος οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Βαγγέλης Αργύρης, ορίστηκε οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο του Κινήματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κόμματος κα Φώφη Γεννηματά. Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, ενώ διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του Κινήματος αναλαμβάνει η κα Χριστίνα Μανωλοπούλου.
Νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης και όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία και θα συνεργαστεί με τον κ. Σαλαγιάννη κυρίως σε οικονομικά ζητήματα του κόμματος.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μήπως οι ΧΥΤΑ αποτελούν τοξικά σουρωτήρια; Που πάνε τα διασταλάγματα;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαιώνονται οι διατυπωμένες θέσεις μας για τις παρενέργειες των ΧΥΤΑ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που έρχονται να προστεθούν από τις διαμαρτυρίες της Επιτροπής Αγώνα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπου είχαμε τη δικαίωσή τους και μετά τη διαταγή προσωρινής διακοπής λειτουργίας του ΧΥΤΑ έως τις 21 Μαίου 2012.
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας των ΧΥΤΑ μετατρέπουν πιθανά τα κύτταρά τους σε τοξικά σουρωτήρια: προβληματική χωροθέτηση, πολυάριθμες ελλείψεις κατά την κατασκευή και λειτουργία, ζημιές στην μεμβράνη, οδηγούν σε πλείστες περιπτώσεις τα στραγγίσματα να διοχετεύονται στα παρακείμενα ποτάμια ή τη θάλασσα.
Μετά από καταγγελίες τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν ήδη να συσταθεί ανακριτική επιτροπή με αρμοδιότητες επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης. Στον κατάλογο: Καρβουνάρι, Λευκίμη, Γραμματικό, Μεγαλόπολη, Ερμιόνη και Αχαΐα, όλες για παραβίαση των σχετικών κανόνων και οδηγιών της Ε.Ε., φαίνεται εδώ ότι έπεται και το Ελληνικό…!
Τεράστια η συμβολή του Ηπειρώτη Γιάννη Παπαδόπουλου στην ανάδειξη της Περιβαλλοντικής κοροϊδίας της «Υγειονομικής Ταφής» απορριμμάτων, καθόσον με υποδειγματικό τρόπο εκπροσώπησε τα δίκαια κάποιων των προαναφερόμενων περιοχών έναντι της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Αναφορών της Ε.Ε. Ανέδειξε τα επίμαχα ζητήματα, καταγγέλοντας με αδιάσειστα στοιχεία την προχειρότητα των αρμόδιων Ελληνικών αρχών. Το όλο θέμα προσπάθησε να υποβαθμίσει ο σημερινός Υπουργός ΠΕΚΑ κος Παπακωνσταντίνου τον Δεκέμβρη του 2011, ζητώντας από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή Αναφορών να κλείσουν όλες τις υποθέσεις, καθώς η ανάληψη της Προεδρίας είχε δοθεί στην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Χρυσούλα Παλιαδέλη μετά το «υπηρεσιακό κώλυμα»… της Ιταλίδας Matzoni και απροσχημάτιστα υπήρξε προσπάθεια μεθόδευσης της απόφασης, Greek statistics και αλχημείες δεν χωράνε στο περιβάλλον…
Έτσι και στα πόδια μας για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, ζητάμε υπεύθυνες απαντήσεις από τον Τοπικό ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια Ηπείρου, σαν τους κύριους υπεύθυνους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, να μας αποδείξουν ότι δεν διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ της μελέτης εφαρμογής και της κατασκευής του έργου και ότι τα άκρως τοξικά διασταλάγματα δεν αφήνονται στην τύχη τους. Διασφαλίζονται ο περιβαλλοντικοί όροι προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής; Η δημοσιοποίηση των ποιοτικών αναλύσεων των παρακείμενων πηγών της έρευνας που διενεργείται είναι το πρώτο βήμα.
Αντί της ορθολογικής διαχείρισης με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές, όπως επιτάσσει η Οδηγία 2008/98 ΕΕ δηλαδή της πρόληψης, διαλογής και επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, οι Ελληνικές Διαχειριστικές Αρχές έχουν προκρίνει στον εθνικό σχεδιασμό, για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων μεθόδους που παραβιάζουν και αυτή την αρχή της προφύλαξης, προωθώντας αντιλήψεις μεγάλης κλίμακας, copy paste μελέτες και φαραωνικά αδιέξοδα έργα, που εν τέλει θα οδηγήσουν σε πολιτικές καύσεις απορριμμάτων, για ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων που ενοχοποιούνται σε βιομηχανικές χώρες για το 40-50% των συνολικών εκλύσεων διοξινών…

Σφοδρές αντιδράσεις των περιφερειαρχών για τα κέντρα κράτησης

Καβγάς ξέσπασε με την ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Την ώρα που η λαθρομετανάστευση αποτελεί βόμβα για τον κοινωνικό ιστό τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι περιφερειάρχες άρχισαν το παιχνίδι της κολοκυθιάς: «γιατί να έρθουν εδώ και να μην πάνε αλλού;».
Μπροστά στην αρνητική αντίδραση των περισσότερων περιφερειαρχών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε διορία μιας εβδομάδας προκειμένου να κάνουν τις προτάσεις τους, διαφορετικά όπως δήλωσε το ζήτημα της χωροθέτησης τριών χώρων κράτησης ανά περιφέρεια θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.
Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα, ακόμη κι αν ξεπεραστούν οι αντιδράσεις, αποτελούν τόσο το κόστος κατασκευής όσο και το κόστος λειτουργίας αυτών των κέντρων. Όπως εκτιμάται, απαιτούνται πάνω από 250 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, θα εξασφαλισθούν από ευρωπαϊκούς πόρους.
«Τα κέντρα θα λειτουργήσουν παρά τις όποιες αντιδράσεις», υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, προειδοποίησε πως το σχέδιο θα προχωρήσει με αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο εάν δεν υποδειχθούν οι κατάλληλοι χώροι από τους περιφερειάρχες.
Ο υπουργός επισήμανε ότι θα υπάρξουν ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από τη λειτουργία των κέντρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οποίων θα δημιουργηθεί από ένα επιπλέον αστυνομικό τμήμα με δύναμη 150 ανδρών που θα τοποθετούνται με κριτήρια και την εντοπιότητα. Σε κάθε κέντρο υπολογίζεται πως θα χρειαστεί να απασχοληθούν επιπλέον 250 άτομα για διαφορετικές εργασίες, ενώ 70 από αυτούς θα αποτελούν τη δύναμη εσωτερικής φύλαξης του χώρου που θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.
Σύμφωνα μάλιστα με το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, η τοπική οικονομία όπου θα δημιουργηθεί το κέντρο κράτησης θα τονωθεί κατά 600.000 ευρώ κάθε μήνα δεδομένου ότι το κόστος συντήρησης ανά κρατούμενο είναι περίπου 20 ευρώ ημερησίως.
Με τα δεδομένα αυτά, όπως αναφέρουν τα Νέα, το κόστος λειτουργίας του κάθε κέντρου θα ανέρχεται ετησίως στα 7,5 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το κόστος κατασκευής τους που θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα στάνταρ ποιότητας ύστερα από οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΑΣΟΚ: Επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων

Ο Ευάγγελος Αργύρης στην επιτροπή!

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του 2012, στην οποία συμμετέχουν οι Β. Έξαρχος, Β. Αργύρης, Β. Γερανίδης, Κ. Ασκούνης, Γ. Σγουρός Γ. Γαζή και Μ. Αναγνωστοπούλου. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λόγο για ανανέωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος κατά 60%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Άγριο έγκλημα, βρέθηκε μαχαιρωμένο πτώμα 21 χρονου Αφγανού

Μαχαιρωμένος βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο του Μάτσικα ένας 21χρονος υπήκοος από το Αφγανιστάν και στο σημείο σήμανε αμέσως συναγερμός. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση πρόκειται για έγκλημα ,αφού ο άτυχος νεαρός φέρει τραύματα από μαχαίρι κάτω και δεξιά της κοιλιακής χώρας.
Η ασφάλεια Ιωαννίνων ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και αναζητά το δράστη του στυγερού εγκλήματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΑΣ: Οι εραστές της 29ης Φεβρουαρίου

Οι εραστές της 29ης Φεβρουαρίου

Ένας νεανικός έρωτας στην Αθήνα της χούντας, ο οποίος, με τον ερχομό της Μεταπολίτευσης, θα αναβιώνει για μία ημέρα κάθε τέσσερα χρόνια
Η ιστορία μιας σχέσης που περνά από τις συμπληγάδες της Μεταπολίτευσης και φθάνει ως τις ημέρες μας. Ο Πάρης και η Ελένη (όχι τυχαία, ίσως, παραπομπή στους μυθικούς ήρωες) είναι ένα ζευγάρι που γνωρίζεται στη διάρκεια της δικτατορίας στα φροντιστήρια της οδού Κάνιγγος, μιας περιοχής που θα σημαδέψει για πάντα τη σχέση τους. Φτωχός ο Πάρης, κόρη στρατηγού η Ελένη. Δυναμική κομμουνίστρια η Ελένη, συναισθηματικός και πολιτικά ανένταχτος ο Πάρης.

Θα ακολουθήσει ένας έρωτας, όπως αυτόν που έχουν βιώσει χιλιάδες παιδιά της Αθήνας.
Η ερωτική τους σχέση αρχίζει στις 29 Φεβρουαρίου 1972. Είναι η εποχή των πρώτων φοιτητικών ταραχών που έμελλαν να γιγαντωθούν και να ταρακουνήσουν τη χούντα. Τα δύο παιδιά θα ζήσουν έντονα τον αντιδικτατορικό αγώνα, τόσο έντονα όσο και τον ίδιο τον έρωτά τους. Τα σχέδια των γονέων για σπουδές της Ελένης στην Αμερική θα τους χωρίσουν. Ταλαντεύονται, αλλά η εποχή αλλάζει και οι δύο νέοι θα παρασυρθούν στο ρεύμα μιας νέας κοινωνίας.
Οι ίδιοι υπόσχονται να συναντώνται κάθε τέσσερα χρόνια στις 29 Φεβρουαρίου, «ό,τι κι αν έχει συμβεί ανάμεσά τους». Η απόσταση και η ζωή βάζουν άλλες προτεραιότητες, το ζεύγος χωρίζει ακολουθώντας ο καθένας δική του πορεία: οικογένεια, επιχειρήσεις για τον Πάρη, γάμος, παιδί, πανεπιστημιακή θέση για την Ελένη. Και οι δύο θα μείνουν πιστοί στις συναντήσεις τους κάθε τέσσερα χρόνια σε ένα καφενεδάκι της οδού Ακαδημίας, εκεί όπου είχαν πρωτογνωριστεί. Τη σχέση τους παρακολουθεί με αγάπη και ο Θανάσης, ο ιδιόκτητης του καφέ.
Οι συναντήσεις αυτές είναι πυκνές, καθώς πρέπει να ενημερώσει ο ένας τον άλλο για τη ζωή του τα περασμένα χρόνια, αλλά και για τις αλλαγές που συνέβησαν. Ανοδος του ΠαΣοΚ, 17 Νοέμβρη, συγκυβέρνηση, πτώση του υπαρκτού, χρηματιστήριο, κοινωνική ευεξία. οι δύο εραστές σε κάθε συνάντησή τους έχουν παράλληλα μόλις ένα βράδυ για να χαρούν έναν διαχρονικό, αλλά στιγμιαίο έρωτα.
Το βιβλίο κλείνει με την τελευταία συνάντησή τους, που θα πυροδοτήσει μια ανάφλεξη στις σχέσεις όλων των προσώπων που σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το ζευγάρι. οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της εποχής, να επηρεάζονται και να μεταλλάσσονται ανάλογα με τις κοινωνικές ή προσωπικές εξελίξεις, αλλά να κρατούν ορισμένες σταθερές, όπως ο έρωτας του πρωταγωνιστικού ζεύγους ή τα οράματα που μετουσιώνονται σε ένα αξιακό συμβόλαιο ζωής.


ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=449821&wordsinarticle=%CE%BF%CE%B9%3b%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82

Μισό εκατομμύριο λάθη στις δηλώσεις που κοστίζουν …

Οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν σχεδόν ο ένας στους δέκα φορολογουμένους όταν συμπληρώνουν τη δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γνωστοποιηθούν και να αποφευχθούν τα λάθη αυτά τουλάχιστον εφέτος.

Συγκεκριμένα:
-Σε 21.477 δηλώσεις έχει συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο, χωρίς εισόδημα από συντάξεις που κανονικά δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει.
-Σε 13.619 δηλώσεις έχει καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο και η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) .
-Σε 16.859 δηλώσεις του οικ. έτους 2011 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Παρατηρήθηκε μάλιστα ότι οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%. Επίσης, ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.
-18.271 ιδιοκτήτες ακινήτων ξέχασαν να συμπληρώσουν την επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες ιδιοκατοίκησης κλπ).
-32.313 παντρεμένοι που συμπλήρωσαν η ένδειξη "έγγαμος" και δεν συμπλήρωσαν τον ΑΦΜ συζύγου.
- Άλλοι 13.949 έχουν συμπληρώσει κωδικούς που αφορούν στη σύζυγο (πχ εισόδημα) αλλά δεν γράψανε τον ΑΦΜ της.
-Σε 9.870 δηλώσεις έχει παρατηρηθεί ότι ενώ η δήλωση υποβάλλεται ξεχωριστά από τη γυναίκα, ο σύζυγος έχει συμπληρώσει και δικούς της κωδικούς.
-Επίσης σε 7.513 δηλώσεις δεν είχε διαγραφεί ο Α.Φ.Μ. της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων.
-Σε 78.005 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες, εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
-Σε 74.570 δηλώσεις δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.
-Σε 32.186 δηλώσεις δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.
- Σε 25.859 δηλώσεις δεν συμφωνούν τα τετραγωνικά μέτρα της μισθωμένης κύριας κατοικίας που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης, με τα τετραγωνικά μέτρα του πίνακα δαπάνης ενοικίου.
-Σε 53.009 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.
-Σε 5.897 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί μέτρα μήκους σκάφους χωρίς να αναγράφεται η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.
-Σε 40.152 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών, αλλά «ξέχασαν» να μεταφέρουν σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727-728 για τον προσδιορισμό ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727-728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.
-Σε 9.887 δηλώσεις υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία "εκπροσώπου", χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο (κηδεμόνα, αντιπροσώπου, προσωρινού διαχειριστή, αντικλήτου κ.τ.λ).
- Σε 7.227 δηλώσεις, ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.
Για διευκρινίσεις και απορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Δ/νση Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών είναι 210-3375315 έως -317.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: "Πιάστηκε" με κοκαΐνη

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 30χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε εντός της καμπίνας του οχήματος ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 7,50 γραμμαρίων καθώς και 1 γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας πιθανόν κοκαΐνης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.