Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Από 16 έως 23 Οκτωβρίου η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης


Όπως προκύπτει μετά την υπογραφή της σύμβασης πρόσθετης πράξης χρηματοδότησης τήρησης και ταμειακής διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ) μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς, μεταξύ 16 και 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυση,.
Η σύμβαση αφορά χρηματοδοτήσεις έως και 2,3 δισ. ευρώ με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 10% σε ανοιχτό λογαριασμό για την πληρωμή Κοινοτικών Ενισχύσεων της περιόδου από 16 Οκτωβρίου 2020 έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Άνοιξε ο «δρόμος» για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου στην Άρτα


Αίσια κατάληξη έχουν οι πολύχρονες προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα» της Άρτας για την ανέγερση   διοικητηρίου, το οποίο στερείται η πόλη και η Περιφερειακή Ενότητα.
Όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράφηκε χθες η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης της αιτούμενης έκτασης από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και  Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.
Μετά την υπογραφή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. θα ακολουθήσει η υπογραφή του συμβολαίου μεταξύ Περιφέρειας και Ταμείου Εθνικής Άμυνας και στη  συνέχεια  θα  δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου διοικητηρίου που έχει ανάγκη και δικαιούται η πόλη της Άρτας.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα η υπόθεση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα της Άρτας ολοκληρώθηκε στο πρώτο και βασικό της σκέλος. Η εξέλιξη αυτή  είναι  αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη κατάληξη με εκείνης του στρατοπέδου «Δούκα» (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) της Πρέβεζας, για λόγους που δεν χρειάζονται τώρα ανάλυση.
Αυτή είναι όμως μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την ισχυρή πολιτική βούληση που υπήρξε την τρέχουσα περίοδο ώστε να δοθεί τέλος στην χρονίζουσα αυτή εκκρεμότητα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση γνωριμίας με το Film Office στην Ήπειρο


film office3Εκδήλωση Γνωριμίας με την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, για την  δημιουργία και λειτουργία  του EPIRUS FILM OFFICE, ενός  Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και  Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILM OFFICE), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema», διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:30 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς - Aκρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece - Italy] 2014-2020 και έχει ως στόχο να παρέχει μια εκτενή ενημέρωση για το έργο CIAK και το Film Office στην Ήπειρο.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο  Περιφερειάρχης, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το Έργο CIAK για την Περιφέρεια Ηπείρου θα παρουσιάσει  η Υπεύθυνη του Έργου, ενώ ο βραβευμένος σκηνοθέτης  των ταινιών για τον ΕΟΤ κ. Αντώνης Κιούκας, και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου όπως ο παραγωγός κ. Νίκος Γιαννόπουλος, και η κ. Βένια Βέργου διευθύντρια του HELLENIC FILM COMMISSION του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου  θα μιλήσουν για την σημασία των διεθνών συμπαραγωγών  για την τουριστική προώθηση και την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -10- δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη, σήμερα (15-09-2020) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
-10- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 1,8 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του καθώς και
συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -58- γραμμαρίων.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι σήμερα, 310 νέα κρούσματα


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τρεις νέοι θάνατοι, 310  νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.
2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δυναμική Παρουσία των Οριζόντων Ηπείρου το πρώτο έτος διακυβέρνησης


Συνέντευξη Τύπου 15/9 

Η ηγέτιδα δύναμη στην Περιφέρεια Ηπείρου και με την εμπειρία του ενός χρόνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο πιο έτοιμη και πιο ισχυρή μετά και την ανασυγκρότηση των διοικητικών της οργάνων, είναι η παράταξη των «Οριζόντων Ηπείρου», όπως τόνισε ο επικεφαλής της κ. Σπυρίδων Ριζόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την αναλυτική παρουσίαση του απολογισμού έργου της παράταξης της αντιπολίτευσης.
Τον επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» προλόγισε ο συντονιστής της παράταξης κ. Μιχάλης Νάτσης, ευχόμενος σε όλους «καλή αυτοδιοικητική χρονιά».
Ο κ. Ριζόπουλος με την άδεια των παριστάμενων στα γραφεία της παράταξης, δημοσιογράφων και τεχνικών, έβγαλε τη μάσκα του χαρακτηρίζοντάς την ως ό,τι πιο απεχθές θα μπορούσε να κατασκευάσει το ανθρώπινο είδος, ωστόσο τόνισε πως οφείλουμε να τη χρησιμοποιούμε όλοι γιατί έτσι δείχνουμε ότι σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας που έχει φόβο και την κοινωνία μας. Εκτός ατζέντας του απολογισμού του, σχολίασε δύο θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας: α) διατύπωσε την άποψη πως για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας στο μαθητικό πληθυσμό της χώρας θα ήταν απαραίτητος ο σχεδιασμός ενός οργάνου μεταξύ της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας που να καλύπτει άμεσα όλες τις ανάγκες που θα προκύπτουν κατά το σχολικό έτος: από θέματα αναπληρωτών, σχολικών αιθουσών, μέχρι μάσκες και υλικά. β) Τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες με υποχρεωτική στράτευση και χωρίς εξαίρεση στα 18 έτη για όλους, καθώς όπως είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή ένταξης του νέου στο κοινωνικό σύνολο είναι η ηλικία των 18 ετών.
Ο απολογισμός
Ο απολογισμός έτους των «Οριζόντων Ηπείρου» διαρθρώθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης στους εξής άξονες:
- Μεταναστευτικό και Κορωνοϊός
- Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
- Ενέργεια
- Λίμνη Παμβώτιδα
- Ειδικά θέματα
Επιγραμματικά αναφέρθηκε σε κάθεμιά από τις παραπάνω ενότητες, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στα δύο αναμφίβολα πιο μεγάλα θέματα των τελευταίων μηνών: το μεταναστευτικό και την πανδημία. Για την προσφυγική κρίση, ανέφερε τις ενέργειες της παράταξής του που ξεκινούν από τον δεύτερο μόλις μήνα της νέας αυτοδιοικητικής θητείας, όταν στις 4/10/2019 έγινε η πρώτη παρέμβαση με την πρόταση για συγκρότηση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου, μιας επιτροπής παρακολούθησης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Τότε ο κ. Καχριμάνη έλεγε ότι δεν υπάρχει μεταναστευτικό για την περιοχή μας. Στις 28/11/2019, έγινε ολοκληρωμένη εισήγηση από την παράταξη που έθετε τα θέματα της πρόσθετης χρηματοδότησης για το προσφυγικό, της συγκρότησης της Επιτροπής
Παρακολούθησης, της ενεργοποίησης της Εθνοφυλακής και της ανάγκης πολιτικών ενσωμάτωσης, με τη βοήθεια και των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής οι οποίες όπως είπε, στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης βρίσκονται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο.
Ακολούθως, οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέγραψαν κοινό αίτημα ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής που επισκέφτηκε τα Γιάννενα, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Κωνσταντίνος Πάλλας: Η ενημέρωση της Γ.Σ. Μελών ΑΣΜΕΚ Δολιανών στην πρώτη γραμμή


 Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 1:36 μ.μ. Έλαβα το email/ειδοποίηση για συνεδρίαση Δ.Σ. Ο “προτεινόμενος” πρόεδρος παρακάμπτοντας στοιχειώδες άρθρο του καταστατικού και του νόμου ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ Δ.Σ. όχι τουλάχιστον εμένα όπως προκύπτει από το απεσταλθέν   email/ειδοποίηση

7 Σεπ 2020, 1:36 μ.μ.



εστάλη από:
gmail.com
υπεγράφη από:
gmail.com



         Συνεδρίαση Δ.Σ. 11-9-2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00΄μ.μ. στο γραφείο του Συν/σμού.


Asmek Dolianon

Δευ, 7 Σεπ, 1:36 μ.μ.


προς εγώ






1. Αίτηση κ. Α Γκ για μίσθωση ακινήτου "ΜΕΤΟΧΙ'.
2.                 Αίτηση κ. Ν Γκ για μίσθωση 60 στρεμμάτων στη θέση "Προφήτης Ηλίας".
3.                 Ενημέρωση για εγγραφή μέλους και μεταφορά συνεταιρικής μερίδας.
4.                 Αίτηση υπαλλήλου για κανονική άδεια 2020.
ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ email.
Συνεδρίαση Δ.Σ.
Το Δ.Σ. σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό { άρθρο 25 }το συγκαλεί σε συνεδρίαση ο Πρόεδρος καταρτίζοντας την ημερήσια διάταξη.
Δεν μπορεί να στέλνετε ένα πρόχειρο σημείωμα για συνεδρίαση , στο οποίο δεν εμφανίζεται ο αποστολέας, που στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
Όπως έχει ήδη αναγραφεί και στο πρακτικό συγκρότησης σε σώμα { πρακτικο 6 /2-9-2020 } υπάρχουν ουσιώδη θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν.

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών για τους δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ


Ύστερα από την αρ. 3038/59/2.06.2020 απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών για τους δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Κατόπιν της δημοσίευσης της αρ. 34920/1896/4.09.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο ΦΕΚ 3907/τ. Β/14.09.2020, από σήμερα, επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των δανειοληπτών για ρύθμιση στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Συγκεκριμένα, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες επιλέγουν «ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τέως ΟΕΚ» και εισέρχονται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης ΤaxisNet.
Στη συνέχεια, ακολουθούν τις οδηγίες που παρέχονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο ημεδαπών


Για την εμπλοκή της στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης, μέσω διαδικτύου, που τελέστηκε σε βάρος δύο ημεδαπών.
Συγκεκριμένα, προηγήθηκε καταγγελία των παθόντων, σύμφωνα με την οποία, ύστερα από αγγελία πώλησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που εντόπισαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κατέθεσαν την 18-08-2020 σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -3.523- ευρώ για την αγορά του, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή της στην υπόθεση τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επτά πράξεις ενεργειακής αποδοτικότητας εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»


Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσονται επτά πράξεις στην πρόσκληση  «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των αστικών μεταφορών και κέντρων».
Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού και ενεργειακά αποδοτικού πολυτροπικού συστήματος μεταφορών, στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Οι επτά πράξεις είναι οι εξής:
  Ø   «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ιωαννιτών με νέα ενεργειακά αποδοτικά και χαμηλών εκπομπών οχήματα», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών και προϋπολογισμό 999.892 ευρώ. Το έργο αφορά την προμήθεια 10 οχημάτων (4 απορριμματοφόρα, 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα ανατρεπόμενου κάδου, 1 ηλεκτροκίνητο όχημα με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα, 1 ημιφορτηγό όχημα 4Χ4 με ανοιχτή καρότσα, 1 φορτηγό όχημα ανατρεπόμενο 10 tn).
  Ø   «Προμήθεια οχημάτων Δήμου Πρέβεζας» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πρέβεζας και προϋπολογισμό 1.000.680 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει προμήθεια 10 οχημάτων (3 απορριμματοφόρα, 1 όχημα πλύσης, 1 ανυψωτικό καλαθοφόρο όχημα, 2 Φορτηγά οχήματα 4χ4 διπλοκάμπινα, 2 Φορτηγά οχήματα 4χ4 ημικάμπινα και 1 Ηλεκτρικό μικρό απορριμματοφόρο).

Εξιχνιάστηκε κλοπή από αίθουσα εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού για την εμπλοκή του στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από αίθουσα εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή από αίθουσα εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έγινε την περίοδο του περασμένου Μαΐου-Ιουνίου, από όπου αφαιρέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Απάντηση στο www.zougla.gr σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του www.zougla.gr με τίτλο «Στο Καλπάκι δεν τηρούν τα μέτρα για τον Κορονοϊό» απαντούμε ως εξής:
«Στο Δήμο Πωγωνίου από την πρώτη στιγμή τηρήθηκαν και συνεχίζουν να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και οι υπηρεσίες προετοιμάστηκαν με οργανωμένο σχέδιο για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου.
Έχουν ήδη γίνει απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου οι οποίες θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο και διαμορφώθηκαν κατάλληλα όλες οι υπηρεσίες. 
Παράλληλα δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προστατευτική μάσκα ενώ γίνεται συστηματική καταγραφή του κοινού και τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
Ο Δήμος Πωγωνίου είναι σε εγρήγορση και καθόλα προετοιμασμένος να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει. 
Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε νέα δεδομένα στην προστασία της δημόσιας υγείας με την οποία είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι. 
Προστατεύουμε με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος τόσο τους δημότες και επισκέπτες όσο και τους υπαλλήλους και εργαζομένους του Δήμου.
Η υγεία είναι ευαίσθητος τομέας που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό και λυπούμαστε ιδιαίτερα που κάποιοι τον «χρησιμοποίησαν» με αυτόν τον τρόπο!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
***
Το δημοσίευμα  του https://www.zougla.gr/blog/article/1851175
Στο Καλπάκι δεν τηρούν τα μέτρα για τον Κορονοϊό

Στο Καλπάκι, έδρα του Δήμου Πωγωνίου και συγκεκριμένα στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΝΠΔΔ και το Περιφερειακό Ιατρείο, δεν τηρούνται ούτε κατ΄ελάχιστο τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και οι ευθύνες του Πρόεδρου του ΝΠΔΔ που έχει την ευθύνη των κοινωνικών υπηρεσιών και εδρεύει στο κτίριο, είναι τεράστιες. Ο καθένας μπαίνει εντός του κτιρίου χωρίς μάσκα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αποστάσεις, δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης (π.χ. θερμομέτρηση) και δεν εφαρμόζονται ούτε καν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Όπως μάλιστα μας είπε επισκέπτης του κτιρίου ο Πρόεδρος του ΝΠ είναι αστυνομικός και θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για το ζήτημα αυτό.

Σύλληψη ενός ατόμου μετά από περιπετειώδη καταδίωξη για παράνομη θήρα


Στη σύλληψη ενός ατόμου κατέληξε η περιπετειώδης καταδίωξη ενός Ι.Χ φορτηγού από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε συνεργασία με δασικούς υπαλλήλους της ΠΕ Άρτας.
Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, τις νυχτερινές ώρες, κλιμάκιο της Θηροφυλακής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από δασοφύλακα, ότι στη θέση «Ρείκια» της ΤΚ Κομποτίου του Δ. Νικ. Σκουφά, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένας συνοδηγός στην καμπίνα, που κρατούσε στα χέρια του έναν προβολέα και ένα ακόμη άτομο στην καρότσα, που έφερε κυνηγετικό όπλο.
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του κλιμακίου στο σημείο που είχε υποδειχθεί από τον δασοφύλακα, υπήρξε νέα ενημέρωση, ότι ο ίδιος καταδιώκει το Ι.Χ από την ΤΚ Κομποτίου με κατεύθυνση προς τη Φλωριάδα Αιτωλοακαρνανίας, σε περιοχή, όπου έφτασε μετά από λίγο και το κλιμάκιο της Θηροφυλακής. Το Ι.Χ φορτηγό κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, καταδιωκόμενο από την Θηροφυλακή και τον δασοφύλακα και εισήλθε σε δασικό δρόμο όπου συνεχίστηκε η καταδίωξη, με τον οδηγό να αρνείται να συμμορφωθεί στις προειδοποιήσεις να σταματήσει την πορεία του οχήματος.
Λίγο μετά, στη θέση «Δαφνιά» του Δ. Αμφιλοχίας, το όχημα μείωσε ταχύτητα και ο συνοδηγός και το άτομο που ήταν στην καρότσα τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.
Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο.

Τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.908) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(2) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (615) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (160) σχετικές παραβάσεις.
(178) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(48) στην Κεντρική Μακεδονία,
(24) στη Θεσσαλονίκη,
(21) στη Στερεά Ελλάδα,
(19) στα Ιόνια Νησιά,
(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (9) στη Θεσσαλία,
  (8) στην Πελοπόννησο,
  (8) στη Δυτική Ελλάδα,
  (8) στην Κρήτη,
  (6) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (4) στην Ήπειρο,
  (4) στην Αττική και
  (1) στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.480) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.468) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (81) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ., και βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σακχαρώδης Διαβήτης και COVID-19: Τι νεότερο υπάρχει για τη σχέση τους


Σακχαρώδης διαβήτης και COVID-19. Υπάρχει σχέση; Υπάρχει. Ποια είναι όμως; Αυτό ψάχνει η διεθνής επιστημονική κοινότητα. 
Και ψάχνοντας βρίσκει συνεχώς νέα δεδομένα τα οποία δεν έρχονται απαραίτητα να ανατρέψουν τα παλιά αλλά να τα συμπληρώσουν, να «γεμίσουν τα κενά» ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα με ασφάλεια. 
Αυτά  τα νεότερα δεδομένα εκτίθενται παρακάτω μαζί με την επόμενη γενιά ερωτήσεων που δημιουργούν. 
Όλα αυτά βέβαια… «μέχρι νεωτέρας», αναφέρει ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού κέντρου Metropolitan Hospital.
Νεότερα από το Ηνωμένο Βασίλειο
Εντυπωσίασαν πρόσφατες δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις που δείχνουν αυξημένη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.
Δημοσίευση από Ηνωμένο Βασίλειο (Imperial College) αναφέρει διπλασιασμό των νεοδιαγνωσθέντων παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (ΣΔ1) κατά την αιχμή της πανδημίας (Μάρτιος έως Μάιος), συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Η ανάλυση των ερευνητών τεκμηρίωσε ότι η πλειοψηφία των νέων παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη 1 είχαν ενεργή νόσο COVID-19 ή είχαν εκτεθεί στον ιό το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα από 30 νεοδιαγνωσθέντα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη 1 σε νοσοκομεία του Λονδίνου, τα 21 είχαν αντισώματα θετικά για τον ιό ή είχαν νοσηλευθεί για COVID-19.
Νεότερα από τις Η.Π.Α.
Παρόμοια πρώτα θετικά δεδομένα αυξημένης εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη 1 σε παιδιά νοσηλευόμενα για COVID-19 έχουμε και από παρατηρήσεις ή δημοσιεύσεις από τις Η.Π.Α. (αθροιστικά δεδομένα, 49 κλινικές στις Η.Π.Α. ) όπου το 16% των νοσηλευθέντων με σακχαρώδη διαβήτη 1 και COVID-19 ήταν νεοδιαγνωσθέντα με σακχαρώδη διαβήτη 1 κατά τη νοσηλεία τους. Οι ασθενείς που παρουσίασαν σακχαρώδη διαβήτη 1 κατά τη νοσηλεία τους για COVID-19 , εμφάνισαν κλινική εικόνα και συμπτωματολογία βαρείας διαβητικής κετοξεώσεως με αποτέλεσμα να τεθεί η διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη 1.