Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Κωνσταντίνος Πάλλας: Η ενημέρωση της Γ.Σ. Μελών ΑΣΜΕΚ Δολιανών στην πρώτη γραμμή


 Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 1:36 μ.μ. Έλαβα το email/ειδοποίηση για συνεδρίαση Δ.Σ. Ο “προτεινόμενος” πρόεδρος παρακάμπτοντας στοιχειώδες άρθρο του καταστατικού και του νόμου ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ Δ.Σ. όχι τουλάχιστον εμένα όπως προκύπτει από το απεσταλθέν   email/ειδοποίηση

7 Σεπ 2020, 1:36 μ.μ.



εστάλη από:
gmail.com
υπεγράφη από:
gmail.com



         Συνεδρίαση Δ.Σ. 11-9-2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00΄μ.μ. στο γραφείο του Συν/σμού.


Asmek Dolianon

Δευ, 7 Σεπ, 1:36 μ.μ.


προς εγώ






1. Αίτηση κ. Α Γκ για μίσθωση ακινήτου "ΜΕΤΟΧΙ'.
2.                 Αίτηση κ. Ν Γκ για μίσθωση 60 στρεμμάτων στη θέση "Προφήτης Ηλίας".
3.                 Ενημέρωση για εγγραφή μέλους και μεταφορά συνεταιρικής μερίδας.
4.                 Αίτηση υπαλλήλου για κανονική άδεια 2020.
ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ email.
Συνεδρίαση Δ.Σ.
Το Δ.Σ. σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό { άρθρο 25 }το συγκαλεί σε συνεδρίαση ο Πρόεδρος καταρτίζοντας την ημερήσια διάταξη.
Δεν μπορεί να στέλνετε ένα πρόχειρο σημείωμα για συνεδρίαση , στο οποίο δεν εμφανίζεται ο αποστολέας, που στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
Όπως έχει ήδη αναγραφεί και στο πρακτικό συγκρότησης σε σώμα { πρακτικο 6 /2-9-2020 } υπάρχουν ουσιώδη θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν.


Συγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ { έγκριση ετήσιων οικονομικών καταστάσεων} και ψήφιση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.
ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Παρακαλώ για την τήρηση των όσων προβλέπονται στο Νόμο και το καταστατικό ΑΣΜΕΚΔ αναφορικά με τα υπόψη θέματα.
Το μέλος του Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Πάλλας
Η απάντηση μου φέρει το όνομά μου Βλέπετε ως μέλος των 49 σταυρών προτίμησης έναντι 23 του δευτέρου και 17 του προέδρου συνηθίζω να σέβομαι τα προβλεπόμενα σε θέματα επικοινωνίας και όχι μόνον.
ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ άρχισε με το ΠΡΟ ημερησιας διαταξεως θέμα:
Υπογραφή Προσυμφώνου είχε ξαναγίνει με την ίδια εταιρεία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε έκταση 300 στρεμματων – με τις παρατάσεις που της δόθηκαν προ 6-7 έτη – δεν ανταποκρίθηκε η εταιρεία για κάποιους λόγους και ξαφνικά θυμάται να ζητήσει παράταση του ληξαντος προσυμφώνου ή σύναψη νέου..  και να βρίσκει μάλιστα υποστηρικτές , οι οποίοι αν και η εταιρεία δεν καθορίζει χρηματικό τίμημα για το χρόνο διάρκειας του προσυμφώνου προτείνουν το 1/6 (ένα έκτο) της ετήσιας αμοιβής κανονικού συμβολαίου. Καταλαβαίνουν απόλυτα και έγινε αναφορά στον κίνδυνο που εγκυμονεί αυτή η πρόταση τους.. Τον κίνδυνο να υποστηρίξει η εταιρεία που θα το ενοικιάσει ότι το μηνιαίο μίσθωμα βάσει του συμφωνητικού μίσθωσης είναι υψηλό και σε ασυμφωνία με το ποσό που προτάθηκε στη διάρκεια του προσυμφώνου.. Μήπως τελικά η επισήμανση του προέδρου ότι η τιμή “ταβάνι “ της εταιρείας αφορά σε μικρού εμβαδού εκτάσεις, μέχρι 10 στρεμματα, και όχι σε τόσο μεγάλες εκτάσεις μας προετοιμάζει για αποδοχή πρότασης με μικρότερο μηνιαίο μίσθωμα ανά στρέμμα? Δεν είπαν όμως ότι ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ  ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. Οι επισημάνσεις / παρατηρήσεις ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι επίπεδη και ότι τελικά το μηνιαίο μισθωμα θε φέρει υψηλότερα έσοδα σε σχέση και με άλλη μισθωμένη έκταση  κατά  τη γνώμη μου είναι υποβάθμιση του προϊόντος που διαθέτουμε. Όπως τόνισα επανειλημμένα η εταιρεία έχει εικόνα της έκτασης που επιθυμεί να ενοικιάσει και τη θεωρεί κατάλληλη για το σκοπό που έχει. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη σημασία αυτών των τοποθετήσεων.
ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΟΜΩΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Πως γίνεται ο ΑΝΤΙ – πρόεδρος να έχει υποδείγματα προσυμφώνων? ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ  Ή ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ? ΙΣΩΣ  ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ώστε οι όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται προχείρως και χωρίς να είμαι ενημερωμένος να μου στερήσουν τη δυνατότητα έκφρασης εμπεριστατωμένης άποψης.. Η θέση μου όμως ήταν σαφής. Δεν μας δεσμεύει σε καμία περίπτωση ως νέο Δ.Σ. κανένα προσύμφωνο και μάλιστα ένα προσύμφωνο που η λήξη του χρονολογείται πριν 6-7 έτη. Αν αποφασιστεί συμφωνία με την εταιρεία πρέπει να γίνει εκ του μηδενός και με όρους που συμφέρουν τον ΑΣΜΕΚ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΜΕΚ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ. Η τωρινή πρόταση τους τουλάχιστον περιλαμβάνει τίμημα για τον ένα χρόνο ισχύος του προσυμφώνου, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ μικρό για την έκταση των 300 στρεςμμάτων και πρότεινα το ποσό των 25.000€ ως αντιστάθμισμα της δεσμευσης της έκτασης των 300 στρεμμάτων για τον ένα χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών. ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 4-1 { γνωστοί οι συσχετισμοί ... θα τους δούμε πολλές φορές}
Στο τέλος της συνεδρίασης κατέθεσα έγγραφο μου με προτάσεις προς το Δ.Σ. και κοινοποίηση στο Ε.Σ.προκειμένου να συζητηθούν σε επόμενη, ακόμη και έκτακτη λόγω σημαντικότητας των θεμάτων- συνεδρίαση.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ
Για το πρώτο θέμα, που αφορά στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ χρήσης 2019.
Ήταν λέει θέμα του προηγούμενου Δ.Σ., το οποίο κατά τύχη  έχει την ίδια σύνθεση με το σημερινό. Κατά τύχη βέβαια δεν έγινε πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης από το απερχόμενο Δ.Σ. στο νέο.. κατά τύχη όλα.... Ο ισολογισμός πρέπει να έρθει προς ψήφιση στη Γ.Σ. Και μάλιστα άμεσα... Για το λόγο αυτό θα ενημερωθεί φυσικά ο εποπτεύων φορέας.. το έγγραφο μου κοινοποιήθηκε και στο Ε.Σ. ΑΣΜΕΚΔ , το οποίο καλείται να ενεργήσει βάσει αρμοδιοτήτων.
Στο 2ο ΘΕΜΑ το έγγραφο του ΥΑΑ&Τ λέει επί λέξει: Επιπλέον ο Συνεταιρισμός όπου απευθύνεται και σε αυτόν το έγγραφο να αναρτήσει όλα τα προβλεπόμενα ελλείποντα διοικητικά στοιχεία καθώς και οικονομικές καταστάσεις όπως προβλέπονται τελευταίας τριετίας στην εφαρμογή άμεσα.
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΣΜΕΚΔ
Στάλθηκε φάκελλος ογκώδης( το ογκώδες αποδόθηκε με σχετική χρήση των χεριών) στο ΥΑΑ&Τ.  ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ Τι ελλείποντα  διοικητικά στοιχεία  και οικονομικές καταστάσεις  τελευταίας τριετίας ΗΤΑΝ , ΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ, ΤΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΣΜΕΚ ΦΕΡΟΥΝ....
Στο 3ο και 4ο  θέμα ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ούτε τον είδαμε χρόνια τώρα ούτε τον απαντήσαμε ούτε τον ξέρουμε... Εκλέχτηκε Δ.Σ. από τη Γ.Σ. Την 14ην Αυγούστου 2020το οποίο είναι υποχρεωμένο να προβεί σε εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας , σε σύνταξη προγράμματος δράσεων, που φυσικά δεν ταυτίζεται με τον προϋπολογισμό της περασμένης χρήσης όπως υποστηριχθηκε.
Για το 5ο θέμα .. η πρόταση μου σχετίζεται ξεκάθαρα με την προετοιμασία, την ενημέρωση της Γ.Σ.έτσι ώστε με όριζοντα τα 2 έτη από τη δημοσίευση του νόμου 4673/2020 να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχή της Γ.Σ η τροποποίηση του καταστατικού ΑΣΜΕΚΔ. ¨οχι λοιπόν σε τετελεσμένα γεγονότα και ψήφιση ενός άγνωστου καταστατικού το οποίο θα γίνει σε κάποιο γράφείο ερήμην της Γ.Σ.
Δικαιούστε ως μέλη του ΑΣΜΕΚ να ενημερώνεστε για όλα τα θέματα έγκυρα και έγκαιρα. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟ...
Είναι δικαίωμα σας να γνωρίζετε την οικονομική κατάσταση του συνεταιρισμού και τα περιουσιακά του στοιχεία... ανήκουν σε όλα τα μέλη ... το Δ.Σ. απλά έχει την εντολή σας να τα διαχεριστεί επ΄ ωφελεία του ΑΣΜΕΚ.
Στις χειρόγραφες προτάσεις το πρώτο Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ είναι υποχρέωση του Δ.Σ. να τη λειτουργήσει και να την ενημερώνει ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Το 2ο είναι μια πρόταση με το στοιχείο της δυνατότητας να γίνει.
  Κωνσταντίνος Πάλλας 
μέλος Δ.Σ ΑΣΜΕΚΔ