Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ολοκλήρωση των εμβολιασμών κατά της οζώδους δερματίτιδας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με έγγραφό του προς τις Περιφέρειες, ζητά να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα  η  ολοκλήρωση των εμβολιασμών κατά της οζώδους δερματίτιδας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι για όσες εκμεταλλεύσεις βοοειδών παρουσιάζονται στη βάση των εμβολιασμών μέχρι 31.12.2016, με ανεμβολίαστο το ζωικό τους κεφάλαιο, θα αποστέλλεται άμεσα ο κωδικός της εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος στο πλαίσιο των απαιτήσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης, θα προβαίνει στην περικοπή του συνόλου των οικονομικών ενισχύσεων που λαμβάνουν οι κάτοχοι των εκμεταλλεύσεων αυτών, κατά ποσοστό που ανέρχεται σε 20%.

* Σε περιπτώσεις μη συνεργασίας θα προτείνεται ακόμη και η  ολική περικοπή των ενισχύσεων μέσω του ΟΣΔΕ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τέλος ύψους 5% στη σταθερή τηλεφωνία από 1η Ιανουαρίου

Από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα τεθεί σε ισχύ το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το τέλος, ύψους 5%, θα είναι αναλογικό και θα βαραίνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου και του παγίου, προ ΦΠΑ.

Το τέλος θα εισπράττεται από τις τηλεφωνικές εταιρείες και θα αποδίδεται στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις.

Εξαιρούνται οι άνω των 70 από την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος

Εξαιρούνται οι φορολογούμενοι 70 ετών και άνω από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο καθώς και άτομα με αναπηρία άνω του 80%.
Ειδικότερα:
Διευκρινίζεται ότι για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα ο φορολογούμενος απαιτείται να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη μέλη της ΕΕ ή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής εξαιρούνται οι φορολογούμενοι από 70 ετών και άνω, άτομα με αναπηρία 80% και άνω , όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών.

Εξαιρούνται επίσης τόσο από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όσο και την προσκόμιση αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας ή σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.

Ακατάσχετο και αφορολόγητο το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Η εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε καμία παρακράτηση, ούτε κατάσχεται ή συμψηφίζεται με οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο χωροταξικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του.
Όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου, η νέα προσθήκη κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ότι αυτό το κοινωνικό επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους θα εξαιρεθεί από οποιαδήποτε παρακράτηση.

Σημειώνεται, ότι η ρύθμιση για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»



Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία λειτουργία τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Δευτέρα 26/12) στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οριστικοποίηση φακέλων Νέων Γεωργών ως 31 Δεκεμβρίου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδος 2014-2020, για το έτος 2016 με αριθμ. Πρωτ. 8837/14-10-2016, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή της με τις με αρ.πρωτ. 10071/24-11-2016 (ΦΕΚ 3849/Β/30-11-2016) και 11562/15-12-2016 Υπουργικές Αποφάσεις, καθώς και οι λεπτομέρειες εφαρμογής αυτής με την με αρ. πρωτ. 8585/10-10-2016 (ΦΕΚ 3322/Β΄/17-10-2016) Υπουργική Απόφασ
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία ή οι εκπρόσωποι των οποίων θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους ενώ θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Ηπείρου. Λοιπά κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στο Άρθρο 2 της πρόσκλησης.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι προς ένταξη να αποκτήσουν όνομα και κωδικό χρήστη στο σύστημα ΠΣΚΕ (Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων) έως τις 23-12-2016 ενώ ως περίοδος σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31-10-2016 έως 31-12-2016, (τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 23-12-2016). 

Γιάννης Καραγιάννης: Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με στόχο τη βελτίωση της αυτάρκειας και την παραγωγή επώνυμων ποιοτικών προϊόντων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα την ενημέρωση της επιτροπής από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του τα εξής:
"Η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής τα τελευταία τριάντα χρόνια είχε καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική γεωργία, λόγω του καθεστώτος των επιδοτήσεων. Οι αγρότες εγκατέλειψαν τις παραδοσιακές καλλιέργειες και στράφηκαν στα επιδοτούμενα προϊόντα, με αποτέλεσμα τις αθρόες εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας γεωργικών προϊόντων, στα οποία η χώρα μας είχε στο παρελθόν υψηλό ποσοστό αυτάρκειας (όσπρια, μαλακό σιτάρι, ξηροί καρποί, κλπ).
Η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και στα κτηνοτροφικά φυτά, που αντικαταστάθηκαν από την εισαγόμενη σόγια, βασική σήμερα ζωοτροφή. Παράλληλα, η χώρα μας παρουσιάζεται σήμερα ελλειμματική και στα κυριότερα κτηνοτροφικά προϊόντα: εισάγουμε το 65% του αγελαδινού γάλακτος, το 90% του βόειου κρέατος, το 65% του χοιρινού κρέατος και το 25% των πουλερικών. Οι εισαγωγές ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ το χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο εμπορικό μας ισοζύγιο.
Αυτό που έχει συμβεί στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν έχει προηγούμενο στην αγροτική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή: κατασπατάληση ευρωπαϊκών πόρων, συνεταιριστικό φαγοπότι, επενδύσεις χαμηλής τεχνολογίας, εσωστρέφεια, πολιτικός στρουθοκαμηλισμός, έλλειψη καινοτομίας, προστασία στα ασύδοτα αγροτικά βιλαέτια.
Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με στόχο την βελτίωση της αυτάρκειας και την παραγωγή επώνυμων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας είναι μονόδρομος. Η ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής, βασικού πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει με ιδεοληπτικά σύνδρομα, εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και χωρίς σύγχρονους συνεταιρισμούς.
Απαραίτητη είναι τόσο η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τα εθνικά μας προϊόντα (φέτα, ελαιόλαδο, κλπ), όσο και η εκπόνηση περιφερειακών σχεδίων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιφέρειας (τοπικά προϊόντα).
Η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το τουριστικό προϊόν και την ελληνική γαστρονομία, αποτελεί επίσης αναπτυξιακό στόχο με μακροχρόνια προοπτική.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε τέσσερα σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:
·   στην εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων διατροφής
·  στην εφαρμογή της ενσωματωμένης στο νομικό μας πλαίσιο Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά τους χρόνους πληρωμής των παραγωγών νωπών προϊόντων από τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου
·  στην αναδιάρθρωση συνεταιριστικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας

·  στη διευθέτηση των δανείων με εγγύηση δημοσίου που δόθηκαν σε πτηνοτρόφους πριν από δέκα χρόνια, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που είχαν προκύψει με τη διάθεση των προϊόντων τους λόγω της γρίπης των πουλερικών."

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στην Πρέβεζα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος των γονιών του 17χρονου δράστη

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 17χρονου ημεδαπού.
Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος των γονιών του ανήλικου δράστη, ενός 39χρονου ημεδαπού και μίας 36χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 17χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα, που έγινε το μεσημέρι της 30-04-2016, όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:32 το βράδυ της Δευτέρας, 16 χμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5  χμ.

Τέλος σε ουλές και σημάδια βάζει η μεταμόσχευση μαλλιών με τη νέα τεχνική FUE

Τέλος σε ουλές και σημάδια στο κεφάλι και το σώμα βάζει η μεταμόσχευση μαλλιών με την επαναστατική τεχνική  FUE (FollicularUnitextraction).
Τα αποτελέσματα της νέας τεχνικής είναι εντυπωσιακά και δίνουν λύση στο πρόβλημα εμφάνισης εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 57ο Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής.
Το σεμινάριο, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε θέμα «Τριχωτό Κεφαλής, Διάγνωση-Παθήσεις-Θεραπεία-Χειρουργική Αντιμετώπιση-Μεταμόσχευση Μαλλιών», πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» 17 και 18 Δεκεμβρίου.
«Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη στη μεταμόσχευση μαλλιών με την επαναστατική τεχνική  FUE  δίνει την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να καλύψουν ουλές και σημάδια που φέρουν εκ γενετής, από κάποια ασθένεια, η μετά από κάποιο ατύχημα» αναφέρει ο διαπρεπής   Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος κ.  Απόστολος  Καραλέξης, Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Επιστημονικός Διευθυντής της DermahairClinic, ο οποίος εφαρμόζει  τη μέθοδο στην Ελλάδα.
ΤΕΧΝΙΚΗ  ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ FUE
  Η  νέα τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών  FUEείναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος χωρίς ουλές,  ράμματα και  πόνο.
Τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή του κεφαλιού με αποτέλεσμα να έχουμε ακέραια τριχοθυλάκια έτοιμα να τοποθετηθούν στις περιοχές που θέλουμε να καλύψουμε.
Η τεχνική FUE δεν έχει καμία σχέση με την παλιότερη τεχνική stripή FUT που αφήνει ουλές κατά την λήψη των τριχοθυλακίων.
Λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές, όπως χαρακτηριστικά είναι  οι ουλές, τα σημάδια, τα  φρύδια, το μουστάκι, οι φαβορίτες και τα γένια.
Η αποτελεσματικότητα της νέας επαναστατικής τεχνικής FUE, σύμφωνα με τους μεταμοσχευτές μαλλιών, έγκειται στο γεγονός ότι:

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 14:30

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 14:30, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
-Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 9ης /9-12-2012 τακτικής και 10ης/9-12-2016 ειδικής συνεδρίασης Π.Σ.
-Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας Ηπείρου
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κ. Σιώλος)
-Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2016
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
-Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2017
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης – Απασχόλησης- Εμπορίου & Τουρισμού)
-Έγκριση 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr