Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μεταμόρφωση Ιωαννίνων: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Ο δράστης χρησιμοποιούσε το σπίτι του και αποθήκη σαν χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων.

Συνελήφθη την 13-12-2013, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, έκλεβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία και τα μεταπωλούσε στην Αλβανία.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα στο σπίτι και σε αποθήκη του 31χρονου στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι εκεί έκρυβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία καθώς και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης μιας περίπτωσης κλοπής εργαλείων που έγινε τον περασμένο Μάιο στην περιοχή της Ασφάκας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η προέλευση και των υπολοίπων αντικειμένων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων ενώ ερευνάται και η συμμετοχή συνεργών.

Εξιχνίαση κλοπής χρυσών κοσμημάτων από οικία στα Μηλιανά Άρτας

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρυσών κοσμημάτων από σπίτι 49χρονου ημεδαπού στα Μηλιανά Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιοποίησης πληροφοριών, ο 19χρονος προσήχθη προχθές (14-12-2013) το πρωί στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου του 2013 έως την 22-11-2013 αφαιρούσε τμηματικά από το σπίτι του 49χρονου χρυσά κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Ο δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ η  δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  19η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα   Πέμπτη & ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου οικ. έτους 2014.
2. Επικύρωση αποτελέσματος επανελέγχου των δικαιολογητικών της αναδόχου «Βλάχας Γεώργιος & Σια Ε.Ε.» για το έργο «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Δελβινακίου».
3. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2013 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.
4.  Περί έγκρισης ή μη οφειλών κληροδοτήματος ΠΑΝ.ΚΑΡΕΤΣΟΥ στον   ιδιοκτήτη του διαμερίσματος Α1 (Πειραιά) Τζίνη Κωνσταντίνο σύμφωνα με τα παραστατικά που μας κατατέθηκαν.
5. Ανάθεση σε λογιστή για τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων  και υποχρεώσεων του Κληροδοτήματος ««ΠΑΝ.  ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
6. Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για  φτωχούς από το  Κληροδότημα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ - ψήφιση πιστώσεων- ανάληψη   χρημάτων για  υποχρεώσεις οικ. έτους 2013
7. Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για  προικοδότηση μιας άπορης  κορασίδας Βησσιανώτισας  από το Κληροδότημα ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ -      ψήφιση πιστώσεων- ανάληψη χρημάτων για  υποχρεώσεις οικ. έτους  2013.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Τελευταία ευκαιρία για 180.000 αιώνιους φοιτητές

Διορία μέχρι τον Ιούλιο για να πάρουν πτυχίο αλλιώς διαγράφονται

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην παγκόσμια αυτή ελληνική πρωτοτυπία και καλούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα έως το 2003 να στρωθούν στο διάβασμα.
Οι «αιώνιοι φοιτητές» έχουν διορία μέχρι την καλοκαιρινή εξεταστική για να πάρουν πτυχίο.
Υπολογίζεται ότι οι «αιώνιοι φοιτητές» στα ΑΕΙ είναι περίπου 180.000,  ενώ άλλοι 70.000 υπολογίζεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα ΤΕΙ.

Νέα Κερασούντα Πρέβεζας: Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ημεδαποί για τη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων

Συνελήφθησαν, χθες (15-12-2013) το βράδυ, στην Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος  22χρονου υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του παθόντα, χθες (15-12-2013) το βράδυ δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην περιοχή της Φιλιππιάδας και  με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και  τράπηκαν σε φυγή.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα  τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Το Δημόσιο προχωρά σε συμψηφισμούς οφειλών με χρέη προς ιδιώτες από το νέο έτος

Σε κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη, προβλέπεται ότι για κάθε πληρωμή του δημοσίου προς ιδιώτες θα απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που από το νέο έτος υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών είτε από φόρους, είτε από εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα συμψηφίζουν την πληρωμή με το χρέος του ιδιώτη.
Μάλιστα στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι οι πληρωμές του δημοσίου προς τους ιδιώτες θα παγώνουν στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο δικαιούχος δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση.
Στην περίπτωση αυτή το χρηματικό ένταλμα πληρωμής της δαπάνης θα παραμένει σε εκκρεμότητα και δεν θα εξοφλείται μέχρι ο ιδιώτης να τακτοποιήσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του.
Πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο του υπουργείου Οικονομικών στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ρύθμιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για κατασχέσεις μισθών εις χείρας τρίτων, κατασχέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων χωρίς προειδοποίηση από την εφορία στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών ή περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής.

MRB: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για εκλογές και ευρωεκλογές

Σε δημοσκόπηση της MRB που διεξήχθη από 2 έως τις 11 Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 0,9% στον έναντι της ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,9%
Ν.Δ.: 21%
Χρυσή Αυγή:  8,9%
ΚΚΕ: 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,8%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
Δημοκρατική Αριστερά: 3,1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%
Άλλο κόμμα: 4,3%
Αδιευκρίνιστη Ψήφος: 24,8%
Ως προς την εκτίμηση ψήφου εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,1%
Ν.Δ.: 27,9%
Χρυσή Αυγή: 11,8%
ΚΚΕ: 6,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,4%
ΠΑΣΟΚ: 6,3%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,1%
Άλλο Κόμμα: 7,8%.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για 400.000 δικαιούχους που επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου 2013 και μετά.
Την ίδια ημέρα θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων 2013 στις ασφαλισμένες μητέρες, που λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και θα προπληρωθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας που επρόκειτο να καταβληθούν κατά το χρονικό διάστημα των εορτών, δηλαδή μέχρι την 6η Ιανουαρίου.
Τα επιδόματα αυτά αφορούν σε 100.000 δικαιούχους.

Συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός, μέλος σπείρας, που έκλεβε μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσε

Εξιχνιάσθηκαν άλλες πέντε (5) κλοπές δικύκλων.

Συνελήφθη, χθες (15-12-2013) τα ξημερώματα στη γέφυρα Κεστρίνης  Θεσπρωτίας, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ακόμα 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος σπείρας, η οποία έκλεβε δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευε στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την ταυτοποίηση των λοιπών μελών της σπείρας και την εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις, εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα ο 18χρονος καθώς και δύο συνεργοί του, να επιβαίνουν σε τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας.
Στη θέα των αστυνομικών, οι τρεις δράστες εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 18χρονος ενώ οι άλλοι δύο δράστες, κατάφεραν να διαφύγουν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνόφυτο της περιοχής.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, εξιχνιάστηκαν επιπρόσθετα δύο περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών, που αφαιρέθηκαν από τα μέλη της σπείρας στις 18-10-2013 από την πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ οι κλεμμένες μοτοσικλέτες  αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συνεχίζεται η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας σε περιοχές της Ηπείρου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ρίψης, από αέρος, δολωμάτων εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας.
Χθες έγινε ρίψη στη ζώνη από Αμβρακικό, περιοχές Π.Ε. Πρέβεζας (Φιλιππιάδα κ.α.) - υπόλοιπες περιοχές Π.Ε. Θεσπρωτίας-Δυτική Π.Ε. Ιωαννίνων μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ρίψη δολωμάτων, σε ευθεία ζώνη: σύνορα Αιτωλοακαρνανίας - Άρτας,Παναγιά, Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και Κόνιτσα.

Οι ρίψεις θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες στα υπόλοιπα τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου.

Mε 19 νέα οχήματα τύπου τζιπ θα εξοπλισθούν οι υπηρεσίες της Τροχαίας στην Ήπειρο.

Mε 19 νέα οχήματα τύπου τζιπ θα εξοπλισθούν οι υπηρεσίες της Τροχαίας στην Ήπειρο.
Η προμήθειά τους χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης.
Ο προϋπολογισμός του "υποέργου" είναι 590.000 ευρώ και εντάσσεται στην πράξη "Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας Ηπείρου".

Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.