Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Φωλιά από γκουμάνους στην καμινάδα του τζακιού

                             Γ.ΤΣ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΖΙΤΣΑ 4 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12η αγωνιστική)
1. Δαβάκης: 29
2. Περιστέρι: 29
3. Κόνιτσα: 26
4. Πανζαγορισιακός: 23
5. Πετσάλι:18
6. Μηλιά: 18
7. Ζίτσα: 17
8. ΠΑΣ Γραμμένο: 16
9. Καρίτσα: 16
10. Κεφαλόβρυσο: 13
11. Ανάργυροι:11
12. Βοτονόσι: 6
13. Μάρμαρα: 4
14. Μπισδουνάκι: 0
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ 2 - 2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΠΕΝΤΕΛΗ 3 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 42
2. Α.Ε. Καμποχωρίων: 41
3. Ραφταναίοι 38
4. Σταυράκι: 31 (15)
5. Πρωτόπαπα: 31
6. Ζωοδόχος: 27 (15)
7. Πωγωνάτος: 24
8. Αγία Μαρίνα: 23
9. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 23
10. Αμπελόκηποι: 22
11. Αμφιθέα: 19
12. Ασβεστοχώρι: 16
13. Περίβλεπτος: 19
14. Καρυές: 16
15. Νησί: 13
16. Πανφρουριακός: 10
17. Α.Ε. Ρίζα:10
18. Πεντέλη: 1

Με επιτυχία η θεατρική παράσταση ''Παραμονή Χριστουγέννων στην Ήπειρο μια φορά και έναν καιρό'', που ανέβηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου ''Μελίνα Μερκούρη'', στις 5 Δεκεμβρίου 2011


 
Σκηνές από την θεατρική παράσταση ''Παραμονή Χριστουγέννων στην Ήπειρο μια φορά και έναν καιρό'', που ανέβηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου ''Μελίνα Μερκούρη'', πρόσφατα, στις 5 Δεκεμβρίου 2011, για το Σωματείο Ελληνικών χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'' από την θεατρική ομάδα του Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων " O ΠΥΡΡΟΣ", σε σενάριο- σκηνοθεσία της Βαρβάρα Μπότσαρη-Παπαθανασίου.

Διανομή Ρόλλων
ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΑΚΙΑ: Βασιλική Ζούγρα, Ελένη Σιαπατόρη, Ίρια Γρούμπα, Χαρά Καλυβιώτη, Βαγγέλης Βέτσας.
ΧΩΡΙΑΝΟΙ: Βιολέτα Καλυβιώτη, Αθηνά Ζάγκα, Γιάννης Τούζιος, Βαγγέλης Κακασιούρης.
ΕΠΑΙΞΑΝ: Βαρβάρα Μπότσαρη, Γιάννης Ζάγκας, Θωμάς Σωτηρίου, Νίκος Κανελλόπουλος, Βικτωρία Λύρου, Κατερίνα Κοντοπίδη, Βιολέτα Μάντη, Ελένη Κολονάσιου, Αλεξάνδρα Στεργίου, Αλέξανδρος Καλυβιώτης, Λάμπρος Μαργαρώνης, Έφη Τρίγκα.
Την παράσταση συνόδευσε με Ηπειρώτικη μουσική, η ζυγιά του Βασίλη Γένη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει τέσσερις (04) αλλοδαπούς, που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

Δίκη Τρυγόνας: Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα

Αθωωτική είναι η πρόταση του Εισαγγελέα για τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας από τις οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών Κώστα Βλαχοπάνου και του Δημήτρη Κώτση, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζελίν, παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2005, στην Τρυγώνα. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση και των τριών κατηγορουμένων, τους τότε Αστυνομικό Διευθυντή Αναστάσιο Ναστούλη, υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γιάννη Δρόσο και διοικητή του Τμήματος Μεταγωγών Σταύρο Πανταζή, καθώς δεν συντρέχουν νομικοί λόγοι για να τους αποδοθούν ευθύνες, ενώ σημείωσε την χρονική απόσταση του εγκλήματος από την στιγμή που οι αξιωματικοί ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη μεταγωγή.
Η πρόταση του Εισαγγελέα έγινε στις 9 το πρωί, αμέσως μόλις ξεκίνησε η δίκη, και ακολούθησαν οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης, μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι.
Ενδεικτική της πρωτοφανούς για τα τοπικά δεδομένα υπόθεσης ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, παρόμοια της οποίας δεν μας έχει απασχολήσεις ξανά», σημείωσε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου και ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα εκδοθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Κατά την χθεσινή διαδικασία, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, απέδωσαν στους τρεις κατηγορούμενους αμέλεια, αδιαφορία και ανευθυνότητα, καθώς, όπως υποστήριξαν, όφειλαν να ενημερωθούν για την επικινδυνότητα του Ρώσου κακοποιού και όσων κρατουμένων επρόκειτο να μεταφερθούν. Παράλληλα, διατύπωσαν αιτιάσεις ότι αγνόησαν αναφορές και καταγγελίες για ελλείψεις και πλημμελή λειτουργία του τμήματος μεταγωγών, ενώ, ως προς το επιχείρημα της υπεράσπισης, ότι είχε δοθεί εντολή στους αστυνομικούς να μην πραγματοποιήσουν καμία στάση, αντέτειναν την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
"Ήταν θέμα χρόνου πότε θα συμβεί το μοιραίο. Ήταν μια ρουλέτα και κανείς δεν ξέρει που θα καθόταν η μπίλια. και οι κατηγορούμενοι δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν το σπιράλ του θανάτου», σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.
Στην συνέχεια αναδείχθηκε η επιχειρησιακή σοβαρότητα των μεταγωγών στην συνολική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον δικηγόρο Αντ. Βγόντζα να υπογραμμίζει πως «η συνήθης πρακτική δεν υπερισχύει των κανονιστικών διατάξεων». Κάλεσε τέλος το Δικαστήριο να στείλει με την απόφαση αυτή ένα μήνυμα σε όποιον ασκεί δημόσια καθήκοντα «ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν συγχωρεί την παραβίαση των νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την θέση αυτή».
Στην έλλειψη σήματος για την επικινδυνότητα του κακοποιού από τις φυλακές της Κέρκυρας, γεγονός που δεν οδήγησε τα στελέχη και τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων, να λάβουν αυξημένα μέτρα, στάθηκε ιδιαίτερα η υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων. Παράλληλα απέδωσε στην φιλοτιμία των αδικοχαμένων αστυνομικών και την απρόβλεπτη ενέργεια του κακοποιού να εκμεταλλευθεί την ευαισθησία τους, το τραγικό περιστατικό.
Τόνισαν μάλιστα ότι οι αστυνομικοί είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν στάση είτε στο Α.Τ. Μετσόβου, είτε στο Συνοριακό Σταθμό Μουργκάνας, αλλά αντίθετα σταμάτησαν σε μια ερημική τοποθεσία. «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπαίνει πάνω από την ασφάλεια της μεταγωγής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης, απαντώντας στην σχετική αναφορά της πολιτικής αγωγής.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν πως δεν υπάρχει «δεδικασμένο» για την υπόθεση, καθώς δεν συντρέχει λόγος να φτάσουν στο ακροατήριο, ενώ χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους «θύματα της πολιτείας, που υποκριτικά θέλει την κεφαλή τους επί πίνακι για να εξιλεωθεί».


Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12409:2011-12-10-00-52-55&catid=36:top-news

2 στους 10 επιχειρηματίες παραδέχονται ότι "λάδωσαν" το Δημόσιο

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών.


Τουλάχιστον 2 στους 10 επιχειρηματίες έχουν δωροδοκήσει δημόσιο υπάλληλο προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Το 18% των επιχειρηματιών παραδέχθηκε, στην έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) που έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, ότι δωροδόκησε φορά δημόσιο υπάλληλο.
Ωστόσο το 41,4% δικαιολογεί αυτή την συναλλαγή και υποστηρίζει πως το έπραξε για να μειώσει την ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση που δεχόντουσαν οι επιχειρήσεις τους.
Από 1 έως και 3 φορές έχει δώσει χρήματα «κάτω από τραπέζι» το 9,2%, πάνω από 3 φορές το 8,6%, ενώ μόνο μία φορά απάντησε το 4,9%. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλαδή το 77,3% απάντησε πως δεν έχει δωροδοκήσει ποτέ δημοσίους υπαλλήλους.
Το 88,2% πιστεύει πως η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι από χαμηλή έως και ανύπαρκτη και μόλις το 11,8% θεωρεί πως οι συνάδελφοι τους είναι διατεθειμένοι να επωμισθούν στο ακέραιο το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Η έρευνα έχει σταλεί ήδη από τον Πρόεδρο της ΕΣΣΕ Βασίλη Κορκίδη προς τον Ευ. Βενιζέλο ενόψει της διαβούλευσης για το νέο φορολογικό σύστημα. Στην συνοδευτική επιστολή οι έμποροι προτείνουν μείωση κατά 15% της φορολογίας των επιχειρήσεων, εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% και χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 9%.


ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και παράνομων μεταναστών


Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 50χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα (04) αλλοδαπούς, που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

500.000 Ελληνες έβγαλαν έξω τα λεφτά τους

Με τον τρόπο αυτό δίνουν τη χαριστική βολή στη ρευστότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, που πνέει πλέον τα λοίσθια. Τα στελέχη των ξένων τραπεζών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη θολή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τη φημολογία περί δραχμής, που έχει γίνει πλέον η μόνιμη επωδός όλων των ξένων οίκων και αναλυτών τον τελευταίο χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Αγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο τους τελευταίους 12-18 μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Ελληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) πάνω από 20 δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Τα χρήματα που φεύγουν δεν αφορούν μόνο τα μεγάλα πορτοφόλια, αλλά πλέον και ποσά που ξεκινούν από 50.000 ευρώ.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες: Η διοίκηση της Credit Agricole στο Παρίσι έχει δώσει εντολή στον επικεφαλής της θυγατρικής της Εμπορικής κ. Αλέν Στραμπ για ποσά καταθέσεων άνω των 50.000 ευρώ να προτείνεται στους πελάτες του ομίλου η φυγάδευση των καταθέσεων στο Παρίσι για... λόγους ασφαλείας.
Για την ακρίβεια, η Εμπορική πουλάει 6μηνη ή 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 1,10% και το προϊόν ονομάζεται CD (προσοχή, όχι CDS), δηλαδή Certificate of Deposit of Credit Agricole S.A. Τα χρήματα αποστέλλονται στη μητρική τράπεζα στο εξωτερικό. Μάλιστα η όλη διαδικασία γίνεται χωρίς την αποστολή εμβάσματος, το κόστος του οποίου μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 50 ευρώ.
Σχεδιάζεται επίσης από την 1η Ιανουαρίου πελάτες με μικρότερα των 50.000 ευρώ να μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς στη μητρική τράπεζα στη Γαλλία - στην τράπεζα ανοίγονται λογαριασμοί σχεδόν σε καθημερινή βάση.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας


Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που θα αναγκαστούν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους, κατόπιν αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των εφοριών.
Έτσι ήδη δημιουργούνται ουρές στις εφορίες, μιας και οι πολίτες σπεύδουν να προλάβουν τις προθεσμίες, παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Επίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών, οι περισσότεροι παραδίδουν τα «δεύτερα» και τα «τρίτα» αυτοκίνητά τους, αφού πλέον αποτελούν περιττή πολυτέλεια.
Όμως υπάρχει και η κατηγορία αυτών που παραδίδουν το μοναδικό τους όχημα, οι οποίοι δεν είναι λίγοι.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Μυστηριώδης θάνατος νεαρής φοιτήτριας από την Άρτα στη Μυτιλήνη


Συγκλονισμένη είναι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Μυτιλήνηςκαι οι εργαζόμενοι στοΝοσοκομείο Μυτιλήνης...

Χθες αργά το απόγευμα 9-12-2011 (λίγο μετά τις 6) νεαρή φοιτήτρια 24 ετών από την Άρτα άφησε την τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η 24χρονη είχε εισαχθεί πριν μερικές ημέρες στο Νοσκοκομείο Μυτιλήνης με ίωση. Δυστυχώς όμως η κατάστασή της επιδεινώθηκε και υπήρξε διάγνωση για περικαρδίτιδα. Η φοιτήτρια νοσηλευόταν στο καρδιολογικό και ξαφνικά χθες παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ αλλά...
Ενημερώθηκε η μητέρα της κοπέλας από την Άρτα και… λίγο πριν φθάσει από την Άρτα στη Μυτιλήνη,,η 24 χρονη κοπέλα είχε πεθάνει.
H 24 χρόνη ήταν φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
H άτυχη φοιτήτρια ονομάζεται Γιούλη Καπέλη .
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
''Σήμερα (10-12-2011) το πρωί, γνωστοποιήθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, ο θάνατος ημεδαπής ηλικίας 24 ετών.
Η 24χρονη ημεδαπή εξέπνευσε ,χθες (09-12-2011) απογευματινές ώρες, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης (ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ) όπου και νοσηλευόταν από την 06-12-2011.
Τα αίτια του θανάτου της 24χρονης διερευνώνται.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.''
Δεν ξέρουμε ποιος και ποιοι ευθύνονται!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν εκεί που πρέπει.
ΠΗΓΗ:  http://agiorgitikanews.weebly.com/31/post/2011/12/81.html

Πατριωτικό αντάμωμα των Ηπειρωτών Πειραιά, για τα 125 χρόνια δράσης του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς την Κυριακή 15-1-2012 και ώρα 12:30 μ.μ στην ταβέρνα «Το Τζάκι» Ελ. Βενιζέλου 11 & Φραγκισκάτου, 18547, Νέο Φάληρο

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια ζωής και δράσης και σε πείσμα των καιρών συνεχίζει δημιουργικά την πορεία του.

Στα πλαίσια του εορτασμού για την υπεραιωνόβια αδιάπτωτη παρουσία του στα Ηπειρωτικά και Πειραϊκά δρώμενα διοργανώνουμε συνεστίαση την Κυριακή 15-1-2012 και ώρα 12:30 μ.μ στην ταβέρνα «Το Τζάκι» Ελ. Βενιζέλου 11 & Φραγκισκάτου, 18547, Νέο Φάληρο (τηλ: 21048 28168, 2104831040) και σας καλούμε για ένα αντάμωμα με ηπειρώτικο γλέντι.
Παρακαλούμε μέχρι τις 20-12-2011 να μας ενημερώσετε και να παραλάβετε τις προσκλήσεις σας.
Τηλ επικοινωνίας: Λένης Δημήτριος: 6972870550, Ζέκος Γεώργιος: 6974061824.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος            Η Γεν. Γραμματέας

Λένης Δημήτριος         Ζαραλίκου Αγλαΐα

Το ΣΔΟΕ καταγγέλλει ευνοϊκή μεταχείριση των φοροφυγάδων από τη Δικαιοσύνη

Δυσφορία, που αγγίζει τα όρια της αγανάκτησης εκφράζεται από παράγοντες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετώπιση των «γκλάμουρους» φοροοφειλετών, από τις δικαστικές Αρχές.

Οι πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, που ούτε προφυλάκισαν ούτε επέβαλαν έστω και ένα ευρώ εγγύηση σε πρόσωπα γνωστά από κοσμικές στήλες και λάιφ στάιλ εκπομπές επειδή δεν απέδωσαν στο κράτος ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους διωκτικούς μηχανισμούς, που μιλάνε πια για «ασυλία των γκλαμουράτων», ενώ αποδίδουν «έλλειψη αναστήματος στους δικαστικούς, που δεν έχουν το σθένος να στείλουν έναν από αυτούς τους επώνυμους στον Κορυδαλλό, έστω για μία εβδομάδα».
Σε μία κουβέντα «έξω από τα δόντια», κύκλοι του ΣΔΟΕ έκαναν λόγο στο «Εθνος της Κυριακής», για «τηλεοπτική δημοκρατία» και για «τηλεοπτικά δικαιώματα, που υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ υποστήριξαν ότι οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις στις περιπτώσεις των συλληφθέντων για αδικήματα κακουργηματικής φοροϋπεξαίρεσης, καταδεικνύουν ότι «η Δικαιοσύνη δεν μένει ανεπηρέαστη από την τηλεοπτική προβολή».
Στον αντίλογο δικαστικών κύκλων, που υπεραμύνθηκαν των αποφάσεων για τους μεγαλοοφειλέτες, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί υπαγωγή των συλληφθέντων στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, βάσει του οποίου δεν μπορεί να προχωρήσει η απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο, καθώς η διαδικασία αυτή παρέχει προστασία στον επιχειρηματία και αναστέλλει κάθε διωκτικό μέτρο εναντίον του, οι ίδιες πηγές του ΣΔΟΕ εξαπολύουν νομικά... πυρά!

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Ενδείξεις για ύφεση πάνω από το 5,5% το 2011

Ενδείξεις για ύφεση πάνω από 5,5% του ΑΕΠ, το 2011, δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου, σύμφωνα με τα οποία η ύφεση έφτασε στο 5% (από 5,2% του ΑΕΠ που ήταν η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.), πριν από λίγες μέρες, λόγω της κατάρρευσης των επενδύσεων, αλλά και της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών. Με βάση τα διαθέσιμα, μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία (τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. εδώ και έξι μήνες), η ύφεση για τα τρία τρίμηνα του χρόνου διαμορφώνεται στο 6,9% του ΑΕΠ.
Δεδομένης, επίσης, της τελευταίας εκτίμησης για την τριμηνιαία μεταβολή της ύφεσης (8,3% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, 7,4% του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο και 5% του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο), η επίτευξη του στόχου για ύφεση 5,5% του ΑΕΠ σημαίνει ότι για το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου η ύφεση δεν θα πρέπει να ξεπεράσει το 1,3% του ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν ληφθεί υπόψη η καλπάζουσα ανεργία, η κάθετη πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης και η τεράστια υποχώρηση των επενδύσεων που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία.
Ειδικότερα, σε μακροοικονομικό επίπεδο, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταγράφει, για το τρίτο τρίμηνο, μείωση της τελικής ζήτησης της οικονομίας κατά 5,1%, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2010. Σε επίπεδο απόλυτων αριθμών, η τελική κατανάλωση, το τρίτο τρίμηνο του χρόνου, μειώθηκε κατά 2,3 δισ. ευρώ και έφτασε στα 42,3 δισ. ευρώ, από 44,6 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2009. Το πιο σημαντικό είναι ότι στη μείωση της κατανάλωσης συνέβαλε κυρίως η μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης των νοικοκυριών και λιγότερο η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και η μείωση της δημόσιας κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα, η μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, που αφορά στις δαπάνες των νοικοκυριών, καταγράφεται για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου σε 5,5%, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του περασμένου χρόνου. Σε σταθερές τιμές, οι καταναλωτικές δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών, για το τρίτο τρίμηνο του 2011, μειώθηκαν κατά 1,85 δισ. ευρώ, στα 33,75 δισ. ευρώ, από 35,7 δισ. ευρώ που ήταν το ίδιο διάστημα του 2010.
Οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης (δηλαδή των υπουργείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΝΠΔΔ), μειώθηκαν μόνο κατά 3,9% τα τρίτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2010. Σε σταθερές τιμές, οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκαν μόνο κατά 214 εκατ. ευρώ, φτάνοντας το τρίτο τρίμηνο στα 8,6 δισ. ευρώ, από 8,91 δισ. ευρώ, που ήταν το ίδιο τρίμηνο του 2010.
Η μόνη θετική εξέλιξη στη διαμόρφωση του ΑΕΠ είναι αυτή του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ειδικά στο κομμάτι που αφορά τις εξαγωγές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών (όπου περιλαμβάνονται και οι τουριστικές εισπράξεις) αυξήθηκαν κατά 3,2% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2010. Σε σταθερές τιμές, το ύψος των ελληνικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά περίπου 340 εκατ. ευρώ, στα 13,8 δισ., από 13,4 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2010.
Αντίθετα, η κάθετη πτώση της ζήτησης και, κατά συνέπεια, και των επενδύσεων διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο στο ρυθμό μεταβολής των εισαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες καταγράφουν μείωση κατά 4,3% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2010.
Σε σταθερές τιμές, η αξία των ελληνικών εισαγωγών μειώθηκε κατά περίπου 638 εκατ. ευρώ, στα 14,27 δισ. ευρώ, από 14,9 δισ. ευρώ που ήταν το ίδιο διάστημα του 2011. Αν η συνολική ύφεση της οικονομίας ξεπεράσει κατά πολύ το στόχο που έχει τεθεί όχι μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την τρόικα, με βάση την αναθεώρηση του μνημονίου, το 2012 θα ξεκινήσει με μια εξαιρετικά αρνητική δυναμική, η οποία θα απειλήσει και το στόχο για ύφεση 2,8% του ΑΕΠ για το 2012.

Super League: AEK-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Με σημαντική παρουσία κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στα πέντε παιχνίδια επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ, ο οποίος απείλησε στο τέλος Με αμέτρητες απουσίες η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, θύμισε περισσότερο ΑΕΚ ακόμη και από τις φορές που έπαιζε υπερπλήρης τη φετινή σεζόν.
Ο Νίκος Κωστένογλου παρατάσσοντας μια ενδεκάδα εκτάκτου ανάγκης, με τρεις δεξιούς μπακ στην αρχική σύνθεση (Αργυρίου, Κοντοές, Γεωργέας), κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του. Μαχητικότητα, υπεροχή, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φάσεις και γκολ, με φυσικό επακόλουθο τη νίκη. Την 5η συνεχόμενη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραμονή της Ένωσης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής.
Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους. Το ασφυκτικό πρέσινγκ από τους μέσους και τους επιθετικούς της ΑΕΚ στα 3/4 του γηπέδου έφερε αποτέλεσμα. Ο δικέφαλος βρήκε γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα, αποφεύγοντας τις περιπέτειες του αγώνα με την Κέρκυρα, που έψαχνε μέχρι αργά το γκολ.
Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Χοσέ Κάρλος με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά του Κλωναρίδη, με την ΑΕΚ να έχει προλάβει ήδη σε αυτό το διάστημα να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Κλωναρίδη στο 10ο λεπτό.
Με την συμπλήρωση μισή ώρα αγώνα, ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε με τους παίκτες του Άγγελου Αναστιασιάδη να βρίσκουν δειλά- δειλά την ευκαιρία να πατήσουν την κιτρινόμαυρη περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ευτύχισε να πετύχει ακόμη ένα γρήγορο γκολ, στο 52', όταν ο Χοσέ Κάρλος έφυγε στην αντεπίθεση, έσκαψε την μπάλα για να κάνει το γέμισμα προς την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ και ο επερχόμενος Πάντος, με το κεφάλι, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Μετά το δεύτερο γκολ η Ένωση έδωσε χώρο στον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι, όπερ και εγένετο.
Στο 73' ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ ο Μάκος στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή και στην επαναφορά ο Κώτσιος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.
Στη συνέχεια η Ένωση προσπάθησε να σπαταλήσει χρόνο, μη ρισκάροντας να δεχτεί ακόμη ένα γκολ από τον ΠΑΣ. Οι κιτρινόμαυροι ροκάνισαν το χρόνο και το τελικό σφύριγμα του Γιάχου τους βρήκε νικητές.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Μπέλεκ, Κάρλος (76' Γκερέιρο), Σιαλμάς (66' Τσίτας), Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κλωναρίδης (61' Ρίκκα).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Φέγκρους, Λίλα (74' Ντάσιος), Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί (53' Κυριάκος), Πατσατζόγλου (22' Ανδράλας)

ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Με βήμα σημειωτόν

Στους 7.956 ανέβηκε χθες ο αριθμός των υπαλλήλων που φεύγουν από το Δημόσιο, στα νέα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έναντι 6.264 που ήταν ο αριθμός τους την Πέμπτη. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα αφού ακόμα αρκετοί είναι οι φορείς που δεν έχουν αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ενδεικτικό του τι συμβαίνει είναι η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για παράδειγμα, όπου από τους 325 δήμους, μόνο οι 60 έχουν στείλει στοιχεία.
Μεταξύ αυτών που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις λίστες, συγκαταλέγονται υπουργεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία κ.λπ.
Το πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση είναι γνωστό, παρατηρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία γίνεται λόγος για ανικανότητα προώθησης μεταρρυθμίσεων, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που συνιστά τομή είναι το γεγονός πως το Δημόσιο μπαίνει πλέον σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης».
«Αυτή η έκθεση είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «έχει παραγγελθεί από την ελληνική κυβέρνηση» και πως «με βάση αυτήν προχωρούμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το επιτελικό κράτος». Το υπουργείο σημειώνει ακόμη ότι σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στη Βουλή.
Τονίζεται ακόμη ότι «το πρόσφατο παράδειγμα του νόμου για την εφεδρεία και το δείκτη αποτελεσματικότητας των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που πρέπει να εφαρμόσουν αυτήν την πολιτική κάθε ένας στον τομέα του, φανερώνει τα προβλήματα λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης».
Και στον τομέα της Υγείας.
Στο μεταξύ ξεκίνησε και στον τομέα της Υγείας το μέτρο της εφεδρείας, με το 90% των αποχωρούντων ουσιαστικά να συνταξιοδοτούνται.
Όπως επανέλαβε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, το μέτρο δεν περιλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά διοικητικό προσωπικό.
Συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα αφορά 10 υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, 600 εργαζομένους στα νοσοκομεία και 300 στον τομέα της πρόνοιας.
Οι παραπάνω αποχωρούν άμεσα από την εργασία τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ – ΛΑΨΙΣΤΑ 2 - 2
Ισόπαλο αναδείχθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στο Καλπάκι και τη Λαψίστα με 2-2. Το παιχνιδι ήταν καλό και το Καλπάκι να δείχνει ανανεωμένο και να προσπαθεί για τη νίκη.
Από την άλλη η Λαψίστα προσπάθησε ισοφάρισε δύο φορές αλλά μάλλον βρέθηκε σ κακή μέρα.

Στο 5΄ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν ο Καραγιώργος εκτέλεσε πέναλτι και ο Καψάλης με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η Λαψίστα αντέδρασε άμεσα και πέτυχε την ισοφάριση όταν ο Κοσμάς έκανε τη σέντρα και ο Μπεράι με πλασε έκανε το 1-1. Στη συνέχεια η Λαψίστα έχασε ευκαιρίες με τους Μάντζιαρης και Νούγια. Στην επανάληψη το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Στο 71΄ μετά από λάθος της άμυνας της Λαψίστας εκμεταλλεύτηκε ο Κατσαβριάς, πάνω στον οποίο έκανε φάουλ ο Δημητρίου και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Καψάλης και στην επαναφορά ο Δήμητσας σημείωσε το 2-1. Στο 85΄ το Καλπάκι έμεινε κι αυτό με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Καψάλη με 2η κίτρινη κάρτα. Στο 92΄ μετά από κόρνερ του Μπεράι έγινε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε με αυτογκόλ στα δίχτυα γράφοντας το 2-2.


ΚΑΛΠΑΚΙ: Παπακώστας, Δάρδας, Δελημήτρο, Παππάς, Καραγιώργος, Τσουμάνης, Δήμητσας (88΄ Τσόλας), Ηλίας, Κατσαβριάς, Καψάλης, Αρβανίτης (46΄ Βαζάτης).


ΛΑΨΙΣΤΑ: Γαρδίκος, Κέγκος (60΄ Τζαλαγιάννης Α.), Κοσμάς, Δημητρίου, Κατσαρός, Μάντζιαρης, Νάσιος, Κρίβασης, Πασχάλης (75΄ Κιτσάκης), Νούγιας (65΄ Τικμανίδης), Μπεράι.

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html?start=5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14η αγωνιστική)
1. Α.Ε. Μικρασιατών: 33
2. Κρύα: 32
3. Θύελλα Κατσικά: 30
4. Βουνοπλαγιά: 29
5. Α.Ο. Ανατολής: 27
6. Πεδινή: 26
7. Προοδευτική Περάματος: 24
8. Λαψίστα: 19
9. Μουσιωτίτσα: 18
10. Ατρόμητος '95: 18
11. Ροδοτόπι: 15
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 14
13. Κουτσελιό: 10
14. Καλπάκι: 7
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: 0